Τρίτη 22 Νοεμβρίου 2011

Υπαλληλάκος εκβιάζει πολιτικούς αρχηγούς και αυτοί δεν του λένε … αντέ χάσου…!!!!

Γιούνκερ: "Γραπτές εγγυήσεις μέχρι την Τρίτη αλλιώς δεν έχει 6η δόση"

 Μόνο με τις υπογραφές, των ηγετών των τριών κομμάτων, που στηρίζουν τη νέα κυβέρνηση, θα εκταμιευτεί η 6η δόση, σύμφωνα με όσα δήλωσε σήμερα, στο Λουξεμβούργο, ο Λουκάς Παπαδήμος. 
 
Ο Έλληνας πρωθυπουργός αναφέρθηκε στις εγγυήσεις που ζητούν οι Ευρωπαίοι και υπογράμμισε πως στις συναντήσεις που είχε έγινε ξεκάθαρο ότι οι τρεις ηγέτες πρέπει να στείλουν γραπτές δεσμεύσεις προς τους δανειστές, ότι θα εφαρμοστούν τα μέτρα λιτότητας. 
Μάλιστα ο κ. Παπαδήμος τόνισε ότι το σχετικό έγγραφο θα πρέπει να έχει φτάσει στις Βρυξέλλες μέχρι το τέλος αυτού του μήνα, ώστε να κλείσει το θέμα, ενώ πρόσθεσε ότι περιμένει οι αρχηγοί των κομμάτων να κάνουν το καθήκον τους.
 
Οι δηλώσεις έγιναν μετά από συνάντηση με τον Jean-Claude Juncker ο οποίος υπογράμμισε ότι το έγγραφο θα πρέπει να έχει υπογραφές μέχρι την Τρίτη, διαφορετικά δεν θα εκταμιευτεί η 6η δόση.
 
Ο κ.  Juncker προειδοποίησε την Ελλάδα ότι χωρίς τη στήριξη των δεσμεύσεων της Ελλάδας από τα πολιτικά κόμματα που σχηματίζουν την κυβέρνηση συνεργασίας, δεν θα αποδεσμευτεί η έκτη δόση του δανείου. Όπως μεταδίδει η Wall Street Journal κατά τη διάρκεια της συνάντησης των δύο ανδρών ήταν ξεκάθαρη η απαίτηση για γραπτή δέσμευση. 
 
Σύμφωνα με τη Wall Street Journal ο χρόνος για την Ελλάδα τελειώνει, καθώς σύμφωνα με αξιωματούχο της ελληνικής κυβέρνησης, τα χρήματα της χώρας τελειώνουν σε 20 μέρες. “Η κατάσταση είναι πολύ σοβαρή και το θέμα αυτό πρέπει να διευθετηθεί αυτή την εβδομάδα” ανέφερε

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου