Κυριακή 20 Νοεμβρίου 2011

Κύμη Παράδεισος των OFFSHORE εταιρειών !!!! Και νέα περιοχή του Αλιβερίου με OFFSHORE!!!

Κάτω από τον τίτλο Ελληνικά «Λιχτενστάιν» σε... Θεσσαλονίκη, Κύµη, Αργολίδα, η  Κυριακάτικη έκδοση του Βήματος αναφέρει, ότι η Κύμη είναι μια από τις τρείς περιοχές της χώρας, την οποία χαρακτηρίζει ως «Λιχτενστάιν».
Είναι χαρακτηριστικό, όπως  ανέφεραν πηγές μας, το  ελληνικό Λιχτενστάιν» στο Κρανίδι Αργολίδος όπου έχουν καταγραφεί 178  offshore εταιρείες ακινήτων ωχρία μπροστά στη Κύμη, όπου η OFFSHORE εταιρείες ξεφυτρώνουν  σαν τα μανιτάρια. 
Οι φορολογικές αρχές έχουν ξεκινήσει έρευνα για να διαπιστωθεί αν αυτές καλύπτουν  φορολογικές παραβάσεις καθότι η εφορία της Κύμης δεν έχει προβεί σε κανένα φορολογικό έλεγχο εδώ και είκοσι χρόνια. Επίσης το ΣΔΟΕ προβληματίζεται, ότι όλη αυτή η διαδικασία έχει γίνει στο ίδιο συμβολαιογραφικό γραφείο της περιοχής.

Σε αποκλειστικότητα πριν από ορισμένους μήνες είχαμε γράψει ότι στην Κύμη, παρουσιάζεται η μεγαλύτερη αναλογία ακινήτων OFFSHORE  εταιρειών στη Στερεά Ελλάδα ξεπερνώντας ακόμη και εκείνη της Αράχοβας, γεγονός που κίνησε τις διαδικασίες για ελέγχους από το ΣΔΟΕ. Σήμερα τα πρώτα συμπεράσματα από τους ελέγχους που έγινα,  προβληματίζουν την ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών για πολλούς λόγους.

Μερικοί από αυτούς είναι, πέρα από το ίδιο συμβολαιογραφικό γραφείο της περιοχής, εμπλέκετε και το ίδιο δικηγορικό γραφείο των Αθηνών που έχει εμπλακεί και στις μεταβιβάσεις του ακινήτου στη περιοχή της Ακρόπολης, επίσης και η πολιτική «συγγένεια» πρώην πολιτικού από την περιοχή με πρώην πολιτικό παράγοντα της χώρας, ο οποίος συνδέεται με το παραπάνω ακίνητο της Ακρόπολης.

Στο στόχαστρο του ΣΔΟΕ και άλλη περιοχή του Δήμου Κύμης- Αλιβερίου.

Οι ίδιες πηγές, μας πληροφόρησαν, ότι στο στόχαστρο του ΣΔΟΕ μπήκαν και OFFSHORE που  ανακαλύφθηκαν πρόσφατα σε χωριό του πρώην Καποδιστριακού Δήμου Δύστου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου