Παρασκευή 6 Μαΐου 2011

Αυτοί πρέπει να φάνε "κόκκινοι κάρτα" ....
Το νέο μέτωπο στο εσωτερικό της κυβέρνησης, που άνοιξε αυτή τη φορά με αφορμή τις δηλώσεις Ρέππα περί «τζιτζιφόγκων του υπουργείου Οικονομικών», προκαλεί πονοκέφαλο στο Μαξίμου. Ο πρωθυπουργός αναμένεται να θέσει όλους τους υπουργούς του προ των ευθυνών τους, καθώς τα κρούσματα είναι αλλεπάλληλα.
Ο Δ.Ρέππας απεκέλεσε «τζιτζιφιόγκους» στο Υπ. Οικονομικών τις διαρροές περί «κίτρινης κάρτας», που φημολογείτο ότι δέχθηκε το υπουργείο Μεταφορών από την τρόικα - και τις οποίες διαψεύδει.

Δεν απεμπολούμε τον έλεγχο της ΔΕΗ, καλούμε τη ΓΕΝΟΠ να μας στηρίξει, δηλώνει ο πρωθυπουργός

«Δεν απεμπολούμε τον έλεγχο της ΔΕΗ» δήλωσε ο Γ.Παπανδρέου, απαντώντας κατά την Ώρα του Πρωθυπουργού, στην επίκαιρη ερώτηση του Γ.Καρατζαφέρη για την περαιτέρω ιδιωτικοποίηση της Επιχείρησης, Ο πρωθυπουργός κάλεσε, δε, τους συνδικαλιστές της Επιχείρησης να στηρίξουν την επιλογή της κυβέρνησης.

Ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ από την πλευρά του κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι δεν μπορεί να κρατήσει το κράτος και καταφεύγει σε πρακτικές που το βλάπτουν, ζήτησε να τεθεί το θέμα σε διακομματική επιτροπή και η απόφαση να ληφθεί με ηυξημένη πλειοψηφία και έκανε λόγο για μείζον ενδοκυβερνητικό θέμα, αφού πολλοί υπουργοί έχουν διαφωνήσει δημοσίως.

ΤΡΟΪΚΑ ΕΠΕΙΓΟΝ ΜΝΗΜΟΝΙΟ ΓΙΑ 58 ΔΗΜΟΥΣ. Περιλαμβανονται και 4 Δήμοι της Εύβοιας

«Μνημόνιο» για 58 δήμους των οποίων το συνολικό χρέος είναι μεγαλύτερο του 100% των τακτικών ετήσιων εσόδων τους, συμπεριλαμβανομένης και της ΣΑΤΑ, προετοιμάζει το υπουργείο Εσωτερικών. Το πρόγραμμα εξυγίανσης θα ελέγχεται από τριμελή επιτροπή (τρόικα) που θα αποτελείται από ένα μέλος του Ελεγκτικού Συνεδρίου, ένα μέλος της ΚΕΔΕ και το γενικό διευθυντή Τοπικής Αυτοδιοίκησης του υπουργείου Εσωτερικών.
Στους μνημονιακούς δήμους θα περιλαμβάνοντια πέντε δήμοι της Στερεάς  Ελλάδας εκ των οποίων οι τέσσερεις ή το 50 % ανήκουν στην Εύβοια οι δήμοι αυτοί είναι:

Το υπουργείο Πολιτισμού νομιμοποιεί το λιμάνι στη Θίσβη σε όφελος μεγάλων ομίλων

Δέσποινα Σπανούδη περιφερειακή σύμβουλος: 
Το υπουργείο Πολιτισμού νομιμοποιεί το λιμάνι στη Θίσβη σε όφελος μεγάλων ομίλων.

Μετά από τρεις συνεχόμενες αποφάσεις που έκριναν παράνομο το λιμάνι της Θίσβης, -μέρος του οποίου στηρίχθηκε επάνω σε αρχαιότητες-  το Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο γνωμοδότησε τελικά την περασμένη Τρίτη υπέρ της νομιμοποίησης. Στην μαραθώνια συνεδρίαση που ξεκίνησε νωρίς το απόγευμα και ολοκληρώθηκε χωρίς διακοπή το επόμενο πρωί (!), οι θεματοφύλακες του πολιτισμού μας αποδέχθηκαν την αυθαιρεσία, παρά το γεγονός ότι υπήρχαν δύο απαγορευτικές αποφάσεις του υπουργείου κατά παράβαση των οποίων κτίσθηκε το λιμάνι. Σύμφωνα με τα δημοσιεύματα,  ο νομικός σύμβουλος του υπουργείου μειοψήφησε.  

Κατσούλης, ΣΤΟΜΙΟ – ΠΛΑΤΑΝΑ: ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΕΠΙΧΕΙΡΕΙΤΑΙ Ο ΔΙΑΛΟΓΟΣ, ΚΑΙΡΟΣ ΝΑ ΑΝΑΛΗΦΘΟΥΝ ΚΑΙ ΕΥΘΥΝΕΣ.

 Σχόλιο του Δημήτρη Κατσούλητ. Δημάρχου Αυλώνος ΕυβοίαςΣε προηγούμενη δημοσίευσή μας σχετικά με το θέμα του δρόμου Στόμιο- Πλατάνα είχαμε προτείνει : 
«Να υπάρξει υπεύθυνη ενημέρωση  για την μελέτη που ενέκρινε το Υπουργείο Υποδομών, να εκτιμηθεί η λειτουργικότητα της πρότασης, σε τελική ανάλυση να μην απεμπλακεί το Υπουργείο Υποδομών από την αντιμετώπιση του προβλήματος.

Οι αναγνώστες μας, Γράφουν.


Η κ.   μας έστειλε την παρακάτω επιστολή σχετικά με τις ενέργειες του Δημάρχου Κύμης- Αλιβερίου για το θέμα του δρόμου Πλατάνας-Στόμιο και τις ενέργειες του δημάρχου.

Επειδή τις τελευταίες ημέρες διαβάζω με ιδιαίτεροι προσοχή την αγωνιά του δημάρχου Κύμης Aλιβερίου κ Δ. Θωμά για τον δρόμο στο Στόμιο θα ήθελα να καταθέσω κάποια ερωτήματα διότι έχω προβληματισθεί με όλη αυτή την πρεμούρα για την μελέτη που ήδη υπάρχει και πρέπει οπωσδήποτε να υλοποιηθεί διαφορετικά δεν θα γυνή ο δρόμος:

Προσοχή σε κακόβουλα site

ΣΥΜΒΟΥΛΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΥΝΗΓΟΡΟ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ

Κυκλοφορεί email που οδηγεί τους χρήστες σε site παρόμοιο με το CNN και στη συνέχεια τους προτρέπει να κάνουν κλικ σε κάποιο link ώστε να δουν  video σχετικό με τις εξελίξεις στη Γάζα.  Όταν οι χρήστες κάνουν κλικ στο video εμφανίζεται νέο παράθυρο που προτρέπει για εγκατάσταση/ ενημέρωση του Adobe Flash Player (το πρόγραμμα  που χρησιμοποιείται και για την αναπαραγωγή video στο Youtube).

Πενταήμερες εκδρομές για αγρότες

 Εκδρομικό - επιμορφωτικό πρόγραμμα διάρκειας 5 ημερών για 800 αγρότες, δικαιούχους Αγροτικής Εστίας, θα υλοποιήσει το 2011 το υπουργείο Εργασίας, επιπλέον των εκδρομικών προγραμμάτων διάρκειας 3 ημερών.
Το πρόγραμμα αυτό θα συνδυάζει την ψυχαγωγία με εκπαιδευτικές επισκέψεις σε περιοχές της χώρας μας με ιδιαίτερο ενδιαφέρον σε θέματα αγροτικής απασχόλησης (πρότυπα αγροκτήματα, συσκευαστήρια − τυπο− ποιητήρια, οινοποιεία κ.λπ.).
Οι προϋποθέσεις συμμετοχής στο εκδρομικό πρόγραμμα είναι:

Συνάντηση πρωθυπουργού-αρχιεπισκόπου την Παρασκευή


Συνάντηση με τον αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος, Ιερώνυμο, θα έχει αύριο το μεσημέρι ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου. Η συνάντηση θα πραγματοποιηθεί στη 1 μ.μ. στο Μέγαρο Μαξίμου.

Εξαφανίζουν τους Ναούς στα Κατεχόμενα οι Τούρκοι

Αδιαφορούν πλήρως για τις αντιδράσεις της διεθνούς χριστιανικής κοινότητας οι Τούρκοι, και συνεχίζουν την προσφιλή τακτική της καταστροφής, άνευ σοβαρού λόγου, των Ι. Ναών της Ορθοδοξίας, συμβόλων -εκτός των άλλων- και της πολιτιστικής κληρονομιάς του νησιού.

Τελευταίο επίτευγμά τους, η κατεδάφιση του εξωκλησιού της Αγίας Θέκλας, που βρισκόταν στις ακτές του κατεχόμενου χωριού Βοκολίδα. Ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου κ. Χρυσόστομος, σχολίασε: «Είναι μια ενέργεια απαράδεκτη, καταδικαστέα και πρέπει να αντιληφθούν οι Τούρκοι ότι δεν μπορούν να ξεριζώσουν από εκεί ούτε τον Ελληνισμό, ούτε το Χριστιανισμό. Οι Τούρκοι οφείλουν να σέβονται, όπως σεβόμεθα κι εμείς τα ιερά και τα όσιά τους. Οφείλουν, είπε, κι αυτοί να σέβονται τα ιερά μας μνημεία. Δεν είναι αμπελοχώραφο δικό τους ο κάθε ναός, να παν να τον χαλούν».

Τι άλλα έχει πει ο κ. Ντομινίκ Στρος Καν για την Ελλάδα...

Το τι ακριβώς έχει πει ο διευθύνων σύμβουλος του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου (ΔΝΤ) κ. Ντομινίκ Στρος Καν σχετικά με το χρόνο προσφυγής της Ελλάδας στο Ταμείο για βοήθεια, ήταν γνωστό στο Μέγαρο Μαξίμου εδώ και καιρό. 
Ο κ. Γ. Παπανδρέου φέρεται να είχε ενημερωθεί από μήνες για το ρεπορτάζ του γαλλικού καναλιού, στο πλαίσιο του οποίου ο κ. Στρος Καν έκανε αυτές τις δηλώσεις. Όμως, από γαλλικής πλευράς υπήρχε η δέσμευση ότι οι παρεμβάσεις αυτές θα παρέμεναν off ths record, γιατί, απλά, κατ αυτόν τον τρόπο είχαν γίνει.

«Τζιτζιφιόγκο» αποκαλεί τον τσάρο ο Ρέππας

Ευθεία βολή κατά της ηγεσίας του υπουργείου Οικονομικών εξαπέλυσε εμμέσως πλην σαφώς ο υπουργός Μεταφορών, Επικοινωνιών και Δικτύων, Δημήτρης Ρέππας.
Κατηγορηματικός και ιδιαίτερα εκνευρισμένος διέψευσε δημοσιεύματα στα οποία γίνεται λόγος για "κίτρινη κάρτα" της τρόικας στο υπουργείο του. Ο κ. Ρέππας, δεν δίστασε να μιλήσει για διαρροές κάποιου «τζιτζιφιόγκου» από το υπουργείο Οικονομικών, υπονοώντας λογικά τον κ. Παπακωσταντίνου, μιας και ο έμπειρος Αρκάς πολιτικός δεν έχει συνηθίσει να αντιπαρατίθεται με τα “λιμά” και χτυπάει- όταν το αποφασίζει- κατ ευθείαν στην καρδιά.

“Να πέσουν κι άλλο οι μισθοί στον ιδιωτικό τομέα…”

Σε συμφωνία κατέληξε απόψε το κλιμάκιο των τεχνοκρατών της Τρόικας με το Υπουργείο Εργασίας για το έξτρα κονδύλι προς ΟΑΕΔ και ΙΚΑ.

Οι ελεγκτές, μετά την χθεσινή τους άρνηση να εγκρίνουν την επιπλέον επιχορήγηση , σήμερα πείστηκαν για την αναγκαιότητα να εξασφαλιστούν επιπλέον κονδύλια για τη συγκράτηση της ανεργίας .

Η Διαχείριση αιγιαλού στην αρμοδιότητα των Δήμων !

Με έγγραφό της η Κτηματική Υπηρεσία  υπενθυμίζει ότι στους νέους Καλλικρατικούς Δήμους έχουν υπεισέλθει τα θέματα διαχείρισης και προστασίας των χώρων του αιγιαλού υπό τους όρους και τις προϋποθέσεις της ΚΥΑ 1038460/2439/Β0010/15-04-2009 Υπουργού Εσωτερικών και Οικονομίας & Οικονομικών.

Πέμπτη 5 Μαΐου 2011

«Κυμαινόμενη» κυριαρχία


Η κυβέρνηση ανακοίνωσε χθες επισήμως ότι «θυσιάζει» το κυριαρχικό της δικαίωμα να καθορίσει την Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη της Ελλάδας (Αιγαίο, Αν. Μεσόγειο και Ιόνιο) όσο διάστημα διαρκούν οι διμερείς διαπραγματεύσεις με την Τουρκία, ώστε να «μην επιβαρύνει» τη διαδικασία αυτή.
ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ περί καινοφανούς τοποθέτησης, διότι η ΑΟΖ κάθε χώρας, όπως και η υφαλοκρηπίδα της αποτελούν εθνική κυριαρχία της χώρας, που δεν μπαίνει σε διαπραγμάτευση, ή «στην αναμονή» του τέλους των διαπραγματεύσεων.

Πτώση της οικοδομικής δραστηριότητας

Σύμφωνα με τα στοιχεία της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής, τον Ιανουάριο του 2011 παρουσιάζεται πρωτοφανής πτώση της οικοδομικής δραστηριότητας

Συγκεκριμένα οι οικοδομικές άδειες έφτασαν τις 1520 (-62,8%). Οι άδειες αυτές, αντιστοιχούν σε 10,8 χιλιάδες m2 (-74,8%) επιφάνειας και 1.168,4 χιλιάδες m3 όγκου (73,1%).

Δωρεάν σε 10.000 νέους η εκπτωτική Ευρωπαϊκή Κάρτα Νέων

Δέκα χιλιάδες εκπτωτικές κάρτες θα διατεθούν δωρεάν από τη Γενική Γραμματεία Νέας Γενιάς και το Ινστιτούτο Νεολαίας με πρωτοβουλία των υπουργείων Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης και από το Παιδείας, Διά Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων.
Η κίνηση αυτή, που αποσκοπεί εκτός των άλλων και στη δημιουργία καταναλωτικής συνείδησης στους νέους, όπως σημείωσε η υπουργός Εργασίας Λούκα Κατσέλη, ανακοινώθηκε κατά τη διάρκεια κοινής συνέντευξης Τύπου που παραχώρησαν σήμερα στο υπουργείο Εργασίας η κα Κατσέλη, η υφυπουργός Άννα Νταλάρα, η υφυπουργός Παιδείας Έφη Χριστοφιλοπούλου, ο γενικός γραμματέας Νέας Γενιάς Γιάννος Λιβανός και ο πρόεδρος του Ινστιτούτου Νεολαίας Μιχάλης Γεωργάκης.

Τι συμβαίνει με τον Γ.Παπανδρέου και τον Λ.Λαζόπουλο

"Το παιδί δεν κάνει..." Η φράση του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη για τον Γιώργο Παπανδρέου, πριν τις εκλογές του 2009 ήταν δηλητηριώδης υιοθετώντας όλες τις κατά καιρούς απόψεις που έχουν ακουστεί για το σημερινό Πρωθυπουργό: ότι δεν έχει πολιτικές ικανότητες, ότι ακούει υπερβολικά τη μητέρα του Μαργαρίτα, ότι δεν έχει οτιδήποτε ελληνικό μέσα του, ότι, ότι, ότι... 
Αυτή τη φράση (καλύτερα αυτή την αντίληψη) έχει εδώ και καιρό ένας ακόμη πολύ γνωστός αλλά και ορκισμένος εχθρός του Μητσοτάκη. Και είναι αυτός που έμελλε να δώσει το πιο ισχυρό πλήγμα στον σημερινό Πρωθυπουργό,:

Ρέππας «Υπάρχουν τζιτζιφιόγκοι στο υπουργείο Οικονομικών»

Στα άκρα η σύγκρουση Ρέππα – Παπακωνσταντίνου, με τον υπουργό Μεταφορών να αφήνει αιχμές για το οικονομικό επιτελείο!
Μία μόλις ημέρα μετά τις «επισημάνσεις» του Γιώργου Παπανδρέου πως δεν θα δεχτεί πλέον να υπάρχουν διαφοροποιήσεις υπουργών και αλληλοσυγκρούσεις, ο Δημήτρης Ρέππας άστραψε και βρόντηξε εναντίον του Γιώργου Παπακωνσταντίνου, μετά τις αιχμές που άφησε το οικονομικό επιτελείο ότι το υπουργείο Μεταφορών δέχθηκε κίτρινη κάρτα από τον έλεγχο της τρόικα: 

Τριήμερο χλιδής για 700 στελέχη του ΟΤΕ στο Costa Navarino

Εμφύλιος έχει ξεσπάσει στα ενδότερα του ΟΤΕ με τους εργαζόμενους να διαμαρτύρονται για τις περικοπές και τις εθελούσιες εξόδους και τη διοίκηση της εταιρίας να επιδίδεται σε πλουσιοπάροχα γεύματα και συναθροίσεις χλιδής στο Costa Navarino.

Μόλις... 1,5 εκατομμύριο ευρώ στοίχισε το τριήμερο "πάρτι" του ΟΤΕ στο Costa Navarino στην Πύλο για 700 στελέχη της εταιρίας. Όπως καταγγέλει ο πρόεδρος της ΔΑΚΕ ΠΕΤ-ΟΤΕ, Βασίλης Λάμπρου, με ανακοίνωσή του προς τη διοίκηση του ΟΤΕ, «την στιγμή που καλείτε τους εργαζόμενους στον ΟΤΕ να πληρώσουν..

Ερντογάν: «Κουβαλάω μαζί μου το φέρετρό μου» - Ένας νεκρός στην απόπειρα κατά του Τούρκου πρωθυπουργού

Το γύρο του κόσμου κάνει η είδηση πως αυτοκινητοπομπή με τη φρουρά του Τούρκου πρωθυπουργού έγινε στόχος βομβιστικής επίθεσης, περίπου στις 17:30 το απόγευμα της Τετάρτης.
Τηλεοπτικά δίκτυα μετέδωσαν ότι η επίθεση σημειώθηκε όταν τα αστυνομικά οχήματα που συνόδευαν ένα λεωφορείο του AKP πέρασαν από μία δασώδη περιοχή στο δρόμο που συνδέει την Κασταμονή με την Άγκυρα.

Αφού γάζωσαν τα αυτοκίνητα, οι δράστες πέταξαν και χειροβομβίδες. Τουλάχιστον ένας αστυνομικός έχει χάσει τη ζωή του και άλλος ένας τραυματίστηκε σοβαρά.

Η απάντηση του Καποδίστρια στους 800 περίπου συνταξιούχους πρώην βουλευτές που ζητούν αναδρομικά.

«…Ελπίζω ότι όσοι εξ´ υμών συμμετάσχουν εις την Κυβέρνησιν θέλουν γνωρίσει μεθ´ εμού ότι εις τας παρούσας περιπτώσεις, όσοι ευρίσκονται εις δημόσια υπουργήματα δεν είναι δυνατόν να λαμβάνουν μισθούς αναλόγως με τον βαθμό του υψηλού υπουργήματός..
των και με τας εκδουλεύσεις των,  αλλ´ ότι οι μισθοί ούτοι πρέπει να αναλογούν ακριβώς με τα χρηματικά μέσα, τα οποία έχει η Κυβέρνησις εις την εξουσίαν της…»

ΣΕΞ -Οι άντρες θέλουν περισσότερο , οι γυναίκες καλύτερο!!

Οι περισσότεροι άντρες σε ετεροφυλοφιλικές σχέσεις αισθάνονται ότι δεν κάνουν αρκετά συχνά σεξ, αλλά φαίνεται πως το απολαμβάνουν περισσότερο απ’ ό,τι οι ερωτικές τους σύντροφοι, σύμφωνα με μια νέα αυστραλιανή μελέτη.
Ωστόσο, το να έχει κανείς την επιθυμητή ποιότητα και ποσότητα στο σεξ επηρεάζει όχι μόνο  την ικανοποίησή του από την ερωτική του ζωή, αλλά και από την ίδια την σχέση, σύμφωνα με τους ερευνητές.

Τετάρτη 4 Μαΐου 2011

Βρήκαν μίζες οι Γερμανοί για τα υποβρύχια

Το γερμανικό κατηγορητήριο για την υπόθεση των υποβρυχίων κάνει λόγο για μίζες ύψους 124 εκατομμυρίων σε Έλληνες «στο ανώτατο επίπεδο» του υπουργείου Αμύνης.
Σύμφωνα με σημερινό δημοσίευμα του Τάσου Τέλλογλου στην εφημερίδα Καθημερινή, οι γερμανικές δικαστικές αρχές στο κατηγορητήριο κατά των δύο πρώην στελεχών της Ferrostaal εντόπισαν μίζες σε ανθρώπους του υπουργείου Αμύνης πριν την υπογραφή της σύμβασης για την κατασκευή των 214 υποβρυχίων.

Πάρε το πόδι σου από εκεί!!!


«Κατά» της ρύθμισης για το 40ωρο στο δημόσιο τάχθηκε σύσσωμη η αντιπολίτευση, καθώς έκριναν το νομοσχέδιο ανεπαρκές και αόριστο. Η ρύθμιση προβλέπει την επιμήκυνση του ωραρίου κατά δυόμισι ώρες και περιλαμβάνεται στο νομοσχέδιο για την Ηλεκτρονική Διακυβέρνηση, το οποίο εισήχθη στην αρμόδια Επιτροπή της Βουλής.
Ο υπουργός Εσωτερικών στηλίτευσε την άρνηση των κομμάτων της αντιπολίτευσης να ψηφίσουν το νομοσχέδιο. Ειδικά δε για την ρύθμιση για την αύξηση του ωραρίου των δημοσίων υπαλλήλων, είπε πως η αρνητική αυτή στάση αποτελεί καθοριστική στιγμή της πολιτικής και κοινωνικής συζήτησης στον τόπο.

Χρυσοχοΐδης: Ο Στρος Καν δεν είναι παρθένα

Πρόβλημα στην περαιτέρω περιστολή δαπανών, όπως ζητεί η τρόικα, εντοπίζει ο Υπουργός Περιφερειακής Ανάπτυξης, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, καθώς όπως υποστηρίζει δεν υπάρχει πλέον μεγάλο περιθώριο. Μιλώντας στον «Real Fm», ο κ. Χρυσοχοΐδης υπογράμμισε πως πρέπει να δοθεί βάρος στα έσοδα και στην ανάπτυξη, ενώ εμφανίστηκε απαισιόδοξος για το εάν η Ελλάδα θα καταφέρει να βγει στις αγορές το 2012.
«Ο κ. Στρος Καν δεν είναι παρθένα, είναι έμπειρος πολιτικός», επιχειρεί να βγάλει το πρόβλημα της Ελλάδας από πάνω του επειδή θα είναι υποψήφιος πρόεδρος της Γαλλίας, σχολίασε ο Μ. Χρυσοχοΐδης, αναφορικά με το βίντεο που προβλήθηκε χθες από την εκπομπή «Αλ Τσαντίρι Νιους» και τον εμφανίζει να αναφέρει ότι είχε πολύμηνες υπόγειες διαβουλεύσεις με την κυβέρνηση.

Αυξημένο κατά 4,5% το οικογενειακό καλάθι τον Μάρτιο

Τη μεγαλύτερη αύξηση παρουσίασαν τα αλκοολούχα ποτά και ο καπνός η τιμή των οποίων αυξήθηκε κατά 20%.
Στο ποσό των 2.293,83 ευρώ διαμορφώθηκε τον Μάρτιο του 2011 το οικογενειακό καλάθι ενός μεσαίου ελληνικού νοικοκυριού, σε σχέση με τον Μάρτιο 2010 που κόστιζε 2.195,05 ευρώ.
Σύμφωνα με έρευνα του Ελληνικού Κέντρου Καταναλωτών (ΕΛΚΕΚΑ) η αύξηση άγγιξε το 4,5% και υπολογίζεται στα 98,77 ευρώ.

Δεν βιάζεται για αποφάσεις ο Παπανδρέου. Απομακρύνεται ο ανασχηματισμός, ξορκίζεται η αναδιάρθρωση

Κλίμα ηρεμίας προσπαθεί να επαναφέρει στο εσωτερικό πολιτικό και οικονομικό μέτωπο η κυβέρνηση, η οποία αναμένει ότι στη σύνοδο κορυφής του Ιουνίου θα υπάρξουν θετικές εξελίξεις για την ελληνική οικονομία, αρκεί την ίδια ώρα να προχωρήσει χωρίς πρόσθετα προβλήματα ο έλεγχος από την τρόικα.
Ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου δείχνει να μην βιάζεται να λάβει αποφάσεις, με αποτέλεσμα να απομακρύνονται τα σενάρια περί ανασχηματισμού, που είχαν φουντώσει την προηγούμενη εβδομάδα.

Dealnews: "Μυτιληναίος και Glencore χέρι-χέρι για να πάρουν την Λάρκο"

Ο ελβετικός κολοσσός είναι ένας από τους μεγαλύτερους προμηθευτές εμπορευμάτων πρώτων υλών σε βιομηχανικούς πελάτες στον κόσμο.
Μπορεί για τον Ευάγγελο Μυτιληναίο η «μάχη των μαχών» στον τομέα των αποκρατικοποιήσεων να δοθεί για την ΔΕΠΑ, ενδεχομένως και για την ΔΕΗ, ωστόσο μια από τις πρώτες επιλογές του είναι η απόκτηση της ΛΑΡΚΟ.

Εκδήλωση της Λάρκο σήμερα στην Λάρυμνα

Το Συνδικάτο Μετάλλου Φθιώτιδας διοργανώνει σήμερα Τετάρτη 4 Μάη, στις 7.30 μ.μ., στην παραλία της Λάρυμνας (καφενείο Π. Δάρρα) εκδήλωση αφιερωμένη στους αγώνες της ΛΑΡΚΟ, με θέμα «ΛΑΡΚΟ '77 - η κατάσταση σήμερα και η προοπτική που υπάρχει προς όφελος των εργατών». Θα μιλήσουν

Η ιδιωτικοποίηση τομέων στρατηγικής σημασίας και η διαπόμπευση του συνδικαλισμού του Κώστα Νικολάου

Κάθε φορά, που μια κυβέρνηση θέλει να επιβάλλει μια μη αποδεκτή από το λαό πολιτική σε έναν τομέα, το πρώτο βήμα που κάνει είναι να προσπαθήσει να διαπομπεύσει τους εργαζόμενους στον τομέα αυτόν, ώστε να φαίνεται ότι η πολιτική της θα διορθώσει τα κακώς κείμενα και έτσι να αποκτήσει την απαραίτητη λαϊκή συναίνεση. 
Το έργο αυτό αναλαμβάνει να φέρει σε πέρας ο κυρίαρχος ιδεολογικός μηχανισμός που κατασκευάζει τη συναίνεση, δηλαδή, τα ΜΜΕ (κυρίως τα τηλεοπτικά). Ένα έργο θεμελιώδους σημασίας, διότι οι κυβερνώντες μπορούν να κυβερνούν, μόνο αν ελέγχουν τη γνώμη των κυβερνωμένων (N. Chomsky, «Η χειραγώγηση των μαζών», Scripta, 1997).

Επισπεύστε την ελληνική αναδιάρθρωση!

‘Ευρώπη, μην αργείς’. Αυτή είναι η βασική σύσταση του Lisbon Council, θινκ τανκ με έδρα τις Βρυξέλλες, δια χειρός Αλεσάντρο Λέιπολντ, πρώην διευθυντή του Ευρωπαϊκού Τμήματος του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου και σήμερα επικεφαλής οικονομολόγου του ως άνω ευρωπαϊκού θινκ τανκ.

Σε άρθρο που δόθηκε χτες στη δημοσιότητα, ο Α. Λέιπολντ καταθέτει μια πρόταση προς τους Ευρωπαίους αξιωματούχους για άμεση, εδώ-και-τώρα,  αναδιάρθρωση του δημόσιου χρέους της Ελλάδας και όσων άλλων χωρών μελών της Ευρωζώνης χρειαστεί, με πέντε σημεία, η οποία συν τοις άλλοις, στηρίζεται στη μελέτη αρκετών προηγούμενων αναδιαρθρώσεων.

Η νέα Οικουμενική, το ΔΝΤ και... ο Λαζόπουλος

Έντονες φήμες για μυστικές επαφές του Κάρολου Παπούλια με πρόσωπα υψηλού ακαδημαϊκού κύρους, τους οποίους ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας φέρεται να έχει βολιδοσκοπήσει για πιθανή συμμετοχή σε μια νέα οικουμενική κυβέρνηση τεχνοκρατών, 
 
κυκλοφορούν στο παρασκήνιο των πολιτικών κύκλων της Αθήνας, ενώ η κυβέρνηση από χθες το βράδυ βρίσκεται αντιμέτωπη με τους έντονους κλυδωνισμούς που προκαλεί η περίεργη διαρροή ενός «καυτού», «απαγορευμένου» βίντεο με τον Ντομινίκ Στρος Καν στην εκπομπή υψηλής θεαματικότητας του Λάκη Λαζόπουλου! 

H διπλή ζωή βουλευτή!

Τη διπλή ερωτική ζωή πασίγνωστου βουλευτή φέρνει στο φως της δημοσιότητας η ηλεκτρονική μας εφημερίδα stifora.gr. Οι γνωρίζοντες πρόσωπα και πράγματα στο κτίριο της Βασιλίσσης Σοφίας έχουν αντιληφθεί τις διαφορετικές σεξουαλικές προτιμήσεις του εν λόγω κυρίου, αλλά κανείς δεν γνωρίζει τις «καυτές» λεπτομέρειες που ακολουθούν στις επόμενες γραμμές..
Πρόκειται για έναν ιδιαίτερα κομψό βουλευτή ο οποίος δεν κρύβει την αγάπη του για τα ταξίδια, το ακριβό ντύσιμο και κατ' επέκταση τη μεγάλη ζωή. Η εξωτερική του εμφάνιση παραπέμπει σε ιδιαίτερα μετρημένο και σοβαρό πρόσωπο και μέχρι πριν από λίγο διάστημα ενέπνεε το σεβασμό των συναδέλφων του ευρύτερα, όχι μόνο των ομοϊδεατών του.

Τρίτη 3 Μαΐου 2011

Παιδικοί σταθμοί: Κλειστοί από Παρασκευή έως Τετάρτη για το 40ωρο

Από τις 12 το μεσημέρι της ερχόμενης Παρασκευής μέχρι τουλάχιστον την Τετάρτη 11 Μαίου θα είναι κλειστοί οι δημοτικοί παιδικοί σταθμοί. Αιτία, οι απεργιακές κινητοποιήσεις που αποφάσισε κατά τη σημερινή της συνεδρίαση η Εκτελεστική Επιτροπή της ΠΟΕ-ΟΤΑ με επίκεντρο τη θέσπιση του 40ωρου στο Δημόσιο.
 
Να σημειωθεί ότι το μέτρο αυτό πλήττει περισσότερο απ' όλους περίπου 6000 εργαζόμενους (εκπαιδευτικό προσωπικό) στους παιδικούς σταθμούς οι οποίοι εργάζονται σήμερα 30 ώρες την εβδομάδα.

Κάθε 3,5 λεπτά χάνει τη ζωή του ένας εργαζόμενος

Οι αριθμοί της Eurostat, σε ευρωπαϊκό επίπεδο και του Σώματος Επιθεωρητών Εργασίας (ΣΕΠΕ) για την Ελλάδα, που ήρθαν σήμερα στη δημοσιότητα με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα για την Υγεία και την Ασφάλεια στην Εργασία είναι ιδιαίτερα αποκαλυπτικοί.
Πέντε χιλιάδες πεντακόσιοι ογδόντα άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους εν ώρα εργασίας σε όλη την Ευρώπη το 2010, ενώ αντίστοιχα στην Ελλάδα ο αριθμός των νεκρών από επαγγελματικά ατυχήματα έφτασε τους 94.

Πρόκληση συνταξιούχων βουλευτών

Την ώρα που η κυβέρνηση κόβει από μισθούς και συντάξεις, 850 συνταξιούχοι βουλευτές προσέφυγαν στην δικαιοσύνη, διεκδικώντας αναδρομικά που εκτιμάται ότι αντιστοιχούν σε περίπου 250.000 ευρώ για τον καθένα.
Η αναφορά, έγινε στην Επιτροπή Θεσμών της Βουλής, από την αντιπρόεδρο του Β΄ τμήματος του Ελεγκτικού Συνεδρίου, Φλωρεντίας Καλδή, ότι 800 με 850 συνταξιούχοι βουλευτές ζητούν να ισχύσει και για αυτούς η ρύθμιση για τα αναδρομικά των δικαστικών, για το χρονικό διάστημα 2003-2007. Όπως διευκρίνισε η κ. Καλδή τα αναδρομικά αυτά, διεκδικούν τρεις κατηγορίες συνταξιούχων βουλευτών:

Τι έκανες στον πόλεμο Θανάση;

ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΣΤΟΝ ΜΕΓΑΛΟ ΕΛΛΗΝΑ ΗΘΟΠΟΙΟ
Δείτε τα καλύτερα video από ταινίες του Θ. Βέγγου
Έκανε πολλά ο Θανάσης στον πόλεμο της ζωής.  Σαν πόλεμο την αντιμετώπισε και τελικά νίκησε. Πόλεμο σε όλα τα πεδία της ζωής. Προσωπικό, επαγγελματικό, κοινωνικό πόλεμο. Και νίκησε. Είναι ο "καλός άνθρωπος", Το σημαντικότερο που μπορεί να πετύχει κάποιος στη ζωή του.

Κλειστά την Πέμπτη τα καταστήματα της Marfin

Κλειστά λόγω πένθους θα παραμείνουν την Πέμπτη 5 Mαΐου τα καταστήματα της Marfin Egnatia Bank, όπως ανακοινώθηκε πριν από λίγο από τη διοίκηση της τράπεζας.

«Tα καταστήματα της Τράπεζας θα παραμείνουν κλειστά λόγω πένθους, στη μνήμη των συναδέλφων Επαμεινώνδα Τσακάλη, Παρασκευής Ζούλια και Αγγελικής Παπαθανασοπούλου, που χάθηκαν άδικα πριν ένα χρόνο», αναφέρεται στην ανακοίνωση...

Κέρδος 550 εκατ. ευρώ από μια και μόνο κίνηση!

Με ποιον τρόπο ο Οργανισμός Διαχείρισης Δημοσίου Χρέους αγόρασε χρέος αποκομίζοντας όφελος 550 εκατ.ευρώ.
Στην αγορά ενός μικρού μέρους του χρέους προχώρησε το προηγούμενο διάστημα ο Οργανισμός Διαχείρισης Δημοσίου Χρέους, υπό την υψηλή εποπτεία του υπουργείου Οικονομικών. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με πληροφορίες, η διοίκηση του επαναγόρασε λήξεις ύψους 3 δισ. ευρώ, στη συμφέρουσα τιμή των 2,5 δισ. ευρώ, τα οποία «βρήκε» μέσω των εκδόσεων εντόκων γραμματίων, στις οποίες προχώρησε κατά το αμέσως προηγούμενο χρονικό διάστημα. Όμως, το όφελος από αυτή την κίνηση δεν περιορίσθηκε αποκλειστικά στα 500 εκατ. ευρώ, της διαφοράς, που «γλίτωσε».

Ο "ΦΙΛΟΣ" ΑΘΕΜΠΙΓΙΟ ΕΔΙΩΞΕ ΤΟ ΚΑΤΑΡ!

Ρεπορτάζ : Θανάσης Τσίτσας
(από την Ελευθεροτυπία)
Το Κατάρ απέσυρε οριστικά το ενδιαφέρον του για την τουριστική και εμπορική αξιοποίηση του πρώην αεροδρομίου του Ελληνικού. Σύμφωνα με αξιόπιστες πηγές της «Ε», το νέο φιάσκο οφείλεται σε παρέμβαση της Ευρωπαϊκής Ενωσης, η οποία μπλόκαρε την...
Τι έχουν πάθει όλοι; Απλά σας το έχουμε ξαναγράψει έχει περάσει η 4 Απριλίου 
Μίμης και πάλι
Tην διαφωνία του για μία ακόμα φορά με την πολιτική του φίλου του Γιώργου Παπανδρέου μας είπε (Βήμα FM 99.5) ο Μίμης Ανδρουλάκης, γτάνοντας μάλιστα στο σημείο να χαρακτηρίσει την κυβέρνηση "για τα πανηγύρια". 
Η επίθεση Μίμη πάντως στρέφεται κατα των παιδιών του Γιώργου που "απέτυχαν". «Δεν μπορεί να προχωρήσει έτσι η κυβέρνηση. Ο ανασχηματισμός απέτυχε, ήταν για τα πανηγύρια. Τα προβλήματα τα δημιουργούν οι άνθρωποι του Παπανδρέου στην κυβέρνηση, που αναδείχθηκαν σε ένα βράδυ». Διαβάστε την συνέντευξη...

Ο Σαχινίδης και ο σοσιαλισμός

«Δεν είμαι θεωρητικός του σοσιαλισμού αλλά το τελευταίο διάστημα ανέτρεξα σε πολλά θεωρητικά κείμενα του σοσιαλισμού, σύγχρονα και παλαιότερα. Διαπίστωσα ότι δεν υπάρχει κάποια αναφορά ότι είναι σοσιαλιστικό να παραλαμβάνεις ένα χρέος 320 δισ. και να παραδίδεις στην επόμενη γενιά χρέος 400 δισ. και βάλε. Δεν συμβαδίζει αυτή η αντίληψη με μια βασική προοδευτική αρχή, την αρχή της αλληλεγγύης των γενεών», δηλώνει ο Φίλλιπος Σαχινίδης σε συνέντευξή του στην Κυριακάτική Ελευθεροτυπία.

Πλαφόν στα καύσιμα σε 13 νομούς της χώρας διαβάστε σε ποιός νομούς

Πλαφον τιμών στο πετρέλαιο κίνησης με στόχο τη συγκράτηση των τιμών το καλοκαίρι υπέβαλε η ηγεσία του υπουργείου Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας πριν από λίγη ώρα. Πιο συγκεκριμένα, αποφασίστηκε η επιβολή ανώτατων τιμών πώλησης πετρελαιοειδών στους νομούς:

«Μας αγνόησε ο Ραγκούσης» λένε οι περιφερειάρχες

Την αντίθεση τους στο γεγονός ότι δεν υιοθετήθηκε, όπως υποστηρίζουν, καμία από τις προτάσεις που υπέβαλλαν σε προηγούμενη επιστολή τους στο «Πρόγραμμα Ε.ΛΛ.Α.Δ.Α», εκφράζουν με κοινή επιστολή τους προς τον υπουργό Εσωτερικών Γιάννη Ράγκουση, οι περιφερειάρχες της χώρας.

Αμοκ Μεϊμαράκη στη Βουλή...

ΣΥΝΕΒΗ ΤΩΡΑ
Με εκφράσεις πεζοδρομίου, άρχισε να βρίζει τον βουλευτή του ΛΑΟΣ Γ. Κοραντή μόλις είπε "καλημέρα". Τι ακριβώς του φώναζε ωρυόμενος...
Απίστευτες σκηνές σημειώθηκαν πριν από λίγα λεπτά στη Βουλή κατά την έναρξη της "κλειστής" συνεδρίασης της Επιτροπής Εξοπλιστικών Προγραμμάτων που θα ασχοληθεί (και) με το θέμα των υποβρυχίων.
Μπαίνοντας στην αίθουσα, ο βουλευτής του ΛΑΟΣ Γιάννης Κοραντής χαιρέτισε ευγενικά όλους τους συναδέλφους τους λέγοντας "Καλημέρα σας...".

Ενημερωτική σύσκεψη για το Στόμιο Οξυλίθου, συγκαλεί ο Θ.Μπουραντάς

Σύσκεψη για "ενημέρωση" και για σταματήσει η "εκμετάλλευση" για το θέμα του δρόμου και τη αποκατάστασής του στο Στόμιο, θα πραγματοποιηθεί την ερχόμενη Τρίτη, στο Διοικητήριο της Περιφέρειας στη Χαλκίδα, την σύσκεψη συγκαλεί ο Αντιπεριφερειάρχης Θ. Μπουραντάς.
Επειδή ορισμένοι, μετά από τρία περίπου χρόνια αποφάσισαν, ότι τώρα υπάρχει μεγάλος κίνδυνος στο Στόμιο Οξυλίθου και όχι τον περασμένο χειμώνα ή τους δύο προηγούμενους χειμώνες (2008 και 2009), έχουν ξεκινήσει ένα χαρτοπόλεμο που οδηγεί σε σύγχυση και αποπροσανατολισμό την κοινή γνώμη, θεωρήσαμε αναγκαίο να πραγματοποιήσουμε σύσκεψη με σκοπό την ολόπλευρη ενημέρωση των φορέων και των πολιτών.

Όχι των εργαζομένων στην ιδιωτικοποίηση της ΛΑΡΚΟ σε απεργία 11 Μάη.

Το θέμα της ιδιωτικοποίησης της ΛΑΡΚΟ ήταν το θέμα της συνέλευσης, που πραγματοποίησαν τα σωματεία εργαζομένων στην επιχείρηση παρουσία των Εργατικών Κέντρων της Περιφέρειας Στ.Ελλάδας.

«Έφυγε» σε ηλικία 82 ετών ο Θανάσης Βέγγος.

Απεβίωσε την Τρίτη, σε ηλικία 82 ετών, ο αγαπημένος Έλληνας κωμικός Θανάσης Βέγγος, μετά από πολλές περιπέτειες με την υγεία του.

Πρώτα τα τοπικά προϊόντα της Στ.Ελλάδας στα Σ/Μ, ζητά η ΕΠΚΑ

Προτεραιότητα των τοπικών προϊόντων Στ.Ελλάδας στα super Market, ζητά η ΕΠΚΑ στήριξη των τοπικών προϊόντων, με φιλοξενεία τους στα ράφια των σούπερ μάρκετ της Στερεάς Ελλάδας, καλεί η Ένωση Προστασίας Καταναλωτών Στ. Ελλάδας τους υπευθύνους των Σ/Μ της Περιφέρειάς μας, με επιστολή της που κοινοποιεί σε Περιφέρεια και Επιμελητήρια, με σκοπό τη τόνωση της τοπικής οικονομίας. Η επιστολή :

Δευτέρα 2 Μαΐου 2011

Μπαίνει πλαφόν στις τιμές καυσίμων ;

Σκέψεις για επιβολή πλαφόν στις τιμές των καυσίμων, σε περιοχές της χώρας όπου διαμορφώνονται σε αδικαιολόγητα υψηλά επίπεδα εξετάζει το οικονομικό επιτελείο, χωρίς μέχρι στιγμής να έχουν ληφθεί οριστικές αποφάσεις.
Η τιμή της αμόλυβδης παρουσιάζει συνεχή αυξητική πορεία τις τελευταίες εβδομάδες, εξαιτίας των ανατιμήσεων στη διεθνή αγορά, και διαμορφώνεται σε επίπεδα - ρεκόρ.
Σήμερα η μέση τιμή είναι 1,716 ευρώ το λίτρο, και έχει αυξηθεί κατά 5,8 λεπτά τον τελευταίο μήνα (από τις 24 Μαρτίου, οπότε ξεκίνησαν οι αλυσιδωτές ανατιμήσεις).

Κυριακή 1 Μαΐου 2011

Νεκρός ο μικρότερος γιος του Καντάφι και τρία εγγόνια του

Ο ηγέτης της Λιβύης Μουαμάρ Καντάφι επέζησε τελικά από την επιδρομή των αεροσκαφών του ΝΑΤΟ, αργά χθες το βράδυ στην πρωτεύουσα Τρίπολη, αλλά ο νεώτερος από τους γιούς του ο Σαίφ αλ-Άραμπ και τρία από τα εγγόνια του, έχασαν τη ζωή τους, όπως ανακοίνωσε επίσημα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Μούσα Ιμπραίμ.
Ο Ιμπραίμ ανέφερε ότι ο Σαίφ ήταν πολίτης και όχι μέλος των ενόπλων δυνάμεων της Λιβύης, ήταν 29 ετών και σπούδαζε στη Γερμανία. Λίβυοι αξιωματούχοι οδήγησαν τους δημοσιογράφους στο οίκημα όπου βρήκαν το θάνατο τα μέλη της οικογένειας του Λίβυου ηγέτη, το οποίο είχε βληθεί τουλάχιστον από τρεις πυραύλους.

Η Εργατική Πρωτομαγιά στην Ελλάδα

Η πρώτη ελληνική κινητοποίηση για την Εργατική Πρωτομαγιά πραγματοποιήθηκε το 1893 από τον Κεντρικό Σοσιαλιστικό Σύλλογο του Σταύρου Καλλέργη, που ιδρύθηκε στις 20 Ιουλίου 1890 και εξέδιδε την εφημερίδα «Σοσιαλιστής». 
Περίπου 2.000 άνθρωποι συγκεντρώθηκαν στο Παναθηναϊκό Στάδιο (την Κυριακή στις 2 Μαΐου, αφού η Πρωτομαγιά ήταν Σάββατο και εργάσιμη ημέρα) και διαδήλωσαν υπέρ της οκτάωρης εργασίας, της καθιέρωσης της Κυριακής ως αργίας και της κρατικής ασφάλισης για τα θύματα εργατικών ατυχημάτων.

Η ΑΔΕΔΥ για την Πρωτομαγια 2011…

ΑΔΕΔΥ
Πρωτομαγια 2011
Η Πρωτομαγιά του 2011, – ένα χρόνο μετά την προσφυγή στο ΔΝΤ της Κυβέρνησης και την εγκατάσταση στη χώρα μας ενός μηχανισμού επιβολής αντιλαϊκών, αντικοινωνικών πολιτικών με την ευθύνη της Κυβέρνησης, της Ε.Ε. και του ΔΝΤ -, βρίσκει τους εργαζόμενους αντιμέτωπους με τη μαζική ανεργία, τη μαζική φτώχεια, την αποδιάρθρωση του κοινωνικο-οικονομικού ιστού και τη διάλυση κάθε μορφής κοινωνικής ασφάλισης, πρόνοιας και κοινωνικού κράτους