Σάββατο 30 Απριλίου 2011

To απεχθές χρέος και άλλα λόγια ν΄ αγαπιόμαστε

Του Λεωνίδα Καστανά,
Είναι τουλάχιστον αστεία η προσπάθεια αριστερών και δεξιών να εμφανίσουν με κάθε τρόπο το ελληνικό δημόσιο χρέος ως παράνομο και απεχθές. 
Πέρα από το γεγονός ότι ποτέ στα διεθνή δικαστήρια δεν έχει χρησιμοποιηθεί αυτός ο όρος, δηλαδή το «odious debt», δεν μπορεί κανείς σοβαρός άνθρωπος να ισχυριστεί ότι το ελληνικό χρέος που ανέλαβαν νόμιμες και ισχυρές ελληνικές κυβερνήσεις, εν καιρώ ειρήνης, είναι παράνομο.

Ποιός βουλευτής της ΝΔ είπε: "Τόσο... "μεγάλο" τον έχει ο Πάγκαλος;"

Μας συγχωρείτε πάρα πολύ για τον τίτλο, αλλά πως αλλιώς να το λέγαμε; Τη φράση άλλωστε την είπε ένας από τους 300 της Βουλής σε ραδιόφωνο, τον άκουσε τόσος κόσμος, τι να κάνουμε, λογοκρισία; 
Το ερώτημα - απορία για τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης , έκανε ο βουλευτής......

Αλογοσκούφης: Η ΝΔ επιδίδεται σε κυνήγι μαγισσών

Πλήρως υπερασπίζεται την απόφασή του να προχωρήσει σε απογραφή ο πρώην υπουργός Οικονομικών των κυβερνήσεων Καραμανλή, Γιώργος Αλογοσκούφης, τονίζοντας ότι με την απόφασή της να την αποκηρύξει, η ΝΔ επιδίδεται σε κυνήγι μαγισσών και αδικεί την ιστορία της.

Σε άρθρο του στην εφημερίδα Real News, ο κ. Αλογοσκούφης τονίζει ότι «με την υιοθέτηση της επιχειρηματολογίας που χρησιμοποιούσε το ΠΑΣΟΚ ως αντιπολίτευση, δυστυχώς η ΝΔ υπονομεύει την αξιοπιστία της και αυτό θα έχει επιπτώσεις στο μέλλον της».

Άψογα…

Το υπουργείο Οικονομικών με τροπολογία που κατέθεσε χθες αργά στη Βουλή ζητά να πηγαίνουν τα χρήματα από τις αποκρατικοποιήσεις αποκλειστικά στους δανειστές μας και στο χρέος.
Η σπουδή αφενός είναι για να προλάβουν μην συμβεί καμιά στραβή και περάσει τίποτα από όλα αυτά υπέρ του Ελληνικού λαού.

Έφυγε από τη ζωή η εμβληματική μορφή της Εθνικής Αντίστασης, Λάκης Σάντας

Μια εμβληματική μορφή της Εθνικής Αντίστασης, ο Λάκης Σάντας, ο άνθρωπος που μαζί με τον Μανώλη Γλέζο κατέβασαν τη γερμανική σημαία από την Ακρόπολη, απεβίωσε το Σάββατο σε ηλικία 89 ετών, ένα μήνα πριν από την συμπλήρωση 70 χρόνων από το κατέβασμα της σβάστικας από τον Ιερό Βράχο.

Ο Απόστολος Φιλίππου Σάντας γεννήθηκε στις 22 Φεβρουαρίου του 1922 στη Λευκάδα. Το 1934 η οικογένεια του εγκαθίσταται στην Αθήνα. Τελειώνει το γυμνάσιο το 1940 και εισάγεται στη Νομική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών.

Η ιστορία του εργατικού κινήματος Η καθιέρωση της Εργατικής Πρωτομαγιάς και οι σημαντικότερες επέτειοι

Η 1η Μαΐου καθιερώθηκε ως η Παγκόσμια Ημέρα των Eργατών κατά τη διάρκεια του ιδρυτικού συνεδρίου της Δεύτερης (Σοσιαλιστικής) Διεθνούς στις 20 Ιουλίου 1889 στο Παρίσι, εις μνήμην των θυμάτων του μακελειού του Σικάγου την 1η Μαΐου του 1886, όταν η αστυνομία άνοιξε πυρ κατά εργατών που διεκδικούσαν οκτάωρη εργασία και καλύτερες συνθήκες δουλειάς. 
Την 1η Μαΐου 1886, με βασικό αίτημα το οκτάωρο και οδηγό τις επιτυχημένες διεκδικήσεις Καναδών συναδέλφων τους, τα εργατικά συνδικάτα των ΗΠΑ αποφάσισαν την έναρξη απεργιακών κινητοποιήσεων, αφού την περίοδο εκείνη στις ΗΠΑ οι εργαζόμενοι αναγκάζονταν να δουλεύουν αμέτρητες ώρες, ακόμα και Κυριακές, χωρίς κανένα ρυθμιστικό πλαίσιο.

Στελέχη του ΠΑΣΟΚ θεωρούν πολιτική "βόμβα" τον Γ. Καμίνη και ζητούν παρέμβαση Μαξίμου...

Γράφει ο Σεραφείμ Κοτρώτσος
Έντονο προβληματισμό προκαλούν στην κυβέρνηση οι πρώτοι μήνες του Γιώργου Καμίνη στη δημαρχία της Αθήνας, καθώς όλοι οι προερχόμενοι από το ΠΑΣΟΚ δημοτικοί σύμβουλοι μεταφέρουν "τέρατα και σημεία" για το... "στυλ διοίκησης" του πρώην Συνηγόρου του Πολίτη, καθώς και για το "περιβάλλον" που έχει δημιουργηθεί γύρω του.
Σύμφωνα με πληροφορίες της anatropi2020 ο προβληματισμός αυτός έχει μεταφερθεί και στον πρόεδρο της Δημοκρατικής Αριστεράς κ. Φώτη Κουβέλη -ο οποίος θεωρείται ότι επηρρεάζει περισσότερο τον δήμαρχο Αθηναίων, δεδομένου πως υπήρξε δική του πρόταση κοινής υποψηφιότητας με το ΠΑΣΟΚ.

Διαβάστε τι είχε πει ο Απόστολος Σάντας για την ελευθερία και την ανεξαρτησία της Ελλάδας...

Αγωνίστηκε για μία ελεύθερη και ανεξάρτητη πατρίδα και έμεινε στην ιστορία ως μία εμβληματική προσωπικότητα της Εθνικής Αντίστασης. Έχουν περάσει σχεδόν 70 χρόνια από τη νύχτα που ο... Απόστολος Σάντας μαζί με τον Μανώλη Γλέζο κατέβασαν τη χιτλερική σημαία από τον Ιερό Βράχο της Ακρόπολης. 
Όπως λέει ο ίδιος, σήμερα ζει σε μία «ελεύθερη αλλά όχι ανεξάρτητη Ελλάδα». Πιστεύει πολύ στη νέα γενιά, στους Έλληνες και σε ένα καλύτερο μέλλον για τη χώρα μας και μιλά για τη νύχτα της 30ης Μαΐου του 1941, για τη σύγχρονη Ελλάδα, για την «Ευρώπη των πολυεθνικών» και για τους νέους.

Πέφτουν σε λάθη, κάτι έχουν πάθει...

Δύσκολα στην παρούσα φάση θα βρει κάποιος έναν υπουργό που να δηλώνει σίγουρος για την έκβαση των μαχών που έχει μπροστά της η κυβέρνηση. Ακόμη και αυτοί που εξ υποχρεώσεως είναι αναγκασμένοι να εμφανίζονται αισιόδοξοι δεν κρύβουν τις... ανησυχίες τους. Και είναι απολύτως λογικό. Τίποτα δεν πάει καλά για την κυβέρνηση.

Τα έσοδα υπολείπονται των στόχων. Οι προβλέψεις για έξοδο στις αγορές το 2011 έχουν αποσυρθεί από την κυκλοφορία. Τα spreads είναι στον ουρανό. Το χρηματιστήριο έχει υποστεί καθίζηση. Τα σενάρια περί αναδιάρθρωσης, παρά τις επίσημες διαψεύσεις, φουντώνουν. 

Γ. ΣΙΑΓΙΑΝΝΗΣ: Συνεργασία για να ενώσουμε δυνάμεις, να δώσουμε λύσεις στο Στόμιο


Η εξαιρετικά χρονίζουσα επικινδυνότητα του δρόμου Στομίου - Πλατάνας αποτελεί για το Δήμο Κύμης Αλιβερίου αλλά και για την Εύβοια, όχι μόνο ένα τεράστιο πρόβλημα αλλά και ένα μελανό στίγμα της όλης διαχειριστικής πρακτικής της αυτοδιοίκησης αλλά και της ελλειμματικής και σε αδράνεια  ευρισκόμενης Διοίκησης γενικότερα.
Σε μια διαρθρωμένη κοινωνία που σέβεται πρωτίστως του πολίτες και την ανθρώπινη ζωή αλλά και την ομαλή αναπτυξιακή - κατ ελάχιστον συντήρηση - τροχιά μιας περιοχής οφείλουν οι Θεσμοί που την εκπροσωπούν δικαιολογώντας την αναγκαιότητα της ύπαρξης τους να σταθούν με ευθύνη στο ύψος των περιστάσεων.

Παρασκευή 29 Απριλίου 2011

Στον Αγ.Γεώργιο Δροσιάς η κηδεία του 7χρονου Χρήστου

Εκεί που έμελλε να περάσει τις τελευταίες στιγμές της ζωής του δίπλα στον ιερέα πατέρα του και τα αγαπημένα του πρόσωπα, θα γίνει η κηδεία του άτυχου 7χρονου Χρήστου, που χτυπήθηκε απο κροτίδα το βράδυ της Ανάστασης.
Η κηδεία του θα γίνει στον Άγιο Γεώργιο Δροσιάς αύριο  Σάββατο, στις 2 το μεσημέρι.

Εχασε τη μάχη ο 7χρονος που τραυματίστηκε από φωτοβολίδα

Την τελευταία του πνοή στο Νοσοκομείο Παίδων Αγία Σοφία άφησε λίγο μετά της 11 το πρωί της Παρασκευής ο 7χρονος από την Δροσιά Ευβοίας που το βράδυ της Ανάστασης τραυματίστηκε σοβαρά από κροτίδα που έριξε 26χρονος στο προαύλιο χώρο εκκλησίας.

Το παιδάκι  έχασε το αριστερό μάτι του και μέχρι σήμερα νοσηλευόταν σε κρίσιμη κατάσταση σε μονάδας εντατικής θεραπείας.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, η καρδιά του 7χρονου δεν άντεξε και έπαθε ανακοπή.

Το βαρύ Ζεϊμπέκικο του Άκη-η ιστορία της ζωής του-ΣΠΑΝΙΕΣ ΦΩΤΟ- το ζενίθ και ναδίρ του ιστορικού στελέχους

Ήταν 19 Δεκέμβρη του 1939, όταν κάτω από τον αστερισμό του Τοξότη, γεννήθηκε στην Αθήνα ένα αγοράκι με όμορφα μεγάλα γαλάζια μάτια, η πολυτάραχη ζωή του οποίου θα μπορούσε άνετα να γίνει βιβλίο. Ο πατέρας του Ευάγγελος, ή κυρ Βαγγέλης, όπως τον φώναζαν οι δικοί του άνθρωποι, ήρθε από την Πόλη και μέσα του έκρυβε την αγάπη για την Ελλάδα, και το καλό φαγητό ενώ χαρακτηριζόταν από το καλό γούστο του, όπως άλλωστε όλοι οι Κωνσταντινουπολίτες. Η μητέρα του μικρού παιδιού η κυρία Αρετή γεννήθηκε στα Γιάννενα.

Ποιος βουλευτής πέταξε τα λεφτά του ...στα σκουπίδια;...

Ο βουλευτής αν και κυβερνητικός δεν φαίνεται να είχε πειστεί από τις καθησυχαστικές διαβεβαιώσεις του πρωθυπουργού και του οικονομικού επιτελείου της κυβέρνησης ότι "όλα πάνε καλά" και δεν πάμε για αναδιάρθρωση.
Γι΄ αυτό και απέσυρε τις καταθέσεις του από τη τράπεζα. Έβαλε τα χρήματα σε μαύρη σακκούλα σκουπιδιών αλλά ... επιστρέφοντας σπίτι δεν τα "τακτοποίησε" σε ασφαλές μέρος.

Η οικιακή βοηθός που ήρθε για να αναλάβει υπηρεσία στο σπίτι,θεώρησε ότι οι μαύρες σακκούλες είναι σκουπίδια και τις πέταξε στο κάδο!

ΔΡΟΜΟΣ ΣΤΟΜΙΟ-ΠΛΑΤΑΝΑ: ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΑΣ ΓΙΝΕΙ ΚΑΤΙ ΣΟΒΑΡΟ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟΝ ΤΟΠΟ.

Η απαντήσεις που δόθηκαν από την πολιτική εκπροσώπηση και τον Διευθυντή των Τεχνικών Υπηρεσιών της Περιφερειακής Ενότητας Εύβοιας, η επιστολή κυβερνητικού Βουλευτή για το ίδιο θέμα, οι ανακοινώσεις του Δήμου Κύμης Αλιβερίου αλλά και το ρεπορτάζ του τοπικού και περιφερειακού τύπου για την συζήτηση του θέματος στη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου την 27η Απριλίου 2010 σκιαγραφούν  τις πραγματικές διαστάσεις του προβλήματος: δρόμος Στόμιο- Πλατάνα
 Οι εμπλεκόμενοι φέρονται να ερίζουν, αρκετά χρόνια μετά την ανάδειξη του προβλήματος, δεδομένου ότι είχε προηγηθεί  περισσότερο από μία δεκαετία πριν η υπόθεση του καταρρέοντος από την πλευρά της θάλασσας δρόμου του Στομίου.

«Το προεδρείο της Περιφέρειας δεν δέχτηκε την εισήγηση τριών θεμάτων εκτός ημερησίας»

Στην πρόσφατη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου, το Αυτοδιοικητικό κίνημα, ζήτησε να συζητηθούν τρία θέματα εκτός ημερήσιας διάταξης με τον χαρακτήρα του επείγοντος. 
Το προεδρείο δεν αποδέχθηκε να γίνει ψηφοφορία για το αν θα συζητηθούν (όπως προβλέπεται από τον κανονισμό). Τα μέλη του Αυτοδιοικητικού κινήματος, διενείμαν γραπτά σε όλους τους περιφερειακούς συμβούλους τα προτεινόμενα θέματα εκτός ημερήσιας διάταξης για την 4η συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Στερεάς:

Ενημέρωση για τα μέτρα στο Στόμιο, ζήτησε ο Σταμάτης Γκάβαλης

Επιστολή προς τον Περιφερειάρχη Κλέαρχο Περγαντά απέστειλε ο Περιφερειακός Σύμβουλος Σταμάτης Γκάβαλης, σχετικά με  την επικινδυνότητα της επαρχιακής οδού Στόμιο – Οξύλιθος – Πλατάνα από τις κατολισθήσεις.
Συγκεκριμένα ο κ. Γκάβαλης αναφέρει: « Στην συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου της 27ης Απριλίου 2011 συζητήθηκε διεξοδικά το θέμα : «Αντιμετώπιση Καταπτώσεων- Κατολισθήσεων επί της Επαρχιακής οδού Στόμιο- Διασταύρωση με επαρχιακή οδό 8 (Οξύλινθος- Πλατάνα)».

Η ιδιωτικοποίηση της αγοράς ηλεκτρικής ενέργειας οδηγεί σε απώλεια κοινωνικής ευημερίας

Του ΞΕΝΟΦΩΝΤΑ ΜΙΧΑΗΛΙΔΗ (χημικός μηχανικός, αντιπρόεδρος του Συλλόγου Διπλωματούχων Μηχανικών ΔΕΗ και μέλος της Τ.Ε. 15 του Ενεργειακού Κέντρου Δυτικής Μακεδονίας), από την Ελευθεροτυπία:

Το ζήτημα των αποκρατικοποιήσεων των δημόσιων επιχειρήσεων -μεταξύ αυτών και της ΔΕΗ- βρίσκεται στην καρδιά της πολιτικής διαμάχης και στην καθημερινή ατζέντα των ΜΜΕ στις μέρες μας.

Βολές Λοβέρδου για τις κυβερνητικές παλινωδίες

Δεν υπάρχουν περιθώρια προσωπικών στρατηγικών μέσα στην κυβέρνηση, δηλώνει ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Λοβέρδος, τονίζοντας πως έχουν χαθεί τρεις πολύτιμοι μήνες και ξεκαθαρίζει ότι στις σημερινές τραγικές καταστάσεις που βιώνει η χώρα κανείς δεν μπορεί και δεν πρέπει να αντιπολιτεύεται τον πρωθυπουργό μέσα από την κυβέρνηση.
Σε συνέντευξη στην εφημερίδα Real News ο υπουργός Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης δηλώνει ότι η αμηχανία της κυβέρνησης μαζί με τη συζήτηση περί πρόωρων εκλογών και τις αντιδράσεις των συνδικαλιστών είναι, οι παράγοντες τους οποίους και εκμεταλλεύονται οι διάφοροι σπεκουλαδόροι εκτός Ελλάδας.

Χάσμα… γενεών στην Κ.Ο. του ΠΑΣΟΚ για αποκρατικοποιήσεις

Μπορεί οι δημοσκοπήσεις να δείχνουν πως το ΠΑΣΟΚ παρουσιάζει κάμψη και ότι η Νέα Δημοκρατία βρίσκεται με το ένα πόδι στην κορυφή (έστω και εάν ο δικομματισμός αρχίζει να ξεθωριάζει), ωστόσο ένα γκάλοπ σήμερα στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του Κινήματος για τις αποκρατικοποιήσεις θα έδειχνε τα ποσοστά που αντιστοιχούν σήμερα στο κόμμα! 
Οι διαφορετικές απόψεις που εκφράζονται π.χ. για την ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ, αποτυπώνουν το βαρύ κλίμα και το θολό τοπίο που πάνω σε αυτό βαδίζουν οι βουλευτές, την ίδια ώρα που ο Γιώργος Παπανδρέου προτιμάει πλέον να συνεδριάζει με «κλειστές» πόρτες!

Θέλεις δουλειά; Πρέπει να πληρώσεις

Σαράντα ευρώ από ανέργους ζητεί το ελληνικό δημόσιο για συμμετοχή στο τεστ δεξιοτήτων του ΑΣΕΠ. Η κυβέρνηση είναι γνωστό πως προσπαθεί να μαζέψει μπορεί χρήματα από όπου μπορεί να φανταστεί ο ανθρώπινος νους.
Έφτασε μάλιστα στο σημείο να ζητεί 40 ευρώ από διαγωνιζόμενους, κυρίως ανέργους,  προκειμένου να συμμετάσχουν σε διαγωνισμούς του δημοσίου που μέχρι πρότινος ήταν δωρεάν.

«Η πιάτσα αποκαλεί τον Μεϊμαράκη μπροστάντζα» Μεϊμαράκης: «Να διερευνηθεί ο ρόλος του Γ. Καρατζαφέρη»

Σφοδρή επίθεση στον Βαγγέλη Μεϊμαράκη εξαπολύει ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ, Γιώργος Καρατζαφέρης με αφορμή τα υποβρύχια.
Ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ κατηγορεί τον πρώην υπουργό Εθνικής Άμυνας πως «επανάφερε τον παλιό κακό του εαυτό από την εποχή της Βόλβης», εκβιάζοντας , όπως τονίζει, στο περιστύλιο της βουλής με τις βρομιές του προκειμένου να μην ασχοληθεί ο ΛΑΟΣ με τη δική του περίοδο.

Σπάνιο φαινόμενο ευθυγράμμισης έξι πλανητών στον ουρανό

Υπάρχει ένας καλός λόγος να σηκωθεί κανείς λίγο πριν από την ανατολή κάποια στιγμή τις επόμενες εβδομάδες: θα μπορέσει να θαυμάσει όλους τους πλανήτες εκτός από τον Κρόνο να παρατάσσονται σε μια ευθεία -την πορεία που ακολουθεί ο Ήλιος στη διάρκεια της ημέρας.
Όποιος μάλιστα ξυπνήσει νωρίς το επόμενο τετραήμερο, θα μπορέσει να δει και τη Σελήνη να παρακολουθεί την σπάνια κοσμική παρέλαση.

Ανακοινώθηκαν οι μεταθέσεις εκπαιδευτικών πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης


Από το υπουργείο Παιδείας, ανακοινώθηκαν σήμερα οι μεταθέσεις εκπαιδευτικών πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης του έτους 2011.ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΟΝΟΜΑΤΑ
Σύμφωνα με την σχετική ανακοίνωση του υπουργείου Παιδείας, οι αιτήσεις που υποβλήθηκαν ανήλθαν σε 9.573, από τις οποίες ικανοποιήθηκαν 1.459 (ποσοστό 15,24%).

Πέμπτη 28 Απριλίου 2011

Μη κερδοσκοπικοί φορείς θα υλοποιήσουν το πρόγραμμα κοινωνικής εργασίας

Φορείς μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα και ιδίως σωματεία, ιδρύματα, εταιρείες αστικού δικαίου, συνδικαλιστικές οργανώσεις και επαγγελματικές ενώσεις θα υλοποιήσουν το πρόγραμμα κοινωνικής εργασίας του υπουργείου Εργασίας, μέσω του οποίου 50.000 άνεργοι θα απασχοληθούν επί πεντάμηνο σε κοινωφελή έργα.
Σύμφωνα με τη σχετική απόφαση (θα την βρείτε παρακάτω) οι φορείς αυτοί θα πρέπει να πληρούν σωρευτικά τις παρακάτω προϋποθέσεις:

Η ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΟΦΕΙΛΕΙ ΝΑ ΔΡΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙ ΑΜΕΣΑ ΤΗΝ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΔΡΟΜΟΥ ΣΤΟΜΙΟ- ΠΛΑΤΑΝΑ

ΕΩΣ ΤΗΝ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ Ο ΔΡΟΜΟΣ ΝΑ ΜΕΙΝΕΙ ΚΛΕΙΣΤΟΣ ΕΑΝ ΔΕΝ ΔΙΑΣΦΑΛΙΖΕΤΑΙ Η ΑΣΦΑΛΗΣ ΧΡΗΣΗ ΤΟΥ.
Το πρόβλημα με την  επικίνδυνη διάβαση του δρόμου Στόμιο – Πλατάνα  έχει περισσότερες από μία διαστάσεις αλλά είναι τόσο επείγουσα η διασφάλιση της  ασφάλειας και της ακεραιότητας των διερχομένων οχημάτων και οδηγών ώστε η ανάλυση των άλλων διαστάσεων του προβλήματος ετούτη την στιγμή είναι ίσως περιττή.

Η πρόπολη στη σύγχρονη διατροφή

Οι αρχαίοι μας πρόγονοι δημιουργούσαν διάφορες κατασκευές, προκειμένου να οχυρώσουν τις πόλεις, από την ενδεχόμενη εισβολή του εχθρού. Η τάφρος και τα υψηλά, απόρθητα τείχη ήταν κάποιες από τις πιο γνωστές αμυντικές κατασκευές. Μια από τις πηγές έμπνευσης για τους προγόνους μας αποτελούσε η μέλισσα, της οποίας οι «αρχιτεκτονικές τεχνοτροπίες» συνιστούσαν σημείο αναφοράς.
Η παρατήρηση της εκπληκτικής σε δομή και συνοχή κυψέλης, δεν αφήνει αμφιβολία ότι η φύση έχει προικίσει τη μέλισσα με εντυπωσιακά χαρίσματα. Με μια πιο ενδελεχή ματιά σε μια κυψέλη, εύκολα θα διαπιστώναμε πως οι μέλισσες χρησιμοποιούν μια ιδιαίτερη ουσία υπό μορφή επικάλυψης, σαν γενική μορφή προστασίας.

Τα πρωινά εμφράγματα είναι τα πιο επικίνδυνα..

Τα εμφράγματα που συμβαίνουν το πρωί, είναι πιθανότερο να είναι πιο σοβαρά σε σχέση με όσα συμβαίνουν άλλες ώρες της μέρας, σύμφωνα με μια νέα ισπανική επιστημονική έρευνα.
Οι ερευνητές μελέτησαν τις περιπτώσεις 811 ασθενών, κυρίως ανδρών, με μέση ηλικία 62 ετών, που εισήχθησαν σε μια κλινική της Μαδρίτης με έμφραγμα του μυοκαρδίου. 

Αναδιάρθρωση: Από το μύθο στην πραγματικότητα

Των Δημήτρη Μάρδα (αναπληρωτής καθηγητής στο Τμήμα Οικονομικών Επιστημών του ΑΠΘ) 
Βασίλη Πολυμένη (επίκουρος καθηγητής Χρηματοοικονομικής του ΑΠΘ):
Ένα σύνολο αναλυτών υποστηρίζει ότι η αναδιάρθρωση του χρέους μας είναι μονόδρομος. Βέβαια, δεν προσδιορίζει σε ποια κατηγορία του χρέους αναφέρεται το ανωτέρω, οπότε έτσι, αναγκάζεται η κυβέρνηση να διαψεύσει κάθε σχετική φήμη περί αναδιάρθρωσης. 
 Είναι εύλογο, ότι η οποιαδήποτε αναδιάρθρωση –με την έννοια της επαναγοράς σε χαμηλότερη τιμή χρέους μας– για τα 110 δις ευρώ είναι άκαιρο να συζητηθεί. Χρωστάμε όμως πολλά περισσότερα, από παλαιότερα δάνεια, τα οποία κάλλιστα μπορούμε να επαναδιαπραγματευθούμε. Στην ουσία, ήδη τα επαναδιαπραγματευόμαστε μέσω της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ) εδώ και καιρό!

"Χωρίς τίτλο – Απλά διαβάστε μια φανταστική ιστορία που μπορεί να σας φανεί χρήσιμη….. "

Aπό www.bankingnews.gr:
" Θα σας διηγηθούμε μια ιστορία από το μέλλον. Δεν είμαστε μάντεις.
Μπορεί η ιστορία να είναι φανταστική αλλά ενίοτε μπορεί ο χρόνος να αποδείξει ότι η φαντασία και η πραγματικότητα είναι πολύ κοντά.
Μέσα στον Μάιο η ελληνική αγορά ομολόγων δέχεται το τελειωτικό χτύπημα τα spreads και οι αποδόσεις των ομολόγων αποτιμούν πλέον την χρεοκοπία της χώρας.

"Στις καταλήψεις μας και στις μπούκες μας ήταν μαζί μας"

Ο κ. Φωτόπουλος εξαπέλυσε επίθεση στον υπουργό Οικονομικών Γιώργο Παπακωνσταντίνου, παρουσιάζοντας φωτογραφίες που τον απεικονίζουν το 2008 να εισβάλει μαζί με τη ΓΕΝΟΠ στο ΔΣ της ΔΕΗ, υποστηρίζοντας ότι δεν πρέπει να μετοχοποιηθεί.

Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε ο προεδρος της ΓΕΝΟΠ Νίκος Φωτόπουλος ''στις καταλήψεις μας και στις μπούκες μας ήταν μαζί μας ο Παπακωνσταντίνου και ο Σαχινίδης και μας εμψύχωναν για να μη ξεπουληθεί η ΔΕΗ απο τον Αθανασόπουλο στην ΑΡΔΕΕ. Όταν όμως το κόμμα μας γίνεται κυβέρνηση τότε εμείς γι΄αυτούς γινόμαστε άγνωστοι".

Και έδωσε στην δημοσιότητα τα φωτογραφικά ντοκουμέντα:

Ποιοι είδαν τον Καραμανλή στο διαμέρισμα του Σουφλιά και τον έψησαν να επιστρέψει! ...

-Πρόεδρε, ο Σαμαράς κι ο Λαζαρίδης, πάνε να βουλιάξουν τη ΝΔ. Οφείλεις να παρέμβεις. Στο κάτω-κάτω δεν θα τους χαρίσουμε το κόμμα που ίδρυσε ένας Καραμανλής!..

Στο διαμέρισμα του Γιώργου Σουφλιά, στην Αγία Παρασκευή, η παρέα δεν έκρυβε την ανησυχία της για τις εξελίξεις.

Λαίλαπα 3,5 δισ. ευρώ με ...επικοινωνιακά τρικ

Οριστικοποιήθηκαν οι αποφάσεις για τα νέα φορολογικά μέτρα που θα ανακοινώσει η κυβέρνηση την ερχόμενη Δευτέρα, με στόχο την εξοικονόμηση 3,5 δισ. ευρώ έως το 2015.

Το υπουργείο Οικονομικών επιχειρεί «να χρυσώσει το χάπι» της νέας φορολογικής επιδρομής που σχεδιάζει, με δύο επικοινωνιακά «τρυκ»: 
Πρώτον, εγκαταλείπει την αύξηση ΦΠΑ από 13% σε 23% που είχε εντάξει και στον προύπολογισμό του 2011, μέτρο το οποίο θα αφορούσε μη βασικά καταναλωτικά είδη, όπως τα αναψυκτικά και κάποια τρόφιμα «πολυτελείας» (πχ σολωμό, χαβιάρι κλπ). Δεύτερον, κηρύττει πόλεμο κατά της επώνυμης φοροδιαφυγής, των «ρετιρέ» και κατόχων ακίνητης περιουσίας.

Πορτογαλικό «δώρο» στην ...Ελλάδα

Πριν καλά - καλά ξεκινήσει την εφαρμογή του δικού της Μνημονίου, η Πορτογαλία ετοιμάζεται να ζητήσει από την τρόικα επαναδιαπραγμάτευση των βασικών του στόχων. Ειδικά εκείνου που αναφέρεται στη μείωση του ελλείμματος, το οποίο δείχνει να ξεφεύγει κι εκεί (όπως κι εδώ).
Κι όπως είναι φυσικό, στην Αθήνα παρακολουθούν με πολύ μεγάλο ενδιαφέρον την εξέλιξη αυτής της ιστορίας, γιατί από τη στάση που θα τηρήσουν οι ελεγκτές της Λισσαβόνας θα εξαρτηθεί εν πολλοίς και η «δική μας» αντίδραση στις επικείμενες διαπραγματεύσεις αναφορικά με το νέο Μνημόνιο.

ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΩΡΑ!!! Βγήκαν τα μαχαίρια στη συζήτηση για τα υποβρύχια

Στα άκρα η αντιπαράθεση στη Βουλή, κατά τη συζήτηση των κομμάτων περί σύστασης προανακριτικής επιτροπής για την υπόθεση των υποβρυχίων
Σε εξέλιξη βρίσκεται στην Ολομέλεια της Βουλής η συζήτηση επί της πρότασης 112 βουλευτών του ΠΑΣΟΚ για τη σύσταση προανακριτικής επιτροπής για την υπόθεση της προμήθειας τριών γερμανικών υποβρυχίων. Με ενδιαφέρον αναμένεται το απόγευμα η ομιλία του Α.Τσοχατζόπουλου, ενώ η πρόταση αναμένεται να υπερψηφιστεί.

Αντιδράσεις ΑΔΕΔΥ για τη διεύρυνση του ωραρίου ..

Αντιδρά η ΑΔΕΔΥ στην προαναγγελθείσα αύξηση του ωραρίου στο Δημόσιο, τονίζοντας ότι «διευρύνεται με νέους, ακραίους τρόπους η κυβερνητική επίθεση για την ανατροπή όσων κατακτήσεων και δικαιωμάτων έχουν απομείνει».
«Ο μύθος για την καλύτερη εξυπηρέτηση του πολίτη, που για μια ακόμη φορά χρησιμοποιείται από την κυβέρνηση, δεν μπορεί να αποπροσανατολίσει κανέναν, πολύ περισσότερο όταν με τον περιορισμό των δαπανών για τη λειτουργία των Δημοσίων Υπηρεσιών, με τις καταργήσεις και συγχωνεύσεις υπηρεσιών υγείας και παιδείας και με τις ιδιωτικοποιήσεις Δημοσίων Υπηρεσιών, τα δημόσια κοινωνικά αγαθά υποβαθμίζονται με δραματικές επιπτώσεις σε βάρος του πολίτη», τονίζεται σε σχετική ανακοίνωση.

«Όχι» στη μετοχοποίηση της ΔΕΗ λέει η ΓΕΝΟΠ και απαντά με αγωγές και απεργίες

Με αγωγές κατά του Δημοσίου και απεργιακές κινητοποιήσεις επιχειρεί η ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ να μπλοκάρει την διάθεση ποσοστού 17% του μετοχικού κεφαλαίου της επιχείρησης στο Χρηματιστήριο το 2012, όπως προγραμματίζει η κυβέρνηση.
Την πλήρη αντίθεσή του στην περαιτέρω μετοχοποίηση εξέφρασε και επίσημα σε συνέντευξη Tύπου, την Πέμπτη, ο πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ Ν.Φωτόπουλος προαναγγέλοντας συνεχείς κινητοποιήσεις του Σωματείου.

Αιχμές από τον Χειμάρα για τις απαντήσεις Περγαντά

Τι είπε ο κ.Χειμάρας: «Η φτώχεια φέρνει γκρίνια. Το είδαμε στον έντονο διάλογο. Αυτό οφείλεται στη φτώχεια. Δυστυχώς δεν δόθηκαν εξηγήσεις που θα έπρεπε να δοθούν. Δεν περίμενα σήμερα να πείτε ότι, δεν με ενδιαφέρει αν τα κατάλαβες. Δεν είναι απάντηση αυτή από Περιφερειάρχη. Διαφωνώ με την απάντησή σας, χρειάζεται περισσότερη ψυχραιμία. Χρειάζεται πλέον μεγαλύτερος αγώνας. Καμία κυβέρνηση δεν χαρίζει. Δεν θα

Χειμάρας σε Μπουραντά: Ψάξτε τις αιτίες σε σας

Ανοιχτή κόντρα ξέσπασε ανάμεσα στο Θανάση Χειμάρα και τον Θανάση Μπουραντά, με αφορμή τη διαχείριση υποθέσεων του παρελθόντος. Ο κ. Μπουραντάς κατηγόρησε τον κ. Χειμάρα ότι δημιουργούσε κλίμα με χρηματοδοτήσεις στην Εύβοια, ενώ την ίδια στιγμή ο κ. Χειμάρας αρνήθηκε τις οποιεσδήποτε κατηγορίες, κατηγόρησε τον κ. Μπουραντά μια κομματική πολιτική και μάλιστα σημείωσε πως:

Αφήνει πίσω ο Θ. Μπουραντάς τον Κ. Περγαντά στη διεκδίκηση

Έτοιμος για αντάρτικο στην διεκδίκηση νέων οικονομικών πόρων σε σχέση με το ειδικό αναπτυξιακό πρόγραμμα της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, δείχνει ο κ. Θανάσης Μπουραντάς που πήγε και ένα βήμα επιπλέον από τη θέση που εξέφρασε ο περιφερειάρχης. Την ίδια στιγμή που ο κ. Κλέαρχος Περγαντάς δήλωνε στο περιφερειακό συμβούλιο την προσπάθεια για τμηματική καταβολή του ποσού των 150 εκ € του Ειδικού Αναπτυξιακού Προγράμματος ο κ. Μπουραντάς ανεβάζει τους τόνους, δηλώνοντας πως..

Ρήγμα στη συναίνεση και άγριες κόντρες για τις μελέτες στην Εύβοια

«Για μας ως τεχνικές υπηρεσίες ο δρόμος στο Στόμιο είναι κλειστός» δήλωσε ο διευθυντής της διεύθυνσης έργων της Εύβοιας κ. Ηλίας αφήνοντας να εννοηθεί ότι θα παραμείνει στην ίδια κατάσταση με χρυσό ότου ολοκληρωθούν οι παρεμβάσεις οι οποίες θα ξεκινήσουν με την ολοκλήρωση της μελέτης που έχει προκηρυχθεί το 2009. 
Την ίδια στιγμή άνθρωποι και αυτοκίνητα πηγαίνουν και έρχονται από το συγκεκριμένο δρόμο ενώ οι κάτοικοι της περιοχής απειλούν με κινητοποιήσεις όπως δήλωσε ο δήμαρχος από τη στιγμή που δεν προωθηθεί η άμεση επίλυση.

Συνεχίζεται η Μεγάλη εβδομάδα για τα σχολεία....

Ανακοίνωση Αυτοδιοικητικού Κινήματος Περιφέρειας Στερεάς
Σχεδόν 100 σχολεία της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης της Στερεάς, βρίσκονται σε αναμονή της απόφασης για το κλείσιμο ή τη συγχώνευσή τους. Το αρμόδιο Υπουργείο παλινωδεί ανακαλώντας τις ανακοινώσεις, που κυοφορεί εν μέσω αδιαφανών διαπραγματεύσεων εδώ και μήνες.

Η Λαϊκή Συσπείρωση για την συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου


Πραγματοποιήθηκε σήμερα (χθες 27/04/11) το Περιφερειακό Συμβούλιο της Στερεάς Ελλάδας επιβεβαιώνοντας την απόσταση του από τα προβλήματα και τις ανησυχίες του λαού, που ζει δύσκολα, πληρώνοντας πανάκριβα τις συνέπειες της οικονομικής κρίσης που δημιούργησαν η πλουτοκρατία και το μεγάλο κεφάλαιο.
Βασικά θέματα της συνεδρίασης ήταν η διαμόρφωση των οικονομικών προγραμμάτων, που αποτελούν την βάση λειτουργίας της Περιφερειακής Διοίκησης.

Εργασίες 3ου Περιφερειακού Συμβούλιου Στερεάς Ελλάδος

Στην Λαμία στις 27 Απριλίου έγινε η τρίτη τακτική συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβούλιου Στερεάς Ελλάδος με 12 θέματα σε ημερήσια διάταξη τα οποία ψηφίστηκαν κατά πλειοψηφία.

Στη συνεχεία ακολούθησε  μία Ειδική Συνεδρίαση με θέμα συζήτησης  την απογραφή των στοιχείων, απαιτήσεων, υποχρεώσεων και διαθέσιμων χρημάτων της περιφέρειας.

Τετάρτη 27 Απριλίου 2011

Στη μία μονάδα διαφορά ΠΑΣΟΚ – ΝΔ!

Μόλις στη μία μονάδα εμφανίζει τη διαφορά της εκλογικής επιρροής ΠΑΣΟΚ και ΝΔ, δημοσκόπηση της V-PRC για τα "Επίκαιρα" που κυκλοφορούν αύριο.
Η διαφορά, είναι οριακή, στα όρια του δημοσκοπικού λάθους. Με δεδομένο μάλιστα ότι δεν προσμετράται χωριστά το 'Άρμα Πολιτών” του Γιάννη Δημαρά, ουδείς μπορεί να προβλέψει αν το ΠΑΣΟΚ θα παρέμενε στην πρώτη θέση.

Συνδικαλιστές ΓΕΝΟΠ- ΔΕΗ: Ζητούν 12 δισ. από την κυβέρνηση


Οι συνδικαλιστές της ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ ζητούν από την κυβέρνηση δώδεκα δισεκατομμύρια ευρώ ώστε να σταματήσουν να εγείρουν οποιεσδήποτε αξιώσεις από την επιχείρηση εν όψει και της νέας μετοχοποίησης. 

Σύμφωνα με τις συνδικαλιστές τα 12 δισεκατομμύρια είναι περιουσία των εργαζομένων καθώς τα προηγούμενα χρόνια είχαν ενσωματώσει τα ασφαλιστικά τους δικαιώματα. 

Στο ΣτΕ η απαγόρευση αγορών άνω των 3.000 ευρώ με μετρητά

Στο Συμβούλιο της Επικρατείας προσέφυγαν δυο Έλληνες πολίτες, οι οποίοι υποστηρίζουν ότι είναι αντίθετο στη Συνθήκη της Ευρωπαϊκής Ένωσης, την Ευρωπαϊκή Σύμβαση Δικαιωμάτων του Ανθρώπου και το Σύνταγμα, το νομοθετικό πλαίσιο που υποχρεώνει τους πολίτες να συναλλάσσονται μέσω Τραπεζών με επιταγές ή πιστωτικές κάρτες, εφόσον η κάθε αγορά-πώληση ή παροχή υπηρεσιών είναι άνω των 3.000 ευρώ.

ΕΣΟΔΑ 300 ΕΚ. ΕΥΡΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΩΛΗΣΗ ΤΗΣ ΛΑΡΚΟ ΠΡΟΣΔΟΚΑ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ

Σε πέντε χρόνια θα "βγάλουν" τα έξοδα για την αγορά της ΛΑΡΚΟ οι αγοραστές της.
Την είσπραξη τουλάχιστον 300 εκατ. ευρώ από την πώληση της μεταλλουργικής - μεταλλευτικής εταιρείας ΛΑΡΚΟ προσδοκά η κυβέρνηση με το υπουργείο Οικονομικών να αναμένει τον Ιούνιο τις σχετικές εισηγήσεις από τους συμβούλους  αποκρατικοποίησης. Η πώληση αναμένεται να ολοκληρωθεί έως τα τέλη του 2011.

Τέλος ο Παπακωνσταντίνου αναλαμβάνει το Εξωτερικών

Κλείνει ο κύκλος του Παπακωνσταντίνου, έρχεται νέος τσάροςΗ ανακοίνωση του ελλείμματος στο 10,5% του ΑΕΠ και του χρέους στο 142% του ΑΕΠ από τη Eurostat αποτελούν προάγγελο του τέλους της θητείας του Γιώργου Παπακωνσταντίνου στο Υπουργείο Οικονομικών.
Σύμφωνα με πληροφορίες του zoomnews.gr ο τσάρος θα παραμείνει μέχρι και την ψήφιση του Μεσοπρόθεσμου Προγράμματος Δημοσιονομικής Σταθερότητας στα μέσα Μαΐου και θα αντικατασταθεί στον επικείμενο ανασχηματισμό προκειμένου να δοθεί το μήνυμα μιας επανεκκίνησης στην οικονομική πολιτική με κύριο μέλημα την ανάπτυξη και την καταπολέμηση της ανεργίας.

Η ΝΟΡΒΗΓΙΑ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΤΑΙ ΓΙΑ ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟ...

Τόσο η κυβέρνηση της σκανδιναβικής χώρας όσο και οι εταιρείες - παγκόσμιοι κολοσσοί στην εξόρυξη υδρογονανθράκων προσκάλεσαν τον υφυπουργό ΠΕΚΑ Γ. Μανιάτη για συζητήσεις σε θέματα αναζήτησης, εξόρυξης και αξιοποίησης πετρελαίου και φυσικού...
αερίου. Ο Γ. Μανιάτης, που βρίσκεται από σήμερα επίσημος προσκεκλημένος του ομολόγου του Νορβηγού υφυπουργού Per Rune Henriksen, θα συναντηθεί επιπλέον με εκπροσώπους της κρατικής πετρελαϊκής εταιρείας STAT OIL,

Φόβοι ότι ο Άκης θα μαδήσει τη... Μαργαρίτα

Αύριο (Πέμπτη) ο Άκης Τσοχατζόπουλος θα επιστρέψει στη Βουλή, προκειμένου να καταθέσει στην προανακριτική επιτροπή για το σκάνδαλο των υποβρυχίων. Ήδη, ο άλλοτε έμπιστος του Ανδρέα Παπανδρέου έχει διαμηνύσει ότι δεν θα διστάσει να συγκρουστεί με το ΠΑΣΟΚ, προαναγγέλλοντας ότι θα πει την αλήθεια χωρίς φόβο και πάθος... Τι όμως μπορεί να πει ο Άκης Τσοχατζόπουλος που να φοβίζει το σημερινό ΠΑΣΟΚ και τον Γιώργο Παπανδρέου;

Τετάρτη, 27 Απριλίου 2011 ΤΗ ΔΕΥΤΕΡΑ ΤΑ ΝΕΑ ΜΕΤΡΑ Την ερχόμενη Δευτέρα θα ανακοινωθούν τα νέα μέτρα του υπ. Οικονομικών, που στοχεύουν στην εξεύρεση πρόσθετων εσόδων, ύψους 3,5 δισ. ευρώ, την περίοδο 2011 – 2014. Αυτό αποφασίστηκε στη διευρυμένη υπουργική σύσκεψη, που έγινε σήμερα στο υπουργείο με αντικείμενο το... Εθνικό Επιχειρησιακό Πρόγραμμα για την Αντιμετώπιση της Φοροδιαφυγής. Στη συνάντηση συμμετεπιχαν οι υπουργοί Οικονομικών Γ. Παπακωνσταντίνου, Δικαιοσύνης Χ. Καστανίδης, Προστασίας του Πολίτη Χρ. Παπουτσής και Περιφερειακής Ανάπτυξης Μ. Χρυσοχοίδης. Το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα για την Αντιμετώπιση της Φοροδιαφυγής θα παρουσιασθεί την ερχόμενη Δευτέρα σε συνέντευξη Τύπου. Θα περιλαμβάνει σχέδιο δράσεων για την καταστολή της φοροδιαφυγής, προτάσεις για θεσμικές αλλαγές στο φορολογικό σύστημα και μέτρα για την αποτελεσματική και συντονισμένη λειτουργία των φορολογικών, δικαστικών και διωκτικών αρχών. Read more... Share | Αναρτήθηκε από πολιτική ενημέρωση στις 7:23 μ.μ. 0 σχόλια Ετικέτες ΝΕΑ ΜΕΤΡΑ Επιμένει ο Γ.Μιχελάκης στα περί «ιστορικού λάθους» για την απογραφή

Τη θέση της ΝΔ ότι η απογραφή, στην οποία προχώρησε η κυβέρνηση του Κώστα Καραμανλή, «ιστορικά έχει αποδειχτεί λάθος» επανέλαβε ο Γιάννης Μιχελάκης, κατά την τακτική ενημέρωση των πολιτικών συντακτών.

Απαντώντας σε ερωτήσεις για το θέμα και κυρίως για το αν η συζήτηση περί απογραφής και εν γένει για το παρελθόν ακυρώνει το κεντρικό μήνυμα, το οποίο θέλει να περάσει η ΝΔ ενόψει και του Ζαππείου ΙΙ, ο εκπρόσωπος του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης δήλωσε: «Εμείς προχωράμε μπροστά και κοιτάζουμε τα πραγματικά προβλήματα».

To ΠΑΣΟΚ και η απογραφή του Αλογοσκούφη

Είναι σαφές ότι του ΠΑΣΟΚ πολύ του αρέσει η εσωστρέφεια που έχει καλλιεργηθεί στη ΝΔ με αφορμή την απογραφή του Αλογοσκούφη. Φαίνεται και από τον “βασικό σχολιασμό” που σημειώνει ότι ήταν μια επιλογή του ίδιου του Κ. Καραμανλή, υπενθυμίζοντας δηλώσεις του.

Διαβάστε τι αναφέρει ο “βασικός σχολιασμός επικαιρότητας” του ΠΑΣΟΚ:

Τρίτη 26 Απριλίου 2011

Η κατάργηση των φοροαπαλλαγών

Νέα φορολογικά βάρη επιφυλάσσει η κατάργηση φορολογικών απαλλαγών και η σύνδεσή τους μεεισοδηματικά και περιουσιακά κριτήρια. Ο στόχος της αύξησης των εσόδων από τη φορολογία θα πλήξει και πάλι τους συνεπείς φορολογούμενους, ενώ η φοροδιαφυγή ζει και βασιλεύει.
Ταυτόχρονα αυξάνεται κι άλλο η έμμεση φορολογία με αλλαγές του ΦΠΑ σε διάφορα προϊόντα και υπηρεσίες και την αλλαγή φορολογίας στο πετρέλαιο θέρμανσης.

Οι εννέα φοροαπαλλαγές που σκοπεύει η κυβέρνηση να καταργήσει είναι:

Οι επιτελείς του Σαμαρά αποκηρύσσουν εκ νέου τη διακυβέρνηση Καραμανλή

Θέμα δημιουργoούν δύο νέες σημερινές συνεντεύξεις συνεργατών του Αντώνη Σαμαρά.
Η πρώτη στην πρωινή εκπομπή του Mega του συνεργάτη του Αντώνη Σαμαρά, Χρύσανθου Λαζαρίδη, η δεύτερη του κ. Μανώλη στο flash96 και οι δύο αποκήρυξα ουσιαστικά τη διακυβέρνηση Καραμανλή.

Στο 10,5 το έλλειμα

Η ευρωπαϊκή Στατιστική Υπηρεσία ανακοινώσε το τελικό  ύψος του ελλείμματος για το 2010,
που έφτασε στο 10,5% .

«Όχι» Μπιρμπίλη σε εισπρακτικού χαρακτήρα ρύθμιση για τα αυθαίρετα

Αντίθετη σε ρύθμιση εισπρακτικού χαρακτήρα όσον αφορά τα αυθαίρετα, εμφανίζεται η υπουργός Περιβάλλοντος, Τίνα Μπιρμπίλη, μιλώντας σήμερα το πρωί στον ραδιοφωνικό σταθμό «Βήμα 99,5».
«Δεν πρόκειται να καλύψουμε με πολεοδομικό και περιβαλλοντικό μανδύα μια ρύθμιση που έχει μόνο εισπρακτική λογική», τόνισε χαρακτηριστικά, αναφέροντας πως αναμένει την πρόταση του υπουργείου Οικονομικών.