Παρασκευή 25 Νοεμβρίου 2011

Κορώνα ή γράμματα; Η μήπως ... όλα κορώνα;;

Μετά την “προσαρμοσμένη-τροποποιημένη” επιστολή του κ. Σαμαρά πρός τούς Ευρωπαίους με την μεγαλοπρεπή “κωλοτούμπα” του, επιβεβαιώνεται και διαμορφώνεται ένα πολιτικό τοπίο στην Ελλάδα το οποίο “εν ολίγοις” μπορεί να χαρακτηρισθεί ως πολίτευμα απόλυτα “κατ’εντολήν”, δηλ. Προτεκτοράτο.
Εχθές ψηφίστηκε ο προυπολογισμός του έτους 2012 στην βουλή απο το ΠΑΣΟΚ,ΝΔ και το ΛΑΟΣ.

Προυπολογίστηκαν τα έξοδα, αλλά και τα έσοδα του Ελληνικού κράτους, και τα "αστικά κόμματα εξουσίας", εψήφισαν χωρίς “αιδώ” και “τσίπα”, συμφώνησαν σε αυτά για τα οποία μέχρι πρότινος αποτελούσαν σοβαρές πολιτικές τους διαφωνίες.

Μέσα σε δύο χρόνια ο κ. Σαμαράς επιβεβαιώνει για μιά ακόμη φορά, με τόν ποιό εκκωφαντικό τρόπο, ότι αποτελεί την εναλλακτική λύση του καταρρέοντος πολιτικού συστήματος, την άλλη όψη του ίδιου νομίσματος.

Αυτά τα περί επαναδιαπραγμάτευσης της συμφωνίας, αποτελούν “χάντρες” ως μέσον ανταλλαγής με τούς “ιθαγενείς” Έλληνες, της ψήφου τους, στίς επερχόμενες εκλογές. Το “ζαππειο ένα”, το ζάππειο δύο”, δέν ακούγονται πιά ή δεν υπάρχουν στο λεξιλόγιο του κ.Α.Σαμαρά, και γενικά οι πολιτικές “ταρζανιές” έχουν δώσει την θέση τους στην απαράμιλλη υποχωρητικότητα, στην άνευ όρων πολιτική παράδοση, στην συγκυβέρνηση, στόν απροσχημάτιστο πολιτικό χαμαιλεοντισμό, αυτό το οποίο, προ μηνός, ο ίδιος αποκαλούσε Εθνική αξιοπρέπεια.

Η ωμή πραγματικότητα πλέον είναι ενώπιον του Ελληνικού λαού και έχει ώς εξής.
Το χρέος της Ελλάδος είναι περίπου στο 168% του ΑΕΠ της χώρας, με τάση εντόνως αυξητική. Η κυβέρνηση του κ.Λ.Παπαδήμου εν όψει πλέον της εξασφάλισης της 6ης δόσης έχει να   διεκπεραιώσει την σύνταξη και υπογραφή της δανειακής σύμβασης, του προγράμματος εφαρμογής, των εφαρμοστικών διατάξεων, τα οποία συνοδεύουν την συμφωνία της  26/27-10-2011, εφόσον αυτή(η συμφωνία) ολοκληρωθεί και "εν τοις πράγμασι".Διότι ανακύπτουν σοβαρές επιφυλάξεις περί αυτού (της ολοκλήρωσης) εξ αιτίας των οικονομικών ραγδαίων εξελίξεων στην ευρωζώνη. Ως χρόνος περαίωσης αυτών των  υποχρεώσεων της “μεταβατικής” κυβέρνησης, ορίσθηκε η 19 φεβρουαρίου του 2012, πράγμα όχι ανελαστικό, με πιθανή ημερομηνία την 4η Μαρτίου 2012, αλλά μπορεί να πάει και πιο πέρα. Το ΔΝΤ, δια στόματος της εκπροσώπου του, ξεκαθάρησε σήμερα ότι η συμφωνία δεν επιδέχεται αλλαγές και ώς τέτοια αποδοχή, εκλαμβάνει την δήλωση-επιστολή του κ.Σαμαρά.

Ο Παπανδρέου αισθάνεται “σωτήρας” της χώρας και δρομολογεί τώρα διαδικασίες διαδοχής, όταν και ο τελευταίος πολίτης σάυτήν την χώρα, γνωρίζει, ότι "ελέγχει" απόλυτα την Κ.Ο του κόμματος με “δικούς” του, το ίδιο με το ανύπαρκτο κόμμα, κτλ.
Ελέγχει επομένως την όποια εξέλιξη στο ΠΑΣΟΚ, άρα ποιές και τί είδους διαδικασίες διαδοχής δρομολογεί?
Της επανεκλογής του ιδίου ή τών “κηπουρών” του.
Ποιός κοροιδεύει, ποιόν τελικά?

Το δυστύχημα είναι ότι αυτήν την περίοδο η χώρα μας κυβερνάται απο “μέτριους” πολιτικούς οι οποίοι συμπαρασύρουν στην εκρηκτικά καθοδική πορεία τους, ολόκληρη την Ελληνική κοινωνία.
Η επόμενη δόση τών 14.5 δις ευρώ περίπου, είναι προγραμματισμένη να εκταμιευθεί στα μέσα Μαρτίου 2012.
Και τί δεν κάνετε, αλλά και τί άλλο θα κάνετε, κ.Σαμαρά για να γίνετε πρωθυπουργός αυτής της χώρας, άραγε αξίζετε τον κόπο;
Λάζαρος Ελευθεριάδης
aegeantimes.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου