Πέμπτη 24 Νοεμβρίου 2011

Ευθύνες του Θ. Χειμάρα στον Περιφερειάρχη Κ. Περγαντά για το Πανεπιστημίου Στερεάς Ελλάδας


Ο κ. Αθανάσιος Χειμάρας συμμετείχε και τοποθετήθηκε στο πλαίσιο της συνεδρίασης του Περιφερειακού Συμβουλίου σήμερα 23 Νοεμβρίου 2011 .

Στην τοποθέτησή του μεταξύ των άλλων  ο κ. Αθ. Χειμάρας αναφέρθηκε στο θέμα του Πανεπιστημίου Στερεάς Ελλάδας και στην διαμόρφωση των κτιριακών εγκαταστάσεων του , τονίζοντας:
« Καθυστερήσατε την υπογραφή της σύμβασης 6 μήνες , προβάλλοντας το έργο ως Περιφερειακό και τώρα οι εργασίες έχουν διακοπεί , διότι υπήρξαν διαμαρτυρίες από τους μαθητές του 16ου Δημοτικού Σχολείου .
‘Όμως το νέο κτίριο για το 16ο Δημοτικό Σχολείο είναι έτοιμο από διμήνου.
Θέσαμε αυτό το θέμα και σε προηγούμενη συνεδρίαση, αλλά δεν έγινε τίποτα. »
Και συμπλήρωσε :
« Επιβάλλεται επίσης η άμεση συνάντηση με την Υπουργό Παιδείας, προκειμένου να υλοποιηθεί η ομόφωνη απόφαση του Περιφερειακού Συμβουλίου για την εδραίωση των υπαρχόντων Τμημάτων του Πανεπιστημίου Στερεάς Ελλάδας ».
 Στη συνέχεια ο κ. Αθανάσιος Χειμάρας αναφέρθηκε στην κατασκευή του κτιρίου  του 5ου Λυκείου
« Η κατασκευή του κτιρίου για το 5ο Λύκειο έχει προκηρυχθεί από το Δεκέμβριο του 2010 από την πρώην Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Φθιώτιδας, υπάρχει ανάδοχος αλλά δεν έχει γίνει σύμβαση γιατί δεν υπάρχουν πιστώσεις.
Το 5ο Λύκειο, όπως και το υπό κατασκευή Ενιαίο συγκρότημα Γυμνασίου Λυκείου που κατασκευάζεται στη Νότια πλευρά της πόλης, είχαν προταθεί από τη Β΄/θμια εκπαίδευση σύμφωνα με το πλήθος των μαθητών σε κάθε περιοχή.
Τα σχολεία του Ενιαίου συγκροτήματος ( Γυμνάσιο και Λύκειο ) είναι σχεδιασμένα για δυναμικότητα 250 και 270 μαθητών αντίστοιχα ( δηλαδή οι αίθουσες διδασκαλίας, η αίθουσα πολλαπλών χρήσεων, τα εργαστήρια, οι αυλές) , ενώ το 5ο Λύκειο για περίπου 450 μαθητές.
Άρα δεν μπορεί να γίνει η μεταφορά των μαθητών στα σχολεία του Ενιαίου συγκροτήματος .
Επίσης το 5ο Λύκειο στεγάζεται αυτή τη στιγμή σε κτίριο ενοικιαζόμενο, ακατάλληλο, επικίνδυνο και για το οποίο ο ιδιοκτήτης διεκδικεί δικαστικά τη διακοπή της μίσθωσης»

Στη συνέχεια έθεσε το θέμα των ΧΥΤΥ, ζητώντας την άμεση προώθηση των αποφάσεων και των έργων, πριν χαθούν οι πιστώσεις και συνεχιστεί η ανεξέλεγκτη προσβολή του περιβάλλοντος.
Κλείνοντας τόνισε ότι φοβάται μήπως και αυτό το κρισιμότατο θέμα πάει ξανά στα αζήτητα. 

 
                                                                                              Από το Γραφείο Τύπου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου