Σάββατο 10 Σεπτεμβρίου 2011

Το στυλ κάθε γυναίκας, σύμφωνα με το ζώδιό της

Ότι τα ζώδια επηρεάζουν το χαρακτήρα μας, λίγο ως πολύ, το πιστεύουν οι περισσότερες γυναίκες. Το ότι επηρεάζουν, όμως, και τις στιλιστικές επιλογές μας πόσες από εσάς το πιστεύετε; Διαβάστε παρακάτω ποιο είναι το στιλ κάθε γυναίκας, σύμφωνα με τον ζωδιακό κύκλο.....


Παπανδρέου: «Θα κάνουμε ότι χρειάζεται για να μην χρεοκοπήσουμε»

Την αυτοκριτική του έκανε από το βήμα της ΔΕΘ ο Γιώργος Παπανδρέου, σε μια ομιλία όπου κυριάρχησε η η λέξη «μπορούμε» την οποία είπε πολλάκις.
Παράλληλα, ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε σε όλους τους τομείς όπου γίνονται οι μεταρρυθμίσεις, άφησε να εννοηθεί – όπως και ο Ευάγγελος Βενιζέλος – πως θα έρθουν και νέα μέτρα, λέγοντας πως θα πάρει όποιες αποφάσεις χρειάζονται για την διάσωση της χώρα και μάλιστα με… αυταπάρνηση, δήλωσε έτοιμος να συγκρουστεί με τις συντεχνίες ενώ για ακόμα μια φορά ζήτησε από όλους να βάλουν πλάτη σε αυτή την προσπάθεια που κάνει από το 2009 (τράπεζες, κοινωνικούς φορείς, κόμματα κοκ). 

Κόλασε ... και τον παπά

Η νύφη ήταν πραγματική καλλονή αλλά κανείς δεν θα μπορούσε να φανταστεί ότι η ομορφιά της και η τέλειες αναλογίες στο σώμα της θα ήταν αφορμή για να κολάσουν ακόμα και τον ίδιο τον παπά που τελούσε το γαμήλιο μυστήριο! 
Κι όμως, μέχρι κι αυτό συνέβη, την προηγούμενη εβδομάδα σε ιερό ναό γειτονικού νομού της Αχαΐας αλλά με αρκετούς Πατρινούς καλεσμένους μιας και ο γαμπρός ζει και εργάζεται στην αχαϊκή πρωτεύουσα.

Γεμάτοι από φόρους και τέλη οι ενεργειακοί λογαριασμοί

Η πρόσφατη επιβολή ΕΦΚ στο φυσικό αέριο και τα σενάρια που εξετάζονται για νέα αύξηση του ΕΦΚ στους καταναλωτές ηλεκτρικής ενέργειας, επαναφέρουν στο προσκήνιο τα υπερβολικά ποσά για φόρους και εισφορές που πληρώνουν οι Έλληνες ως καταναλωτές ενεργειακών προϊόντων.
“Πρωταθλήτρια” στους φόρους είναι η βενζίνη, όπου πάνω από το 60% της τελικής τιμής πηγαίνει στο κράτος. Αλλά και οι λογαριασμοί της ΔΕΗ είναι «φορτωμένοι» με φόρους και τέλη ενώ στους λογαριασμούς του Οκτωβρίου οι καταναλωτές φυσικού αερίου θα πληρώσουν για πρώτη φορά Ειδικό Φόρο Κατανάλωσης.
Ποιοι είναι όμως οι φόροι και τα τέλη που «φουσκώνουν» τους ενεργειακούς λογαριασμούς που πληρώνουμε;

Στην Κύπρο τόλμησα!!!Κύπρος - Δάνειο €2,5 δισ. από Ρωσία με ευνοϊκό επιτόκιο 4,5%

Η Μόσχα αγοράζει κυπριακά χρεόγραφα και χρηματοδοτεί τα ελλείμματα. Λευκωσία και Μόσχα με διακρατική συμφωνία αποφάσισαντη χρηματοδότηση των αναγκών της Κύπρου.   
Λύση στο πρόβλημα χρηματοδότησης των δημοσιονομικών ελλειμμάτων και της αναχρηματοδότησης χρέους που λήγει μέσα στο επόμενο έτος, δίνει στην Κύπρο η Ρωσία. Οι δύο χώρες με διακρατική συμφωνία αποφάσισαν τη χρηματοδότηση των αναγκών της Κύπρου με ποσό ύψους μέχρι 2,5 δισ. ευρώ και με ευνοϊκό επιτόκιο 4,5%.

Οι πεφωτισμένοι και οι προβληματισμένοι


Ο Ανδρέας Λοβέρδος τα βάζει με τους δημοσίους υπαλλήλους και ο Γιάννης Ραγκούσης με τους ταξιτζήδες. Τυχαίο; Δε νομίζω. Οι δύο κορυφαίοι υπουργοί αποτελούν αυτή την περίοδο την αιχμή του δόρατος των μεταρρυθμιστών, μαζί με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο, Ηλία Μόσιαλο. 
Και, παρότι, σοκάρουν με τον αντισυμβατικό τρόπο με τον οποίο κινούνται, έχουν καταφέρει να συγκεντρώσουν γύρω τους πολλούς ενδιαφερόμενους.

Όλγα Φαρμάκη: Η γυμνή φωτογράφηση μιας ξενιτεμένης... στη Ρουμανία



Η Όλγα Φαρμάκη έκανε (ίσως) την πιο sexy φωτογράφηση της καρριέρας της για το Playboy. Μόνο που αντί να είναι για το ελληνικό Playboy, η φωτογράφηση αυτή δημοσιεύτηκε..
στη Ρουμάνικη έκδοση. Συγχαρητήρια στην ελληνική κυβέρνηση που καταφέρνει να διώξει από τη χώρα ακόμα και τα αγαπημένα μας μοντέλα.

Παρασκευή 9 Σεπτεμβρίου 2011

Ποιό από τα άλλα δύο Νοσοκομεία πάτωσε!!!!


Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές του eviapost από το Υπουργείο Υγείας, η αξιολόγηση αφορά   και τα δύο άλλα Νοσοκομεία της Εύβοιας. 
Σύμφωνα λοιπόν με την αξιολόγηση το Νοσοκομείο της Καρύστου...

Τι βαθμό πήρε το Νοσοκομείο Χαλκίδας από την αξιολόγηση του ΥΠΥΓ;;;


Σύμφωνα με πηγές του eviapost από το Υπουργείο Υγείας, έγινε αξιολόγηση των Nοσοκομείων όλης της χώρας για λογαριασμό του Υπουργείου. Τα Νοσοκομεία χωρίσθηκαν σε ομάδες ανάλογα με  την δυναμικότητα τους σε κλίνες.   
Στην κατηγορία όσων έχουν από 100 μέχρι 250 κλίνες ανήκουν 45 Νοσοκομεία στη χώρα. Στην ομάδα αυτή ανήκει το Νοσοκομείο  Χαλκίδας. Από την αξιολόγηση της ομάδας αυτή το Νοσοκομείο της Χαλκίδας πήρε ....

ΔΗΜΟΣΙΟ: «ΣΧΕΔΙΟ ΠΑΓΚΑΛΟΥ» ΑΠΟ ΒΕΝΙΖΕΛΟ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΜΟΝΙΜΟΥΣ

Σχέδιο να διευρύνουν τη βάση της εργασιακής εφεδρείας ακόμη και στο στενό δημόσιο τομέα, επιχειρώντας να βάλουν τάξη και στο «βαθύ Δημόσιο» επεξεργάζονται, σύμφωνα με πληροφορίες της aftodioikisi.gr, τα υπουργεία Οικονομικών και Διοικητικής Μεταρρύθμισης.
Συγκεκριμένα, με οδηγό την καθιέρωση του «κρατικού υπαλλήλου» που αναμένεται να οδηγήσει σε χιλιάδες μετατάξεις στο στενό δημόσιο τομέα τα δύο υπουργεία σχεδιάζουν να προχωρήσουν στην κατάργηση υπηρεσιών και τμημάτων που θα αποδειχθεί ότι είτε υπολειτουργούν είτε δεν χρειάζονται στο πρότυπο όσων είχε εξαγγείλει παλαιότερα ο πρώην υπουργός Εσωτερικών Γιάννης Ραγκούσης.

Συνάντηση εργασίας του Περιφερειάρχη με τους Δημάρχους της Βοιωτίας, για το ΕΣΠΑ


Από τη Βοιωτία ξεκινά ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Κλέαρχος Περγαντάς, τις συναντήσεις εργασίας για το ΕΣΠΑ, τις οποίες πρόκειται να πραγματοποιήσει σε όλη την Περιφέρεια. 
Η συνάντηση του Περιφερειάρχη με τους Δημάρχους Λεβαδέων, Θηβαίων, Ορχομενού, Αλιάρτου, Τανάγρας, Διστόμου – Αράχωβας - Αντίκυρας θα γίνει στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων (Διοικητήριο Λιβαδειάς) της Περιφερειακής Ενότητας Βοιωτίας, την Τρίτη 13 Σεπτεμβρίου, ώρα 11.00.

Εξώδικη διαμαρτηρία εστάλη προς την ΔΕΗ από την


Ένωση Προστασίας Καταναλωτών Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας (ΕΠΚΑ-ΣΤΕ) και της Επιτροπής κατοίκων Αγίας Μαρίνας έως Λιαννής Άμμου Χαλκίδας, προς την  «ΔΗΜΟΣΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΗΛΕΚΤΡΙΣΜΟΥ»  προς  το Υπουργείο ΠΕΧΩΔΕ, Το Υπουργείο Υγείας Πρόνοιας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων, την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας και τον Δήμο Χαλκιδέων για τους πυλώνες υψηλής τάσης. Αναλυτικά στο εξώδικο αναφέρετε:
               
Με το εξώδικο αυτό  γνωστοποιούμε την ύπαρξη των πυλώνων υψηλής τάσης της Δ.Ε.Η σε μήκος 10 περίπου χιλιομέτρων, μέσα  στο αστικό ιστό της Χαλκίδας.

Ο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΧΑΛΚΙΔΑΣ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ΤΟΥ...!!

Η ιστορία του ποδοσφαίρου και του Ολυμπιακού Χαλκίδας δεν μπορεί να μειωθεί από μειωμένης αντίληψης πράξεις και ενέργειες.
Μια ιστορία από το 1926, χρονιά  που ιδρύθηκε ο Ολυμπιακός Χαλκίδας, δεν μπορεί να σπιλωθεί με αποφάσεις που στέλνουν την ιστορική αυτή ομάδα να έχει έδρα το γήπεδο των Φύλλων και όχι αυτό της Χαλκίδας όπου εδώ και δεκαετίες είχε.!

Τα καλά και συμφέροντα


Αυτή τη φορά οι βιομήχανοι (ΣΕΒ) απέφυγαν τις νουθεσίες και τις συμβουλές προς το πόπολο και προχώρησαν σε κάτι ουσιαστικό: ανέθεσαν στη διαβόητη -και αμφιλεγόμενη- εταιρεία συμβούλων McKinsey να συντάξει μια έκθεση για τη σωτηρία και το μέλλον της ελληνικής οικονομίας.
Η έκθεση αυτή είναι πολύ σοβαρή για να αγνοηθεί.
Πρώτον, διότι εκθέτει τα κόμματα εξουσίας: τα δικά τους φτηνά και ανεπεξέργαστα προγράμματα -αυτές οι προεκλογικές φωτοβολίδες- μοιάζουν εκθέσεις του Δημοτικού μπροστά στις προτάσεις της έκθεσης.

Το Κρυφτό

ΤΟΥ ΔΗΜΗΤΡΗ ΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΥ
Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ είναι θέατρο. Οχι όμως αν είσαι κυβέρνηση και δεν έχεις τον έλεγχο της οικονομίας. Πόσω μάλλον αν η χώρα σου βρίσκεται σε κατάσταση κρίσης.
ΑΝ ΤΟ ΝΥΧΤΕΡΙΝΟ αδιέξοδο της περασμένης Παρασκευής στις διαπραγματεύσεις με την τρόικα ήταν μια σκηνοθεσία για να φανεί ότι η κυβέρνηση διαπραγματεύεται σκληρά με τους ξένους, τότε το έργο κράτησε μόλις ένα Σαββατοκύριακο.

«Mαύρη λίστα» με επιχειρήσεις μεγαλο-οφείλετες του Δημοσίου δημοσίευσε το ΥΠΟΙΚ. Στοιχεία για 6.000 νομικά πρόσωπα

Το υπουργείο Οικονομικών ανάρτησε στην ηλεκτρονική σελίδα της ΓΓΠΣ τα στοιχεία 6.000 εταιρειών χαρακτήρα με ληξιπρόθεσμες οφειλές μεγαλύτερες από 150.000 ευρώ. Το σύνολο των οφειλών που περιλαμβάνονται στον πίνακα ξεπερνά τα 30 δισ. ευρώ από τα 42 δισ. ευρώ συνολικά των ληξιπρόθεσμων οφειλών.

H λίστα δημοσιεύτηκε στο site της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων.

Θα ακολουθήσει η ανάρτηση των ληξιπρόθεσμων οφειλών φυσικών προσώπων μετά την ολοκλήρωση της υπό εξέλιξη διαδικασίας με την Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα, την επιτάχυνση της οποίας έχει ζητήσει το υπουργείο Οικονομικών.

Πάρτε όλα τα σχολικά βιβλία εδώ! Για Δημοτικό-Γυμνάσιο-Λύκειο Πριν χτυπήσει το κουδούνι!!!

Από σήμερα μπορούν να πάρουν στα χέρια τους τα σχολικά βιβλία της φετινής χρονιάς, όσοι μαθητές και γονείς ενδιαφέρονται χωρίς να χρειασθεί να ψάξουν και να καταφύγουν σε πολυέξοδες λύσεις.

Με ένα απλό πάτημα του κουμπιού και μπαίνοντας στην ιστοσελίδα του «Ψηφιακού Σχολείου» του υπουργείου Παιδείας στη διεύθυνση “http:digitalschool.minedu.gov.gr,του υπουργείου , οι μαθητές μπορούν να έχουν στην οθόνη του υπολογιστή τους – και βεβαίως να τυπώσουν - το σύνολο των σχολικών εγχειριδίων, χωρίς πρόβλημα.

Πέμπτη 8 Σεπτεμβρίου 2011

Αναρτήθηκε η λίστα με τα ονόματα όλων των μελών και των διοικητικών συμβουλίων των φορέων που έχουν ζητήσει να συμμετάσχουν στα προγράμματα Κοινωφελούς Εργασίας

Γνωστά ονόματα!!!
Αναρτήθηκε η λίστα με τα ονόματα όλων των μελών και των διοικητικών συμβουλίων των φορέων που έχουν ζητήσει να συμμετάσχουν στα προγράμματα Κοινωφελούς Εργασίας Νωρίτερα ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης Γ. Κουτρουμάνης, από το βήμα της Βουλής, δήλωσε πως πρέπει να γνωρίζουμε όλοι ποιοι είναι αυτοί που θα συμμετέχουν σε αυτά τα προγράμματα. Πρόκειται για τους φορείς που έχουν υπογράψει συμβάσεις με ΟΤΑ ΄α και ΄β βαθμού, με άλλους οργανισμούς και ΝΠΔΔ σε όλη την Ελλάδα.

Προϊστορικούς χαυλιόδοντες έφερε στο φως η ΔΕΗ στη Μεγαλόπολη

Δύο χαυλιόδοντες, μήκους περίπου δυόμισι μέτρων, ήρθαν στο φως κατά τη διάρκεια εργασιών που πραγματοποιούσε πριν από λίγες ημέρες η ΔΕΗ στο Ίσιωμα της Μεγαλόπολης. Όπως φαίνεται, ο ελληνικός χώρος φιλοξενούσε κάποτε μεγάλους πληθυσμούς παχύδερμων όπως τα μαστόδοντα.

Η τελευταία ανακάλυψη δεν εξέπληξε τος αρχαιολόγους ΛΘ' Εφορείας Αρχαιοτήτων που επέβλεπαν τις εργασίες, καθώς στην ευρύτερη περιοχή είχαν βρεθεί και άλλα προϊστορικά ευρήματα.

Διαβάστε τι έργαψαν οι αναγνώστες μας για τις δηλώσεις Λοβέρδου


ΑΝΑΓΩΣΤΗΣ:  Πάρε  βαθιές ανάσες Ανδρέα. Δεν προσφέρουν τίποτα οι  προσεγγίσεις του Δημοσίου με όρους  μιάσματος. Ψυχραιμία…

ΑΝΑΓΩΣΤΗΣ:  Τι να μας πει ο κ. Λοβέρδο;  σε ποιους  δίνει εξετάσεις;

ΑΝΑΓΩΣΤΗΣ:  Δηλαδή κ. Λοβέρδε αν αποτύχει ο Νέος διοικητής του Νοσοκομείου θα φταίνε οι Δημόσιοι υπάλληλοι. Με ποια κριτήρια το επέλεξες ;

Αντασφάλισαν οι δημόσιοι υπάλληλοι που ψηφίζουν ΠΑΣΟΚ


Ένα από τα χαρακτηριστικά γνωρίσματα  που διαφοροποιούν κατά την  άποψη μας, ένα ψηφοφόρο  της ΝΔ  από  εκείνο του ΠΑΣΟΚ  είναι,  η διαφορετική στάση έναντι της κυβέρνησης τους.
Ενώ λοιπόν οι  ψηφοφόροι της ΝΔ, ότι και να κάνει ως κυβέρνηση το «καταπίνουν» χωρίς να «διαμαρτύρονται» ακόμη και αν διαφωνούν. Οι ψηφοφόροι του ΠΑΣΟΚ έχουν έντονα αντανακλαστικά  διαμαρτυρίας.

ΠΟΛΙΤΙΚΗ Πρωτοφανής επίθεση Λοβέρδου στους δημοσίους υπαλλήλους!

Με σκληρά λόγια μίλησε για τους δημοσίους υπαλλήλους στη Βουλή ο υπουργός Υγείας, Ανδρέας Λοβέρδος, σημειώνοντας χαρακτηριστικά ότι «το 1 εκατομμύριο ταλαιπωρεί τα  10 εκατ ισοβίως» και χαρακτηρίζοντας το Σύνταγμα «γραμμή μαζινό» που εμποδίζει κάθε μεταρρυθμιστική προσπάθεια της ελληνικής κοινωνίας.

Ενώπιον της Επιτροπής Κοινωνικών Υποθέσεων της Βουλής, ο κ. Λοβέρδος εκτίμησε πως «χωρίς αλλαγές στη διοίκηση της Δικαιοσύνης η Ελλάδα δεν μπορεί να προχωρήσει» και πως «όποιος πιστεύει πως μπορεί να ασκήσει πολιτικές χωρίς να νικήσει το ελληνικό Δημόσιο αυταπατάται».

Νέα ανταρσία στο ΠΑΣΟΚ. Κίνηση εννέα βουλευτών κατά της εργασιακής εφεδρείας

Έντονους τριγμούς έχει προκαλέσει στο εσωτερικό του κυβερνώντος κόμματος το ζήτημα των εργασιακών σχέσεων στον δημόσιο τομέα και το νέο καθεστώς εργασιακής εφεδρείας.
Εννέα βουλευτές του ΠΑΣΟΚ απέστειλαν σήμερα επιστολή διαμαρτυρίας στους συναρμόδιους υπουργούς Οικονομικών και Διοικητικής Μεταρρύθμισης, εκφράζοντας την κάθετη αντίθεσή τους στην κυβερνητική πολιτική, υπογραμμίζοντας πως η αντιμετώπιση των δημοσίων υπαλλήλων

H αρχαιότερη ελιά του πλανήτη βρίσκεται στη χώρα μας

Εκτιμάται πως ξεπερνά σε ηλικία τα 3.000 χρόνια !!
Η αρχαία ελιά που βλέπετε στη φωτογραφία αλλά και στο βίντεο που ακολουθεί, βρίσκεται στην Κρήτη και είναι ένα από το επτά ελαιόδενδρα στην περιοχή της Μεσογείου που η ηλικία τους ξεπερνάει τα 3.000 χρόνια.
Αν και η ακριβής ηλικία του δεν μπορεί να επαληθευτεί, η Μνημειακή Ελιά των Βουβών -όπως ονομάζεται- θεωρείται ότι είναι το αρχαιότερο ελαιόδεντρο από τα επτά και γι αυτό το λόγο έχει χαρακτηριστεί «σαν διατηρητέο μνημείο της φύσης, λόγω του ιδιαίτερου αισθητικού, οικολογικού και ιστορικού ενδιαφέροντός του».

TI ΣΗΜΑΙΝΕΙ Η ΚΑΤΑΛΗΞΗ .TV ΣΤΑ SITES

Υπάρχουν διάφορα domain names στο ίντερνετ, όπως για παράδειγμα τα, .gr, .eu, .uk, .us, .org, .net, .com. Εκτός από τα τρία τελευταία, τα υπόλοιπα παραπέμπουν σε καταλήξεις internet domain name της κάθε χώρας. Για την Ελλάδα είναι το .gr (Greece), για την Μεγάλη Βρετανία...

Δείτε ποιοι μπορούν να πάρουν βιβλία: ΑΠΙΣΤΕΥΤΗ ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ !!!

Χωρίς άλλα σχόλια. Το έγγραφο τα λέει όλα !!!

ΝΔ: ΟΙ ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ ΓΙΑ ΚΕΔΕ, ΠΕΔ

Με στόχο να κάνει μια καλή καταγραφή ως μειοψηφία στην Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας  και να κερδίσει 4 με 5 Περιφερειακές Ενώσεις Δήμων (Ιονίων Νήσων, Πελοποννήσου, Κεντρικής και Δυτικής Μακεδονίας και Θεσσαλίας).
Η ΝΔ έχει ήδη αποφασίσει, σύμφωνα με πληροφορίες της aftodioikisi.gr, να στηρίξει για πρόεδρο της Κ.Ε.Δ.Ε.  το δήμαρχο Λάρισας Κώστα Τζανακούλη. Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες για προέδρους των Περιφερειακών Ενώσεων Δήμων (Π.Ε.Δ) η Συγγρού πρόκειται να στηρίξει τους:

Το πρωτοσέλιδο της ΗΜΕΡΑΣ


Κλέαρχος Περγαντάς ..


«Αναβαθμίζουμε το δρόμο Αταλάντη – Όρια Νομών Φθιώτιδας / Βοιωτίας σε σύγχρονο οδικό άξονα της Περιφέρειας.
 Ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Κλέαρχος Περγαντάς και ο ανάδοχος του έργου, υπέγραψαν στις 7 Σεπτεμβρίου, τη σύμβαση μεταξύ Περιφέρειας και εργολήπτριας επιχείρησης για την κατασκευή του δρόμου «Αταλάντη – Όρια Νομού Φθιώτιδας - Βοιωτίας». Το έργο είναι ενταγμένο και χρηματοδοτείται από το ΕΣΠΑ της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, με προϋπολογισμό 9.000.000 € και συμβατικό αντικείμενο 4.608.735 €.

Κλέαρχος Περγαντάς, Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας :


«Το ΤΕΕ είναι σταθερός συνεργάτης μας στο δύσκολο έργο της έγκαιρης και αποτελεσματικής υλοποίησης του ΕΣΠΑ και των προγραμμάτων της Περιφέρειας»
Με τον Πρόεδρο Απ. Καραναστάση και τα μέλη της Διοικούσας Επιτροπής του ΤΕΕ Ανατολικής Στερεάς, συναντήθηκε στις 7 Σεπτεμβρίου ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Κλέαρχος Περγαντάς, παρουσία των Αντιπεριφερειαρχών και στελεχών των Υπηρεσιών της Περιφέρειας.

ΓΙΑ 24ωρη ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΠΕΜΠΤΗ 22/9/2011


Το ΔΣ της ΔΟΕ σε συνεδρίαση του στις 6 Σεπτέμβρη 2011, αφού έλαβε υπόψη :
·      Τη συνεχιζόμενη απαράδεκτη υποβάθμιση της δημόσιας δωρεάν εκπαίδευσης
·        Το γεγονός ότι οι πολιτικές της κυβέρνησης και της Τρόικας (ΔΝΤ, Ε.Ε., Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα) είναι σκληρές, άδικες και αντικοινωνικές.

Σαφάρι για την εξασφάλιση των σχολικών βιβλίων κάνουν οι γονείς

Ουρές στα βιβλιοπωλεία
Ανάρπαστα έχουν γίνει τα σχολικά βιβλία που υπήρχαν από πέρσι στις αποθήκες των βιβλιοπωλείων, αφού η διανομή τους δεν αναμένεται να ολοκληρωθεί πριν από τα μέσα Νοεμβρίου. Οι γονείς αναζητούν ακόμη και βιβλία από... «δεύτερο χέρι».

Μάλιστα, έχουν ήδη εμφανιστεί ελλείψεις ορισμένων βιβλίων από τα ράφια των βιβλιοπωλείων, τα οποία δέχονται πλέον και παραγγελίες.

Νέο χαράτσι στα ακίνητα...

Τέρμα το φως και το νερό...
Χαράτσι και στους νομοταγείς ιδιοκτήτες επιβάλλεται από τη δημοσίευση του νόμου για τα αυθαίρετα στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως, που υπολογίζεται να γίνει μέσα στον Σεπτέμβριο.

Από τη συγκεκριμένη ημερομηνία επιβάλλεται σε...

Τετάρτη 7 Σεπτεμβρίου 2011

Συνάντηση του Περιφερειάρχη με το ΤΕΕ

Την Τετάρτη  07/09/2011 και ώρα 13:00  ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας κ. Κλέαρχος  Περγαντάς  θα έχει  σύσκεψη με το ΤΕΕ  Τμήμα Ανατολικής Στερεάς στο γραφείο του.

Aναφορά του Γ. Μητροπέτρου προς τον Δήμαρχο για την Λειτουργία Οδού Ληλαντίων από Ορέστη Μακρή έως Ταψί- Βρύση(Σαλαμίνος).


Κύριε Δήμαρχε,
Επανέρχομαι με την παρούσα επιστολή για να σας θυμίσω ότι στο εν λόγω κομμάτι της οδού Ληλαντίων υπήρχε απόφαση προηγούμενου Δημοτικού Συμβουλίου για απαγόρευση της κυκλοφορίας σε φορτηγά μεγάλου τονάζ καθώς επίσης και η απαγόρευση της στάσης και στάθμευσης τους μονούς ή ζυγούς μήνες από την μία πλευρά του δρόμου.

Επεισοδιακή και μαραθώνια συνεδρίαση της επιτροπής περιβάλλοντος

Στην πρόσφατη Επιτροπή περιβάλλοντος καταθέσαμε γραπτά και προφορικά παρατηρήσεις.
Για την επιχειρούμενη Βιομηχανική Περιοχή της ΤΕΡΝΑ στη θέση ΄΄ ΦΟΥΡΝΟΙ ΄΄ Μαντουδίου.
Με βάση τις επιστημονικά τεκμηριωμένες ενστάσεις που κατατέθηκαν υπόψη των μελών της Επιτροπής και

Επεισοδιακή και μαραθώνια συνεδρίαση της επιτροπής περιβάλλοντος

Επεισοδιακή και μαραθώνια συνεδρίαση της επιτροπής περιβάλλοντος 3 αναβολές για τρία σημαντικά θέματα, έδωσε χθες η Επιτροπή Περιβάλλοντος  που συνεδρίασε στη Λαμία, προς την οποία έχει μετατοπισθεί το βάρος σημαντικών πολιτικών αποφάσεων σε αντίθεση με τα συνήθως γραφειοκρατικά θέματα του περιφερειακού συμβουλίου Στερεάς.

Μια εικόνα χίλιες λέξεις!!!

Φαίνετε ρε παιδί μου από τη στάση του σώματος!!!!

Συνάντηση του Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε. με τον Πρόεδρο της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ κ. Αλέξη Τσίπρα



Το Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε. στα πλαίσια υλοποίησης απόφασής του για συναντήσεις με τα πολιτικά κόμματα της χώρας, προκειμένου να παρουσιασθούν οι θέσεις του κλάδου για τα τεράστια προβλήματα που αντιμετωπίζει η Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση με την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς, συναντήθηκε με τον Πρόεδρο της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ κ. Αλέξη Τσίπρα, στα γραφεία του κόμματος στη Βουλή.

Τρίτη 6 Σεπτεμβρίου 2011

Όλα τώρα εξαρτώνται από μας..

Μετά την επικοινωνιακή καταιγίδα κυβέρνησης και media για τη διευθέτηση του ελληνικού χρέους, μετά τις θριαμβολογίες που αγγίζουν τα όρια του γραφικού, επανερχόμαστε σιγά-σιγά στην πραγματικότητα.
Σύμφωνα με τους ποικιλώνυμους θιασώτες της πολιτικής των μνημονίων «όλα τώρα εξαρτώνται από μας», δηλαδή από την πιστή εφαρμογή του μεσοπρόθεσμου.

ΠΕΡΙΜΕΝΟΝΤΑΣ ΤΙΣ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ

Η φώτο είναι από τον Σ. Πετράκη
Τι μας συμβαίνει;      Βουβαθήκαμε;      Τόσο πολύ βολεμένοι είμαστε που δεν αντιδρούμε, δεν νοιαζόμαστε,      ούτε καν      θυμόμαστε;
Ξεχάσαμε τους      αγώνες για δωρεάν      παιδεία, για  περισσότερη δημοκρατία στα      πανεπιστήμια; Ξεχάσαμε τις εξαντλητικές απεργίες με τα κοινά      ταμεία, τη χαρά      για τους στόχους που πετύχαμε; Την αίσθηση πως ζούμε σε ένα      μοναδικό χώρο      ελεύθερης διακίνησης ιδεών;

Τετραγώνισε τον κύκλο (του ελλείμματος) ο Σαμάρας

Συνέντευξη στον κυριακάτικο Ελεύθερο Ρύπο παραχώρησε ο Αντώνης Σαμαράς η οποία δεν απασχόλησε καθόλου τα ΜΜΕ, ίσως γιατί ο πρόεδρος της μεγάλης Πολιτικής Άνοιξης κατάφερε πάλι να αυτογελοιοποιηθεί:

Από τη στιγμή που θα εφαρμοστεί πλήρως το πρόγραμμά μας, η ανάκαμψη θα φανεί πριν κλείσει χρόνος. Η ύφεση θα ξεπεραστεί ολοκληρωτικά λίγο αργότερα. Πάνω στο χρόνο θα φανεί και η μείωση του ελλείμματος. Αλλά στα δύο χρόνια τα αποτελέσματα θα είναι θεαματικά και στα τρία χρόνια και κάτι η εικόνα θα έχει αντιστραφεί πλήρως. Μόνο που χρειάζεται πλήρης εφαρμογή του προγράμματος με συνέπεια.

Μείωση ΦΠΑ… τελικά γιοκ! Χωρίς μποναμά στη ΔΕΘ ο Πρωθυπουργός

Χωρίς φορολογικό... μπουναμά στις αποσκευές του θα ανέβει ο Γιώργος Παπανδρέου στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης. Αιτία είναι ότι η πολυσυζητημένη μείωση των συντελεστών ΦΠΑ που θα ήθελε να ανακοινώσει η κυβέρνηση δεν βγαίνει.

Στο υπουργείο Οικονομικών έβαλαν κάτω τα νούμερα για να δουν που θα κατέληγε ένας ενιαίος συντελεστής ΦΠΑ για όλα τα είδη.

Το «gazzetta» εξαγοράζει ο Νίκος Ευαγγελάτος

Ένα ακόμα site στο «μπουκέτο» του γνωστού δημοσιογράφου.Με τους ιδιοκτήτες του αθλητικού site «gazzetta» φαίνεται πως διαπραγματεύεται ο Νίκος Ευαγγελάτος, προκειμένου να εξαγοράσει ένα μεγάλο ποσοστό
Να σημειωθεί ότι η εταιρεία, στην οποία ανήκει το εν λόγω site, τις προηγούμενες ημέρες έκλεισε το Newstoday, που ήταν επίσης συμφερόντων της.

Μετά τα γουρούνια, οι γουρούνες

Ενώ οι φεμινίστριες του '70 αποτίναζαν τα δεσμά του σουτιέν και τα βάρη του μεϊκάπ, οι μεταμοντέρνες φεμινίστριες ή «μεταφεμινίστριες» όχι μόνο τα σηκώνουν ασμένως αλλά και τονώνουν τη γυναικεία αυτοπεποίθησή τους με ανορθωτικές στήθους, εμφυτεύματα σιλικόνης και αιδοιοπλαστικές. 
Ενώ για εκείνες η γυναικεία απελευθέρωση περνούσε μέσα από την ανακάλυψη του κλειτοριδικού οργασμού, οι επίγονοί τους βρίσκουν απελευθερωτικό το να ενσαρκώνουν με τον πιο κιτσάτο τρόπο τα κλασικά στερεότυπα του σέξι θηλυκού.

Μωρό μου σόρι..

Οι καλοί τρόποι είναι αξιοθαύμαστοι. Τους διδάσκουμε μάλιστα στα παιδιά, με ποικίλους τρόπους: «υπάρχουν τρεις μαγικές λεξούλες, ευχαριστώ, παρακαλώ, συγγνώμη». Από λεξούλες η κυρία Άννα Διαμαντοπούλου τα πάει περίφημα.
Ζήτησε δημοσίως συγγνώμη από τους μαθητές όλων των βαθμίδων, όλων των σχολείων της επικράτειας. Ζήτησε συγγνώμη σαν να τους πάτησε το πόδι κατά λάθος.

Ερχετε καταιγίδα με ραβασάκια της εφορίας

Τα πρώτα 2,3 εκατομμύρια «ραβασάκια» της εφορίας που θα περιλαμβάνουν την έκτακτη εισφορά εισοδήματος, το τέλος επιτηδεύματος και την έκτακτη εισφορά για αυτοκίνητα, σκάφη, πισίνες αναμένεται να ταχυδρομηθούν μέχρι τα μέσα Σεπτεμβρίου σε αντίστοιχο αριθμό φορολογουμένων.
Πρόκειται για την πρώτη - και μεγαλύτερη - παρτίδα των εκκαθαριστικών αυτών σημειωμάτων από την οποία το δημόσιο προσδοκά να εισπράξει 1,6 δισ ευρώ και να τονώσει τα έσοδα του προϋπολογισμού. Διαβάστε τι  θα πληρόσουμε..

Μείωση του ΦΠΑ στο 20% φέρονται να εξετάζουν κυβέρνηση - τρόικα ενόψη ΔΕΘ

Τη μείωση του ανώτερου συντελεστή ΦΠΑ από το 23% στο 20% ή ακόμα και στο 19% από τις αρχές του 2012, εξετάζει το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης σε συνεργασία με την τρόικα και ενόψει της ομιλίας του πρωθυπουργού στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης.
Αρχικά εξετάστηκε ταυτόχρονη μείωση και του χαμηλού συντελεστή από 13% σε 10%, ωστόσο υπολογίζεται ότι κάτι τέτοιο θα προκαλούσε απώλεια εσόδων 1,8 δισ. ευρώ, καθώς το 70% των εσόδων από ΦΠΑ προέρχονται από τον χαμηλό συντελεστή, στον οποίο υπάγονται τα τρόφιμα.

Δευτέρα 5 Σεπτεμβρίου 2011

ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΚΙΝΗΜΑ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΣΤΕΡΕΑΣ Παρωδία αυτοδιοίκησης, το αιρετό Περιφερειακό Συμβούλιο


Όσες ενστάσεις και αν είχαμε με τον Καλικράτη, όσο και αν γνωρίζαμε το ρόλο που καλούνται να παίξουν οι νέοι «οργανισμοί αυτοδιοίκησης» σε συνθήκες κοινωνικής  επιδρομής, η πραγματικότητα ξεπέρασε τις προβλέψεις. 

Στους πρώτους 6 μήνες λειτουργίας ακόμη και θιασώτες του Καλλικράτη όπως ο περιφερειάρχης Στερεάς, «καταγγέλλουν» δυσλειτουργίες και ανεπαρκείς πόρους που δεν έχουν καν εξασφαλιστεί ότι θα αποδοθούν.

ΑΝΟΙΧΤΗ ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΩΤΗΡΙΑ ΤΟΥ ΕΛΙΚΩΝΑ ΑΠΟ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΕΣ ΑΙΟΛΙΚΕΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ


Πριν από λίγες ημέρες εγκρίθηκε με συνοπτικές διαδικασίες, η παραχώρηση σε  ιδιωτική εταιρεία της κορυφογραμμής στη Μεγάλη Λούτσα Ελικώνα για την εγκατάσταση αιολικού σταθμού παραγωγής ενέργειας. 
Η εγκατάσταση περιλαμβάνει 12 γιγάντιες ανεμογεννήτριες, ύψους 135 μέτρων η κάθε μια, καθώς και γραμμές μεταφοράς, υποσταθμό και πυλώνες. Σύμφωνα με τα στοιχεία που δόθηκαν, για τη στερέωση κάθε μιας ανεμογεννήτριας, απαιτούνται πλατό επιφάνειας 5 στρεμμάτων και μπετόν εκατοντάδων τόνων.