Πέμπτη 24 Νοεμβρίου 2011

Έληξε η κατάληψη της ΓΕΝΟΠ στο κτίριο της Μεσογείων, μετά από αστυνομική επιχείρηση

Έληξε η κινητοποίηση της ΓΕΝΟΠ στο κτίριο έκδοσης εντολών διακοπής ηλεκτροδότησης της ΔΕΗ στην λεωφ. Μεσογείων, μετά από επιχείρηση της αστυνομίας που πραγματοποιήθηκε νωρίς το πρωί της Πέμπτης. Στη διάρκεια της αστυνομικής επιχείρησης επικράτησε μικροένταση και η αστυνομία προσήγαγε τον πρόεδρο της ΓΕΝΟΠ - ΔΕΗ Νίκο Φωτόπουλο και ακόμη 9 συνδικαλιστές, που είχαν αποκλείσει την είσοδο του κτιρίου.

Ωστόσο, η ένταση συνεχίζεται, καθώς μέλη του κινήματος «Δεν πληρώνω» και εκπρόσωποι φορέων και δήμων που έχουν ταχθεί κατά του τέλους ακινήτων βρίσκονται στο σημείο για να στηρίξουν την κινητοποίηση της ΓΕΝΟΠ.

Νωρίτερα, την ώρα της αστυνομικής επιχείρησης οι συνδικαλιστές της ΓΕΝΟΠ κάλεσαν πολίτες, εργαζόμενους και συνταξιούχους να σπεύσουν στο Χολαργό.

Εκ των προσαχθέντων συνδικαλιστών, το μέλος της ΓΕΝΟΠ - ΔΕΗ Γιάννης Δήμας μίλησε στον BHMA 99,5 μέσα από το περιπολικό και κατήγγειλε τη χρήση βίας των αστυνομικών δυνάμεων εναντίον των συνδικαλιστών και εργαζομένων της ΔΕΗ που δίνουν αγώνα για να καταργηθεί το άδικο τέλος των ακινήτων από τους λογαριασμούς της ΔΕΗ.

Η επέμβαση της αστυνομίας πραγματοποιήθηκε λίγο μετά τις 08:00, καθώς σύμφωνα με πληροφορίες ο διευθυντής των τεχνικών υπηρεσιών παρεμποδίστηκε από τους συνδικαλιστές στην προσπάθειά του να εισέλθει στο κτίριο της λεωφ. Μεσογείων.

Ο διευθυντής τεχνικών υπηρεσιών ανέφερε στους συνδικαλιστές ότι είχε σκοπό να επαναφέρει τη λειτουργία του ηλεκτρονικού συστήματος «Ερμής», που οι εργαζόμενοι έχουν διακόψει από το βράδυ της Κυριακής.

Η κίνηση των συνδικαλιστών προκάλεσε την αυτόφωρη διαδικασία, κάτι που δεν είχε συμβεί από προχθές, που υπήρχε σχετική εισαγγελική εντολή, καθώς μέχρι σήμερα δεν υπήρχε καταγγελία για παρεμπόδιση κάποιου να εισέλθει στο κτίριο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου