Σάββατο 19 Φεβρουαρίου 2011

" Εκεί- εκεί στην ALPHA Εθνική, μαζί με την Eurobank και την Αγροτική!"

Ο ΓΑΜΟΣ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΑΠΕΖΩΝ και η ΦΟΥΣΤΑ ΤΟΥ ΣΙΣΕ!!!

Φοβεροί πανηγυρισμοί σήμερα σε όλη την Ελλάδα , όταν έγινε γνωστή η πρόταση της   Εθνικής Τράπεζας για  συγχώνευση, για χιλοστή φορά,   με τη ALPHA ΒΑΝΚ.

Ενθουσιασμένοι όλοι  οι πολίτες ξέχασαν την κρίση   και φώναζαν " Εκεί- εκεί στην ALPHA Εθνική, μαζί με την Eurobank και την Αγροτική!" και επίσης κραύγαζαν ρυθμικά  ΅Εδώ - θα γίνει - ο γάμος σας " αφού πρόκειται για ένα  καλό  " γάμο" στον τραπεζικό χώρο.

Χαμογελάστε!!!!

Γράφει γράμμα στη μαμά του κάποιος σχετικά νιόπαντρος.
- Μαμά επιτέλους αποκτήσαμε κι εμείς ένα παιδί. Αλλά η γυναίκα μου δεν έχει γάλα και αναγκαστήκαμε να δίνουμε στο μωρό γάλα από μια μαύρη γυναίκα, με αποτέλεσμα κάθε μέρα που περνάει το παιδί μας όλο και μαυρίζει.
Και η μητέρα του απαντάει:
- Γιόκα μου, όταν γεννήθηκες εσύ κι εγώ δεν είχα γάλα. Αναγκαστήκαμε..

ΘΕΑΤΡΟ "Η γυνή να φοβήται τον άνδρα"

"Παίρνω το καπελάκι μου και φεύγω, κυρία Ελενίτσα"
Το ζεύγος Κοκοβίκου, από το αγαπημένο έργο του Γιώργου Τζαβέλλα, επιστρέφει στον 21ο αιώνα και οι περιπέτειες του Αντωνάκη, της Ελενίτσας και της κουμπαρο Μπεμπέκας ζωντανεύουν στο θέατρο Κιβωτός σε σκηνοθεσία Γιάννη Μπέζου.
Και, μα τον Διόνυσο, γλυκάθηκε η ψυχή μου με
αυτή την παράσταση.
Ο Γιάννης Μπέζος (στο ρόλο του Αντωνάκη), τι ηθοποιός!
Αλέγρος, εκρηκτικός, αψύς, αλλά και τρυφερός και συγκινητικός στους χαμηλούς του τόννους.
Ομοίως και η Ελενίτσα της Ναταλίας Τσαλίκη, αρχικά υποτακτική γήινη και στη συνέχεια, μετά το γάμο, α λα σουφραζέτα πύρινη.

ΒΙΒΛΙΟ : Κοράκι σε άλικο φόντο

Πρόκειται για το πρώτο βιβλίο της σειράς φανταστικής λογοτεχνίας “Οι Γιοι της Σταχτης” του Λευτέρη Κεραμίδα.
«Πολυπρόσωπο και πολυφωνικό μυθιστόρημα επικής φαντασίας σε περιβάλλον που θυμίζει Ελληνικό Μεσαίωνα, όπου παρακολουθούμε την πτώση μιας αυτοκρατορίας μέσα από τις ιστορίες τριών κεντρικών ηρώων που πλέκονται μεταξύ τους δίχως, φαινομενικά, να τέμνονται.
Ο πρωτοεμφανιζόμενος συγγραφέας καταφέρνει με το στιβαρό του λόγο, την ακρίβεια στις περιγραφές και τις επικές σκηνές μαχών να στήσει ένα απόλυτα πιστευτό σκηνικό που θα συνεπάρει τους φανατικούς των μυθιστορημάτων του είδους και όχι μόνο».
ΣΕΙΡΑ: ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑ ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΝΕΟΥΣ/ ΜΥΘΙΣΤΟΡΗΜΑΤΑ ΦΑΝΤΑΣΙΑΣ
ISBN: 978-960-16-3606-1
ΣΧΗΜΑ: 14Χ21
ΣΕΛΙΔΕΣ: 568
ΤΙΜΗ ΠΡΩΤΗΣ ΕΚΔΟΣΗΣ:18,50 €
ΠΡΩΤΗ ΕΚΔΟΣΗ: ΝΟΕΜΒΡΙΟΣ 2010

Δημήτρης Πιπεργιάς: «Έχω ήδη αναλάβει πρωτοβουλίες με συναντήσεις μου με αρμόδια στελέχη της ΔΕΗ, με την ΡΑΕ και το ΥΠΕΚΑ»

Με δελτίο Τύπου που απέστειλε ο πρώην Βουλευτής Εύβοιας και μέλος του Εθνικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ Δημήτρης Πιπεργιάς, αναφέρει ότι  έχει  ήδη αναλάβει πρωτοβουλίες με συναντήσεις μου με τα αρμόδια στελέχη της ΔΕΗ και με συναντήσεις που ζήτησα με την ΡΑΕ και το ΥΠΕΚΑ.
Αναλυτικά όσα αναφέρει ο Δημ Πιπεργιάς.
«Με δελτίο τύπου από το καλοκαίριτου 2010 (9-7-10), ενημέρωσα για τις ενέργειες και  τις προσπάθειες μου  προκειμένου να αρθεί ο χαρακτηρισμός «κορεσμένο» για  τα δίκτυα της ΔΕΗ στην Εύβοια,  που είχε σαν αποτέλεσμα την εξαίρεση του νόμου από τα Φ/Β πάρκα.   Σημειώνεται ότι  ο χαρακτηρισμός «κορεσμένο» καθιερώθηκε με απόφαση της ΡΑΕ το 2007 (επί ΝΔ)  και διατηρήθηκε μέχρι το τέλος του 2010.

Όχι στον αποκλεισμό των αγροτών της Εύβοιας από την εγκατάσταση Φ/Β ζητάει ο Συμεών Κεδίκογλου


Ο βουλευτής ρου ΠΑΣΟΚ  Συμεών Κεδίκογλου ζητάει με ερώτηση, που κατέθεσε στην Υπουργό κ. Μπιρμπίλη να εξεταστούν κατά προτεραιότητα οι αιτήσεις των επαγγελματιών αγροτών, βάσει του νόμου για τις ΑΠΕ 3851\2010 Αρ. 15 παρ. 6. αλλά και να αυξηθεί η διατιθέμενη ισχύς των 12Mw από τη ΔΕΗ στο νομό Εύβοιας.

Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της ερώτησης:
Κυρία Υπουργέ,

Παρασκευή 18 Φεβρουαρίου 2011

Σαββατοκύριακο Φωτοβολταϊκών στο ΠΑΣΟΚ


ΠΣΚ (Παρα-Σαβ-Κύριακο ) αγκαλιά με τα φωτοβολταϊκά αναμένετε να κάνουν στο ΠΑΣΟΚ, εν μέσω αποκριών.
Ενώ ο καιρός προβλέπεται χειμωνιάτικος και η περίοδος αποκριάτικη καθότι ανοίγει το τριώδιο, στο ΠΑΣΟΚ θα την βγάλουν σε συσκέψεις, γιατί την Δευτέρα τους περιμένει   τρικυμία με τα φωτοβολταϊκά λόγω της σέντρας που βγάζει σιγά –σιγά  ο Μαρκόπουλος στελέχη του νομού.

Ποιον συνάντησε ο Καραμέρος στην τουαλέτα;

Θα αρχίσουμε ανάποδα.
Πρώτα θα δείτε το βίντεο και μετά το συζητάμε εκτενώς το μέγα σημερινό θέμα, που με δυο λόγια είναι ότι ο Καραμέρος των Καραμεροχαριτάτων, πήγε να κατουρήσει σε ρεστοράν της Κηφισιάς και συνάντησε στα ιδιαίτερα τον πρωθυπουργό κ. Γιωργο Παπανδρέου

Μέχρι τις 28 Φεβρουαρίου οι αποφάσεις για τις δημοτικές επιχειρήσεις

Πλησιάζει η κρίσιμη ημερομηνία για τη συγχώνευση των δημοτικών επιχειρήσεων, καθώς σύμφωνα με τον «Καλλικράτη» τα δημοτικά συμβούλια θα πρέπει να λάβουν τις σχετικές αποφάσεις μέχρι τις 28 Φεβρουαρίου.

Ο νόμος 3852/2010 («Καλλικράτης») προβλέπει ότι κάθε δήμος μπορεί να συνιστά ή

«Πέντε γκάφες σε μία ημέρα είναι πολλές!»

Σε πολιτική τρικυμία έπεσε το κυβερνητικό σκάφος, καθώς μία σειρά λαθών από μέλη του υπουργικού συμβουλίου, έχουν ως αποτέλεσμα να εκδηλωθεί έντονη ανησυχία για το πολιτικό κλίμα που διαμορφώνεται, αλλά και κριτική προς το κεντρικό επιτελείο (που υποτίθεται ότι συντονίζει το κυβερνητικό έργο) και προς συγκεκριμένους υπουργούς.

Τα μηνύματα που λαμβάνει το Μέγαρο Μαξίμου τις τελευταίες ημέρες είναι εξόχως αποθαρρυντικά για τις διαθέσεις της κοινής γνώμης έναντι της κυβέρνησης, ενώ πολλά θέματα παραμένουν ανοιχτά και κορυφαίοι κυβερνητικοί παράγοντες αναμένουν πρωτοβουλίες του πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου προς εξομάλυνση και έλεγχο της κατάστασης από την ερχόμενη εβδομάδα.

"Λαγός" το Ελληνικό για να βρούμε 15 δισ. ευρώ

Σε ρυθμούς "fast track" κινείται πλέον η κυβέρνηση, για να δείξει ότι έχει δικό της σχέδιο και είναι έτοιμη να το "τρέξει" για να εξασφαλίσει τα 50 δισ. ευρώ από τις αποκρατικοποιήσεις.

Μόλις μία εβδομάδα αφότου οι απεσταλμένοι της Τρόικα έριξαν τη "μπόμπα" για τα 50 δισ. ευρώ, η κυβέρνηση βγάζει σαν "λαγό από το καπέλο" το Ελληνικό, δίνοντας το σύνθημα στην αγορά πως πρέπει να λάβει θέσεις για την βροχή ιδιωτικοποιήσεων που θα επακολουθήσει.

Γιατρός έγραψε γυναικολογικές εξετάσεις σε ….Παπά !!

Παρά τις καταγγελίες, εξακολουθεί να ασκεί το «λειτούργημά» του ένας γιατρός του ΟΠΑΔ που έχει στείλει άνδρες (ακόμα και έναν παπά) για γυναικολογικού χαρακτήρα εξετάσεις, όπως για καρκίνο του μαστού και των ωοθηκών! Αυτό καταγγέλλουν συνάδελφοί του, με επιστολή που έστειλαν στις 15/3/2010 στον Επιθεωρητή Δημόσιας Υγείας και την οποία αποκαλύπτει η «Ελευθεροτυπία».
Όπως καταγγέλλεται, ο συγκεκριμένος γιατρός για απλό τσεκ απ έγραφε πληθώρα δαπανηρών εξετάσεων, ακόμα και γυναικολογικών σε άνδρες. Μέχρι και σε έναν παπά ζήτησε... κολποσκόπηση!

Αυξήσεις στις εισφορές των συνταξιούχων Δημοσίου και ΟΓΑ από το το 2012 !!

Στο 4% των συντάξιμων αποδοχών
Αυξήσεις, σε δύο δόσεις, στις εισφορές που καταβάλλουν οι συνταξιούχοι του Δηµοσίου για την ιατροφαρµακευτική περίθαλψη, προβλέπονται στο νοµοσχέδιο για τις αλλαγές στο σύστηµα υγείας που ψηφίστηκε την περασµένη εβδοµάδα.
Οι εισφορές θα αυξηθούν στο 4% των συντάξιµων αποδοχών, από 2,55% που είναι σήµερα.
Ειδικότερα, η εισφορά ύψους 2,55% των συνταξιούχων του Δηµοσίου αυξάνεται από 1/1/2012 κατά 0,70% και από 1/1/2013 κατά 0,75% και διαµορφώνεται σε 4%.

Συνεδριάζει την Πέμπτη 24 Φεβρουαρίου το Περιφερειακό Συμβούλιο Στερεάς Ελλάδας

Συνεδριάζει την Πέμπτη 24 Φεβρουαρίου το Περιφερειακό Συμβούλιο Στερεάς Ελλάδας με 28 θέματα στην ημερήσια διάταξη.
Μεταξύ άλλων θεμάτων που θα απασχολήσουν το Σώμα είναι η έγκριση Σχεδίου Κανονισμού Λειτουργίας Περιφερειακού Συμβουλίου Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας, ο ορισμός δύο Εκπροσώπων του Περιφερειακού Συμβουλίου Στερεάς Ελλάδας για τη συμμετοχή τους σε διάφορα όργανα, η έγκριση συμμετοχής της ΠΣ σε προγράμματα, η εκλογή Περιφερειακού Συμπαραστάτη του Πολίτη και της Επιχείρησης καθώς επίσης και το ζήτημα των διοδίων

Πρόσκληση Συνεδρίασης του Π.Σ.

Η Κύπρος από το 2012 θα πουλάει φυσικό αέριο..και εμείς ψάχνουμε να "πουλήσουμε" τα ακίνητα !!!!


ΠΛΟΥΣΙΑ ΚΟΙΤΑΣΜΑΤΑ ΦΥΣΙΚΟΥ ΑΕΡΙΟΥ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ
Σύμφωνα με δημοσίευμα του ΤRT Greek, θετικές είναι οι ενδείξεις για κοιτάσματα φυσικού αερίου στην Κύπρο.

Σύμφωνα με ανακοίνωση που έγινε από την αμερικανική εταιρεία η οποία συνεχίζει τις έρευνες αναζήτησης φυσικού αερίου στα νοτιοανατολικά παράλια της Κύπρου, υπάρχουν θετικές ενδείξεις για κοιτάσματα φυσικού αερίου.

Η εξόρυξη φυσικού αερίου μπορεί αν...
ξεκινήσει στα τέλη του έτους αυτού ή αρχές του 2012. 

«Μήπως έχετε την κυβέρνηση που σας αξίζει»;…

Του Μιχάλη Ιγνατίου 
Παρακολουθώντας από μακρυά -και την ίδια στιγμή από πολύ κοντά λόγω του γεγονότος ότι το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο βρίσκεται επτά οικοδομικά τετράγωνα από το σπίτι μου- την φαρσοκωμωδία της αποκρατικοποίησης και της αξιοποίησης της κρατικής περιουσίας, δεν μπορώ να κρύψω μία σκέψη που πέρασε από το μυαλό μου μόλις πληροφορήθηκα τα πραγματικά γεγονότα.

Δεν γνωρίζω πως από την συζήτηση φτάσανε να ανακοινώσουν την πρόθεση πώλησης εκτάσεων που θα αποφέρουν, όπως δήλωσαν,μέχρι και 50 δισεκατομμύρια ευρώ, αλλά ο συνομιλητής μου με διαβεβαίωσε πως η ανακοίνωση για αξιοποίηση ή εκποίηση είχε συμφωνηθεί σε ανώτατο επίπεδο, πράγμα που σημαίνει ότι για το περιεχόμενο των διαπραγματεύσεων είχαν ενημερωθεί ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου και ο γενικός διευθυντής του ΔΝΤ, Ντομινίκ Στρος Καν. 

Η κρίση χρέους, η Ευρώπη και η Ελλάδα

Του Τηλέμαχου Xυτήρη*Καθημερινή
Το σχέδιο αντιμετώπισης της κρίσης στη Ζώνη του Ευρώ εξελίσσεται μέρα τη μέρα, η Γερμανία χρειάστηκε όμως να διανύσει πολύ μεγάλη απόσταση από τις αρχικές θέσεις της μέχρι να αποδεχθεί την αναγκαιότητά του. 
Και στη διαδρομή της αυτή, διστακτική και με καθυστερήσεις, λειτούργησε ως καταλύτης η Ελλάδα, αρχικά με την οξύτητα των προβλημάτων της, στη συνέχεια με την αναγνώριση των προσπαθειών του λαού της και την επαλήθευση της ανάλυσης της κυβερνητικής ηγεσίας της.

Μη δίνετε την ταυτότητά σας για φωτοτυπία

Την προσοχή των καταναλωτών εφιστά το ΙΝΚΑ Κρήτης, συμβουλεύοντάς τους να μη δίνουν φωτοτυπία της ταυτότητάς τους με ανακοίνωση του. Αναλυτικά η ανακοίνωση:

"Σας ζητούν την ταυτότητά σας για την ορθότητα των στοιχείων της αίτησης – σύμβασης που θα συμπληρωθεί και θα υπογραφεί από τους δύο συμβαλλόμενους, εσάς και τον παροχέα της υπηρεσίας κλπ.. Μέχρι εκεί καλά. Φωτοτυπία της ταυτότητας δεν δικαιούνται να πάρουν.

Μήπως υπάαρχουν λεφτά

Αλλή μια κολωτούμπα της κυβερνησης

Οι φόροι που τέθηκαν με το πολυθρύλητο φορολογικό του Μαρτίου σε μισθωτούς και επιχειρήσεις αποσυρθήκαν μόνο για τις επιχειρήσεις και ακόμη παραπέρα μειωθήκαν σε επίπεδα κάτω από όσο ήταν την εποχή Καραμανλή.
Συγκεκριμένα:
  • Την 19 μαρτίου 2010 κατατέθηκε στην Βουλή νομοσχέδιο που προεβλεπε  ένα φόρο που επιβάλλεται στα κέρδη που διανέμονται (με συντελεστή 40%.

Νέο πλαίσιο για τα φωτοβολταϊκά

Με τροποποιητική απόφαση το Υπουργείο Περιβάλλοντος Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής έρχεται να βελτιώσει το υφιστάμενο κανονιστικό πλαίσιο για την εγκατάσταση φωτοβολταϊκών σταθμών σε περιοχές εντός και εκτός σχεδίου πόλεως θεραπεύοντας συγκεκριμένες δυσλειτουργίες και επιλύονται ειδικά προβλήματα που εντοπίστηκαν στην πράξη.
Συγκεκριμένα, για την εγκατάσταση φωτοβολταϊκών και ηλιακών συστημάτων σε εκτός σχεδίου περιοχές: 

• Εξασφαλίζεται ότι οι κατευθύνσεις του Ειδικού Πλαισίου Χωροταξικού Σχεδιασμού και Αειφόρου Ανάπτυξης για τις ΑΠΕ εφαρμόζονται για το σύνολο των φωτοβολταϊκών σταθμών.
• Αποσαφηνίζονται οι περιπτώσεις στις οποίες απαιτείται έκδοση οικοδομικής άδειας στην περίπτωση εγκατάστασης Φ/Β συστημάτων.

Αποσύρθηκε η εγκύκλιος για τους ημιυπαιθρίους

Άρον άρον αποσύρθηκε η εγκύκλιος για τους ημιυπαίθριους του υφυπουργού Εσωτερικών Γιώργου Ντόλιου.. Μετά απο το ρεσιτάλ ασυννενοησίας μεταξύ κορυφαίων υπουργείων της κυβέρνησης, μια απόπειρα εξαπάτησης των....
πολιτών οι οποίοι ενώ έσπευσαν να πληρώσουν για την τακτοποίηση των ημιυπαίθριων χώρων με την διαβεβαίωση οτι δεν θα πληρώσουν τίποτε άλλο, κλήθηκαν να πληρώσουν 2 χαράτσια. Η πληροφορία για νέο χαράτσι στους ιδιοκτήτες ακινήτων προκάλεσε την οργή των πολιτών, ιδιαίτερα όσων είχαν ήδη προλάβει να καλύψουν τις φορολογικές τους υποθέσεις.

Επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα από σήμερα το απόγευμα

Σταδιακή επιδείνωση θα παρουσιάσει από την Παρασκευή 18/2 το μεσημέρι ο καιρός στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας .Κύρια χαρακτηριστικά οι θυελλώδεις νοτιάδες και οι κατά τόπους ισχυρές βροχές και καταιγίδες. Τα χιόνια λόγω της ανόδου της θερμοκρασίας θα περιοριστούν σε υψόμετρα άνω των 1300 – 1600 μέτρων.
Τα φαινόμενα θα είναι εντονότερα τις βραδινές ώρες της Παρασκευής στη Χαλκιδική και την Πιερία ενώ το Σάββατο η κακοκαιρία θα επηρεάσει κυρίως την περιοχή του Ανατολικού Αιγαίου, καθώς στην υπόλοιπη χώρα τα φαινόμενα σταδιακά θα εξασθενήσουν. Έτσι την Κυριακή 20/2 ο καιρός θα είναι σε γενικές γραμμές καλός.

"Ανόητη, η προσπάθεια αντικατάστασης της ελληνικής γραφής με τα Greeklish" Ακαδημία Αθηνών

Διακήρυξη της Ακαδημίας Αθηνών για το πρόβλημα των Greeklish.
"Τον τελευταίο καιρό έχει αρχίσει να εκδηλώνεται μία τάση να αντικατασταθεί το ελληνικό αλφάβητο από το λατινικό. Η τάση αυτή γίνεται φανερή κυρίως σε κείμενα παραγόμενα από ηλεκτρονικούς υπολογιστές - με χρήστες κρατικές υπηρεσίες ακόμη και Α.Ε.Ι. - σε κείμενα προβαλλόμενα από την τηλεόραση αλλά και από σχετικές προτροπές ξένων ραδιοφωνικών σταθμών. Είναι χαρακτηριστικό ότι η προσπάθεια αυτή, η οποία θα καταφέρη καίριο πλήγμα κατά της ελληνικής σκέψης και όλων των πτυχών του ελληνικού πολιτισμού που εκφράζονται με γραπτά κείμενα, αλλά και των γένει ανθρωπιστικών σπουδών, έφτασε μέχρι ν' απασχολήση τον Τύπο και ν' αποτελέση αντικείμενο ερωτήσεων βουλευτών προς τον Υπουργό Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων.

Μαρκόπουλος καταγγέλλει «Πάρτυ ευνοουμένων στα φωτοβολταϊκά της Εύβοιας

Ο βουλευτής Εύβοιας της ΝΔ, Κώστας Μαρκόπουλος καταγγέλλει τον τρόπο αδειοδότησης φωτοβολταϊκών στην Εύβοια. "Οι λιγοστές άδειες φωτοβολταϊκών στο νομό μας δόθηκαν όλες, μα όλες, σε μη αγρότες και μη Ευβοείς. Δεν υπάρχει ούτε μία σε αγρότη της Εύβοιας, ενώ υπάρχουν σε επώνυμα στελέχη του ΠΑΣΟΚ και σε πολίτες της Αθήνας, Θεσσαλονίκης κλπ." αναφέρει μεταξύ άλλων στην ανακοίνωσή του ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος της ΝΔ. Διαβάστε ακριβώς τί καταγγέλλει:

Εξαπάτησε και τους αγρότες και τους πολίτες της Εύβοιας η κυβέρνηση και η ΔΕΗ με τον ερασιτεχνικό, αν όχι ύποπτο, σχεδιασμό αδειοδότησης φωτοβολταϊκών στην Εύβοια. 
Δίκαια διαμαρτύρονται δεκάδες αγρότες της περιοχής Αλιβερίου-Κύμης που ενώ ξόδεψαν πολλά για μελέτες, τελικά έμειναν απ’έξω από τις άδειες.

ΠΡΟΣΟΧΗ...επικίνδυνος ιός στους υπολογιστές !!!

Ενημερώστε όλες τις επαφές που έχετε στον υπολογιστή σας, να μην δέχονται μηνύματα από τις εξής διευθύνσεις:
nico_10_72@ hotmail.fr
nico_72_10@ hotmail.fr
yann.photos@hotmail.fr
kevinblancher @ hotmail.fr
Πρόκειται για ιό «πειρατή» στον υπολογιστή σας και εάν κάποια από τις επαφές σας τον «αρπάξει» θα πληγείτε και εσείς. Στείλτε λοιπόν αυτό το μήνυμα σε όλους. Είναι επείγον και ο ιός κυκλοφορεί ήδη.

Πρόσκληση για συμμετοχή στην εκδήλωση ...για το δίκτυο υπερ-υψηλής τάσης της ΔΕΗ

Στην συνάντηση του Τοπικού Συμβουλίου και κατοίκων του Αφρατίου με εκπροσώπους του Δικτύου Κινήσεων Πολιτών και Συλλόγων Περιβάλλοντος Ευβοίας,για το θέμα της διέλευσης γραμμών υπερ-υψηλής τάσης της ΔΕΗ από το Αφράτι,αποφασίσθηκε να διοργανωθεί εκδήλωση ενημέρωσης των κατοίκων του Αφρατίου το Σάββατο 19 Φεβρουαρίου στις 6.30 μ.μ. στο Δημοτικό Σχολείο Αφρατίου.
Καλούνται όλοι οι φορείς και οι κάτοικοι της περιοχής να συμμετέχουν στην εκδήλωση ενημέρωσης,
Επίσης καλούνται εκπρόσωποι της τοπικής και περιφερειακής αυτοδιοίκησης,αλλά και εκπρόσωποι των κοινωνικών φορέων της περιοχής να συμμετάσχουν στην εκδήλωση και να καταθέσουν τις προτάσεις τους στο πρόβλημα που απασχολεί τους κατοίκους της περιοχής.

Χαμογελάστε


Καλημέρα!!!


Πέμπτη 17 Φεβρουαρίου 2011

16 άτομα ζητούν τα ΕΛΤΑ στην Εύβοια για 8 μήνες

Πρόσληψη εποχικών στα ΕΛΤΑ Χαλκίδας

Εποχικό προσωπικό για απασχόληση 8 μηνών θα προσλάβουν τα ΕΛΤΑ  Ευβοίας 

Ανοίγει ο δρόμος για ντήζελ ΙΧ, Πόσα κερδίζουμε.

Κίνητρα για υβριδικά αυτοκίνητα, καθώς και να επιτραπεί η πετρελαιοκίνηση εισηγείται το υπουργείο Μεταφορών, όπως δήλωσε ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Χάρης Τσιόκας στο ραδιοσταθμό "Βήμα 99,5".
Ο κ. Τσιόκας τόνισε πως είναι ώριμη η ιδέα να δοθούν κίνητρα για τα υβριδικά αυτοκίνητα και σημείωσε: «Έχουμε ήδη στείλει τις παρατηρήσεις μας στο υπουργείο Οικονομικών, το οποίο οικονομικά στηρίζει το πρόγραμμα. Έχουμε υποβάλει αυτή την πρόταση».

Ρωσία: Διαψεύδει τα σενάρια περί αποχώρησής της από τον αγωγό Μπουργκάς - Αλεξανδρούπολη

newsimageΗ Ρωσία δεν σκοπεύει να αποχωρήσει από το σχέδιο κατασκευής του πετρελαιαγωγού Μπουργκάς - Αλεξανδρούπολη, δήλωσε απόψε ο Ντμίτρι Πεσκόφ, εκπρόσωπος Τύπου του Ρώσου πρωθυπουργού Βλαντίμιρ Πούτιν.
«Η πληροφορία ότι η Ρωσία έχασε το ενδιαφέρον της στον πετρελαιαγωγό Μπουργκάς - Αλεξανδρούπολη είτε ότι ετοιμάζεται να βγει από το σχέδιο, δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα», είπε ο κ. Πεσκόφ στο ρωσικό πρακτορείο Ιντερφάξ.

68 εκατ. ευρώ πληρώναμε για ντομάτες στην Αφρική, ραδιόφωνα στη κούβα και άλλα πολλά

Προκαλούν το κοινό αίσθημα οι αποκαλύψεις για τις χρηματοδοτήσεις – μαμούθ, Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων (Μ.Κ.Ο.), πόσο μάλλον που κάποιες εξ αυτών αποδείχτηκε πως είχαν μόνο τη… σφραγίδα και όχι παραγόμενο έργο!

Τα στοιχεία που έδωσαν σήμερα στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής ο Θανάσης Τσούρας (ΠΑΣΟΚ) και ο Γιάννης Τραγάκης (Ν.Δ.) – που από κοινού ανέλαβαν να ερευνήσουν το θέμα – προκαλούν σοκ και δέος!

Καλησπέρα Υπουργέ μου

Για όσους δεν το γνωρίζουν, το ΤΕΕ είναι ο Τεχνικός Σύμβουλος του κράτους. ΔΕΝ είναι συνδικαλιστικό όργανο των Πολιτικών Μηχανικών, όπως πολλοί νομίζουν, δεν είναι καν συνδικαλιστικό όργανο. Το ΤΕΕ είναι επιμελητήριο, είναι ΝΠΔΔ, έχει προσωπικό που πληρώνεται από τον κρατικό προϋπολογισμό.
Το ΤΕΕ διοικείται από την Διοικούσα επιτροπή, η οποία εκλέγεται από τα μέλη του. Τα αξιώματα είναι εθελοντικά και ως τέτοια, ΔΕΝ αμοίβονται. Εαν σε κάποιον δεν αρέσει αυτό, απλά δεν συμμετέχει στη διαδικασία.
Καλά ως εδώ; Καλαααα.
Το ΤΕΕ όμως είναι και δύναμη. Είναι εξουσία. Και ως τέτοια, έχει πολλάκις ειδική μεταχείριση έναντι της πλεμπός. (η πλέμψ, της πλεμπός – κοινώς πλέμπα).
Έβαλε λοιπόν το ΤΕΕ τον Ρέππα (από φάουλ σε φάουλ το πας Δημήτρη και θα τη δεις τη δεύτερη κίτρινη) και ενέταξε άρθρο σε Νόμο με τον οποίο κατ’ εξαίρεση του γενικού κανόνα επιτρέπεται η πρόσληψη μέχρι 25 συμβούλων στο ΤΕΕ. +

Κτύπησε κορυφαίο Έλληνα Υπουργό η νέα γρίπη !

Ακόμα και την κυβέρνηση χτύπησε ο ιός της νέας γρίπης. Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Έθνος», ο υπουργός Εσωτερικών Γιάννης Ραγκούσης προσεβλήθη από τον ιό, καθώς ο Η1Ν1 δεν κάνει... εξαιρέσεις ούτε στους υπουργούς.
Πριν από μία εβδομάδα, ο Γ. Ραγκούσης ένιωσε αδιαθεσία, χωρίς να τον ανησυχήσει ιδιαίτερα. Στη συνέχεια όμως ανέβασε πυρετό. Κάπως έτσι έβγαλε και τη σύσκεψη με τους δημάρχους Αθήνας και Πειραιά, πριν δυο μέρες. Οι μέρες περνούσαν, ο πυρετός δεν έπεφτε, ψιλιάστηκε την υπόθεση, έκανε χθες το τεστ και το αποτέλεσμα βγήκε θετικό.

Την αύξηση των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης στα 67 έτη προβλέπει η «Πράσινη Βίβλος»


Για να διατηρηθεί η σημερινή αναλογία των ενεργών εργαζόμενων προς τους συνταξιούχους, θα πρέπει έως το 2040 το όριο ηλικίας να αυξηθεί στο 67ο έτος και έως το 2060, επισημαίνεται στην «Πράσινη Βίβλο» 
Την αύξηση των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης στα 67 έτη προβλέπει η «Πράσινη Βίβλος» της Κομισιόν, η οποία υπερψηφίστηκε την Τετάρτη από την Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

Ανατροπές για τους ένστολους ...

Νέο καθεστώς τίθεται σε ισχύ για τη συνταξιοδότηση των ένστολων με τις αλλαγές να υλοποιούνται σε... δόσεις. Ενδεικτικό της έκτασης των αλλαγών είναι πως μέσα σε μία πενταετία τα απαιτούμενα έτη ασφάλισης από 24,5 θα φτάσουν στα 40 (μεταξύ των οποίων, ωστόσο, θα είναι και πλασματικά χρόνια).

Οι ... νέες ρυθμίσεις στο ασφαλιστικό καθεστώς των στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας, καθώς και του Πυροσβεστικού Σώματος καταγράφονται σε εγκύκλιο του υφυπουργού Οικονομικών Φ. Σαχινίδη. Συγκεκριμένα,

Φοροδιαφυγή και ευθύνη υπουργών στην ατζέντα του Υπουργικού Συμβουλίου

Η έγκριση του νέου φορολογικού νομοσχεδίου, αλλά και εκείνου περί ευθύνης υπουργών θα απασχολήσει το σημερινό Υπουργικό Συμβούλιο, που συνέρχεται στη σκιά των έντονων αντιδράσεων που εκφράζονται για την αξιοποίηση της δημόσιας περιουσίας.
Αναλυτικά, τα θέματα που θα συζητηθούν στο Υπουργικό το πρωί της Πέμπτης είναι:
- Σχέδιο Νόμου: Τροποποίηση του ν. 3126/2003 για την ποινική ευθύνη των υπουργών. (Χ. Καστανίδης)
- Σχέδιο νόμου για την καταπολέμηση ορισμένων μορφών και εκδηλώσεων ρατσισμού και ξενοφοβίας μέσω του ποινικού δικαίου. (Χ. Καστανίδης)

Προκήρυξη για τα μάτια του κόσμου

Πέφτει δούλεμα στο Δήμο Κύμης-Αλιβερίου για το συμπαραστάτη του δημότη! 
Μια προκήρυξη για τα ... μάτια του κόσμου εξέδωσε ο δήμαρχος Κύμης- Αλιβερίου, για την υποβολή αιτήσεων από τους ενδιαφερόμενους να καταλάβουν τη θέση του συμπαραστάτη του δημότη και της επιχείρησης στο Δήμο.
Η επιλογή του συμπαραστάτη θα γίνει με μυστική ψηφοφορία του Δημοτικού Συμβουλίου και με πλειοψηφία των δύο τρίτων (2/3) του συνόλου των μελών του. Η εν λόγω συνεδρίαση θα πραγματοποιηθεί στις 27 Φεβρουαρίου.

Financial Times: Η Ελλάδα βυθίζεται βαθύτερα στην ύφεση...

Εκτενές ρεπορτάζ για τη «βουτιά» που έκανε το ελληνικό ΑΕΠ δημοσιεύουν οι Financial Times. «Η Ελλάδα μπήκε βαθύτερα στην ύφεση καθώς οι δαπάνες των νοικοκυριών περικόπηκαν και οι εργαζόμενοι προχώρησαν σε απεργίες και διαδηλώσεις», σχολιάζει η εφημερίδα.

Το τέταρτο τρίμηνο του 2010 το ΑΕΠ της χώρας μας συρρικνώθηκε κατά 6,6% σε ετήσια βάση, ενώ σε σύγκριση με το προηγούμενο τρίμηνο καταγράφηκε αρνητικός ρυθμός ανάπτυξης 1,4%.

Στο σύνολο του έτους, η ύφεση διαμορφώθηκε στο 4,5% έναντι πρόβλεψης 4,2% στον προϋπολογισμό, σύμφωνα με την Ελληνική Στατιστική Αρχή.


Οι Financial Times

Η (επιστημονική) αλήθεια για το ΙΣΤΑΜΕ

Γράφει η Σοφία Βούλτεψη
Η εμπλοκή του ΙΣΤΑΜΕ (Ινστιτούτο Στρατηγικών και Αναπτυξιακών Μελετών – Ανδρέας Παπανδρέου) στον τελευταίο (προσχηματικό) καυγά σχετικά με το πώς και από πού θα βρεθούν τα 50 δις ευρώ που ανακοίνωσε η τρόικα, δημιουργεί ένα μείζον πολιτικό θέμα.
 Διότι μπορεί το Ινστιτούτο να απάντησε χθες πως με την μελέτη (Νοεμβρίου 2010) του συνεργάτη του Βασίλη Μαγκλάρα και υπό τον τίτλο «Το πολυσύνθετο πρόβλημα της αξιοποίησης της Δημόσιας Ακίνητης Περιουσίας», δεν προτείνει πώληση δημόσιας περιουσίας, αλλά το ΙΣΤΑΜΕ, αν και χρησιμοποιεί επιστημονικά και ερευνητικά όπλα, παραμένει ένα είδος ιδεολογικού....βραχίονα του ΠΑΣΟΚ. Διαφορετικά, γιατί το ΠΑΣΟΚ πληρώνει το ενοίκιο στην οδό Ακαδημίας 4, όπου στεγάζεται το Ινστιτούτο;

Ποιος μεγαλοδημοσιογράφος έχει προβάδισμα στο πράσινο γλείψιμο !!!


Xασαπόπουλος:  Μου κλέψα την χαρά!!!
Σύμφωνα με galop του fimotro, για το ποιος μεγαλο-δημοσιογράφος έχει προβάδισμα στο πράσινο γλείψιμο,  μπροστά και με διαφορά 300 ψήφων από τον Χασαπόπουλο είναι ο Καψής!!! Αμάν και αυτό το παιδί σε όλα πρώτος θέλει να είναι!!
Διαβάστε τα αποτελέσματα
ΤΡΕΜΗ 14.65% (2,029 votes)
 
ΠΡΕΤΕΝΤΕΡΗΣ 20.58% (2,850 votes)
 
ΚΑΨΗΣ 27.71% (3,837 votes)

Πώς να κάθεστε σωστά στο αυτοκίνητο σας

Ότι αυτοκίνητο και αν διαθέτετε, η προσοχή που θα πρέπει να δώσετε στη ρύθμιση του καθίσματος είναι σημαντική.
Ακολουθήστε τις οδηγίες και σε λίγο καιρό θα ανακαλύψετε και εσείς ότι οι ώρες που περνάτε στο αυτοκίνητο σας κολλημένοι στην κίνηση, μπορούν να γίνουν λιγότερο επίπονες.

Βήμα 1
Τοποθετήστε το κάθισμα σας όσο πιο πίσω και πιο χαμηλά γίνεται. Η πλάτη του καθίσματος θα πρέπει να βρίσκεται σε γωνία 30 μοιρών με το έδρανο, ενώ η οσφυϊκή υποστήριξη θα πρέπει να βρίσκεται στην αρχική της θέση και να μην στηρίζει την μέση σας.

74 ΟΙ ΝΕΚΡΟΙ ΑΠΟ ΤΗ ΝΕΑ ΓΡΙΠΗ

Στους 74 ανήλθαν οι νεκροί, λόγω της γρίπης που οφείλεται στον ιό Η1Ν1, σύμφωνα με την τελευταία επίσημη καταγραφεί του ΚΕΕΛΠΝΟ. Αύξηση παρατηρείται και στους ασθενείς που νοσηλεύονται λόγω της γρίπης σε μονάδες εντατικής θεραπείας και υπολογίζονται στους 126...

Το ΚΕΕΛΠΝΟ συστήνει στους πολίτες να επικοινωνούν άμεσα με τον γιατρό, εφόσον συμπτώματα όπως ο υψηλός πυρετός επιμένουν περισσότερο από δύο ημέρες, ενώ ισχύει η οδηγία για άμεση χρήση αντιικών φαρμάκων αλλά και εμβολιασμού στις ευπαθείς ομάδες

Λογοκρισία στην εφημερίδα Ελευθεροτυπία…

Και νέο κρούσμα λογοκρισίας που συνοδεύεται με παροπλισμό δημοσιογράφου κτύπησε τον κόσμο του έντυπου τύπου. Ο Ανδρέας Ρουμελιώτης, επί πολλά χρόνια εργαζόμενος στην εφημερίδα «Ελευθεροτυπία» πληροφορήθηκε πώς τέθηκε σε διαθεσιμότητα με απόφαση της διευθύντριας του εντύπου Κύρας Αδάμ. Ο εν λόγω δημοσιογράφος διέθετε την δική του στήλη. Είναι προφανές πώς η διευθύντρια δεν θα ενεργούσε χωρίς την συγκατάθεση της ιδιοκτησίας της εφημερίδας, δηλαδή της εκδότου Μάνιας Τεγοπούλου, όπως επισημαίνουν συνάδελφοι δημοσιογράφοι αλλά και στελέχη της «Ελευθεροτυπίας».

Όπου πάει το ΔΝΤ, οι περισσότεροι άντρες γίνονται αλκοολικοί, τα πιο πολλά παιδιά μαφιόζοι και οι όμορφες γυναίκες πουτάνες...

Ποιο είναι Σήμερα το Οικογενειακό Μέλλον;

Διαπραγματευόμενοι στα 3 προηγούμενα άρθρα μας (13, 14 και 15 Φεβρουαρίου), αντιστοίχως: Ποιο είναι το Πατριωτικό Καθήκον, Το Ταξικό Συμφέρον και το Πολιτικά Ορθό, ουσιαστικά περιγράψαμε εκτός των άλλων και την υφιστάμενη εγχώρια πολιτικό-οικονομική συγκυρία.
Τα συμπεράσματα που προέκυψαν μπορούν να συνοψισθούν εν ολίγοις στα εξής:
1. Το περιβόητο μνημόνιο δεν επαρκεί να καλύψει ούτε κατ’ ελάχιστο τις ανάγκες, έστω της εξυπηρέτησης, του Δημόσιου Χρέους κατά την χρονική περίοδο 2010-2013, οπότε θα υλοποιηθεί η επώδυνη και νεοφιλελεύθερη αντίληψη δημοσιονομικής προσαρμογής.

Σβήνουν τα φώτα των φάρων;


Επί αιώνες οι φάροι αποτελούν έναν πιστό φίλο των ναυτικών, δείχνοντάς τους τον ασφαλή δρόμο. Αλλά και στην ανθρώπινη φαντασία διαθέτουν μια ξεχωριστή θέση.
Με τη σημερινή κυριαρχία των GPS, ωστόσο, εγείρονται σοβαρά ερωτήματα για το μέλλον τους.
«Είναι ανησυχητικές εποχές για τους φάρους», δηλώνει στο CNN o
Τζέρεμι Ντέντρεμοντ, πρόεδρος του Αμερικανικού Ιδρύματος Φάρων. «Όλοι μας τους λατρεύουμε, αλλά όσον αφορά τις κυβερνητικές πολιτικές, δεν αποτελούν ακριβώς προτεραιότητα».

Ξέφρενη νύχτα σε gay bar για τον πρίγκιπα Χάρι


Η ξέφρενη νύχτα του πρίγκιπα Χάρυ σε gay bar στο Λονδίνο απασχολεί μία ακόμα φορά το βρετανικό Τύπο και συνοδεύεται από πικάντικα σχόλια.
Το News of The World αναφέρει ότι ο πρίγκιπας Χάρι εντοπίστηκε να διασκεδάζει μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες στο Box Bar.
Το συγκεκριμένο bar περιλαμβάνεται στον κατάλογο με gay bar του Λονδίνου και περιγράφεται ως ένα μικρό και πολύ φιλικό μπαρ, γεμάτο από καυτά αγόρια.

Πως συνδέεται το πνεύμα με το σπέρμα;;

Σπέρμα στο μικροσκόπιο: δείξε μου τη ποιοτική ανάλυση του, να σου πω πόσο έξυπνος είσαι, αφού η ποιότητα του σπέρματος συνδέεται με τον δείκτη ευφυΐας ενός άνδρα, σύμφωνα με έρευνα που πραγματοποιήθηκε στο πανεπιστήμιο King College του Λονδίνου!
Η Dr. Rosalid Arden μαζί με την επιστημονική της ομάδα, πραγματοποίησαν αυτή την άκρως πρωτότυπη μελέτη σε δείγμα 425 βετεράνων του  πολέμου στο Βιετνάμ!

Χαμογελάστε υπάρχει Ελπίδα !!!

Καλημέρα !!!!

Για μια άλλη διάθεση!!!

Τετάρτη 16 Φεβρουαρίου 2011

Εδώ Σχολείο !!!!


Με ενδιαφέρον διαβάζουμε τις  απόψεις των Δημάρχων για τις συνενώσεις των σχολείων της περιοχής  τους.  Όλες κινούνται στη ίδια «ιδεογραφία»  της δεκαετίας του ΄80. Μην κλείσουν τα σχολεία από τα χωριά τους. Στο ίδιο μήκος κύματος οι Βουλευτές. Δυστυχώς διακρίνουμε αντιλήψεις που θυμίζουν κάτι από τα παλιά σαν ναφθαλίνη . Επαναστατικά ανακοινώσεις που περιέχουν αντικρουόμενα μηνύματα. Οι Δήμαρχοι βγάζουν ανακοινώσεις  μόνο και μόνο να ικανοποιήσουν ένα φοβικό ακροατήριο,   χωρίς να γνωρίζουν τις συνέπειες της πράξεις τους. π.χ.

Επιστολή του Δ. Θωμά προς την Υπουργό Παιδείας Δια βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων


Αξιότιμε  Κυρία Υπουργέ,

Μετά τις έντονες ανησυχίες γονέων και φορέων του δήμου μας για το κύμα συγχωνεύσεων και καταργήσεων σχολικών μονάδων Α/θμιας και Β/θμιας εκπαίδευσης που προωθεί το αρμόδιο Υπουργείο, επιχειρώντας ένα είδος «Καλλικράτη στην εκπαίδευση», θα θέλαμε να επισημάνουμε τα εξής:

Χωρίς να αγνοούμε την ανάγκη συζήτησης για διορθωτικές κινήσεις που αφορούν την παροχή ποιοτικότερης εκπαίδευσης στις Σχολικές μονάδες του δήμου μας, διαφωνούμε με την διαφαινόμενη λογική του Υπουργείου Παιδείας για σαρωτικές συγχωνεύσεις και καταργήσεις Σχολείων που θα αλλάξουν τον υφιστάμενο σχολικό  χάρτη στα όρια του δήμου μας.

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ για συμμετοχή στην «ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΗΣ» XΑΛΚΙΔΑΣ


Σύμφωνα με το Ν. 3852/2010 (ΦΕΚ Α 87) άρθρο 76 «Νέα Αρχιτεκτονική της Αυτοδιοίκησης και της Αποκεντρωμένης Διοίκησης — Πρόγραμμα Καλλικράτης» θεσμοθετείται στο Δήμο μας η Δημοτική Επιτροπή Διαβούλευσης. Στην Επιτροπή αυτή, η οποία είναι όργανο με συμβουλευτικές αρμοδιότητες, συμμετέχουν εκπρόσωποι των φορέων της τοπικής κοινωνίας όπως:

• Τοπικοί εμπορικοί και επαγγελματικοί σύλλογοι και οργανώσεις
• Επιστημονικοί Σύλλογοι και Φορείς
• Τοπικές οργανώσεις εργαζομένων και εργοδοτών
• Εργαζόμενοι στο Δήμο και στα Νομικά Πρόσωπα αυτού
• Ενώσεις και Σύλλογοι Γονέων
• Αθλητικοί και Πολιτιστικοί Σύλλογοι και Φορείς
• Εθελοντικές Οργανώσεις και Κινήσεις Πολιτών
• Εκπρόσωποι των Τοπικών Συμβουλίων Νέων
• Δημότες

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗ ΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΗΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΜΑΝΤΟΥΔΙΟΥ - ΛΙΜΝΗΣ - ΑΓΙΑΣ ΑΝΝΑΣ

 Σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 76 του Ν. 3852 / 2010 (ΦΕΚ 87 / Α / 07-06-2010) και της εγκ. 59 / 2010 του ΥΠΕΣΑΗΔ στους δήμους με πληθυσμό μεγαλύτερο από δέκα χιλιάδες (10.000) κατοίκους, με απόφαση του δημοτικού συμβουλίου συγκροτείται δημοτική επιτροπή διαβούλευσης.
Η δημοτική επιτροπή διαβούλευσης αποτελείται από εκπροσώπους των φορέων της τοπικής κοινωνίας όπως:
α) των τοπικών εμπορικών και επαγγελματικών συλλόγων και οργανώσεων
β) των επιστημονικών συλλόγων και φορέων
γ) των τοπικών οργανώσεων εργαζομένων και εργοδοτών
δ) των εργαζομένων στο δήμο και τα νομικά του πρόσωπα
ε) των ενώσεων και συλλόγων γονέων

Δωρεάν μαστογραφικός έλεγχος σε Ερέτρια & Αμάρυνθο, 21 με 23 Φεβρουαρίου

Ο καρκίνος του μαστού είναι η συχνότερη κακοήθεια που εμφανίζεται στις γυναίκες της χώρας μας. Ο αριθμός των νέων περιστατικών κάθε χρόνο στη Χώρα μας υπολογίζεται σε 4.500. Παρόλη την υψηλή συχνότητα της ασθένειας, η αντιμετώπισή της τα τελευταία χρόνια δίνει ολοένα και καλύτερα αποτελέσματα, αφού η πλειοψηφία των ασθενών θα ζήσει πολλά χρόνια και αυτά θα επηρεαστούν ελάχιστα σε ότι αφορά την ποιότητα τους.
Αυτή η αισιόδοξη εξέλιξη ήρθε ως αποτέλεσμα δύο παραγόντων. Ο πρώτος ήταν οι σημαντικές πρόοδοι της ιατρικής επιστήμης που οδήγησαν σε πιο αποτελεσματικές και περισσότερο εξατομικευμένες θεραπευτικές παρεμβάσεις.