Παρασκευή 19 Αυγούστου 2011

Καλό ΣαββατοΚύριακο. Είναι ακόμη Αύγουστος!!

Θα 'ναι τα μάτια σου δυο θάλασσες
κι εγώ καράβι αταξίδευτο,
που ξεκινάει για τ' άγνωστο, το απατηλό, το λάγνο.
Θα 'ναι η φωνή σου το γλυκό τραγούδι των Σειρήνων,
που θα με παρασέρνει
στης αγκαλιάς σου το φιλόξενο ακρογιάλι.
Θα 'ναι τα χείλη σου τριαντάφυλλα.

Pink Floyd - Wish You Were Here

Κατάταξη 25 Τεχνικών στο Λιμενικό Σώμα

Διαγωνισμό κατάταξης στο Λιμενικό Σώμα 25 Αξιωματικών Τεχνικών, διαφόρων ειδικοτήτων, πρoκηρύσσει το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη.
Τις θέσεις μπορούν να διεκδικήσουν πτυχιούχοι των ακόλουθων ανωτάτων Πολυτεχνικών Σχολών Πανεπιστημίων:

Οι Βρετανοί αγρότες εγκαταλείπουν την καλλιέργεια βιολογικών προϊόντων λόγω οικονομικής κρίσης

Ο ένας μετά τον άλλον εγκαταλείπουν την βιολογική καλλιέργεια οι Βρετανοί αγρότες αφού σύμφωνα με όσα αναφέρει άρθρο της εφημερίδας Gurdian, η πτωτική τάση που σημειώνουν οι πωλήσεις των βιολογικών προϊόντων λόγω της παγκόσμιας οικονομικής κρίσης, αποθαρρύνει τους παραγωγούς. 
Σύμφωνα με το δημοσίευμα πέρσι η συνολική έκταση που χρησιμοποιήθηκε για τη μετατροπή συμβατικής καλλιέργειας σε βιολογική μειώθηκε στα 51.000 εκτάρια γης σε σχέση με τα περίπου 158.000 εκτάρια το 2007.

Αναφορές για εμφάνιση λαγοκέφαλου στην Χαλκιδική και τη Μεθώνη

Το κέντρο δηλητηριάσεων του νοσοκομείου Παίδων «Αγλαΐα Κυριακού» δέχτηκε αναφορές για εμφάνιση του δηλητηριώδους ψαριού «λαγοκέφαλος» στη Χαλκιδική και τη Μεθώνη.
Οι επιστήμονες κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου για αποφυγή κατανάλωσης ακόμη και των ψαριών που έχουν έρθει σε επαφή μαζί του.

Μεγάλη ανάληψη μετρητών από το δημόσιο σήμερα και τη Δευτέρα

Ξεκινά από σήμερα, ουσιαστικά, η ανάληψη ενός μεγάλου μέρους των καταθέσεων που διατηρεί το δημόσιο στις εγχώριες τράπεζες, προκειμένου να τακτοποιήσει τις υποχρεώσεις του. 
Έτσι, σε πρώτη φάση, σήμερα, γίνεται μια ανάληψη περίπου 2 δισ. ευρώ, ενώ τη Δευτέρα θα ακολουθήσει μια άλλη, πολύ μεγαλύτερη, της τάξης των 8 δισ. ευρώ. Σύνολο, 10 δισ. ευρώ, γεγονός το οποίο θα αποτελέσει μεγάλο χτύπημα για την τρέχουσα ρευστότητα των τραπεζών.

Χέρι-χέρι Κιλτίδης με Καρατζαφέρη

Αίσιο τέλος είχε το «φλερτ» του τελευταίου διαστήματος ανάμεσα στον ΛΑΟΣ και τον ανεξάρτητο βουλευτή Κιλκίς, Κώστα Κιλτίδη. Tο φλερτ κατέληξε στον «γάμο» του Κώστα Κιλτίδη με το κόμμα του Γιώργου Καρατζαφέρη
Οι δυο άνδρες έδωσαν τα χέρια και έτσι ο κ.Κιλτίδης θα είναι υποψήφιος στις εκλογές με τον ΛΑΟΣ στην Α΄περιφέρεια Θεσσαλονίκης. Την προσχώρηση του ανεξάρτητου βουλευτή Κώστα Κιλτίδη στο ΛΑΟΣ ανακοίνωσε σήμερα ο πρόεδρος του κόμματος, Γιώργος Καρατζαφέρης με επιστολή του στον πρόεδρο της Βουλής, Φίλιππο Πετσάλνικο.

Ριζικό «κούρεμα» στην ΕΡΤ με καταργήσεις καναλιών και ραδιοφωνικών σταθμών

Το κλείσιμο της ΕΤ1 και της «Ραδιοτηλεόρασης», συγχωνεύσεις στο ραδιόφωνο, έμφαση στο Διαδίκτυο και αξιοποίηση της ακίνητης περιουσίας περιλαμβάνει το σχέδιο της κυβέρνησης για τη δημόσια ραδιοφωνία και τηλεόραση.

Παρουσιάζοντας τις αλλαγές, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Ηλίας Μόσιαλος τόνισε ότι θα δοθεί ιδιαίτερη έμφαση στα πολυμέσα, λέγοντας μάλιστα ότι θα αποτελεί τον νέο πυλώνα της ΕΡΤ.

Για την τηλεόραση

Το μεγάλο κόλπο της Alpha Bank και η καταλήστευση της περιουσίας των μετόχων

Mε μία λιτή σύντομη ανακοίνωση το απόγευμα της Πέμπτης 11/8, η Alpha Bank πληροφορεί το επενδυτικό κοινό πως από 17/8 οι μετοχές της θα είναι διαπραγματεύσιμες στο Χρηματιστήριο με νέα ονομαστική αξία 0,30 ευρώ ανά μετοχή.

Όπως αναφέρει η ανακοίνωση, η δεύτερη επαναληπτική Γενική Συνέλευση της 15/7, αποφάσισε τη μείωση του μετοχικού κεφαλαίου της τράπεζας κατά 2.350.786.451,20 ευρώ, δια μείωσης της ονομαστικής αξίας των κοινών ονομαστικών μετοχών από... 4,70 ευρώ σε 0,30 ευρώ εκάστη, με σχηματισμό ισόποσου ειδικού αποθεματικού.

Φεστιβάλ Πολιτιστικών Εκδηλώσεων οργανώνει ο Πολιτιστικός Σύλλογος Καθενών.

Φεστιβάλ πολιτιστικών εκδηλώσεων οργανώνει ο Πολιτιστικός Σύλλογος Καθενών για 4η χρονιά, από 19 έως 23 Αυγούστου.

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει

19-8-2011. Φεστιβάλ παραδοσιακών χορών
Γυμνάσιο Καθενών 21.00

Νέοι όροι για τις συντάξεις αναπήρων. Οι προϋποθέσεις ...

Με νέες προϋποθέσεις και αυστηρότερα κριτήρια θα χορηγούνται πλέον οι συντάξεις σε συζύγους, γονείς και αδελφούς αναπήρων.
Οι νέες διατάξεις θα ισχύσουν αναδρομικά και για όσους είχαν καταθέσει αίτηση αλλά δεν είχαν προλάβει να εξασφαλίσουν οριστική απόφαση συνταξιοδότησης μέχρι τις 5 Αυγούστου, ημερομηνία έναρξης ισχύος των νέων ρυθμίσεων.
Σύμφωνα με εγκύκλιο που εξέδωσε χθες ο υπ. Εργασίας Γ. Κουτρουμάνης, τα ασφαλιστικά ταμεία θα χορηγούν στο εξής συντάξεις στους συζύγους, τους γονείς και τους αδελφούς αναπήρων με τρεις αυστηρότερες προϋποθέσεις:

Έτοιμη η υπουργική απόφαση για τις εφορίες. Μένει μόνο η εφορία Χαλκίδας.

Τις επόμενες ημέρες αναμένονται υπουργικές αποφάσεις για τις συγχωνεύσεις των πρώτων 20 ΔΟΥ. Το συνολικό σχέδιο προβλέπει ότι οι 288 εφορίες που λειτουργούν σήμερα θα μετατραπούν σε 30 και ότι φορολογούμενοι θα εξυπηρετούνται από τα ΚΕΠ και τα «Παράθυρα Φορολογικής Εξυπηρέτησης» που..

Eφαρμόζεται από 22 Αυγούστου αναστολή της λειτουργίας 50 υποδιευθύνσεων και τμημάτων τελωνείων . Τέλος για Χαλκίδα και Θήβα.

Η απόφαση προβλέπει αναστολή λειτουργίας ενός τελωνείου, τη συγχώνευση 14 τελωνειακών υπηρεσιών και επιπλέον 50 υποδιευθύνσεων και τμημάτων τελωνείων, από την Δευτέρα, 22 Αυγούστου.

Συγκεκριμένα: .......

Βρέθηκε ανθρώπινο σώμα, ηλικίας 3.000 ετών


Ένα ανθρώπινο σώμα από την εποχή του Σιδήρου, ανασύρθηκε από ένα έλος στην περιοχή Laois, την περασμένη εβδομάδα. Σύμφωνα με το Εθνικό Μουσείο της Ιρλανδίας, πιθανολογείται ότι το σώμα ανήκει σε έναν νεαρό άντρα ο οποίο θυσιάστηκε σύμφωνα με την ιεροτελεστία διαδοχής βασιλείας.
Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις το σώμα, θα μπορούσε να είναι έως και 3.000 ετών.

Άρνηση της Μητρόπολης Φθιώτιδος νεκρώσιμης ακολουθίας σε καθολικό νεκρό- Η απάντηση του Μητροπολίτη

Στην απάντηση του, ο σεβασμιότατος  Μητροπολίτης Φθιώτιδας Νικόλαος για το θέμα της ταφής του καθολικού τονίζει:
"Ἡ Ὁρθόδοξη Ἐκκλησία ἔχει κανόνες καί τάξη, ἡ ὁποία δέν παραβιάζεται κάτω ἀπό τήν πιέση τῆς παγκοσμιοποιήσεως καί τῶν δημοσίων σχέσεων".
Η απάντηση του Μητροπολίτη Φθιώτιδας
Ἐξ ἀφορμῆς ἀνακοινώσεως τοῦ Σεβασμιωτάτου Ἐπισκόπου τῶν Ρωμαιο­καθολικῶν Σύρου, Θήρας, Κρήτης καί προέδρου τῆς Ἱερᾶς Συνόδου τῆς Καθολικῆς Ἱεραρχίας Ἑλλάδος κ. Φραγκίσκου σχετικά μέ τήν κηδεία καί ταφή στήν Λαμία τοῦ Massimo Bartolini Ρωμαιοκαθολικοῦ τό θρήσκευμα Ἰταλοῦ, ἡ Ἱερά Μητρόπολη Φθιώτιδος διευκρινίζει:

Άρνηση της Μητρόπολης Φθιώτιδος νεκρώσιμης ακολουθίας σε καθολικό νεκρό- Η ανακοίνωση της...

ΙΕΡΑ ΣΥΝΟΔΟΣ ΚΑΘΟΛΙΚΗΣ ΙΕΡΑΡΧΙΑΣ ΕΛΛΑΔΟΣ
Αρ.Πρωτ.: 4324/11
Φακ.:
Άνω Σύρος, 13 Αυγούστου 2011

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
Προ ημερών απεβίωσε στη Λαμία ο Massimo Bartolini, ιταλός, Καθολικός στο Θρήσκευμα, ετών 59, καταγόμενος από την πόλη Foligno (Perugia) της Ιταλίας. Στη Λαμία δεν υπάρχει Καθολικός Ναός, οι συγγενείς προγραμμάτιζαν να τελεστεί η νεκρώσιμη Ιερή Ακολουθία στο Παρεκκλήσιο του Κοιμητηρίου με καθολικό Ιερέα και να ακολουθήσει ο ενταφιασμός.

Κλείνει η ΕΤ1, μένουν μόνο ΝΕΤ-ΕΤ3

ΕΡΤ: “πέφτει μαύρο” σε τρία κανάλια, κλείνουν δέκα ραδιόφωνα
- Κλείνει η ΕΤ1, μένουν μόνο ΝΕΤ-ΕΤ3
- 19 περιφερειακά ραδιόφωνα γίνονται ... 9!
- Μείωση στο προσωπικό και τέλος σε συμβάσεις
Ο στόχος λέει το υπουργείο είναι να εξοικονομηθούν άμεσα πάνω από 8 εκατομμύρια ευρώ.

Καλημέρα μας. ΚΥΘΗΡΑ

Όταν ο απλός κάτοικος ξεπερνά τους μοδάτους διακοσμητές

Πέμπτη 18 Αυγούστου 2011

Στήνουν κάλπες@

Την βρήκαν την λύση οι αστέρες μας. Θα λύσουν το πρόβλημα της ανεργίας με πεντάμηνες συμβάσεις στους δήμους και στις κοινότητες. Κουράστηκαν με την αναζήτηση επενδύσεων στη μακρινή και μυστήρια (από κάθε άποψη) Αραβία και επέστρεψαν σε παλιές δοκιμασμένες πρακτικές. Μυρίζουν εκλογές. Τα κανάλια της διαπλοκής άρχισαν να διαμορφώνουν το κλίμα...

Ερωτήσεις που θα έπρεπε να κάνει μετ επιτάσεως το ΠΑΣΟΚ έρχονται τελικά απο Παπαδημούλη

Μιλήσαμε επικριτικά για  τα υπουργεία φέουδα κάποτε αλλά… μετά γίναμε υπουργοί και φεουδάρχες. Και αφού παραλογιζόμαστε  αρκετά σε αυτό το κόμμα ας κάνουμε και μια πρόταση στον Παπαδημούλη να ερθει στο ΠΑΣΟΚ να βοηθήσει…
Στη Βουλή η «καρατόμηση» Τσιόκα από enet
Ερώτηση προς τους υπουργούς Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων και Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης σχετικά με την αντικατάσταση του γενικού γραμματέα του υπουργείου Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, Χ. Τσιόκα, κατέθεσε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Παπαδημούλης.

Αντιδρά η ΝΔ στις δηλώσεις Βενιζέλου

Άμεση ήταν η απάντηση της Νέας Δημοκρατίας στις δηλώσεις του υπουργού Οικονομικών, Ευάγγελου Βενιζέλου, ο οποίος κατηγόρησε την αντιπολίτευση για επιπολαιότητα.

«Η διαφορά μας με τον κ. Βενιζέλο είναι ότι εμείς προβλέπαμε, όταν εκείνος πανηγύριζε.

Αποζημίωση 400.000 ευρώ για θάνατο νεαρού από αμέλεια γιατρών

Αποζημίωση ύψους 400.000 ευρώ επιδίκασε το Διοικητικό Πρωτοδικείο της Αθήνας στη μητέρα και τα αδέλφια 19χρόνου νεαρού, ο οποίος πέθανε, νοσηλευόμενος σε νοσοκομείο, από αμέλεια των θεραπόντων γιατρών.

Το δικαστήριο έκρινε ότι έχει ευθύνη το νοσοκομείο..

«Μαύρη Πέμπτη» στα διεθνή χρηματιστήρια

Πανικό έχουν σκορπίσει στους επενδυτές η κρίση χρέους στην ευρωζώνη, τα αρνητικά στοιχεία για την οικονομία των ΗΠΑ και οι δυσοίωνες προβλέψεις για την παγκόσμια οικονομία.
Νέο σφυροκόπημα δέχτηκαν σήμερα τα σημαντικότερα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια ως αποτέλεσμα των έντονων ανησυχιών  για την πορεία της παγκόσμιας οικονομίας, ενώ απώλειες άνω του 3% καταγράφουν και οι δείκτες της Wall Street.

H συνεχιζόμενη κρίση χρέους στην Ευρωζώνη, τα αρνητικά στοιχεία για την οικονομία των ΗΠΑ και οι δυσοίωνες προβλέψεις έχουν σπείρει τον πανικό μεταξύ των επενδυτών.

Καστανίδης: Έρχεται το πρώτο δημοψήφισμα


Μέχρι τα τέλη του έτους θα διεξαχθεί το πρώτο δημοψήφισμα στη χώρα μας σύμφωνα με τον υπουργό Εσωτερικών, Χάρη Καστανίδη.
Μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ ο κ. Καστανίδης έκανε λόγο για κορυφαία επιλογή και μεγάλη θεσμική τομή, «όπου ο κόσμος θα επηρεάζει τα κέντρα αποφάσεων». Ωστόσο, δεν θέλησε να αποκαλύψει προς το παρόν για ποιό θέμα θα γίνει δημοψήφισμα και εάν θα είναι συμβουλευτικού τύπου.

Τετάρτη 17 Αυγούστου 2011

Παραιτείται την 1η Σεπτεμβρίου ο Μητροπολίτης Ζακύνθου

Μητροπολίτης Ζακύνθου κ. Χρυσόστομος προς τους Ιερείς της Ζακύνθου: "Η αποχώρησή μου είναι υπόθεση συνεπείας και όχι φυγής"
Παραιτείται την 1η Σεπτεμβρίου από τον Επισκοπικό Θρόνο της Ζακύνθου ο Μητροπολίτης κ.κ.Χρυσόστομος, στηρίζοντας την απόφασή του στο γεγονός ότι άγει 35ετία στο αρχιερατικό αξίωμα και πλήρη 50ετία από τη μοναχική κουρά και την χειροτονία του σε διάκονο στη Μονή Σινά (1961).

Για τους μαϊμού υπουργούς δεν λυπάμαι

του Τάσου Παππά  aixmi.gr

«Πήξαμε» το τελευταίο διάστημα στις αποκαλύψεις σχετικά με τα χίλια κακά της μοίρας μας. Μάθαμε για παράδειγμα, ότι το όμορφο νησί του Ιονίου, η Ζάκυνθος, έχει σπάσει όλα τα ρεκόρ στον αριθμό των τυφλών [700], οι οποίοι φυσικά παίρνουν αναπηρικές συντάξεις. Μάθαμε, επίσης, ότι στο ίδιο «άθλημα» σημαντικές επιδόσεις έχουν κι άλλες περιοχές της χώρας.

Προληπτική απόσυρση σοκολάτας Carrefour

Στην προληπτική ανάκληση 7 προϊόντων σοκολάτας προχώρησε ο όμιλος Carrefour Ελλάδας - Carrefour Μαρινόπουλος, έχοντας ενημερώσει προηγουμένως τον Ενιαίο Φορέα Ελέγχου Τροφίμων (ΕΦΕΤ), καθώς σε καταστήματα της εταιρείας στην Κύπρο εντοπίστηκαν σοκολάτες με ξένο σώμα (σκουλήκια).
Σύμφωνα με ανακοίνωση του ΕΦΕΤ, πρόκειται για τους κάτωθι κωδικούς:

Μέχρι τις 25 Αυγούστου η αγωνία των εισακτέων ..

Μέχρι τις 25 Αυγούστου αναμένεται να έχουν ανακοινωθεί οι βάσεις για την εισαγωγή στα ΑΕΙ και ΤΕΙ της χώρας, σύμφωνα με σημερινές δηλώσεις του γγ του υπουργείου Παιδείας και Δια βίου Μάθησης, Βασίλη Κουλαϊδή.

Η πλειονότητα των τμημάτων που συγκεντρώνουν μεγάλη ζήτηση από τους υποψήφιους αναμένεται να σημειώσει φέτος αισθητή πτώση σε όλα τα Επιστημονικά Πεδία.

Mόνο ένα κατάστημα του ΟΤΕ θα μείνει στην Εύβοια

Η ΠΑΣΕ ΟΤΕ Εύβοιας εκφράζει την κάθετη αντίθεσή της στα σχέδια της Διοίκησης του ΟΤΕ να κλείσει καταστήματα του Οργανισμού στο νομό μας και δηλώνει πως θα προβεί σε αγωνιστικές κινητοποιήσεις για να ανατρέψει τις μεθοδεύσεις της. Σε ανακοίνωσή της η ΠΑΣΕ ΟΤΕ Εύβοιας επισημαίνει:

Εορτασμός Ιερού Προσκυνήματος Παναγίας Φανερωμένης.

Ο εορτασμός του Ιερού Προσκυνήματος της Παναγίας Φανερωμένης και η Λιτάνευση της Ιερής Εικόνας της Παναγίας της Θεοτόκου, προεξάρχοντος του Σεβασμιοτάτου Ποιμενάρχου μας, Κ.κ. Χρυσοστόμου, θα πραγματοποιηθεί στη Δημοτική Ενότητα Ν. Αρτάκης, σύμφωνα με το πρόγραμμα.

Γ. Μητροπέτρος έχω μια "απορία"

Την απορία του εκφράζει ο Γ. Μητροπέτρος για την ενέργεια της περιφερειακής ενότητας Ευβοίας να κλείσει τους υπαίθριους δημοτικούς στάθμευσης,  μια "απορία" γεμάτη υπονοούμενα...
«Η Περιφερειακή Ενότητα Ευβοίας σφράγισε τους υπαίθριους δημοτικούς χώρους στάθμευσης διότι στερούντο αδείας.

Δυναμώστε το σήμα του WiFi σας

Δείτε πως μπορείτε να ενισχύσετε το σήμα του WiFi με ένα απλό κουτάκι μπύρας. 
Με την μέθοδο αυτή ουσιαστικά ενισχύετε το σήμα του WiFi προς την κατεύθυνση που επιθυμείτε, αν και θα μπορούσατε απλώς να αγοράστε μεγαλύτερη κεραία ή καλύτερο router. 

Καφές, μία θερμιδική βόμβα -

Πώς μπορείτε να απολαύσετε τον καφέ σας και να μην το παρακάνετε!
Το σώμα μας μπορεί να μας λέει ότι διψάει, αλλά δεν μπορεί να μας καθορίσει τι πρέπει να πιει. Ενώ όλα τα ροφήματα ενυδατώνουν, μερικά παρέχουνε και σημαντικά θρεπτικά συστατικά που χρειάζεται ο οργανισμός. Μερικά έχουνε χαλαρωτικές ιδιότητες. Κάποια δίνουν ενέργεια. Ορισμένα απλά ικανοποιούν το αίσθημα για γλυκό – με ή χωρίς θερμίδες. Κάποια βοηθούν στην καλύτερη απόδοση. Και ορισμένα μπορούν να βοηθήσουνε σε θέματα υγείας.

Νέα τέλη για το Κυνήγι – Τι θα πληρώσουν οι κυνηγοί !

ΤA τέλη έκδοσης αδειών κυνηγιού για το κυνηγετικό έτος 2011-2012 καθόρισε το Υπουργείο Περιβάλλοντος, ενέργειας και Kλιματικής Aλλαγής με σχετική απόφαση. Ειδικότερα για τους κυνηγούς αναγνωρισμένων συνεργαζόμενων με το ΥΠΕΚΑ κυνηγετικών συλλόγων τα τέλη καθορίζονται ως εξής:

Τρίτη 16 Αυγούστου 2011

Πολεμικό το κλίμα στο ΠΑΣΟΚ


Πολεμικό μοιάζει πλέον το κλίμα στο ΠΑΣΟΚ, λίγες ημέρες πριν την Εθνική Συνδιάσκεψη του κόμματος καθώς σήμερα, ο Γιώργος Παναγιωτακόπουλος, έριξε «βόμβες μεγατόνων» κατά του Ηλία Μόσιαλου, χαρακτηρίζοντας τον νέο κυβερνητικό εκπρόσωπο ως αυθεντικό «εκπρόσωπο» των οίκων αξιολόγησης και των μνημονιακών λογικών.  «Την δεκαετία του ’80, όταν το ΠΑΣΟΚ άλλαζε την ελληνική κοινωνία προσέφερε τις υπηρεσίες του στο τότε ΚΚΕ εσ. και αργότερα συνυπέγραφε με τον Συνασπισμό της Αριστεράς τη δίωξη του Ανδρέα Παπανδρέου», επεσήμανε ο κ.Παναγιωτακόπουλος. Τον χαρακτήρισε ακόμα ως τον εκπρόσωπο

Πέντε δήμαρχοι κατά του επαγγελματικού τους ασυμβίβαστου

 Την ακύρωση της απόφασης (4.5.2011) των υπουργών Εσωτερικών, Οικονομικών και Εργασίας κατά το μέρος που προβλέπει την καταβολή από τους δήμους, με επιβάρυνση του προϋπολογισμού τους, του συνόλου των ασφαλιστικών εισφορών των εκλεγμένων δημάρχων που τελούν σε αναστολή της επαγγελματικής τους δραστηριότητας, ζητούν με προσφυγή στο Συμβούλιο της Επικράτειας οι δήμαρχοι Αμαρουσίου, Γαλατσίου, Πεύκης-Λυκόβρυσης, Ωρωπού και Περάματος.

Στόχος «αγανακτισμένων» έγιναν το Δεκαπενταύγουστο υπουργός και βουλευτές του ΠΑΣΟΚ

Φραστική επίθεση δέχθηκαν ανήμερα του Δεκαπενταύγουστου ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Λοβέρδος, ο γραμματέας του ΠΑΣΟΚ Μ.Καρχιμάκης και ο βουλευτής Χρ.Μαγκούφης.

Σύμφωνα με την Ελευθεροτυπία, η οποία επικαλείται τοπικά μέσα ενημέρωσης, ο κ. Καρχιμάκης έγινε στόχος αγρότη στο χωριό Μαρωνιά της Σητείας, τόπο καταγωγής του.

«Πράσινο φως» για αναδρομικά βουλευτών άναψε το Ελεγκτικό Συνέδριο...

Απόφαση, με την οποία δικαιώνονται οι συνταξιούχοι βουλευτές που διεκδικούσαν αναδρομικά τις αυξήσεις στις συντάξεις τους. έλαβε το Ελεγκτικό Συνέδριο.

Σύμφωνα με τη νομοθεσία, εφόσον η αποζημίωση των βουλευτών είναι συνδεδεμένη με τις... αποδοχές του Αρείου Πάγου. κατ’ επέκτασιν το ίδιο ισχύει και για τους πρώην βουλευτές. Αυτό σημαίνει πως οι αποδοχές τους προσαρμόζονται.

Αυστηρότερα τα κριτήρια χορήγησης του ΕΚΑΣ

Εγκύκλιο με την οποία επαναπροσδιορίζονται οι όροι και οι προϋποθέσεις χορήγησης του Επιδόματος Κοινωνικής Αλληλεγγύης Συνταξιούχων (ΕΚΑΣ), εξέδωσε σήμερα το Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης σε εφαρμογή των διατάξεων του νόμου 3996/2011 «Για την αναμόρφωση του Σώματος Επιθεωρητών Εργασίας».

ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΜΑΣ!!!! ΕΠΙΣΤΡΕΨΑΜΕ