Σάββατο 12 Νοεμβρίου 2011

quiz!!

Τι κοινό έχει ένας παντρεμένος και ένας ανύπαντρος;

Ο Έλληνας σήμερα!!!


Χωρίς τίτλο!!


You have just been appointed Prime Minister of the Hellenic Republic (Greece),

Σύμφωνα με τους Financial Times, ο Λουκάς Παπαδήμος, ως επισκέπτης καθηγητής στο Harvard την περασμένη Άνοιξη, έθεσε στους φοιτητές τους ένα πρόβλημα που ξεκινούσε κάπως έτσι:

You have just been appointed Prime Minister of the Hellenic Republic (Greece), as part of a coalition government. Most observers believe your country to have already defaulted in all but name. Real GDP is forecast to fall by 5.5 per cent in 2011.

Θα κάνουν ασκήσεις... χιονιού στην Μαλακάσα την Κυριακή !!

ΘΑ ΔΙΑΚΟΠΕΙ Η ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑ ΣΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΟΔΟ ΓΙΑ ΔΥΟ ΩΡΕΣ 
Λόγω πραγματοποίησης Άσκησης Επιχειρησιακής Ετοιμότητας και Αποχιονισμού με την επωνυμία «ΜΑΛΑΚΑΣΑ 2011» την Κυριακή 13.11.2011 και κατά τις ώρες 07.00΄ – 09.00΄, θα πραγματοποιηθεί προσωρινή διακοπή της κυκλοφορίας των οχημάτων στη Ν.Ε.Ο. Αθηνών-Λαμίας, από την 33,200 χ/θ στο ύψος του Ανισόπεδου Κόμβου (Α/Κ) Μαρκοπούλου έως την 38,000 χ/θ στο ύψος του Α/Κ Μαλακάσας στο ρεύμα κυκλοφορίας προς Λαμία, περιοχής Δήμου Ωρωπού.

Εκτός κυβέρνησης ο τολμηρός Ηλίας

Και αν το βιογραφικό των περισσότερων υπουργών της νέας κυβέρνησης μπορεί να σταλεί σε όποιον ενδιαφέρεται μέχρι και με sms, για το βιογραφικό του Ηλίου Μόσιαλου απαιτείται...δερματόδετος τόμος. Ίσως τελικά αυτό να προκάλεσε και την αντιμετώπιση της οποίας έτυχε τους τα δυο αυτά χρόνια.
Αν και ήταν ο άνθρωπος που του ζήτησε να επιστρέψει στην Ελλάδα, ο Γιώργος Παπανδρέου ουδέποτε ανέλαβε την ευθύνη στήριξης του σε έναν πιο παραγωγικό υπουργείο όπως αυτό της Υγείας που θα του ταίριαζε καλύτερα, ίσως γιατί γνώριζε ότι η τεχνοκρατική δράση του θα προκαλούσε θύελλα αντιδράσεων από τα διάφορα κατεστημένα.   (Διαβάστε το δικό μας σχόλιο...)

Κεντροαριστερά τρέμε ο Καστανίδης σ' έρχεται!! Τον έχασε ο αΓΑΠούλης!!

Ο απερχόμενος Υπουργός Εσωτερικών Χάρης Καστανίδης έκανε την ακόλουθη δήλωση:
«Εύχομαι από τα βάθη της καρδιάς μου στη νέα κυβέρνηση συνεργασίας να έχει απόλυτη επιτυχία στο έργο της για το καλό της χώρας μας. Σε ό,τι με αφορά αισθάνομαι ικανοποιημένος και απελευθερωμένος. Ικανοποιημένος, γιατί ως Υπουργός των κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ εισηγήθηκα, μαζί με άλλους, μερικές από τις πιο σημαντικές μεταρρυθμίσεις στους θεσμούς της χώρας μας.

Φαίνεται ότι ο Αντώνης Σαμαράς θα είναι ο επόμενος!!!


Φαίνεται ότι τα ανακλαστικά των αρχηγών των δύο κομμάτων είναι τα ίδια. Ίσως να φταίει ότι έχουν κοινή παιδεία. 
Γιατί πως αλλιώς να δικαιολογήσει και να αναλύσεις κάποιος τις χθεσινές δηλώσεις του Α. Σαμαρά. Οι ανάγκη να απευθυνθεί στο κομματικό του ακροατήρια κατανοητή αλλά πάσχει από έλλειψη διαπαιδαγώγησης του ακροατηρίου του.

ΠΟΛΙΤΙΚΗ Θερμή υποδοχή Παπανδρέου στα γραφεία του ΠΑΣΟΚ

Δεκτός με χειροκροτήματα έγινε ο πρώην πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου στα γραφεία του ΠΑΣΟΚ στην Ιπποκράτους, ενώ πολλοί από όσους τον υποδέχθηκαν ήταν φανερά συγκινημένοι.
Στα κεντρικά γραφεία του ΠΑΣΟΚ τον υποδέχθηκε ο γραμματέας του Εθνικού Συμβουλίου του Κινήματος, Μιχάλης Καρχιμάκης, ο γενικός διευθυντής του ΠΑΣΟΚ, Ροβέρτος Σπυρόπουλος, βουλευτές, στελέχη του κόμματος και εργαζόμενοι στα κεντρικά γραφεία του ΠΑΣΟΚ.

Ανάπτυξη και ενίσχυση των εισοδημάτων ζητεί η ΓΣΕΕ

Η ΓΣΕΕ αναφέρει ότι μόνον αιφνιδιασμό δεν προκαλούν τα στοιχεία της Εθνικής Στατιστικής Αρχής, που μιλούν για ποσοστό ανεργίας, τον περασμένο Αύγουστο, στο 18,4%,
Τον κώδωνα του κινδύνου για τα υψηλά ποσοστά ανεργίας κρούει η ΓΣΕΕ, υπογραμμίζοντας ότι οι νέες συνθήκες υπαγορεύουν αλλαγές πολιτικών, οι οποίες επιβάλλεται να εφαρμοστούν άμεσα.

Έχασε την ευκαιρία το ΠΑΣΟΚ να αλλάξει την Ελλάδα όταν επέλεξε ως σήμα του τον ήλιο και όχι το μήλο

Τώρα ξέρουμε γιατί το ΠΑΣΟΚ δεν άλλαξε την Έλλαδα

Kαλήμέρα!!!


Παρασκευή 11 Νοεμβρίου 2011

Για κυβέρνηση Παπαδήμ(ι)ων μιλά η ΔΑΚΕ!

Κατευθείαν απέναντι από τη μεταβατική κυβέρνηση πήγε πριν λίγο ο γενικός γραμματέας της ΓΣΕΕ και πρόεδρος της ΔΑΚΕ Νίκος Κιουτσιούκης προκαλώντας ισχυρούς πονοκεφάλους στη Συγγρού.
Είναι η πρώτη έντονη αντίδραση που καταγράφεται θεσμικά από ένα μεγάλο κομμάτι της Ν.Δ. όπως είναι ο συνδικαλιστικός βραχίονας των γαλάζιων εργαζόμενων. «Το σύστημα νίκησε – προσωρινά – τη λαϊκή βούληση» αναφέρεται στην ανακοίνωση που χαρακτηρίζεται για τη σκληρότητα της. Συγκεκριμένα, αναφέρονται τα εξής :

Ωσαννά Μπόμπολας!


Τυχαίο...δεν νομίζω!


Η νέα κυβέρνηση υπό τον Λουκά Παπαδήμο με 48 υπουργούς και υφυπουργούς Έπειτα από διαβουλεύσεις ωρών

Έπειτα από διαβουλεύσεις ωρών μεταξύ των τριών κομμάτων του κυβερνητικού συνασπισμού και του πρωθυπουργού Λουκά Παπαδήμου ανακοινώθηκε το νέο πολυπληθές κυβερνητικό σχήμα. Σε αυτό μετέχουν έξι στελέχη από τη Νέα Δημοκρατία και τέσσερα από το ΛΑΟΣ. Παραμένουν σχεδόν όλα τα στελέχη της κυβέρνησης Παπανδρέου.

Πέμπτη 10 Νοεμβρίου 2011

Mέσω τουριστικής Περιόδου τον Αύγουστο η Ανεργία στο 18%

Ένα άλλο μύθο σπάει η ανεργία που καταγράφηκε τον Αύγουστο εν μέσω τουριστική περιόδου. Η ανεργία έπιασε 18% αποδεικνύοντας για μια άλλη φορά, ότι τα ελαστικά ωράριο και η ελαστική-απουσία πολιτικής έχει άλλα αποτελέσματα.
Όλοι γνωρίζουν, το κόλπο με τους «μαθητευόμενους» εργαζόμενους στα μεγάλα συγκροτήματα της Χαλκιδικής, των Δωδεκανήσων, της Κέρκυρας και της Κρήτης με εργαζόμενους των 300€ από χώρες όπως η Τσεχία, η Λιθουανία και άλλες πρώην Ανατολικές χώρες. Η πολιτική κλείνω το μάτι και εφαρμόζω ελαστικά ωράριο έδωσαν τα πρώτα αποτελέσματα... Εμεις δεν περιμένουμε να απαντήσουν οι Σύνδεσμοι της εργοδοσίας, ούτε από την κυβέρνηση ή την κοινοβουλευτική ομάδα του ΠΑΣΟΚ. Περιμένουμε απάντηση από ότι οργανωμένο και προοδευτικό έχει μείνει και ακούει στο όνομα ΠΑΣΟΚ.

Η επιστολή των 50 βουλευτών που ανέτρεψε το σκηνικό!


ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: Η επιστολή των 50 βουλευτών που ανέτρεψε το σκηνικό!Τα ονόματα των 10 "πυρήνων" της πρωτοβουλίας - Η μεταμεσονύχτια επιστολή των βουλευτών του ΠΑΣΟΚ στον Παπανδρέου για να ληφθούν άμεσα αποφάσεις- "Τώρα ή φεύγουμε", είπαν οι βουλευτές
Διαβάστε τα ονόματα

Εκλεισε Πρωθυπουργός ο Παπαδήμος!!!


 Στο Προεδρικό μέγαρο κατευθύνεται ο κ. Λουκάς Παπαδήμος αυτή την στιγμή σύμφωνα μα πληροφορίες. Γεγονός που μπορεί να ερμηνευθεί ότι έκλεισε !!!

Νέα πολιτική κίνηση από πρώην στελέχη του ΠΑΣΟΚ

Μια νέα πολιτική κίνηση, με το όνομα «Ενωτική Κίνηση», αποφάσισαν να συγκροτήσουν ο ανεξάρτητος βουλευτής (πρώην βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Παναγιώτης Κουρουμπλής με τους καθηγητές Αλέξη Μητρόπουλο, Νότη Μαριά και Νίκο Κοτζιά καθώς και τους Νίνα Κασιμάτη και Αντώνη Κοτσακά.
Η εκδήλωση για την ιδρυτική διακήρυξη της υπό σύσταση πολιτικής κίνησης, η οποία θα επιδιώξει τη συναίνεση «όλων των προοδευτικών πολιτικών δυνάμεων του ευρύτερου δημοκρατικού χώρου» πραγματοποιήθηκε σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας.

ΑΠΟΨΗ: Ή παίρνετε το βάρος που σας αναλογεί η χαθήκατε!!!!


Η προσωπική μας άποψη είναι ότι,  η νέα κυβέρνηση πρέπει να εκπέμψει ένα ισχυρό πολιτικό μήνυμα, τόσο προς το εσωτερικό της χώρας όσο-κυρίως- και προς το εξωτερικό. Οι «καθηγητές» και οι «προσωπικότητες», μπορεί να έχουν λαμπρή ακαδημαϊκή καριέρα ή επιτυχημένη επαγγελματική σταδιοδρομία αντίστοιχα, αλλά δεν είναι πολιτικοί. 

Όλα δουλεύουν ρολόι!!!

Από όσα έγινα χθες το σημαντικότερο γεγονός, είναι η παρέμβαση «φωτογραφία», δύο μνημονιακών υπουργών της Άννας Διαμαντοπούλου και του Γ. Ραγκούση,  υπέρ ενός συγκεκριμένου υποψήφιου την ώρα που ο απερχόμενος Πρωθυπουργός και Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, προσπαθούσε να κάνει τις επιλογές του και να επιλέξει με βάση τα υποκειμενικά και αντικειμενικά δεδομένα που έχει εκ της θέσης του στην διάθεση του. Με γνώμονα η επιλογή του για τον καταλληλότερο Πρωθυπουργό, να υπηρετεί τα συμφέροντα της χώρας.
Είναι απόφαση η οποία θα κρίνει το μέλλον της χώρας. Το πόσο κρίσιμη είναι φαίνεται από την «μανία» του MEGA και της κεντρικής παρουσιάστριας του δελτίου του. Μια συμπεριφορά εκ μέρους της, που κάθε σκεπτόμενο Έλληνα, πρέπει να προβληματίσει!!!. Αν αυτό δεν είναι υπηρέτησει συμφερόντων τότε τι είναι και όλα τα άλλα περί δημοσιογραφίας είναι φερετζές 

ΤΑ ΡΕΣΤΑ ΤΟΥΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΑΠΑΔΗΜΟ

Τα ρέστα του για τον Παπαδήμο έδωσε σήμερα ο Βούγιας. Καλεσμένος γι αυτόν ακριβώς τον λόγο, από τον ΣΚΑΪ, ο Βούγιας χρησιμοποιήθηκε ακόμα μια φορά από συγκρότημα ΜΜΕ για να περάσει τις θέσεις ενός Ομίλου που έχει πάρει σαφή θέση υπέρ του γνωστού... τραπεζίτη.

ΕΚΑΝΕ ΤΟ ΣΟΟΥ ΤΟΥ ΚΑΙ ΕΦΥΓΕ!...


Έφυγε όταν κατάλαβε  ότι τα συμφέροντα που τον χειραγωγούν δεν εξυπηρετούνται και ήθελε να ακύρωση την απόφαση.   Μεγάλος θεατρίνος ο άνθρωπος.
Μπήκε ο Καρατζαφέρης μέσα στην αίθουσα που συνεδριάζουν υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, κάθισε για ένα λεπτό μέσα και βγαίνοντας κατήγγειλε τους Παπανδρέου και Σαμαρά για στημένο παιχνίδι! 
Κατήγγειλε...

Καλημέρα!! Σήμερα θα έχουμε Πρωθυπουργό!!!!

Ελλάδα ιδού ο Πρωθυπουργός σου!!!

Τετάρτη 9 Νοεμβρίου 2011

Στις 17:00 η συνάντηση Παπούλια - Παπανδρέου

Στις 5 το απόγευμα ορίστηκε το ραντεβού του πρωθυπουργού με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας. Νέος γύρος φημολογίας με υπουργούς του ΠΑΣΟΚ να  μιλάνε για προβάδισμα Φ.Πετσάλνικου.

Έκτακτη είδηση- Παράκληση!!


Παρακαλείται ο Ελληνικός Λαός να σταματήσει να καταθέτει αιτήσεις για υποψηφιότητα Πρωθυπουργού στο opengοv.gr προκειμένου να διευκολύνουν το έργο του ΓΑΠ να επιλέξει  από τις μέχρι τώρα υποβληθείσες αιτήσεις τον Πρωθυπουργό !!!

Διαμαντοπούλου Πιέζει και θέλει Παπαδήμο!!!

Δήλωση – παρέμβαση στις διαπραγματεύσεις για την εξεύρεση νέου πρωθυπουργού πραγματοποίησε η Άννα Διαμαντοπούλου, ενδεικτικό του κλίματος που επικρατεί στις τάξεις των κορυφαίων του ΠΑΣΟΚ όπου ο καθένας θέλει το δικό του. Με την δήλωση της η κ. Διαμαντοπούλου φωτογραφίζει τον Ε. Βενιζέλο και δείχνει Παπαδήμo. Eνω παράλληλα έρχεται να ενησχύσει τις δηλώσεις του Ραγκούση.
 
“Η χώρα χρειάζεται Πρωθυπουργό υψηλού κύρους και αποδοχής, στο εσωτερικό και το εξωτερικό, με βαθιά γνώση των οικονομικών και με εγνωσμένη επάρκεια στο κατεξοχήν θέμα που είναι η άμεση ολοκλήρωση των δεσμεύσεων της 27ης Οκτωβρίου 2011,

Ζητείται μεταφραστής


Παπαδήμος τέλος. Μέσα από το πενάκι!!!


Καλό μεσημέρι! Σε αναμονή της Κυβέρνησης!!


Σαρκοζί: «Τρελός και καταθλιπτικός ο Παπανδρέου»

Τα μικρόφωνα ήταν ξανά ανοιχτά και όλοι οι δημοσιογράφοι που ήταν παρόντες άκουσαν τα... γαλλικά που έσουρε στον Έλληνα πρωθυπουργό ο Γάλλος πρόεδρος.

Η προσωπική συζήτηση που είχε ο Σαρκοζί με τον Μπάρακ Ομπάμα, στο περιθώριο της Συνόδου των G20 στις Κάννες, ακούστηκε... κατά λάθος από τους δημοσιογράφους. Και ο Γάλλος πρόεδρος είχε έναν... καλό λόγο και για τον Έλληνα πρωθυπουργό (όπως και για τον Ισραηλινό άλλωστε, τον οποίο αποκάλεσε ψεύτη).

Νέα Λύση για Πρωθυπουργό;

Σε λίγο αναμένεται -εκτός απροόπτου- να ανακοινωθεί το όνομα του νέου πρωθυπουργού και η σύνθεση της νέας κυβέρνησης, καθώς ο πρωθυπουργός θα μεταβεί στο Προεδρικό Μέγαρο για να υποβάλλει την παραίτησή του.

Εν συνεχεία θα συγκληθεί Συμβούλιο Πολιτικών Αρχηγών, υπό τον Κάρολο Παπούλια, όπου θα συζητηθεί το άτομο που θα αναλάβει το αξίωμα του πρωθυπουργού και θα δηλωθεί η στήριξη των κομμάτων στο πρόσωπό του.

Καλημέρα!! Αυτή είναι η κυβέρνηση.... Συνεργασίας


Τρίτη 8 Νοεμβρίου 2011

«Μπαϊράκι» 20 βουλευτών της ΝΔ κατά της συγκυβέρνησης με πρωτοβουλία Μαρκόπουλου

Κλιμακώνονται οι αντιδράσεις στους κόλπους της ΝΔ για την απόφαση του Α. Σαμαρά να συμμετάσχει με πολιτικά πρόσωπα στη νέα Κυβέρνηση.

Ήδη, με πρωτοβουλία του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου Κώστα Μαρκόπουλου, διακινείται κείμενο υπογραφών μεταξύ των βουλευτών, με αίτημα να μην προχωρήσει η ΝΔ σε καμιά μορφή συγκυβέρνησης.

Παπανδρέου σε υπουργούς: Να έχω τις παραιτήσεις σας στη διάθεσή μου

Τις παραιτήσεις των μελών του υπουργικού Συμβουλίου ζήτησε ουσιαστικά ο απερχόμενος πρωθυπουργός Γιώργος Παναδρέου λέγοντάς του ότι θεωρεί δεδομένο πως τις έχει στη διάθεσή του μόλις τις χρειαστεί.
Ο κ. Παπανδρέου μάλιστα διαβεβαίωσε τους υπουργούς ότι θα βρθεί σύντομα λύση, επισημαίνοντας ότι συνεχίζονται οι διεργασίες.

Μαρκόπουλος και 20 βουλευτές προς Σαμαρά: "Όχι πολιτικά πρόσωπα στην κυβέρνηση"

Ραγδαίες φαίνεται ότι είναι οι εξελίξεις και στο εσωτερικό της Ν.Δ. Η πληροφορία που θέλει τον Αντώνη Σαμαρά, να κάνει δεκτό το αίτημα για την συμμετοχή και πολιτικών προσώπων από την πλευρά της Ν.Δ., στην νέα κυβέρνηση, βρίσκει αντίθετους αρκετούς βουλευτές του κόμματος.  
Αυτή τη στιγμή, σύμφωνα με απόλυτα διασταυρωμένες πληροφορίες του parapolitika.gr, βρίσκεται σε εξέλιξη κίνηση βουλευτών, υπό τον Κοινοβουλευτικό Εκπρόσωπο της Ν.Δ. Κώστα Μαρκόπουλο, οι οποίοι ετοιμάζονται να στείλουν επιστολή προς τον πρόεδρο της Ν.Δ.

Ας πάψουν οι βουλευτές άλλων κομμάτων να κρύβονται πίσω απο τους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ

Αυτό επισημαίνει ο βουλευτής Εύβοιας του ΠΑΣΟΚ, Συμεών Κεδίκογλου, σε δήλωσή του για τις τελευταίες πολιτικές εξελίξεις, και τονίζει την ανάγκη να δουλέψουν όλοι απο κοινού σε αυτές τις ιστορικές για τη χώρα, στιγμές.
Έστω την ύστατη ώρα, οι ηγεσίες των δύο κομμάτων κατέληξαν σε συμφωνία για σχηματισμό κυβέρνησης εθνικής ενότητας. Είναι τέτοιο το μέγεθος του προβλήματος που δεν μας επιτρέπει να συνεχίσουμε άγονους ανταγωνισμούς.

NΔ Ευβοίας: NON PAPER ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗ ΜΕΤΑΒΑΤΙΚΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ


* Την περασμένη Δευτέρα, μέσα σε λιγότερο από μια εβδομάδα, ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Α. Σαμαράς είπε ότι θα ματαιώσει το ολέθριο δημοψήφισμα που έφερνε την Ελλάδα στο κατώφλι εξόδου από το ευρώ, ζήτησε να φύγει ο κ. Παπανδρέου και ζήτησε μεταβατική κυβέρνηση για εκλογές το ταχύτερο.
Μέσα σε έξι μέρες πέτυχε τρία στα τρία. Κάτι τέτοιο δεν έχει ξαναγίνει από κόμμα της Αντιπολίτευσης.

REALITY ΣΤΗΝ ΒΡΕΤΑΝΙΚΗ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ Έλληνας για μια βδομάδα

Νομίζετε ότι οι ξένοι εμπνέονται μόνο από την Ακρόπολη, το greek kamaki, τον μουσακά και το σουβλάκι; ...
Λάθος κάνετε! Πρεμιέρα έκανε σε βρετανικό κανάλι ένα ριάλιτι για τα κακώς κείμενα στην Ελλάδα, που έκαναν την οικονομία να πιάσει πάτο!
Το «Go Greek For A Week» στο «Channel 4». Μία κομμώτρια, ένας οδηγός λεωφορείου και ένας
χειρουργός θα ζήσουν για 7 ημέρες τον ελληνικό «μύθο».

Τελική συμφωνία ο Λ. Παπαδήμος!!!

Ο λαγός, Το ξεκάρφωμα και ο επικρατέστερος!
Επικρατέστερος για την θέση του Πρωθυπουργού θεωρείται ο Λουκάς Παπαδήμος. Με τα σχετικά ρεπορτάζ των ΜΜΕ να αναφέρουν ότι «ίσως η υποψηφιότητά του να έχει καταρρεύσει εξαιτίας των αξιώσεών του, κυρίως όσον αφορά τη στελέχωση της νέας κυβέρνησης και με πολιτικά πρόσωπα». 
Εμείς κάνουμε την πρόβλεψη ότι Πρωθυπουργός θα είναι ο Παπαδήμος καθότι όπως έχουμε γράψει από προχθές η Ευρώπη είπε,  Ελλάδα «ιδού ο Πρωθυπουργός σου».

Ποιοι θα συμμετάσχουν από τη ΝΔ στη νέα κυβέρνηση

Στη συμμετοχή στελεχών της Νέας Δημοκρατίας στη νέα κυβέρνηση φαίνεται πως κατέληξε τελικά το κόμμα της Αξιωματικής Αντιπολιτευσης. Σύμφωνα, με πληροφορίες στη νέα κυβέρνηση θα συμμετάσχουν οι Σταύρος Δήμας, Κωστής Χατζηδάκης, Νίκος Δένδιας, Τσαβάρας
Νωρίτερα, με παρέμβασή του στο τηλεοπτικό κανάλι ANT1, ο εκπρόσωπος της ΝΔ δήλωσε ότι «δεν αποτελεί θέσφατο» η τοποθέτηση στελεχών της αξιωματικής αντιπολίτευσης, επισημαίνοντας ότι «το σημαντικό είναι να τελειώνουμε γρήγορα για να διευκολυνθεί η υπόθεση».

Η Moody's υποβάθμισε τις κυπριακές τράπεζες

Σε τριπλή υποβάθμιση της πιστοληπτικής ικανότητας της Marfin Popular Bank και σε μονή της Κύπρου και της Ελληνικής προχώρησε πριν από λίγο ο Οίκος Αξιολόγησης Moody’s. Η απόφαση του Οίκου δεν αποτελεί έκπληξη αφού ακολούθησε την υποβάθμισης της Κύπρου που ανακοινώθηκε την περασμένη Παρασκευή.
Τόσο η Κύπρος, όσο και οι τρεις κυπριακές τράπεζες, έχουν τεθεί σε αρνητικό ορίζοντα και δεν αποκλείεται νέα υποβάθμιση τους στις αρχές του 2012. Υπενθυμίζεται οτι μια νέα, ακόμη και μονή υποβάθμιση της Κύπρου, θα κατατάξει τα ομόλογα της στην βαθμίδα του non-investment grade, γνωστά ως junk bond – σκουπίδια.

Με μαθήματα τα Σάββατα η αναπλήρωση των μαθημάτων !!

Με οκτάωρα και μαθήματα τα Σάββατα θα αναπληρώσουν τις χαμένες ώρες διδασκαλίας τα σχολεία που τελούσαν υπό κατάληψη περισσότερες από δέκα ημέρες σύμφωνα με εγκύκλιο του υπουργείου Παιδείας. Για τα υπόλοιπα σχολεία θα περικοπούν περίπατοι, ενώ θα αξιοποιηθούν και οι σχολικές γιορτές.

Έρχεται ο Ιταλός


“Πως οδηγήθηκε η Ελλάδα στο γκρεμό”

Σε εκτενές άρθρο της, που περιγράφει το ιστορικό της κρίσης της Ελλάδας, η εφημερίδα New York Times παρουσιάζει και το παρασκήνιο των τελευταίων εξελίξεων που οδήγησαν στο κούρεμα. Διαβάστε μεταξύ άλλων.
- Πως η αδυναμία των Ευρωπαίων ηγετών να αποφασίσουν γρήγορα προκάλεσε την κατάρρευση της Ελλάδας που απειλεί τώρα όλη την Ευρώπη.
- Ακόμα και η συμφωνία για κούρεμα ως 50% ήρθε αργά και είναι “λίγη”

Πλάκα μας κάνει ο Καστανίδης!!!

Φαίνεται ότι ο Υπουργός Εσωτερικών κ. Καστανίδης κάνει πλάκα. Στην χθεσινή εκπομπή της Έλλης Στάης στην ΝΕΤ , ενώ παραδέχθηκε ότι ήταν ένας από τους εισηγητές της υπόθεσης «δημοψήφισμα». 
Αποποιήθηκε τον ρόλο του συμβούλου του Πρωθυπουργού και προσπάθησε να πείσει τους συνομιλητές του στην εκπομπή και επέκταση τους τηλεθεατές της ΝΕΤ. Η υπόθεση «Δημοψήφισμα» ήταν μια «καινοτόμα» πολιτική ιδέα είπε χαρακτηριστικά. Και διεκδικεί την ιστορική αναγνώριση (θετική).

Στις 12 συνεδριάζει το υπουργικό συμβούλιο

Σήμερα,Τρίτη, στις 12:00 το μεσημέρι συνεδριάζει το υπουργικό συμβούλιο υπό την προεδρία του πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου.
Η ανακοίνωση της συνεδρίασης έγινε αργά το βράδυ, λίγο μετά τη δήλωση του κυβερνητικού εκπροσώπου Ηλία Μόσιαλου ότι υπήρξαν «θετικές προσεγγίσεις για το πρόσωπο του νέου πρωθυπουργού»

Γραπτή δέσμευση από ΠΑΣΟΚ και ΝΔ για τους όρους της συμφωνίας ζητούν οι Βρυξέλλες

Γραπτή εγγύηση από τα δύο μεγάλα ελληνικά κόμματα στην οποία θα δεσμεύονται για τους όρους της συμφωνίας της 26/27ης Οκτωβρίου ζητά το Eurοgroup, όπως ανακοίνωσαν ο πρόεδρος του συμβουλίου Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ και ο επίτροπος Όλι Ρεν.
Ο επίτροπος τόνισε πως «εφόσον υπάρξουν δεσμεύσεις» για το πακέτο διάσωσης, η έκτη δόση θα μπορεί να εκταμιευτεί μέχρι το τέλος Νοεμβρίου.

Παίρνει το αεροπλάνο και έρχεται στην Αθήνα αλλά nicht είναι η απάντηση της ΝΔ

Ο Παναγιώτης Ρουμελιώτης, εκπρόσωπος της Ελλάδας στο ΔΝΤ φαίνεται πως είναι  ένα όνομα που παίζει ως πρωθυπουργός της μεταβατικής κυβέρνησης.
Αλλά ο Αντώνης  Σαμαράς δεν δέχεται αυτή την λύση. Θεωρεί στα πλαίσια της αντιμνημονιακής πολιτικής του που άσκησε τα δύο προηγούμενα χρόνια, η αποδοχή του Π. Ρουμελιώτη θα ακύρωνε την μέχρι σήμερα ρητορική του καθότι το όνομα του συνδέεται με εκείνη την ΔΝΤ.

Καλημέρα. Μείγμα "σωστής" πολιτικής!!