Τρίτη 22 Νοεμβρίου 2011

Χαμηλό βαρομετρικό στο ΠΑΣΟΚ άνεμοι .. «όπως με συμφέρει»

Εμμέσως ή αμέσως τα κορυφαία στελέχη του ΠΑΣΟΚ παίρνουν θέσεις στην μάχη της διαδοχής με τον Γ.Παπανδρέου πάντως να μην έχει ακόμα ξεκαθαρίσει αν προτίθεται όντως να εγκαταλείψει την αρχηγία του ΠΑΣΟΚ.  
Μετά την χθεσινή πρώτη επίσημη υποβολή υποψηφιότητας από Μ.Χρυσοχοίδη, σήμερα θέλοντας να δηλώσει παρών προχώρησε σε παρέμβαση ο Α.Λοβέρδος, σε άλλο μήκος κύματος, αλλά πάντως οριοθετώντας την δική στάση στην μάχη της διαδοχής.
Ο υπουργός υγείας διαφώνησε  με την χρονική στιγμή που άνοιξε το θέμα αφήνοντας όμως τα πάντα ανοιχτά σ' ότι αφορά μια ενδεχόμενη δική του υποψηφιότητα. Τοποθέτησε όμως την "λογική" στιγμή για την επίσημη έναρξη της διαδικασίας ,όχι πολύ μακριά, μετά την ψήφιση του προϋπολογισμού και την εκταμίευση της 6ης δόσης.
"Οι περισσότεροι πολίτες πιστεύουν -και ορθώς κάνουν- ότι η χώρα είναι σε κίνδυνο και το τελευταίο που σκέφτονται είναι ποιος θα είναι ο επόμενος πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ", είπε ο κ. Λοβέρδος, επισημαίνοντας: "Ένας κομματικός σχηματισμός, που είναι ο βασικός πόλος αυτής της κυβέρνησης, εάν μπει αυτή τη στιγμή σε διαδικασίες αλλαγής προέδρου τότε, επειδή τα βασικά του υποψήφια για την προεδρία στελέχη είναι και μέλη αυτής της κυβέρνησης, θα υπάρξει πρόβλημα και μία αναστάτωση που θα περάσει στην κυβέρνηση και μετά στη χώρα". Θα "είναι λάθος" -όπως είπε- να ανοίξουν οι διαδικασίες τώρα και ενώ δεν έχουν οριστικοποιηθεί τα ζητήματα του προϋπολογισμού και της εκταμίευσης της 6ης δόσης. Εμμέσως πλην σαφώς ο κ.Α.Λοβέρδος εξέφρασε την διαφωνία του με την σπουδή του κ.Μ.Χρυσοχοΐδη να σπεύσει να ανακοινώσει την υποψηφιότητα του.
Ας σημειωθεί ότι χθες ο κ. Μιχ. Χρυσοχοΐδης ξεκίνησε και επισήμως την κούρσα της διαδοχής τονίζοντας: "Είμαι πολιτικός, στέλεχος της παράταξής μας, του κόμματός μας που έχω μακρά θητεία. Νομίζω ότι είμαι χρήσιμος και για την πολιτική και για τον τόπο μέχρι σήμερα, δικαιούμαι κάποια στιγμή να θέσω κι εγώ με τη σειρά μου την υποψηφιότητά μου, αν τυχόν τεθούν διαδικασίες στο ΠΑΣΟΚ".
 Ανοιχτό το ενδεχόμενο  να πάρει μέρος στην κούρσα της διαδοχής έχει αφήσει και η κ.Λ.Κατσέλη εκφράζοντας τους "κοινωνιστές" του κινήματος. "Ενεργή" θεωρείται η υποψηφιότητα του Ευάγ.Βενιζέλου, ενώ με ενδιαφέρον αναμένεται η στάση της κ.Α.Διαμαντοπούλου, η οποία πάντως δεν αποκλείει καθόλου να είναι και αυτή υποψήφια κάτω από συγκεκριμένες προϋποθέσεις και προφανώς συμμαχίες. Οι συμμαχίες άλλωστε θα κρίνουν και τον τελικό αριθμό των υποψηφίων, οι συμμαχίες θα κρίνουν και το εάν τελικά το ΠΑΣΟΚ θα οδηγηθεί σε μοντέλο δυαρχίας ή ίσως ο Γ.Παπανδρέου θα διεκδικήσει και πάλι την αρχηγία λόγω "ειδικών συνθηκών". Ο Χ.Παπαπουτσής με δηλώσεις του μίλησε ήδη για το "εθνικό κεφάλαιο Γ.Παπανδρέου", σηματοδοτώντας έτσι τη στάση μιας όχι ευκαταφρόνητης ομάδας στελεχών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου