Τρίτη 22 Νοεμβρίου 2011

ΚΙ ΑΛΛΗ ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΣΗ ΑΠΟ ΕΕ Νέο καμπανάκι από Όλι Ρεν

Με επιστολές σε Κύπρο και άλλα τέσσερα κράτη - μέλη, η Ευρωπαϊκή Ενωση προειδοποιεί για τον κίνδυνο παραβίασης δημοσιονομικών κανόνων κατά το επόμενο έτος.
Οπως είπε σε δηλώσεις του σήμερα στους δημοσιογράφους ο Επίτροπος Οικονομικών Υποθέσεων, Ολι Ρεν, αυτές οι χώρες είναι το Βέλγιο, η Πολωνία, η Ουγγαρία, η Κύπρος και η Μάλτα και ανέφερε ότι η Επιτροπή αναμένει από τα κράτη αυτά να λάβουν τα κατάλληλα μέτρα.

Τι λεν τα κόμματα για τα μέτρα:


Επιφυλάξεις εκφράζουν και τα πολιτικά κόμματα στα προτεινόμενα μέτρα. Ο βουλευτής του ΑΚΕΛ, Σταύρος Ευαγόρου δήλωσε μιλώντας στον σταθμό μας ότι Κυβέρνηση και Αντιπολίτευση θα πρέπει να συμφωνήσουν με πνεύμα ενότητας για το καλό της οικονομίας, και μάλιστα μέσα από μια νέα συμφωνία. Πρέπει τόνισε, να δούμε την ουσία μακριά από λαϊκισμούς.

Η Κυβέρνηση, θα πρέπει να παρουσιάσει ένα ολοκληρωμένο πακέτο μέτρων, δήλωσε ο βουλευτής του ΔΗΣΥ Λευτέρης Χριστοφόρου. Μιλώντας στον 107.6 σημείωσε ότι πρέπει να στηριχθούν οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις, και να εξαιρεθούν οι χαμηλόμισθοι δημόσιοι υπάλληλοι από τα μέτρα.

Ο αντιπρόεδρος του ΔΗΚΟ Νικόλας Παπαδόπουλος, κατηγόρησε το ΑΚΕΛ και την Κυβέρνηση ότι δεν αφήνουν τους εκάστοτε Υπουργούς Οικονομικών να προχωρήσουν με τα απαραίτητα μέτρα προς εξυγίανση των δημόσιων οικονομικών. Πίστωσε με καλές προθέσεις και προσπάθεια τον Κίκη Καζαμία, προσθέτοντας ότι το ΔΗΚΟ θα τον στηρίξει. Ξεκαθάρισε ωστόσο ότι δεν είναι δυνατόν την ίδια στιγμή, κάποιοι, φοβούμενοι το πολιτικό κόστος, να το παίζουν εργατοπατέρες.

Το πρόβλημα είναι ότι αδυνατούμε να λάβουμε μέτρα, γιατί δεν μπορούμε να συνεννοηθούμε μεταξύ μας, δήλωσε από την πλευρά του ο βουλευτής της ΕΔΕΚ Νίκος Νικολαϊδης. Μιλώντας στον σταθμό μας, ανέφερε ότι είναι λάθος να ισοπεδώνονται οι εργαζόμενοι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου