Σάββατο 24 Σεπτεμβρίου 2011

Νέα φραστική επίθεση κατά της βουλευτού του ΠΑΣΟΚ σημειώθηκε σήμερα.


Το φραστικό επεισόδιο έλαβε χώρα,  όταν ο συνταξιούχος Ι. Σ. (το όνομα του είναι γνωστό στο Blog) από την Αμάρυνθο, είδε την  Βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Κατερίνα Περλεπέ.  Εκφράζοντας την αγανάκτηση του για τα νέα μέτρα της Κυβέρνησης κ. I.Σ, άρχισε να λέει:
  •  Οι βουλευτές και οι  Κυβέρνηση έχουν βάλει στόχο να ισοπεδώσουν  τους  συνταξιούχους και τους εργαζόμενους.

Δ. Σπανούδη: Δεν διατυπώνονται κεντρικοί στόχοι...


Κριτική στο κείμενο εργασίας επιχειρησιακού προγράμματος πρωτογενή τομέα εκφράζει η Δ. Σπανούδη με επιστολή της προς  τον   Αντ. Σ. Καπελέρη και τον  Κ. Περγαντά η κ.Σπανούση αναφέρει  
Σε συνέχεια της από 29/8 επιστολής με την οποία κληθήκαμε να εκφράσουμε τις απόψεις μας για το κείμενο εργασίας επιχειρησιακού προγράμματος πρωτογενή τομέα, καταθέτουμε τις απόψεις μας επιθυμώντας να συμβάλλουμε στην διαμόρφωση του κειμένου.

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΓΙΑ ΤΑ ΥΠΕΡΧΡΕΩΜΕΝΑ ΝΟΙΚΟΚΥΡΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΠΚΑ-ΣΤΕ


 Πραγματοποιήθηκε η Συνέντευξη τύπου της ΕΠΚΑ-ΣΤΕ τη Παρασκευή 23 Σεπτεμβρίου 2011 στις 7 το απόγευμα στο Ξενοδοχείο Παλίρροια με θέμα «Την Πορεία  εφαρμογής του νόμου 3869/2010 για τη ρύθμιση των οφειλών υπερχρεωμένων φυσικών προσώπων».
Στην συνέντευξη μίλησε ο Πρόεδρος της ΕΠΚΑ-ΣΤΕ Γ. Μητροπέτρος ο οποίος κατέστησε σαφές ότι ο Νόμος 3896/2010 αφορά μόνο τα φυσικά πρόσωπα και ότι η κάθε περίπτωση δανειολήπτη είναι ιδιαίτερη και θα πρέπει με προσοχή να μελετηθεί η προσφυγή του για εξωδικαστικό ή δικαστικό διακανονισμό του χρέους του μέσω του Νόμου αυτού.

Ο Κλ. Περγαντάς ανακοίνωσε την ένταξη του νέου Νοσοκομείου Χαλκίδας στο ΕΣΠΑ

Πραγματοποιήθηκε στη Χαλκίδα στις 24 Σεπτεμβρίου, συνάντηση εργασίας του Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας Κλέαρχου Περγαντά και των Δήμων της Εύβοιας, στο πλαίσιο κύκλου συναντήσεων για το ΕΣΠΑ.
Από την Εύβοια ανακοίνωσε ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Κλέαρχος Περγαντάς την ένταξη στο ΕΣΠΑ : του Νοσοκομείου της Χαλκίδας με προϋπολογισμό 22 εκ €, τον εξοπλισμό του ΚΕΚΥΚΑΜΕΑ με προϋπολογισμό 400.000 € και την κατασκευή περιηγητικών μονοπατιών με προϋπολογισμό 383.604 €, κατά τη διάρκεια συνάντησης  με Δημάρχους και εκπροσώπους των Δήμων, Αντιπεριφερειάρχες και Περιφερειακούς Συμβούλους της Περιφερειακής Ενότητας

Μεγάλη διαφορά της ΝΔ έναντι του ΠΑΣΟΚ δίνουν δύο δημοσκοπήσεις

Tο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης φέρεται να διατηρεί μεγάλη διαφορά έναντι του ΠΑΣΟΚ σε δύο νέες δημοσκοπήσεις που δημοσιεύονται αύριο στον κυριακάτικο τύπο.
Στην δημοσκόπηση της ALCO για το "ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ" η ΝΔ προηγείται του ΠΑΣΟΚ με 5,8%.
Συγκεκριμένα η ΝΔ συγκεντρώνει 21,3% και το ΠΑΣΟΚ 15,5%. Το ΚΚΕ προσεγγίζει το 7,4%, ο ΛΑΟΣ 5,6% , ο ΣΥΡΙΖΑ 5%, η ΔΗΣΥ 2,2%, η ΔΗΜΑΡ 2,5%, οι ΟΙΚΟΛΟΓΟΙ -ΠΡΑΣΙΝΟΙ 3,5%, το Άρμα Πολιτών 1,6%, άλλο κόμμα επιλέγει το 3,3%, ενώ η αδιευκρίνιστη ψήφος 32,6% (λευκό - άκυρο - αποχή - αναποφάσιστοι).

Τι πρέπει να προσέξουν οι δημόσιοι υπάλληλοι που θα μπουν σε εργασιακή εφεδρεία

Αντίστροφη μέτρηση έχει σημάνει για την υπαγωγή χιλιάδων δημοσίων υπαλλήλων στο καθεστώς της εργασιακής εφεδρείας.

Η αλλαγή αυτή στο εργασιακό καθεστώς των υπαλλήλων σηματοδοτεί την αρχή μιας σειράς από ενέργειες για να διασφαλίσουν μία θέση στους πίνακες εργασιακής εφεδρείας, που θα τους δώσει τη δυνατότητα διατήρησης του 60% των βασικών αποδοχών τους και την πιθανότητα διεκδίκησης μίας θέσης σε άλλο φορέα του Δημοσίου, όπως αναφέρουν «Τα Νέα».

Αναγνώστης: Μήπως είναι το ακίνητο της Νομαρχίας!!!


Φίλος μας πληροφόρησε ότι στη Δημ. Σκούρα είναι και  το οικόπεδο που επρόκειτο να γίνει το κτήριο της Νομαρχίας που τελικά έγινε στη Χαϊνα και μας ρωτάει μήπως είναι   αυτό.
Σας απαντάμε μένει να διευκρινιστεί δεν γνωρίζουμε  ποιο από τα δύο ακίνητα είναι.

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ:.ΠΩΛΕΙΤΑΙ ΤΟ ΚΤΗΡΙΟ ΤΗΣ ΕΦΟΡΙΑΣ ΣΤΗΝ ΧΑΛΚΙΔΑ.

Αποκλειστικό....ΠΩΛΕΙΤΑΙ ΤΟ ΚΤΗΡΙΟ ΤΗΣ ΕΦΟΡΙΑΣ ΣΤΗΝ ΧΑΛΚΙΔΑ.  Στο Νο 20 του καταλόγου που έχουμε στα  χέρια μας αναγράφεται ακίνητο  στη Χαλκίδα στη Δημ. Σκούρα. Με βάση όσα  γνωρίζουμε στη οδό  αυτή  είναι το κτήριο της Εφορίας στα ΔΥΟ ΔΕΝΔΡΑ. 
Παίρνει μπρος η μηχανή των αποκρατικοποιήσεων - Στο Ταμείο Περιουσίας «πέρασαν» ΕΛΠΕ, ΛΑΡΚΟ, ΟΔΙΕ, Ελληνικό ΑΕ και Διεθνής Αερολιμένας - Όλη η λίστα με τα 35 ακίνητα που θα πουληθούν άμεσα...

«Χαράτσι» στα ακίνητα και για όσους έκαναν διακοπή ηλεκτροδότησης

Με τα δεδομένα μέχρι τις 17 Σεπτεμβρίου, οπότε και υποβλήθηκε το νέο μέτρο θα γίνει ο υπολογισμός του ειδικού τέλους των ακινήτων, σύμφωνα με ειδική τροπολογία του υπουργείου Οικονομικών.

Με την τροπολογία αυτή, όσοι προχώρησαν σε διακοπή της ηλεκτροδότησης για να γλιτώσουν το νέο χαράτσι, δεν θα τα καταφέρουν.

Κάμερον: "Δράση εδώ και τώρα"

Την ολιγωρία της Ευρώπης να δώσει οριστική λύσηστο πρόβλημα του χρέους των περιφεριακών χωρών της Ευρωζώνης , καταγγέλει ο βρετανός πρωθυπουργός Ντέιβιντ Κάμερον
Ο κ. Κάμερον προειδοποιεί πως οι παλινωδίες και καθυστερήσεις των πλεονασματικών χωρών της Ευρώπης στο θέμα αυτό, θέτουν σε θανάσημο κίνδυνο την παγκόσμια οικονομία που βρίσκεται πλέον προ των θυρών μιας νέας οικονομικής κρίσης.

Η πιο άθλια δήλωση της Ιστορίας..

Οι ΝΔ οπλίζει το χέρι των εφέδρων σε βάρος αυτών μου μένουν και πυροδοτεί κοινωνικό εμφύλιο.
Α Ν Ε Υ Θ Υ Ν Ο Τ Η Τ Α

Σταματήστε να διχάζετε για να σωθείτε..
Σας βαρεθήκαμε!!!

Έλεος! Οι του opengov συνεχίζουν με ρυθμούς παιδικής χαράς

Ο Διοικητής του ΟΑΕΔ διόρισε τη γυναίκα του και την κουνιάδα του στον... ΟΑΕΔ! Κάποιοι δεν ξέρουν τι ακριβως συμβαίνει.Συνεχίζουν να κινούνται με όρους παιδικής χάρας. Ο Διοικητής του ΟΑΕΔ διόρισε τη γυναίκα του και την κουνιάδα του στον… ΟΑΕΔ!
O κύριος Ηλίας Κικίλιας, είναι Διοικητής του Ο.Α.Ε.Δ. – του Οργανισμού που συστάθηκε για να βοηθάει τους Έλληνες ανέργους να βρουν απασχόληση.  Σύμφωνα με το βιογραφικό του κατέχει διάφορες διοικητικές θέσεις σε θυγατρικές του Ο.Α.Ε.Δ. από το 1999 και εντεύθεν.  Είναι προσωπικός φίλος και σύμβουλος του Γιώργου Παπανδρέου και ανήκει στη  νέα φουρνιά «των συνομιλητών του Γιώργου». Ο κ. Κικίλιας έχει μια σύζυγο,  την Αναστασία Χάραρη του Ιωάννη.  Η σύζυγός του έχει μια αδερφή,  την Βασιλική Χάραρη του Ιωάννη.
Με το ΦΕΚ Γ’ 460/7-6-2010, διορίζεται η κουνιάδα του, ως Γραμματέας του:

H Ελλάδα και το Μέγαρο Μαξίμου

Διαβάζουμε και ακούμε καθημερινά τις ακόλουθες φράσεις: «Σύμφωνα με κύκλους του Μαξίμου…» ή «αρνήθηκε πρόταση από του Μαξίμου…», «…Σύσκεψη υπό τον πρωθυπουργό στο Μαξίμου» και άλλα πολλά και δικαιολογημένα θα απορείτε για το ποιος, τέλος πάντων, ήταν αυτός ο Μάξιμος. 
Από τις πιο ευφάνταστες απαντήσεις που έχω ακούσει ήταν ότι επρόκειτο για ένα Ρωμαίο Αυτοκράτορα ή για κάποιο μέλος της Βασιλικής οικογένειας (μιας κει βρίσκεται κοντά στα πρώτα ανάκτορα) ή για οτιδήποτε άλλο μπορεί να βάλει ο νους.

Στήριξη Παπανδρέου σε Μόσιαλο

Εσπευσμένη ανακοίνωση υποστήριξης από το γραφείο του πρωθυπουργού έγινε γραπτώς πριν από λίγο για τον Ηλία Μόσιαλο, μετά τις πληροφορίες που ήθελαν τον Γιώργο Παπανδρέου να είπε στους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ πως η δήλωση του κυβερνητικού εκπρόσωπου για τα προνόμια των βουλευτών ήταν ατυχής, φράση η οποία όμως δεν διαψεύστηκε!
Σύμφωνα με την ανακοίνωση του πρωθυπουργικού γραφείου, ο Ηλίας Μόσιαλος χαίρει της εκτίμησης του Γιώργου Παπανδρέου
Η ανακοίνωση του γραφείου τύπου του Πρωθυπουργού αναφέρει:

Παρασκευή 23 Σεπτεμβρίου 2011

Έχουμε και εμείς στο ΠΑΣΟΚ Βουλευτές «εξαρτημένους» από το τοπικό κατεστημένο και το κεφάλαιο της χώρας.

Έτσι χαρακτήρισε ο Στ. Τζουμάκας όσους βουλευτές  του ΠΑΣΟΚ  λένε ΝΑΙ   στην συγκυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ με  την  ΝΔ   μιλώντας  σε συνέντευξη του στο ραδιόφωνο  του flash 96. 
Ενώ κατήγγειλε το DEAL που γίνεται και την πίεση που ασκούν συγκροτήματα του τύπου προς αυτή την κατεύθυνση και  αναφέρθηκε στην τοποθέτηση του γιού του  Σταύρου Ψυχάρη ως σύμβουλου του Αν. Σαμαρά.
Σε άλλο σημείο της συνέντευξης του μίλησε: ότι οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ δεν έχουν αντιληφθεί την κρίση.   Έχουν μικρές αντοχές. Η κρίση θα κρατήσει 10 χρόνια και τώρα είμαστε στον τρίτο χρόνο, από το ’08 δηλαδή που ξεκίνησε ως τραπεζική κρίση.

Εκτός γραμμής ο Πάγκαλος: «Ναι σε συγκυβέρνηση»

Εκτός επίσημης γραμμής, βρέθηκε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Θεόδωρος Πάγκαλος, που τάχθηκε υπέρ της συγκυβέρνησης, την ώρα που ο κ. Παπανδρέου απέκλειε ένα τέτοιο ενδεχόμενο, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «δεν βοηθά και η καλλιέργεια φημών και σεναρίων περί εκλογών και όποιας άλλης μορφής κυβερνητικών σχημάτων». 
Σε συνέντευξή του στον ρ/σ «Αθήνα 9.84», ο κ. Πάγκαλος υποστήριξε ότι σε συνθήκες κρίσης, θα πρέπει να προκρίνεται η λύση της συστράτευσης περισσότερων πολιτικών δυνάμεων, γύρω από την επίτευξη ενός στόχου. «Εάν αυτό έχει καταστεί δυνατό με τη Νέα Δημοκρατία, εγώ θα το καλοδεχόμουν», προσέθεσε, εκτιμώντας ότι κάτι τέτοιο θα μπορούσε να συμβάλλει θετικά στην πορεία της χώρας.

Bloomberg: Η Ευρώπη σχεδιάζει επαναγορά του ελληνικού χρέους

Σχέδιο για την επαναγορά μεγάλου μέρους του ελληνικού χρέους, μέσω του Ευρωπαϊκού Ταμείου Χρηματοοικονομικής Σταθερότητας (EFSF) εξετάζει η Ευρώπη, σύμφωνα με εσωτερικό έγγραφο που κατέχει το Bloomberg.
Το εσωτερικό έγγραφο, με ημερομηνία 19 Σεπτεμβρίου 2011, αναφέρει ότι η επαναγορά του ελληνικού χρέους θα πραγματοποιηθεί παράλληλα με το πρόγραμμα ανταλλαγής ομολόγων, που βρίσκεται σε εξέλιξη, ενώ τα ποσά που θα απαιτηθούν για την επαναγορά, θα αντληθούν αποκλειστικά από την EFSF. 

ΟΛΑ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΣΤΗΝ ΒΟΥΛΗ !!

Νέο επεισόδιο σημειώθηκε στο εντευκτήριο της Βουλής, με το βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Νίκο Τσώνη να επιτίθεται φραστικά στον Αστέριο Ροντούλη, μετά τη δήλωση του τελευταίου για «γομάρια» προς τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ.
«Δεν μπορείς να μιλάς με αυτό τον τρόπο την ώρα που ο πολιτικός κόσμος είναι στο στόχαστρο», του είπε αρχικά και στη συνέχεια τα πνεύματα άναψαν και χρειάστηκε η παρέμβαση των ψυχραιμότερων για να μην πιαστούν στα χέρια οι δύο άντρες.

Το άλλο με τον Τοτό το ξέρετε; Μία «μπέμπα» 750.000 ευρώ για τον Μπένι!

Ένας υπουργός ανακοινώνει ξανά και ξανά μέτρα εξαθλίωσης και αποχωρεί με μία κούρσα συνολικής αξίας 750.000 ευρώ. Το άλλο με τον Τοτό το ξέρετε; Μιλάμε για ντόπιο οξύμωρο σχήμα.

Τη στιγμή που όλοι ζουν με την αγωνία της ανακοίνωσης νέων μέτρων λεηλασίας, που μετρούν τις οικονομίες τους για να δουν εάν - και πόσο- αντέχει η τσέπη τους να πληρώνει φόρους, τη στιγμή που οι μισθοί και οι συντάξεις ψαλιδίζονται, περικόπτονται και εξαφανίζονται και απομένει και ο... αέρας ο υπουργός Οικονομικών Eυάγγελος Βενιζέλος αράζει στην τετρακίνητη πολυτέλεια της BMW 740.

ΠΑΣΟΚ: από την 3η του Σεπτέμβρη … στην 21η του Σεπτέμβρη


Η… σχεδόν βίαιη απομάκρυνση του Ηλία Μόσιαλου από το εντευκτήριο της Βουλής, μετά την έντονη κριτική που δέχτηκε από  βουλευτές του ΠΑΣΟΚ οι οποίοι τον συνάντησαν μπροστά τους, και δεν έκρυψαν τη δυσφορία τους για πρόσφατες δηλώσεις του περί «προνομιούχων εθνοπατέρων», είναι ένα έμμεσο, αλλά ξεκάθαρο μήνυμα προς το Μέγαρο Μαξίμου και τον Γιώργο Παπανδρέου.
Η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΠΑΣΟΚ βρίσκεται αυτή τη στιγμή στα πρόθυρα έκρηξης, μετά και την ανακοίνωση των νέων μέτρων, καθώς οι βουλευτές του κυβερνώντος κόμματος αντιλαμβάνονται ότι θα είναι εξαιρετικά δύσκολο να εξηγήσουν και να πείσουν τους ψηφοφόρους τους πως από την 3η  του Σεπτέμβρη  το ΠΑΣΟΚ βρέθηκε στην  21η του  Σεπτέμβρη…. 

Έως τη Δευτέρα έτοιμη η λίστα με τα «λουκέτα» στο Δημόσιο

Μέσα στο Σαββατοκύριακο, το υπουργείο Εσωτερικών φιλοδοξεί ότι θα έχει οριστικοποιήσει τη λίστα με τα ονόματα των επιχειρήσεων και των οργανισμών του δημοσίου, στις οποίες θα μπει αναγκαστικό λουκέτο
Ο αριθμός τους υπολογίζεται σε περίπου 150 και οι θέσεις εργασίας τους απλώς θα καταργηθούν. Επειδή πολλές από αυτές είναι προσωποπαγείς, η κατάργηση τους συνεπάγεται και την αναγκαστική απόλυση των υπαλλήλων που τις κατέχουν, όπερ σημαίνει ότι κατ' αυτόν τον τρόπο ξεκινά το πρώτο κύμα απολύσεων από το δημόσιο.

ΒΟΥΤΙΑ ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΑ ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΤΙΣ 800 ΜΟΝΑΔΕΣ ΤΟ ΧΑΑ

Το σενάριο της ελεγχόμενης αναδιάρθρωσης χρέους με «κούρεμα» κατά 50% κερδίζει συνεχώς έδαφος,  κατρακυλούν στην Ευρώπη τα Χρηματιστήρια κάτω από τις 800 μονάδες το ΧΑΑ με απ'ώλειες -3,5%!!
Διαψεύδει τα σενάρια Ο Ε. Βενιζέλος 
«Η Ελλάδα έχει λάβει την οριστική απόφαση να κάνει ό,τι περνάει από το χέρι της προκειμένου να εφαρμοστούν πλήρως και εμπροθέσμως όλες οι αποφάσεις του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου της 21ης Ιουλίου», τονίζει σε ανακοίνωσή του ο υπουργός Οικονομικών Ευ. Βενιζέλος.
Η δήλωση του κ. Βενιζέλου έχει ως εξής:

Το καλό σενάριο, το κακό και το haircut Όλα ανοιχτά…

Τρία σενάρια παίζουν για την Ελλάδα μετά και τα νέα μέτρα που ανακοίνωσε η Ελλάδα, κατά δήλωση του υπουργού Οικονομικών Ευ. Βενιζέλου στον ΚΤΕ Οικονομικών.

Ένα από τα τρία, που ήδη συζητείται μεταξύ διεθνών παραγόντων, αφορά την παραμονή της χώρας στην Ευρωζώνη με αναδιάρθρωση του χρέους με κούρεμα 50%.

Καλημέρα!!

Ακόμη Ελπίζω σε κάτι!!!

Πέμπτη 22 Σεπτεμβρίου 2011

Κ. Αξελός: Η μοίρα της σύγχρονης Ελλάδας

Ποτέ τα τελευταία 30 χρόνια, από τότε που ο Αξελός δημοσίευσε το κείμενο για τη μοίρα της σύγχρονης Ελλάδας, αυτό δεν ήταν τόσο επίκαιρο όσο σήμερα. Στο κείμενό του περιγράφει μια επαρχιώτικη Ελλάδα που ζει μιμούμενη την Ευρώπη, χωρίς δικό της δέντρο σκέψης, μόνο θάμνους, χωρίς δικό της λόγο.  
Χωρίς δασκάλους-μεγάλες μορφές ή πρότυπα για τους νέους και με μια αρχαία παράδοση που ελάχιστοι κατανοούν στην ουσία της. Μια Ελλάδα από την οποία λείπει η τεχνική, η δίδυμη αδερφή της επιστήμης, ενώ της περισσεύει ο ναρκισσισμός μιας νωθρής ιδιαιτερότητας.

Εφοριακοί κάνουν…«Δήλωση Αδυναμίας Πληρωμής Αντισυνταγματικής Φορολογίας»

«Δήλωση Aδυναμίας Πληρωμής Αντισυνταγματικής Φορολογίας» είναι ο τίτλος της αίτησης που συνένταξαν αγανακτισμένοι εφοριακοί και δικηγόροι ενώνοντας τις γνώσεις τους με σκοπό να παροτρείνουν τους μη έχοντες πολίτες να μην πληρώσουν την έκτακτη εισφορφά, διότι είναι αντισυνταγματική.

Συνδικαλιστές εφοριακοί και δικηγόροι
λοιπόν ανέλαβαν την πρωτοβουλία να συντάξουν ένα έγγραφο- αίτηση στηριζόμενο στα άρθρα του Συνταγματος το οποίο κατοχυρώνει - όπως υποστηρίζεται- νομικά τους ενδιαφερόμενους πολίτες στην μη πληρωμή της έκτακτης εισφοράς.

ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΠΑ.ΣΟ.Κ:Δεν συναινούμε στη διάλυση της Ελληνικής Κοινωνίας. Έλεος! Φτάνει πια!

Η Κυβέρνηση, έρμαιο στις διαθέσεις της Τρόικα και των δανειστών, αδύναμη να διαπραγματευτεί και ανίκανη να σχεδιάσει οδηγεί τη χώρα στη φτώχεια, τη μόνιμη εξάρτηση και το βέβαιο οικονομικό μαρασμό!
Χωρίς διαπραγματευτική ισχύ, χωρίς κανένα σοβαρό σχεδιασμό, χωρίς καμία κοινωνική συναίνεση, συνεχίζει την αδιέξοδη πορεία που οδηγεί σε ακόμα μεγαλύτερη μείωση μισθών και συντάξεων, σε ακόμα μεγαλύτερη ύφεση, σε έναν πρωτοφανή κοινωνικό εκτροχιασμό!

Χωρίς τίτλο!!!


Χαμογελάστε!!!


Ένας άνδρας συνοδεύει την άρρωστη σύζυγο του στον γιατρό. Ο γιατρός εξετάζει την γυναίκα για πολλή ώρα και με πολύ μεγάλη προσοχή. Στη συνέχεια φωνάζει τον άνδρα μόνο του για να του ανακοινώσει τα αποτελέσματα της εξέτασης.
-Η κατάσταση της συζύγου σας είναι πολύ σοβαρή.

Επιστολή Έλληνα φορολογούμενου στο Υπουργείο Οικονομικών: «Αρνούμαι να πληρώσω!!!»


Με την παρούσα επιστολή μου, σας γνωστοποιώ την πρόθεση μου να μην πληρώσω την συμμετοχή μου στην κρίση που περνάει η χώρα μου. Οι λόγοι είναι απλοί: Εσείς οι πολιτικοί, αλλά και οι δημόσιοι λειτουργοί σας, είχατε την ευκαιρία, αλλά και την εντολή από τον ελληνικό λαό, να διαχειριστείτε τα χρήματα των Ελλήνων  φορολογούμενων, όσο και των κοινοτικών κονδυλίων από το 1981 και μετά.
 Να τα διαχειριστείτε με τέτοιο τρόπο έτσι, ώστε η χώρα να έχει ανάπτυξη και κοινωνικές παροχές. Στα 30 χρόνια αυτό που καταφέρατε είναι κατασπατάληση του δημοσίου χρήματος για ίδιο όφελος, παραπλάνηση του λαού για δήθεν κοινωνικές παροχές και διόγκωση του δημοσίου τομέα για ψηφοθηρικούς λόγους. ...

Γιάννης Καράμπελας Ποιος Έλληνας πιστεύει ότι αυτά είναι τα τελευταία μέτρα; Εκλογές τώρα.

Τα νέα σκληρά μέτρα που ανακοίνωσε ο υπουργός επικρατείας και κυβερνητικός εκπρόσωπος αντί του Γιώργου Παπανδρέου - που κρύβεται από το λαό, οδηγούν τους πολίτες και τη χώρα στη «χρεοκοπία».

Η «ανίκανη» κυβέρνηση των δύο Πρωθυπουργών (Παπανδρέου - Βενιζέλου) δεν μπορεί να υλοποιήσει τα συμφωνημένα με αποτέλεσμα κάθε λίγο να επιβάλει επαχθή μέτρα που διαλύουν τον κοινωνικό ιστό της Ελληνικής κοινωνίας.

Σωματεία Αλιβερίου: Το βαρέλι των αντεργατικών μέτρων δεν έχει πάτο.

Συγκέντρωση θα πραγματοποιήσουν την Δευτέρα 26 Σεπτεμβρίου, το Σωματείο Μετάλλου Ευβοίας, το Σωματείο Οικοδόμων Αλιβερίου, το Σωματείο εργαζομένων στην ΒΙΟΜΕΚ και το παράρτημα Αλιβερίου της ΟΓΕ, στην αίθουσα του Εργατικού Κέντρου Αλιβερίου, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τα νέα μέτρα της κυβέρνησης. Σε σχετική ανακοίνωση που εξέδωσαν καλούν το λαό να ξεσικωθεί. Συγκεκριμένα αναφέρουν:"

ΕΓΚΑΙΝΙΑ ΓΡΑΦΕΙΩΝ ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ ΣΤΗ ΧΑΛΚΙΔΑ

Η Τ.Ο. Ευβοίας-Βοιωτίας του Λαϊκού Συνδέσμου ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ σας προσκαλεί στα εγκαίνια των γραφείων της στη Χαλκίδα (Κιαπέκου 1, πλησίον ΚΤΕΛ) την Κυριακή 25/9/11, στις 7:30 μμ. Κεντρικός ομιλητής ο Γ.Γ. της ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ, Νικόλαος Γ. Μιχαλολιάκος.
Θα ακολουθήσει ελεύθερη συζήτηση.

Χειρότερα γίνεται;


Η σύζυγος του υπουργού ....

Οργιάζουν τα μπλογκς ότι σύζυγος υπουργού, αεροσυνοδός της Ολυμπιακής μέχρι το 2009, διορίστηκε τον Νοέμβριο του 2010 στο υπουργείο Εσωτερικών σε συνιστώμενη προσωποπαγή θέση, δηλαδή σε θέση η οποία δημιουργήθηκε ειδικά για την ίδια.

Σε αδιέξοδο ο νεοφιλελευθερισμός

Στα κράτη που έχουν απαρνηθεί την επιχειρηματικότητα  την οποία θα μπορούσαν να δημιουργήσουν, και έχουν απομείνει να έχουν έσοδα μόνο από την φορολογία..  Σε αυτά τα κράτη η λιτότητα και ο περιορισμός είναι καταστροφικά για τα έσοδα τους και δημιουργεί ελλείματα.
Είναι απλό ως συλογισμός  και οφθαλμοφανές.
Σε αυτά τα κράτη λόγο της συνεχούς αύξησης της φορολογίας θα μειωθεί  σταδιακά  η παραγωγική –καταναλωτική και άρα φορολογική τους δυνατότητα και  βάση και θα χρεοκοπήσουν.

Ο πανελίστας του Αυτιά και πρώην συνδικαλιστής που έγινε στυγνή αμοράλα μόλις κάθησε σε δερμάτινη υπουργική καρέκλα. Αίσχος!..

Από την 1η Νοεμβρίου θα ισχύσει η μείωση στις συντάξεις, όπως διευκρίνισε ο αρμόδιος κυρίως για τις συντάξεις που περικόπτονται κατά 20% πάνω από το όριο των 1.200 ευρώ.

Ψυχρός εκτελεστής ο Κουτρουμάνης, έδινε τα στοιχεία σαν να πρόκειται για πανηγυράκι που που θα
συμμετέχουν όλοι. Ο πρώην πανελίστας του Αυτιά, ο πρώην συνδικαλιστής έγινε...
 

Αυτό θα είναι το νέο μισθολόγιο του Δημοσίου

Να συμπιέσει κατά 25% περίπου τις μισθολογικές δαπάνες του εν ενεργεία προσωπικού του «στενού» και ευρύτερου δημόσιου τομέα επιδιώκει η κυβέρνηση με το νέο μισθολόγιο των δημοσίων υπαλλήλων με το οποίο θα «κουμπώσουν» τα νέα μέτρα που ανακοίνωση η κυβέρνηση μετά τη συνεδρίαση της κυβερνητικής Επιτροπής το βράδυ της Τετάρτης.

Η επιδιωκόμενη μείωση του μισθολογικού κόστους, από την οποία απο κοινού με τη μείωση των συντάξεων εκτιμάται ότι θα επιφέρει στα κρατικά ταμεία 3,2 δισ. ευρώ, είναι απολύτως βέβαιον ότι θα συρρικνώσει δραματικά τις αποδοχές σχεδόν του συνόλου των εργαζομένων στο Δημόσιο, των οποίων οι μισθοί έχουν ήδη συμπιεσθεί σημαντικά.

Die Welt: Η Γερμανία χρωστάει 95 δισ. δολάρια στην Ελλάδα

Με ένα δημοσίευμα - έκπληξη η γνωστή και έγκυρη γερμανική εφημερίδα  Die Welt επαναφέρει στο προσκήνιο το θέμα των πολεμικών αποζημιώσεων που η Γερμανία κατά πολλούς οφείλει -τουλάχιστον ηθικά- στην Ελλάδα και οι οποίες από μόνες τους θα μπορούσαν να αλλάξουν δραστικά την εικόνα για την δοκιμαζόμενη από την ύφεση και τα χρέη ελληνική οικονομία.
Παρά το γεγονός ότι η Ελλάδα μετά τη συμφωνία του 1990 δεν μπορεί επισήμως να διεκδικήσει χρήματα από τη γερμανική κυβέρνηση, η αλήθεια είναι ότι άτοκο δάνειο των 476 εκατομμυρίων μάρκων που αναγκάστηκε να δώσει άτοκα η Τράπεζα της Ελλάδας στις δυνάμεις κατοχής δεν αποπληρώθηκε ποτέ.

Επιτέλους το γιορτάζουμε!!!

Με χαρά υποδέχτηκε τα νέα μέτρα η ελληνική κοινωνία, αν και είναι κοινή πεποίθηση πως η κυβέρνηση θα έπρεπε να τα έχει πάρει πολύ νωρίτερα, ενώ δεν είναι λίγοι αυτοί που ζητούσαν ακόμα πιο δραστικά μέτρα, για να σωθεί η πατρίδα του Μπόμπολα και του Λάτση.

Ενδεικτική του πολύ καλού κλίματος που επικρατεί στην κυβέρνηση ήταν η απόφαση τα νέα μέτρα να μην ανακοινωθούν ούτε από τον πρωθυπουργό και υπουργό Οικονομικών Ευάγγελο Βενιζέλο αλλά ούτε από τον επίτιμο πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Γιώργο Παπανδρέου.

Τετάρτη 21 Σεπτεμβρίου 2011

To σχολείο της Μεταπολίτευσης, άλλαξε κάτι;


Επίκαιρη;


Σε μέγα πολιτικό σκάνδαλο εξελίσσεται η αναθεώρηση του ελλείμματος

Με κάθε συγκλονιστική λεπτομέρεια, που ξεπερνά τα όρια των προσωπικών διαφορών μεταξύ των μελών του Δ.Σ. της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής και του προέδρου της και αγγίζει αυτά του μείζονος πολιτικού σκανδάλου, περιγράφει μέλος του Δ.Σ. την «πραξικοπηματική» ένταξη των ΔΕΚΟ στη διαδικασία αναθεώρησης του ελλείμματός τους με φανερή μόνο την πρωτοβουλία του Ανδρέα Γεωργίου.
Το έγγραφο που έχει στην κατοχή της η «Ελευθεροτυπία», βρίσκεται από χθες στη Διαρκή Επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων της Βουλής και το υπογράφει το μέλος του Δ.Σ. της ΕΛΣΤΑΤ Κώστας Σκορδάς.

ΤΣΩΡΤΣΙΛ ΓΙΑΛΑΝΤΖΙ…!

Του Χαριδημου Κ. Τσουκα*
Νομίζει ότι με τη ναρκισσιστική ρητορική του θα παραλύσει η λογική μας ικανότητα. Θεωρεί ότι με τον χειμαρρώδη λόγο του θα παραβλέψουμε την ηγετική του ανεπάρκεια. Πιστεύει ότι με τις αγωνιώδεις εκκλήσεις του θα ξεχάσουμε την πολιτική του ατολμία. Είναι λίγο δύσκολο, για τον κ. Βενιζέλο. Διατηρούμε σώας τα φρένας και τη μνήμη μας σε πλήρη λειτουργία.
«Η κυβέρνηση […] δεν βρίσκεται μόνη της στη χώρα αυτή», είπε. «Αυτό που αμφισβητείται διεθνώς, αυτό που είναι πια ένα στερεότυπο αρνητικό για την Ελλάδα, είναι η ικανότητα όχι της κυβέρνησης, αλλά η ικανότητα της χώρας.

Πέντε επιλογές δημοκρατικής νομιμοποίησης από τον Ανδρουλάκη

Άρθρο του βουλευτή του ΠΑΣΟΚ, Μίμη Ανδρουλάκη
Έρχεται μια στιγμή στη διαχείριση της κρίσης που τίθεται ένα πολιτικό ζήτημα ηγεσίας σε εθνική, ευρωπαϊκή και παγκόσμια κλίμακα, ένα ζήτημα δημοκρατικής νομιμοποίησης, σημειώνει σε άρθρο του ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Μίμης Ανδρουλάκης, και αναφέρει πέντε επιλογές δημοκρατικής νομιμοποίησης των αποφάσεων που είναι αναγκαίο να ληφθούν.

Στα ίχνη σπείρας καταχραστών στην Εθνική Ασφαλιστική

Mεγάλη επιχείρηση της αστυνομίας βρίσκεται σε εξέλιξη, από το πρωί, στη Θεσσαλονίκη και γειτονικούς νομούς, για τη σύλληψη μελών εγκληματικής οργάνωσης, που κατηγορούνται για κατάχρηση μεγάλων χρηματικών ποσών εις βάρος της Εθνικής Ασφαλιστικής, θυγατρική της Εθνικής Τράπεζας.
Σύμφωνα με την αστυνομία, η σπείρα εκταμίευε εδώ και χρόνια αποζημιώσεις από εικονικές ή ανύπαρκτες ζημιές ασφαλισμένων αυτοκινήτων ύψους 2€εκατ.

Ένας Έλληνας στο Facebook

Στην Ελλάδα έστειλε το βιογραφικό του σε πολλές εταιρίες που δεν μπήκαν καν στον κόπο να του απαντήσουν. Ένα μήνα αφότου έστειλε βιογραφικό στο Facebook όμως, έκανε τρεις συνεντεύξεις μέσω Skype, άλλες πέντε στην Αμερική με όλα τα έξοδα πληρωμένα και τελικά προσελήφθη με μισθό 100.000 δολάρια τον χρόνο.

Ο Γιώργος Καρνάς από το Μυτιλήνη, απέκτησε ........

Ο παπάς έκανε άνω κάτω τα βαφτίσια γιατί... ήθελε παραπάνω λεφτά!

Συνέβη στη Λαμία την Κυριακή που μας πέρασε. Σύμφωνα με τα όσα καταγγέλλει ο νονός, ο θυμός του ιερέα ήταν τέτοιος που έκλεισε την εκκλησία και δεν τους άφησε να πάρουν ούτε τις λαμπάδες!

Όπως διαβάζουμε στο LamiaReport, την Κυριακή στη συγκεκριμένη εκκλησία έγιναν γάμος και βαφτίσια μαζί.

Αφού ολοκληρώθηκε ο γάμος, ο κουμπάρος .........

Κάποιος να την μαζέψει;


Ποια Δημοτική Σύμβουλος του Ζεμπίλη,  είδε υπάλληλο του Δήμου σε Τράπεζα και τις έσυρε ….
-Τι Δουλειά έχεις εσύ εδώ;
-Γιατί δεν είσαι στο Γραφείο σου;
-Έχεις πάρει άδεια;κ.α και άλλα απαράδεκτα.

Είμαστε παρόντες και τα ακούσαμε και μπορεί ορισμένοι πελάτες της τράπεζας στα πλαίσια του κοινωνικού αυτοματισμού να «τάχθηκαν» με το μέρος της κυρίας ξανθιάς .
Αλλά εμείς θέλουμε να ρωτήσουμε 

Απάντηση Περγαντά σε Χειμάρα για τη συνάντηση των Περιφερειαρχών με τον κ. Αντώνη Σαμαρά


Με αφορμή το δελτίο τύπου που εξέδωσε στις 20/9 ο συνδυασμός του κ. Αθ. Χειμάρα, τονίζω ότι ως Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας σέβομαι τους θεσμούς και βεβαίως και τον Πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας κ. Αντώνη Σαμαρά.
Η απουσία μου από τη συνάντηση του κ. Σαμαρά με τους Περιφερειάρχες στις 20 Σεπτεμβρίου, οφείλεται στο γεγονός ότι την ίδια μέρα και  ώρα διεξήχθη η τακτική και προγραμματισμένη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Στερεάς Ελλάδας,

Δήλωση του κ. Αθανασίου Χειμάρα, για την προσβλητική στάση του κ. Περιφερειάρχη απέναντι στον Πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας κ. Αντώνη Σαμαρά


Ο σεβασμός στους θεσμούς της δημοκρατίας είναι υποχρέωση όλων μας και κυρίων αυτών που διαδραματίζουν πρωταγωνιστικό ρόλο  στην αιρετή τοπική αυτοδιοίκηση και εκπροσωπούν μία ολόκληρη Περιφέρεια.
Ο κάθε Περιφερειάρχης έχει ταχθεί από το λαό της Περιφέρειάς του, να εκπροσωπεί μία ολόκληρη Περιφέρεια και να είναι Περιφερειάρχης όλων των πολιτών, ανεξάρτητα από κόμματα και παρατάξεις.

Δηλώσεις του κ. Αθανασίου Χειμάρα στη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου στις 20/09/2011


Ο κ. Αθανάσιος Χειμάρας , στη συνεδρίαση του Π.Σ. προέβη στις παρακάτω δηλώσεις:         
Κυρίες και Κύριοι συνάδελφοι , με τον κ. Περγαντά ως Νομάρχες είχαμε πολύ καλή και ειλικρινή  συνεργασία 8 ολόκληρα χρόνια, χωρίς ποτέ να επηρεαστούμε από τις όποιες κομματικές ιδεολογικές διαφορές.
Αν και τώρα ιδεολογικές διαφορές έχουμε μόνο με τα Αριστερά Κόμματα.
Πίστευα επίσης, ότι αυτή η συνεργασία θα συνεχιζόταν και τώρα στην Αιρετή Περιφέρεια.
Άλλωστε οι προεκλογικές μας αντιπαραθέσεις κρατήθηκαν σε δημοκρατικό και πολιτισμένο επίπεδο.

ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΚΙΝΗΜΑ: "Αντιδημοκρατική μεθόδευση οι εκλογές για την Ένωση Περιφερειών"

Αντιδημοκρατική μεθόδευση από πλευράς της κυβέρνησης καταγγέλλει με ανακοίνωσή του το Αυτοδιοικητικό Κίνημα Περιφέρειας Στερεάς όπου συγκεκριμένα αναφέρει:
"Οι εκλογές στο περιφερειακό συμβούλιο για τη συγκρότηση της Ένωσης Περιφερειών δεν ήταν παρά μια στημένη διαδικασία που μεθοδεύτηκε από την κυβέρνηση, προκειμένου οι αυριανοί συνομιλητές τους να ανήκουν στο κυρίαρχο μπλοκ εξουσίας.

Αρχαιρεσίες για την εκλογή εκπροσώπων στη Γενική Συνέλευση της ΕΝΠΕ


Συνεδρίασε το Περιφερειακό Συμβούλιο Στερεάς Ελλάδας με κεντρικά θέματα:  Αρχαιρεσίες για την εκλογή εκπροσώπων στη Γενική Συνέλευση της ΕΝΠΕ & τροποποιήσεις προϋπολογισμού και προγραμμάτων για νέα έργα στη Βοιωτία, αποπληρωμή του «Βοήθεια στο σπίτι» στην Ευρυτανία και αύξηση του ορίου πιστώσεων έργων ΕΣΠΑ στην Εύβοια με στόχο την επίτευξη του «ν+3» για το 2011

Συνεδρίασε στη Λαμία, στις 20 Σεπτεμβρίου, το Περιφερειακό Συμβούλιο Στερεάς Ελλάδας, με σημαντικά θέματα στην ημερήσια διάταξη, και συγκεκριμένα:

 Την εκλογή εκπροσώπων του Περιφερειακού Συμβουλίου στη Γενική Συνέλευση της Ένωσης Περιφερειών.