Παρασκευή 7 Οκτωβρίου 2011

Α. Mέρκελ: H Eλλάδα δεν θα έπρεπε να μπει στο ευρώ

Σε προκλητικές δηλώσεις προέβη σήμερα η Καγκελάριος της Γερμανίας, Άγκελα Μέρκελ, μιλώντας στο συνέδριο της Χριστιανοκοινωνικής Ένωσης CSU, θέτοντας θέμα ένταξης της Ελλάδας στην Ευρωζώνη.
«Η απόφαση της προηγούμενης κυβέρνησης της Γερμανίας να επιτρέψει είσοδο της Ελλάδας στην Ευρωζώνη δεν ήταν συναφής με το Σύμφωνο Σταθερότητας», είπε η Μέρκελ, κλείνοντας το μάτι κυρίως στο εσωτερικό της χώρας της.

Πιό είναι το σχέδιο "Ξεπουλάμε" τον «Ήλιο» επί τάπητος στη συνάντηση Ρέσλερ-Παπακωνσταντίνου

Με τον υπουργό Περιβάλλοντος Γιώργο Παπακωνσταντίνου συναντήθηκε ο Γερμανός αντικαγκελάριος Φίλιπ Ρέσλερ, με στόχο να συζητήσουν τις επενδυτικές δυνατότητες στον τομέα των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας.

Επί τάπητος το σχέδιο «Ήλιος», το οποίο αναμένεται να προχωρήσει σε συνεργασία με την ΕΕ, ώστε να ξεπεραστούν τα προβλήματα που προκύπτουν.Σε δηλώσεις του μετά τη συνάντηση ο κ. Ρέσλερ τόνισε μεν ότι υπάρχουν δυνατότητες εξαγωγής ηλιακής ενέργειας προς τη Γερμανία, αλλά και ότι θα υπάρξουν κάποια ερωτήματα που πρέπει να λυθούν όπως η διεύρυνση των δικτύων και η χρηματοδότηση όλων αυτών.

Πρόκληση από τομεάρχη της Ν.Δ. εναντίον του Αντώνη Σαμαρά !!

Εναντίον της επίσημης κομματικής γραμμής της Νέας Δημοκρατίας που έχει ζητήσει πρόωρες εκλογές τάχθηκε ευθέως σήμερα ο βουλευτής Κοζάνης, Μιχάλης Παπαδόπουλος προκαλώντας δυσφορία στην Συγγρου.
Ο κ. Παπαδόπουλος ο οποίος είναι και τομεάρχης Μεταφορών της Ν.Δ. μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό Flash αμφισβήτησε ευθέως την θέση του προέδρου του κόμματος Αντώνη Σαμαρά περί πρόωρων εκλογών.

Φ. ΠΙΠΙΛΗ: ΔΙΚΑΙΩΘΗΚΑ


Απολύτως δικαιώθηκε, από τον Υφυπουργό Οικονομικών κ. Σαχινίδη, η Βουλευτής Α΄ Αθηνών της Ν.Δ., Φωτεινή Πιπιλή κατά τη συζήτηση της Επίκαιρης Ερώτησής της με θέμα: «Την κατάργηση προνομίων σε συνταξιούχους Βουλευτές – αιρετούς στην Αυτοδιοίκηση».
Ειδικότερα, η Βουλευτής, από την αρχή της Βουλευτικής της δραστηριότητας, με επίμονες ερωτήσεις, από το 2009,
ζητούσε την κατάργηση όλων των εξαιρέσεων από τους σχετικούς περί Δημοσίων υπαλλήλων Νόμους, που αφορούσαν σε συνταξιούχους ή πρώην και τέως Βουλευτές. Με την υπ’ αρ. πρωτ. 4/3.10.2011 Επίκαιρη Ερώτηση, η Βουλευτής επανήλθε προς το υπουργείο Οικονομικών για την κατάργηση της εξαίρεσης από την παράγραφο 14, του άρθρου 8, του Νόμου 2592/98, που δεν εφαρμόζεται για τους συνταξιούχους Βουλευτές και καταβάλλεται αμείωτη π.χ. στους αιρετούς, Περιφερειάρχες ή Δημάρχους, μαζί με την εκ του νόμου Καλλικράτη 3852/10 προκαθορισμένη αποζημίωση.

ΝΕΟ ΜΙΣΘΟΛΟΓΙΟ ΜΕ ΒΑΣΙΚΟ ΑΠΟ 780 ΕΩΣ 2.100 ΕΥΡΩ

Εισαγωγικό μισθό 780 ευρώ για την κατηγορία Υποχρεωτικής Εκπαίδευσης, έξι βαθμίδες, κατάργηση των περισσότερων σημερινών επιδομάτων αλλά και εξαιρέσεις για ένστολους (Σώματα Ασφαλείας, Ένοπλες Δυνάμεις κλπ), δικαστικούς, πανεπιστημιακούς, διευθυντές και επιμελητές ΕΣΥ και διπλωμάτες, περιλαμβάνει το νέο μισθολόγιο (αναμένεται να ισχύσει από 1η Νοεμβρίου), που περιλαμβάνεται στο πολυνομοσχεδιο το οποίο κατατέθηκε το βραδυ της Πέμπτης στη Βουλή.
Σύμφωνα με το πολυνομοσχέδιο οι εισαγωγικοί (μικτοί) μισθοί των βαθμίδων που κατά την ΑΔΕΔΥ οδηγούν σε μειώσεις μέχρι και 50% στους μισθούς των δημοσίων υπαλλήλων, είναι:

Ανακοίνωση της ΔΟΕ για την εργασιακή εφεδρεία

 Το προεκλογικό σύνθημα Σοσιαλισμός ή βαρβαρότητα δεν υπάρχει καμιά αμφιβολία ότι έχει απαντηθεί από την Κυβέρνηση, με την επιλογή της βαρβαρότητας, η οποία δεν έχει τέλος. Πετσοκόβουν μισθούς και συντάξεις, φορολογούν ακόμα και όσους έχουν ελάχιστο εισόδημα, μετατρέπουν τη ζωή των εργαζομένων σε κόλαση. Το νέο «φρούτο» της εργασιακής εφεδρείας – απόλυσης με αποδέκτες σε πρώτη φάση 30.000 εργαζόμενους, εμφανίζεται ως η λύση απέναντι στα συσσωρευμένα οικονομικά προβλήματα της χώρας την ίδια στιγμή που συνεχίζονται απίστευτες σπατάλες για λειτουργικά έξοδα Υπουργείων.

Ο Πρόεδρος της ΔΟΕ για το νέο μισθολόγιο

Δήλωση του Προέδρου της Διδασκαλικής Ομοσπονδίας Ελλάδας, Κομνηνού Μαντά για το νέο μισθολόγιο:

Το προεκλογικό δίλημμα της κυβέρνησης «σοσιαλισμός ή βαρβαρότητα» επιτέλους απαντήθηκε. Βρισκόμαστε στο μάτι του κυκλώνα της πιο βάρβαρης επίθεσης που δέχτηκαν ποτέ εργαζόμενοι στην πατρίδα μας.

Πέμπτη 6 Οκτωβρίου 2011

Στην Αθήνα ο herr/owner "συντεταγμένη χρεοκοπία"

Στην Αθήνα σήμερα Πέμπτη για διήμερη επίσκεψη ο αντικαγκελάριος και υπουργός Οικονομίας και Τεχνολογίας της Γερμανίας, Φίλιπ Ρέσλερ, κατόπιν πρόσκλησης του υπουργού Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας, Μιχάλη Χρυσοχοϊδη. 

Ο Γερμανός αντικαγκελάριος, γνωστός για την πρότασή του, η Ελλάδα να προχωρήσει σε «συντεταγμένη χρεοκοπία», θα έχει συνομιλίες με τον πρωθυπουργό Γ. Παπανδρέου, τον υπουργό Οικονομικών Ευ. Βενιζέλο και τον υπουργό ΠΕΚΑ Γιώργο Παπακωνσταντίνου. 

Ενιαίο μισθολόγιο στο Δημόσιο με «ψαλίδι» έως 40%

Μεγάλες απώλειες, έως και 40% στο εναπομείναν εισόδημα των δημοσίων υπαλλήλων, επιφέρει το νέο μισθολόγιο που περιλαμβάνεται στο πολυνομοσχέδιο των υπουργείων Οικονομικών και Διοικητικής Μεταρρύθμισης. Το τελικό κείμενο θα κατατεθεί σήμερα στη Βουλή, αλλά αφού προηγήθηκε ένα ολονύχτιο θρίλερ για το πόσα και –κυρίως- ποιοι θα χάσουν.

Τα μεγάλα θύματα της μεταρρύθμισης θα είναι περί τους 100.000 υπαλλήλους δευτεροβάθμιας και υποχρεωτικής εκπαίδευσης, που ελάμβαναν υψηλά επιδόματα μέχρι και 50% του μισθού τους.

Είναι πολύ αργά πια... αξιότιμε κύριε Παπαδήμο

ΖΕΤΑ ΖΗΚΟΥ
Δεν γνωρίζω αν ακόμη παραμένει σύμβουλος του πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου ο Λουκάς Παπαδήμος. Πάντως, η πολιτική που ακολουθείται από αυτήν την κυβέρνηση θα πρέπει να τον εξαναγκάζει σε παραίτηση από τον ρόλο του συμβούλου. 
Ηδη ο κ. Παπαδήμος είχε διαφωνήσει με τη συμφωνία της 21ης Ιουλίου για το ελληνικό χρέος που προβλέπει «κούρεμα» των ελληνικών ομολόγων κατά 21%. Χθες εξέφρασε με ένα κατηγορηματικό «όχι» την αντίθεσή του σε «κούρεμα» μεγαλύτερο από το 21% που έχει δρομολογηθεί και λέγεται ότι έχει γίνει αποδεκτό από τον κ. Βενιζέλο.

Το ΒΗΜΑ: Μοιραίοι και άβουλοι;

Τα μηνύματα από τις Βρυξέλλες δεν είναι τα καλύτερα. Οι αινιγματικές δηλώσεις της κυρίας Μέρκελ περί αναθεώρησης των αποφάσεων της Συνόδου Κορυφής του καλοκαιριού και εκείνες περί αλλαγής της συνθήκης ώστε να σπάσει το ταμπού της μη αποπομπής μιας χώρας από την ευρωζώνη, προβληματίζουν εντόνως τους νοήμονες. Κατά τα φαινόμενα, η γερμανίδα καγκελάριος υπερτονίζει τις εμφανείς, είναι αλήθεια, ελληνικές αδυναμίες και δημιουργεί τη βάση αμφισβήτησης των συμφωνηθέντων της 21ης Ιουλίου.
Πιθανώς έχει αποφασίσει να θυσιάσει την Ελλάδα και δια αυτής της θυσίας να κερδίσει χρόνο προκειμένου να οχυρώσει το ευρωσύστημα και να το καταστήσει ικανό για μια ενδεχόμενη διάσωση της Ιταλίας και της Ισπανίας.

Τέλος η θεία λειτουργία από την ΕΡΤ !!

Σταματά η μετάδοση της θείας λειτουργίας από την ΕΡΤ ύστερα από κυβερνητική απόφαση. Νωρίτερα είχε προηγηθεί το κόψιμο της εκπομπής του μητροπολίτη Δημητριάδος Ιγνάτιου με τίτλο "Αρχονταρίκι".
Εδώ και αρκετά χρόνια κάθε Κυριακή 08.00-10.30 μεταδίδεται η θεία λειτουργία από τον ιερό ναό του Διονυσίου του Αρεοπαγίτου της οδού Σκουφά στο Κολωνάκι.

«Πράσινο φως» από την κυβερνητική επιτροπή για έρευνες πετρελαίου

Η Κυβερνητική επιτροπή έδωσε το «πράσινο φως» για την διενέργεια ερευνών για υδρογονάνθρακες (πετρέλαιο) σε τρεις περιοχές της Ελλάδας, όπως δήλωσε ο αρμόδιος υπουργός Ενέργειας και Περιβάλλοντος Γιάννης Μανιάτης.
Πρόκειται για συγκεκριμένα "οικόπεδα", όπως λέγονται στη διεθνή ορολογία, στον Πατραϊκό Κόλπο, Δυτικά των Ιωαννίνων στην Ήπειρο και την περιοχή του Κατακόλου στην Ηλεία.

205 γνωστές εταιρίες τροφίμων και σούπερμάρκετ πουλούσαν «σάπια» - Η λίστα

Στην επιβολή 205 προστίμων συνολικού ύψους 1.759.000 ευρώ σε βάρος διαφόρων επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται στον κλάδο της εμπορίας και διακίνησης τροφίμων ανά την Ελλάδα, στις οποίες διαπιστώθηκαν παραβάσεις της κείμενης νομοθεσίας, προχώρησαν οι αρμόδιοι του Ενιαίου Φορέα Ελέγχου Τροφίμων (ΕΦΕΤ).
Πρόκειται για σούπερ μάρκετ, βιομηχανίες, βιοτεχνίες, εργαστήρια παρασκευής τροφίμων, ξενοδοχεία, ιδιωτικές κλινικές, catering,

ΝΔ: Διορισμοί σε υπουργικά γραφεία κόστους 3,5 εκατ. ευρώ

«Ενώ δηλώνει ότι υιοθετεί προτάσεις για νοικοκύρεμα και περιορισμό του σπάταλου κράτους και ετοιμάζει 30.000 απολύσεις, την ίδια ώρα προχωρά σε διόγκωση του κράτους, παράνομες προσλήψεις, αύξηση της σπατάλης», τόνισε σήμερα ο εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, Γιάννης Μιχελάκης, κατηγορώντας την κυβέρνηση για διατήρηση του υδροκέφαλου κράτους.

Άγριος καβγάς Βενιζέλου- Κουσελά: «Έδωσα λίστα με φοροφυγάδες και με έφαγαν»

Δεν ήταν και το καλύτερο πρωινό το σημερινό για τον Ευ. Βενιζέλο, αφού στον ΚΤΕ του ΠΑΣΟΚ τα... άκουσε για τα καλά. Μάλιστα η κόντρα του με τον τέως υφυπουργό Οικονομικών Δ. Κουσελά χτύπησε... κόκκινο.

«Τι μέτρα έχει πάρει για τους μεγαλοφειλέτες;» τον ρώτησε ο Δ. Κουσελάς. «Εγώ είμαι 3 μήνες υπουργός. Εσύ τι έκανες όταν ήσουν υφυπουργός;», απάντησε ο Βενιζέλος. «Ήταν ένας από τους λόγους που έφυγα από την κυβέρνηση. Εγώ παρέδωσα λίστα με φοροφυγάδες και με έφαγαν τα μεγάλα συμφέροντα» απάντησε ο Κουσελάς, εξαναγκάζοντας τον λαλίστατο Ευ. Βενιζέλο να σιωπήσει.

Αποκαλυπτικός ο Φ.Σαχινίδης για τις απολαβές των συνταξιούχων βουλευτών

Διπλό εισόδημα λάμβαναν μέχρι και το Φεβρουάριο του 2011 συνταξιούχοι βουλευτές, οι οποίοι μετά τη θητεία τους στο κοινοβούλιο, εξελέγησαν σε θέση αιρετού.
Σύμφωνα με τον ραδιοσταθμό 9,84, μιλώντας στη Βουλή, ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Φίλιππος Σαχινίδης, διευκρίνισε ότι μετά την έκδοση σχετικής εγκυκλίου τον Φεβρουάριο του 2011, οι συνταξιούχοι βουλευτές που καταλαμβάνουν θέση στο Δημόσιο, θα δικαιούνται μόνο το 30% της βουλευτικής σύνταξης.

Τετάρτη 5 Οκτωβρίου 2011

Με «λάθος» (!!!) στοιχεία έγινε το προσχέδιο του προϋπολογισμού – Αναθεώρηση (!) από την ΕΛ.ΣΤΑΤ

Πλάκα μας κάνουν στην ΕΛΣΤΑΤ ;;;  ΠΑΙΖΟΥΝ ΜΕ ΤΗΝ ΤΥΧΗ ΤΟΥ ΛΑΟΥ;;; ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΟΒΑΡΟΤΗΤΑ;;
Αναθεωρήθηκαν από την Ελληνική Στατιστική Αρχή (ΕΛΣΤΑΤ) τα στοιχεία για το ΑΕΠ δύο μέρες μετά την ανακοίνωση του προσχεδίου του προϋπολογισμού το οποίο βασίστηκε στα παλαιά στοιχεία.
Η αναθεώρηση της ΕΛΣΤΑΤ δείχνει ότι είχαμε ύφεση ένα χρόνο παραπάνω απ’ ό,τι πιστεύαμε, δηλαδή από το 2008, ότι ο ρυθμός ανάπτυξης τα προηγούμενα… χρόνια ήταν χαμηλότερος, ότι η ύφεση του 2009 ήταν βαθύτερη (της τάξης του -3,2% έναντι -2%), ενώ το 2010 η ύφεση ήταν μικρότερη στο -3,5% από -4,5% που αναφέρει το προσχέδιο του προϋπολογισμού.

Γερμανία - Νέος, επιτυχημένος και παλιοχαρακτήρας

ΓΙΑ ΓΕΡΜΑΝΟΣ, δεν σου φατσάρει. Είναι νέος, ωραίος, με ασιατικά χαρακτηριστικά, και με χαρακτήρα που, αν μεταφράσουμε στα ελληνικά τις πλείστες περιγραφές που ακούς από συμπατριώτες του, συνοψίζονται στην άσχημη λέξη «κωλόπαιδου». Αυτό «βαραίνει» πιο πολύ τα πράγματα, όταν μιλάμε για τον πρόεδρο των Φιλελευθέρων Δημοκρατών της Γερμανίας, υπουργό Οικονομίας και αντικαγκελάριο Φίλιπ Ρέσλερ.

Σε αξιολόγηση προσωπικού για κατάληψη θέσεων προϊσταμένων στο ΙΚΑ

Σας στέλνουμε την από Ρ25/176/29-9-2011 απόφαση Διοικητή ΙΚΑ ΕΤΑΜ σχετικά με την προκήρυξη – πρόσκληση υποβολής υποψηφιοτήτων για την πλήρωση θέσεων προϊσταμένων Τμημάτων και Παραρτημάτων του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ.
Οι Προϊστάμενοι Δ/νσης όλων των Μονάδων, θα πρέπει να φροντίσουν ώστε να λάβουν γνώση του παρόντος εγγράφου, ενυπόγραφα, όλοι οι υποψήφιοι υπάλληλοι των κατηγοριών ΠΕ,ΤΕ και ΔΕ της μονάδας τους

Tα ονόματα του νέου Διοικητικού και Εποπτικού Συμβούλιο της ΚΕΔΕ

Εκλέχθηκε το νέο Διοικητικό και το Εποπτικό Συμβούλιο της Κεντρικής Ένωσης Δήμων και Κοινοτήτων (ΚΕΔΕ).

Σύμφωνα με τα τελικά αποτελέσματα των εκλογών, εκλέγονται ανά παράταξη και σταυρούς προτίμησης οι εξής δήμαρχοι και δημοτικοί σύμβουλοι: 

Το «Αυτοδιοικητικό Κίνημα» συγκέντρωσε 255 ψήφους καταλαμβάνει 16 έδρες και εκλέγει 13 δημάρχους και 3 δημοτικούς σύμβουλους:

* Δήμαρχοι

Ο Κουβέλης σε προχωρημένες συζητήσεις για την προσχώρηση 20 στελεχών του ΠΑΣΟΚ στη ΔΗΜΑΡ, ενώ ο Παπανδρέου …απειλεί με προκήρυξη εκλογών τη Δευτέρα

Εντείνονται  τις τελευταίες ώρες οι πληροφορίες  ότι ο Κουβέλης  βρίσκεται σε προχωρημένες συζητήσεις με είκοσι τουλάχιστον στελέχη του ΠΑΣΟΚ (πιθανώς και μέλη του Εθνικού Συμβουλίου) τα  οποία ετοιμάζονται  ομαδικά να προσχωρήσουν στη Δημοκρατική Αριστερά.  Οι χειρισμοί γίνονται προσωπικά από τον  ίδιο  ενώ παράλληλα  βρίσκονται σε εξέλιξη συνεννοήσεις με δύο υπουργούς του ΠΑΣΟΚ.   Ο Κουβέλης αναφέρει δεξιά κι αριστερά ότι δεν υπάρχει  περίπτωση συνεργασίας με το ΠΑΣΟΚ, στην προσπάθεια του  να  απαλλαγεί από τον χαρακτηρισμό του  …πρόθυμου.

Δημοψήφισμα για την κρίση ανακοίνωσε ο Καστανίδης

 Δήλωσε πριν από λίγο στη Βουλή.  Άγνωστος ο χρόνος και το περιεχόμενο.
Δημοψήφισμα για τη δημοσιονομική κρίση της χώρας σχεδιάζει η κυβέρνηση σύμφωνα με τον υπουργό Εσωτερικών, Χάρη Καστανίδη.
«Το ερώτημα που θα διατυπωθεί θααφορά τα θεμελιώδη συμφέροντα του ελληνικού λαού εν όψει της συγκεκριμένης οικονομικής και δημοσιονομικής κρίσης. Ο ελληνικός λαός, σε αυτήν την κρίσιμη στιγμή, οφείλει να πάρει θέση επί του δημοσιονομικού προβλήματος, μαζί με όλα τα πολιτικά κόμματα και όλους τους οργανωμένους φορείς της κοινωνίας των πολιτών», είπε ο κ. Καστανίδης από το βήμα της Βουλής.

Κλέαρχος Περγαντάς: «Και φέτος, παρά τις δυσκολίες συνεχίζουμε την προσπάθειά μας να στηρίζουμε τον πολιτισμό»

Πραγματοποιήθηκε χθες η έναρξη του 5ου Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ, στην πόλη της Χαλκίδας. Μεταξύ των παρευρισκομένων, την εκδήλωση τίμησε και ο Περιφερειάρχης Στ. Ελλάδας Κλέαρχος Περγαντάς, ο οποίος δήλωσε:
« Κυρίες και κύριοι,
Με ιδιαίτερη χαρά σας καλωσορίζω όλους και ιδιαίτερα τους εκλεκτούς προσκεκλημένους : τον μεγάλο μας ηθοποιό και βουλευτή, κύριο Κώστα Καζάκο, την αντιπρόεδρο του Ιδρύματος «Μιχάλης Κακογιάννης» κυρία Ξένια Καλδάρα και τον πολυβραβευμένο σκηνοθέτη, παραγωγό και διευθυντή φωτογραφίας κύριο Σάκη Μανιάτη.
Τους καλωσορίζουμε και τους ευχαριστούμε από καρδιάς για την παρουσία τους και τη συμμετοχή τους, στην εναρκτήρια βραδιά του 5ου Φεστιβάλ Ελληνικού Ντοκιμαντέρ, σε ένα πολιτιστικό γεγονός που τιμά την Χαλκίδα και τη Στερεά Ελλάδα.

Αφιέρωμα στον Σταύρο Ξαρχάκο στα πλαίσια των φετινών ΙΘ΄ Δημητρίων

Τιμητική Συναυλία – Αφιέρωμα στον μεγάλο Δημιουργό κ. Σταύρο Ξαρχάκο θα πραγματοποιηθεί στα πλαίσια των φετινών ΙΘ΄ Δημητρίων, την Κυριακή 23 Οκτωβρίου 2011 και ώρα 7:30 το απόγευμα, στο Συνεδριακό Κέντρο της Αντιπεριφέρειας Ευβοίας, επί της οδού Λεωφόρου Χαϊνά 93, από την Ορχήστρα Ποικίλης Μουσικής του Πνευματικού Κέντρου του Μητροπολιτικού Ιερού Ναού Αγίου Δημητρίου Χαλκίδος, υπο την διεύθυνση του κ. Δημητρίου Παπαθανασίου.
Στη Συναυλία θα παραβρεθεί και θα τιμηθεί ο κ. ΣΤΑΥΡΟΣ ΞΑΡΧΑΚΟΣ από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη μας κ.κ. Χρυσόστομο.

Αδοξο τέλος είχε η αγορά του ΔΑΡΙΓΚ από τον Δήμο


Στη  χθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Χαλκίδας έπεσε η αυλαία για να αλλάξει η εικόνα της πόλης και μια από τις βασικές εκλογικές δεσμεύσεις του Δημάρχου.
Ο Δήμαρχος Χαλκιδέων Θανάσης Ζεμπίλης, είπε πως υπάρχει πλήρες αδιέξοδο σε ότι αφορά την αγορά  του ΔΑΡΙΓΚ. «Οι όποιες ελπίδες, προσδοκίες είχα, εξανεμίστηκαν υπό τις παρούσες οικονομικές συνθήκες» τόνισε.

Γύρισαν τσόντα σε ΚΤΕΛ μαζί με τους επιβάτες!!

ΔΕΝ αναφερόμαστε σε κάποιο παλιό εγκαταλελειμμένο λεωφορείο αλλά στο λεωφορείο της γραμμής ....Θεσσαλονίκη - Αθήνα !!
Μάλιστα όλα συνέβησαν μπροστά στα μάτια ανυποψίαστων επιβατών αλλά του οδηγού ο οποίος... υποχρεώθηκε να βγει από το δρομολόγιο και να καθυστερήσει να φτάσει στον προορισμό του σχεδόν τρείς ολόκληρες ώρες.

Ανοιχτή επιστολή από την ΣΕΜΙΝΑ ΔΙΓΕΝΗ στον Πρωθυπουργό !!

Κύριε Πρωθυπουργέ,
Ίσως έχετε ακουστά από τις πανεπιστημιακές σας σπουδές στην Αμερική, την περίπτωση του Έλληνα ελεγειακού ποιητή Σόλωνα, τον οποίο οι Αθηναίοι το 600 π.Χ. λόγω επικίνδυνων στάσεων (κινημάτων) αρχαίων αγανακτισμένων πολιτών, τοποθέτησαν με έκτακτη διαδικασία εκλογής από το Δήμο της Αθήνας (κι όχι από τον Άρειο Πάγο) «άρχοντα», νομοθέτη με έκτακτες εξουσίες, για να αποκαταστήσει την κοινωνική ειρήνη και τη μεταβολή των θεσμών.
Τα εξαιρετικά τολμηρά του μέτρα προέβλεπαν...
ανάμεσα σε άλλα, την ΕΠΑΝΟΡΘΩΣΗ του αρχαίου κοινωνικού κράτους και με μια σειρά μεταρρυθμίσεων, κατέστησε πολλούς άδικα φυλακισμένους ή υποθηκευμένους με τη ζωή τους Αθηναίους, ΕΛΕΥΘΕΡΟΥΣ…

ELPEDISON: εγκαινίασε τη νέα μονάδα ηλεκτροπαραγωγής στη Θίσβη

Τη νέα μονάδα Ηλεκτροπαραγωγής, συνδυασμένου κύκλου, με καύσιμο φυσικό αέριο, συνολικής εγκατεστημένης ισχύος 420MW, εγκαινίασε σήμερα η ELPEDISON Power στη Θίσβη Βοιωτίας.
Τα εγκαίνια πραγματοποίησε ο υπουργός Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, Γιώργος Παπακωνσταντίνου ενώ τίμησαν με την παρουσία τους, ο υφυπουργός Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, Γιάννης Μανιάτης, βουλευτές, εκπρόσωποι της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδος, προσκεκλημένοι από τον οικονομικό και επιχειρηματικό κόσμο καθώς και εκπρόσωποι των μετόχων της εταιρείας.

Οι Γερμανοί ξέρουν τι θέλουν!!! και τι ζητάνε!!!

Η καγκελάριος της Γερμανίας, Άγκελα Μέρκελ, δήλωσε απόψε ότι θα πρέπει να μειωθούν οι επιδοτήσεις που αφορούν την παραγωγή ηλιακής ενέργειας. υποστηρίζοντας ότι θα ήταν πιο λογικό στο μέλλον η χώρα να εισάγει ηλιακή ενέργεια από περιοχές όπως η Ελλάδα, που έχουν μεγαλύτερη ηλιοφάνεια.
Η Μέρκελ τόνισε ότι μολονότι η αιολική ενέργεια φαίνεται να είναι οικονομικά βιώσιμη στη Γερμανία, δεν ισχύει το ίδιο και για την ηλιακή.

«Σούπερ ομόλογα» κατά της κρίσης;

Το γαλλικό HEC
(Hautes Etudes Commerciales)
 είναι ένα από τα εννέα πανεπιστήμια
που συμμετέχουν στην πρόταση
έκδοση νέων ομολόγων.
Μία κοινή πρόταση για την εκτόνωση της κρίσης χρέους κάνουν οικονομολόγοι από οκτώ ευρωπαϊκές χώρες: νέα, πανευρωπαϊκά ομόλογα διαβαθμισμένου κινδύνου, τα οποία θα υποκαταστήσουν τα σημερινά ομόλογα υπερχρεωμένων χωρών. 
Οι εννέα οικονομολόγοι-καθηγητές πανεπιστημίων και business schools, μεταξύ αυτών και ο Έλληνας Δημήτρης Βυανός, υποστηρίζουν ότι έτσι μπορεί να μην επιλυθεί αμέσως η κρίση χρέους, αλλά σίγουρα θα σπάσει ο σημερινός φαύλος κύκλος μεταξύ ταμειακών και τραπεζικών κρίσεων, όπως δηλώνει στην Deutsche Welle ο καθηγητής Οικονομικών στο πανεπιστήμιο HEC των Παρισίων Νταβίντ Τεσμάρ, που συνυπογράφει τη σχετική πρωτοβουλία.

Χωρίς ψευδαισθήσεις: Στην Αθήνα αύριο ο υπουργός Οικονομίας Ρέσλερ

Διήμερη επίσκεψη πραγματοποιεί από αύριο στην Αθήνα ο Γερμανός υπουργός Οικονομίας Φίλιπ Ρέσλερ, ο οποίος θα συνοδεύεται από επιχειρηματίες και παράγοντες της γερμανικής οικονομίας.

Με συνοδεία σχεδόν 70 παραγόντων της γερμανικής οικονομίας –πολλοί από τον τομέα των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας- ο Γερμανός υπουργός Οικονομίας Φίλιπ Ρέσλερ πραγματοποιεί την Πέμπτη και την Παρασκευή επίσημη επίσκεψη στην Αθήνα.

Goldman Sachs : «Κόβει» τις τιμές για 6 ελληνικές τράπεζες

Σε μείωση των τιμών στόχων για Αγροτική, Κύπρου, Πειραιώς, Εθνική, Marfin, ΤΤ (από την Ελλάδα), καθώς και των ευρωπαϊκών τραπεζών Banco BPI, Banco Commercial Portugues, Banco Espirito Santo, Barclays, BNP Paribas, Credit Agricole, προχώρησε η Goldman Sachs.
Συγκεκριμένα μείωσε την τιμή στόχο :
- Για την Αγροτική σε 0,30 από 0,65 ευρώ,  με σύσταση sell.
- Για την Τράπεζα Κύπρου σε 1,45 από 1,50 ευρώ και σύσταση neutral.

“Εμείς δεν θέλουμε να δίνουμε μικρότερους μισθούς” Ομοβροντία εργοδοτών κόντρα στην πρόταση της Τρόικας

Η χτεσινή ντουφεκιά της Τρόικας για την κατάργηση της Εθνικής Γενικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας καθώς με παράλληλη μείωση των μισθών στον ιδιωτικό τομέα βρίσκει αντίθετους ακόμη και αυτούς που, τουλάχιστον σε πρώτη ανάγνωση, θα είχαν να προσβλέπουν σε κάποια οφέλη, ακριβώς επειδή θα έβλεπαν το κόστη μισθοδοσίας να μειώνονται

Ο λόγος για τις εργοδοτικές οργανώσεις, οι οποίες όχι μόνο λένε “όχι” στην πρόταση των ελεγκτών, αλλά και αναφέρονται με ιδιαίτερα απαξιωτικούς χαρακτηρισμούς για αυτήν και για εκείνους.

Σε 24ωρο απεργιακό κλοιό η χώρα Σήμερα

Πλήρης παράλυση σήμερα Τετάρτη για ιδιωτικό και δημόσιο τομέα, λόγω της μεγάλης συμμετοχής στην 24ωρη πανελλαδική απεργία που έχουν κηρύξει η ΓΣΕΕ και η ΑΔΕΔΥ, αντιδρώντας στα μέτρα της κυβέρνησης. 
Με σοβαρά προβλήματα θα λειτουργήσουν αύριο, συγκοινωνίες, αερομεταφορές, νοσοκομεία, σχολεία, πανεπιστήμια, λιμάνια και δικαστήρια. Ακινητοποιημένα θα παραμείνουν την Τετάρτη τα τρένα του ΟΣΕ και ο Προαστιακός, καθώς η Πανελλήνια Ομοσπονδία Σιδηροδρομικών αποφάσισε να συμμετάσχει στην 24ωρη απεργιακή κινητοποίηση που έχει εξαγγείλει η ΓΣΕΕ.

Τρίτη 4 Οκτωβρίου 2011

Σταυρούλα Οικονομέα προς τον Γραμματέα της ΠΕ ΠΑΣΟΚ Στερεάς: Ζητάω την σύγκλιση της ΠΕ, Διαλύουμε την κοινωνία, την οδηγούμε στην φτώχια και δεν συζητάμε!!!


Το τελευταίο διάστημα βιώνουμε την εξέλιξη των μέτρων του μνημονίου, τα οποία οδηγούν στην αποδόμηση των υφιστάμενων κοινωνικών και αναπόφευκτα πολιτικών δομών.
Η εξέλιξη των μέτρων είναι επώδυνη ιδιαίτερα για την μεσοκατώτερες κοινωνικές τάξεις και στρώματα.  Η κορύφωση της ανεργίας,  εξάπλωση της φτώχειας είναι  συνακόλουθα προβλήματα κοινωνικής συνοχής.
Το υφιστάμενο κοινωνικό κράτος είναι ανήμπορο να αντιμετωπίσει τα πρωτόγνωρα κοινωνικά προβλήματα που ανακύπτουν.  

Ελενη Νικοδημου H Δημοτική Αρχή να αποτρέψει την δολοφονία των ζώων


Έλεος ποια , τραγική μορφή έχει πάρει στο Μονόδρι ο κανιβαλισμός  τον τελευταίο καιρό, τα αδέσποτά από κάποιους ασυνείδητους  που τα αφήνουν ελεύθερα εποχές που αρχίζει το κυνήγι  είχαν αυξηθεί αρκετά , αλλά κάποιοι θερμοκέφαλοι που ανήκουν στον απλό κώδικά περί εγκληματιών, πήραν τον νόμο στα χέρια τους.

Σε εξέλιξη βρίσκεται ο 1ος Ποιητικός Διαγωνισμός ΕΛΙΚΩΝ που διοργανώνουν το περιοδικό ΒΟΙΩΤΙΑ και το βιβλιοπωλείο Σύγχρονη Εκφραση.


Το περιoδικό ΒΟΙΩΤΙΑ και το βιβλιοπωλείο/εκδόσεις Σύγχρονη Εκφραση διoργανώνουν τον 1o ποιητικό διαγωνισμό ΕΛΙΚΩΝ! Δείτε την προκήρυξη.  1ος Ποιητικός Διαγωνισμός ΕΛΙΚΩΝ
Το περιοδικό ΒΟΙΩΤΙΑ και το βιβλιοπωλείο/εκδόσεις Σύγχρονη Εκφραση προκηρύσσουν τον 1ο Πανελλήνιο Ποιητικό Διαγωνισμό ΕΛΙΚΩΝ με τους ακόλουθους όρους:
1. Στο διαγωνισμό μπορούν να συμμετάσχουν Ελληνίδες και Έλληνες ανεξαρτήτως ηλικίας, γραμματικών γνώσεων, επαγγελματικών ασχολιών κ.λπ. είτε κατοικούν στην Ελλάδα και Κύπρο είτε διαμένουν μόνιμα ή προσωρινά στο εξωτερικό, εφόσον έχουν την Ελληνική ή Κυπριακή υπηκοότητα και μπορούν να γράφουν στη νεοελληνική μας γλώσσα.

Πρεμιέρα στο διαγωνιστικό του φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Χαλκίδας 4-9 Οκτωβρίου 2011

Finland2Ανάμεσα σε δύο Πατρίδες «Το ταξίδι άρχισε 7 χρονών, όταν η οικογένειά μας αναγκάστηκε να πάρει το δρόμο της εξορίας, επί χούντας, γιατί μας ξεσπιτώσανε απ’ το σπίτι μας στο Ξυλόκαστρο κι απ’ τη θάλασσά μας και μας στείλανε στα βουνά της Τρίπολης για 7 χρόνια.  
Δυσμενή μετάθεση τη λέγανε τότε την εξορία. Κι ήταν ένα τραυματικό γεγονός, ένα τραύμα που πιστεύω ότι ήτανε σημαντικό γιατί μ’ έβαλε στην πορεία από μικρό κι έπαιξε ρόλο αργότερα στην απόφασή μου να εγκαταλείψω τις σπουδές μου στην Ελλάδα και να ψάξω να βρω τον κόσμο το δικό μου, έξω απ’ τα σύνορα της Ελλάδας.

Κώστας Μαρκόπουλος: «Ο έλεγχος της Εκτελεστικής εξουσίας θα είναι συνεχής…»

«Απαράδεκτοι είναι οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, οι οποίοι έχουν αφήσει την κατασκευή του νέου Νοσοκομείου Χαλκίδας στο έλεος του Θεού. Καμία ενέργεια, καμία προσπάθεια, καμία αντίδραση από πλευράς τους που κόπηκαν τα χρήματα.
Δόθηκαν αλλού και έμειναν για το νέο Νοσοκομείο μόνο 22εκ. ευρώ», δήλωσε μεταξύ άλλων σήμερα το πρωί στο ΡΑΔΙΟ ΕΝΑ και στην εκπομπή του Μάνου Παπαμακάριου ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος της Ν.Δ. και βουλευτής Ευβοίας Κώστας Μαρκόπουλος.

Δεν χρειάζονται πρόσθετα μέτρα, αρκεί η υλοποίηση των αποφάσεων, διαβεβαιώνει ο Ευ. Βενιζέλος

Μέχρι τα μέσα Νοεμβρίου επαρκούν τα ταμειακά διαθέσιμα του Δημοσίου, τόνισε  κατά την έκτακτη συνέντευξη Τύπου, ο υπουργός Οικονομικών Ευάγγελος Βενιζέλος, λέγοντας ότι το θέμα δεν είναι τόσο η εκταμίευση της 6ης δόσης του δανείου, αλλά η εφαρμογή των αποφάσεων για την Ελλάδα και να πεισθούν οι αγορές ότι η Ευρωζώνη έχει καταλήξει σε μία ρεαλιστική και αποτελεσματική λύση.

Ο κ. Βενιζέλος αναφέρθηκε στα δημοσιεύματα, σύμφωνα με τα οποία δεν επαρκούν τα μέτρα για το 2011 και το 2012, λέγοντας ότι αυτό δεν αληθεύει και πως δεν απαιτούνται πρόσθετα μέτρα, αρκεί να υλοποιηθούν αυτά που έχει ήδη αποφασίσει η κυβέρνηση.

Σε χαμηλό 18 ετών το ΧΑ λόγω καθυστέρησης της έκτης δόσης

Bουτιά άνω του 7% κατέγραφαν οι τράπεζες στο Χρηματιστήριο Αθηνών την Τρίτη, με την ανοδική αναθεώρηση των στόχων για το δημοσιονομικό έλλειμμα να προκαλεί φόβους για ενδεχόμενη χρεωκοπία της Ελλάδας.
Επίσης στο κλίμα πίεσης στο ΧΑ συμβάλει η απόφαση για αναβολή της συνεδρίασης των υπουργών Οικονομίας της Ευρωζώνης που ήταν προγραμματισμένη για τις 13 Οκτωβρίου, γεγονός που καθυστερεί την καταβολή της έκτης δόσης.

Κατσέλη: Δεν ψηφίζω καμία μείωση μισθών

«Δεν πρόκειται να ψηφίσω οποιαδήποτε νομοθετική ρύθμιση της κυβέρνησης που θα προβλέπει μειωμένους μισθούς και καταπάτηση των εργασιακών δικαιωμάτων», 
υπογράμμισε σε συνέντευξή της στον ραδιοφωνικό σταθμό Real fm η βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Λούκα Κατσέλη, αφήνοντας αιχμές για το αίτημα της τρόικας για μείωση των μισθών.

«Έχουμε μπει σε μία επικίνδυνη ατραπό», τόνισε η κ. Κατσέλη, αφού αποκάλυψε ότι η τρόικα είχε ξαναθέσει το ζήτημα όταν η ίδια ήταν στο υπουργείο Εργασίας.

Απόλυτη κυριαρχία ΠΑΣΟΚ στην ΚΕΔΕ !

 Η παράταξη του ΠΑΣΟΚ «Αυτοδιοικητικό Κίνημα» με 255 ψήφους και 16 (από τις συνολικά 31) έδρες στο νέο διοικητικό συμβούλιο είναι ο νικητής στις εκλογές για τη νέα ηγεσία της Κεντρικής Ένωσης Δήμων και Κοινοτήτων Ελλάδας.
Η (απόλυτη) πλειοψηφία του ΠΑΣΟΚ είναι ακόμη μεγαλύτερη καθώς την 31η έδρα (17η για το «Αυτοδιοικητικό Κίνημα» καταλαμβάνει αυτοδικαίως ο δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης, ενώ δύο ακόμη έδρες καταλαμβάνει η συνεργαζόμενη με την παράταξη του κυβερνώντος κόμματος «Δημοκρατική Πρωτοβουλία» (ΔΗΜΑΡ).

Σε απεργιακό κλοιό η χώρα την Τετάρτη κατά των νέων μέτρων

Παραλύει την Τετάρτη ο δημόσιος και ιδιωτικός τομέας της χώρας εξαιτίας της 24ωρης πανελλαδικής απεργίας που έχουν κηρύξει η ΓΣΕΕ και η ΑΔΕΔΥ, αντιδρώντας στα μέτρα της κυβέρνησης.

Συγκεκριμένα, την Τετάρτη δεν θα κυκλοφορήσουν τα τρένα του ΟΣΕ και ο Προαστιακός, καθώς η Πανελλήνια Ομοσπονδία Σιδηροδρομικών αποφάσισε να συμμετάσχει στην 24ωρη απεργιακή κινητοποίηση.

Μισθοί Βουλγαρίας στον ιδιωτικό τομέα

Μισθούς Βουλγαρίας στον ιδιωτικό τομέα ζήτησε ουσιαστικά η τρόικα από τον υπουργό Εργασίας κ. Γιώργο Κουτρουμάνη, προτείνοντας να διαλυθεί το δίχτυ ασφαλείας που παρείχε έως σήμερα η Εθνική Συλλογική Σύμβαση Εργασίας.
Αυτό σημαίνει , ότι ο κατώτερος μισθός που σήμερα είναι 750 ευρώ, θα βρεθεί σε ελεύθερη πτώση ανάλογα με τις ανάγκες της αγοράς εργασίας.

Εξαθλίωση του λαού μπορούμε να κάνουμε και χωρίς τους δανειστές, δήλωσε ο Χ.Καστανίδης

Την αντίθεσή του στις απαιτήσεις της τρόικας για κατάργηση της Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας και μείωση των κατώτατων μισθών εξέφρασε, μιλώντας στον ΒΗΜΑ 99,5 ο Χάρης Καστανίδης
Ο υπουργός Εσωτερικών υπογράμμισε ότι την καταβαράθρωση του βιοτικού επιπέδου των Ελλήνων μπορεί να την κάνει η χώρα και μόνη της, χωρίς τους δανειστές. Τόνισε, δε, πως η χώρα μπορεί να απεξαρτηθεί από τους δανειστές, αν υπάρξει μια ευρύτερη συμφωνία με το λαό ότι θα καταναλώνουμε τα 54 δισ. ευρώ που παράγουμε ετησίως.

Δευτέρα 3 Οκτωβρίου 2011

Από την Χαριλάου Τρικούπη στη Ιπποκράτους….


Η πολιτική στρατηγική προσέγγισης και διεμβολισμού της Κεντροαριστεράς, που εμπνεύστηκε ο τότε Γραμματέας του ΠΑΣΟΚ Κώστας Λαλιώτης, αποτελούσε το αντίβαρο στην επέλαση μιας Κεντροδεξιάς με κοινωνικο-κεντρικό προφίλ, της οποίας ηγείτο ο Κώστας Καραμανλής, στην δεκαετία 2000.
Ο Κ. Λαλιώτης γραμματέας του ΠΑΣΟΚ σχεδιάζει το στρατηγικό σχέδιο διεμβολισμού της Κεντροαριστεράς,  γιατί γνώστης  του ΠΑΣΟΚ γνώριζε ότι η κεντροαριστερά είναι  το μέλλον του ΠΑΣΟΚ.

Το πρώτο θαλάσσιο πάρκο στο κόλπο της Κύμης, στην περιοχή Στομίου

ΠΡΑΣΙΝΟ ΦΩΣ για επενδύσεις 10 Δισ σε θαλάσσια Αιολικα πάρκα !

ΤO «πράσινο φως» για την προώθηση ιδιωτικών επενδύσεων της τάξης των 10 δισ. ευρώ για τη δημιουργία θαλάσσιων αιολικών πάρκων συνολικής ισχύος περί τα 5.600 MW σε διάφορα σημεία του ελληνικού θαλάσσιου χώρου 
έδωσε ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Γιώργος Παπακωνσταντίνου με τη νομοθετική ρύθμιση που κατέθεσε στη Βουλή και με την οποία ουσιαστικά καταργεί το καθεστώς των δημόσιων διαγωνισμών που είχε θεσμοθετήσει η προκάτοχός του Τίνα Μπιρμπίλη.

Έρχεται το χάπι-αντίδοτο για τα …Γκρίζα μαλλιά !!

Ορισμένοι (και κυρίως ορισμένες) τα βρίσκουν γοητευτικά. Άλλοι τα μισούν και προσπαθούν να τα εξαφανίσουν. Σε κάθε περίπτωση, αν οι επιστήμονες έχουν δίκιο, σε τέσσερα χρόνια θα κυκλοφορεί ένα χάπι που αν το παίρνεις καθημερινά τα μαλλιά σου δεν θα γκριζάρουν ποτέ.
Το χάπι αυτό, που στηρίζεται σε απόσταγμα φρούτων, είναι αποτέλεσμα δεκαετούς έρευνας στο εργαστήριο της L'Oreal, που φιλοδοξεί να ελέγξει στο μέλλον την αγορά των βαφών μαλλιών.