Σάββατο 4 Αυγούστου 2012

Η απάντηση Μπουραντά για την αναπτυξιακή, τον περιφερειακό σύμβουλο και τον δημοσιογράφο.


«Είναι αδιανόητο αυτό που συμβαίνει τον τελευταίο καιρό στην Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας, από έναν Περιφερειακό Σύμβουλο και έναν δημοσιογράφο.
Έχουν επιδοθεί σε μια απίστευτη προσπάθεια κατά συκοφάντησης των Αναπτυξιακών Εταιρειών διαδίδοντας σε γνώση τους ψέματα και προσπαθώντας να παραπλανήσουν τα ελεγκτικά όργανα και την κοινή γνώμη.

Περί των Αναπτυξιακών της περιφέρειας....

Μου χάλασε την αίσθηση ο Μπουραντάς με την επιστολή του. Ο λόγος είναι ότι δεν είναι επιστολή, δεν είναι ανακοίνωση, αλλά είναι ένα δελτίο τύπου χωρίς ταυτότητα και πολύ δε περισσότερο χωρίς επιχειρήματα.

: Ένα τεράστιο θέμα που «αγγίζει» θέματα ελέγχου παραγωγής της γεωργίας μέχρι εθνικής εξάρτησης θέτει ο Β. Αποστόλου με την ερώτηση του.


Η μη ύπαρξη έως σήμερα κρατικών μητρικών φυτειών με στόχο την παραγωγή πιστοποιημένου και ταυτοποιημένου πολλαπλασιαστικού υλικού εσπεριδοειδών,  αλλά και τη διατήρηση κα προστασία τοπικών ποικιλιών και σπόρων δείχνει για ακόμη μία φορά το μεγάλο κενό στην οποιαδήποτε στρατηγική αγροτικής ανάπτυξης της χώρας.

Να κατατεθούν τα έγγραφα σχετικά με την «ιδιωτικοποίηση - ξεπούλημα» της ΑΤΕ ζητούν δεκατρείς βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ


Να κατατεθούν άμεσα στην Βουλή στοιχεία και έγγραφα σχετικά με την «ιδιωτικοποίηση -  ξεπούλημα» της ΑΤΕ ζητούν δεκατρείς βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, με ερώτησή τους προς τον Υπουργό Οικονομικών και τον Διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος.

Επειδή βαθύ σκότος και αδιαφάνεια περιβάλλει την ιδιωτικοποίηση ξεπούλημα της ΑΤΕ, ενώ η κυβέρνηση κρύβεται και αποκρύπτει επιμελώς τα δεδομένα.

Κατάθεση επερώτησης για τις επιχειρήσεις της Περιφέρειας της Δ. Σπανούδη


Με αφορμή τις πρόσφατες αποκαλύψεις για τις αναπτυξιακές εταιρείες της Περιφέρειας Στερεάς, τον αδιαφανή και πελατειακό τρόπο τρόπο της λειτουργίας των περισσοτέρων νομικών προσώπων της Περιφέρειας, αλλά και τις επανηλλειμένες ερωτήσεις στο περιφερειακό συμβούλιο, επερωτάται ο κ. Περιφερειάρχης :

ΑΤΕ : Ο νεοφιλελευθερισμός είναι η ταφόπλακα της λογικής

Ας δούμε τι ισχυρίζεται η νεοφιλελεύθερη αφήγηση:
το Δημόσιο αποτελείται κυρίως από κάμποσους διορισμένους χαραμοφάηδες, οι οποίοι δεν παράγουν τίποτα. Οι κρατικές επιχειρήσεις είναι ένα δυσκίνητο και συνήθως ελλειμματικό κομμάτι της οικονομίας.

Βρέθηκε ο τυχερός της λαχειοφόρου αγοράς που διενήργησε η ΕΠΚΑ-ΣΤΕ με την κλήρωση ενός ποδηλάτου.

Βρέθηκε ο τυχερός της λαχειοφόρου αγοράς που διενήργησε η ΕΠΚΑ-ΣΤΕ με την κλήρωση ενός ποδηλάτου.
Πρόκειται για το μέλος της Ένωσης Χρήστο Ράμφο γνωστό χρυσοχόο,ο οποίος και δώρισε τους λαχνούς στα παιδιά του.
Τυχερή ήταν η κόρη του Αναστασία Ράμφου πτυχιούχος Οικονομικών.

ΣΥΡΙΖΑ-EKM: Πρόταση νόμου για τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά


Η κοινοβουλευτική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ-EKM κατέθεσε σήμερα την πρόταση νόμου για τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά. Στην πρόταση νόμου συμπεριλήφθησαν οι σημαντικές παρατηρήσεις που κατατέθηκαν από φορείς και οργανώσεις που συμμετείχαν στην διαβούλευση που έγινε με πρωτοβουλία του ΣΥΡΙΖΑ.

Παρέμβαση Β. Αποστόλου στη διαρκή επιτροπή οικονομικών


Οι τοποθετήσεις του συνόλου σχεδόν των βουλευτών αλλά και οι προγραμματικές δεσμεύσεις των κομμάτων που στηρίζουν τη συγκυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ δεν συμφωνούν με την εκποίηση της ΑΤΕ
Την ίδια άποψη έχει και η κοινωνία, ιδιαίτερα στην επαρχία που βρίσκεται σε αναστάτωση.

Συγκροτήση 5 μελής συντονιστική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ

Συγκροτήθηκε  χθές 5 μελής συντονιστική  Γραμματεία  στην συνεδρίαση ανοιχτής  συνέλευσης της νεοσυσταθήσας  Τ.Ε. ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ στην  περιοχή  της Ερέτριας .

ΝΟ.Δ.Ε ΕΥΒΟΙΑΣ «Όχι «ψαλίδι» στις αγροτικές συντάξεις»


Καμία μείωση στις αγροτικές συντάξεις δεν πρόκειται να περιλαμβάνει το πακέτο των 11,5 δις ευρώ. Ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς διεμήνυσε τόσο στην Τρόικα όσο και στα αρμόδια υπουργεία την απόφασή του να μην «αγγίξει» καθόλου τις συντάξεις που παίρνουν οι αγρότες, αλλά να αναζητηθούν ισοδύναμα μέτρα με περικοπές από τις λειτουργικές δαπάνες του κράτους.

Καπιταλιστική βαρβαρότητα και συνδικαλισμός

Η οικονομική κρίση έχει δώσει το τέλειο πρόσχημα στο διεθνές και ντόπιο παρασιτικό κεφάλαιο να εφαρμόζει τις τακτικές του ασκώντας σκληρές νεοφιλελεύθερες πολιτικές οι οποίες έγκειται στην καταστρατήγηση των εργασιακών δικαιωμάτων.

Παρασκευή 3 Αυγούστου 2012

Θα μας τρελάνει ο Goerge !!!

Οι πόλοι αντιπαραθέσεις στο ΠΑΣΟΚ εντείνονται σε σημείο να αναρωτιέται κάποιος αν την "βγάλουν" μέχρι το πρωί. Γιατί μετά τον φραστικό διάλογο και τον έντονο πόλο αντιπαράθεσης που φαίνεται να δημιουργείται μεταξύ Βενιζέλου και Λοβέρδου-Χρυσοχοϊδη-Διαμαντοπούλου φαίνεται να αναπτύσσεται ένας νέος υπόγειος πόλος αντιπαράθεσης Βενιζέλου-Παπανδρέου ο οποίος και αυτός θα βγει σιγά-σιγά στην επιφάνεια και κανείς δεν ξέρει που θα οδηγήσει. 

Δεν έχει τέλος η... βεντέτα στο ΠΑΣΟΚ. Νέα απάντηση του Νίκου Σηφουνάκη

Η κόντρα που έχει ξεσπάσει, μεταξύ "Αριστερής Πρωτοβουλίας του ΠΑΣΟΚ" και της ηγεσίας του κόμματος δεν έχει τέλος. Μετά τις πρωινές ανταλλαγές δηλώσεων μεταξύ του Νίκου Σηφουνάκη και του Γιώργου Παναγιωτακόπουλου, νέα δήλωση - αυτή τη φορά από τον Νίκο Σηφουνάκη - ήρθε να ρίξει κι άλλο λάδι στη φωτιά που άναψε η "απορόφηση" της ΑΤΕ από την Τράπεζα Πειραιώς.

Νέα "σφαγή" Παναγιωτακόπουλου - Σηφουνάκη


ΑΠΑΝΤΗΣΗ Γ. ΠΑΝΑΓΙΩΤΑΚΟΠΟΥΛΟΥ
ΜΕΛΟΥΣ Π. Γ.  ΠΑ.ΣΟ.Κ
ΣΤΗ ΝΕΑ ΔΗΛΩΣΗ ΣΗΦΟΥΝΑΚΗ
Αφού πρώτα μου "απαγορεύει" να μιλώ, τώρα απαιτεί να μην σχολιάζω δηλώσεις βουλευτών ενώ ζητά  να με εξοβελίσουν! 
Από που άραγε;

Η εξάρτηση του Μιχάλη Χρυσοχοΐδη…

Του Κώστα Βαξεβάνη*
 Ο Μιχάλης Χρυσοχοίδης, όπως γράφει στο βιογραφικό του είναι στέλεχος του ΠΑΣΟΚ από το 1982 (Γραμματέας Νομαρχιακής Επιτροπής). Κατέχει κρατικές θέσεις από το 1987. Μπορεί κάποιος να πει δηλαδή πως το επάγγελμά του είναι “επάγγελμα ΠΑΣΟΚ”. 

Χρυσοχοΐδης: «Παίζεις επικοινωνιακά παιχνίδια με τα μέτρα» - Βενιζέλος: «Άει στο διάολο πια με όλα!»

Κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης των βουλευτών του ΠΑΣΟΚ από τον πρόεδρο του κόμματος για τη σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών σημειώθηκε ένα πρωτοφανές φραστικό επεισόδιο μεταξύ του Ευάγγελου Βενιζέλου και του Μιχάλη Χρυσοχοΐδη που είχε ως αποτέλεσμα ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ να διώξει από την αίθουσα τον πρώην υπουργό.

Πέμπτη 2 Αυγούστου 2012

Οι απίθανες ευρεσιτεχνίες Μπουραντά που προκαλούν γέλια

Δίνει στη δημοσιότητα μια ανακοίνωση την οποία όμως προσπαθεί ο ίδιος να μην την χρεωθεί πολιτικά αφού για πρώτη φορά δεν την υπογράφει. Είναι γάτα ο άνθρωπος. Είναι αυτονόητο ότι δεν έχει χάσει το θάρρος της γνώμης του ακόμα αλλά συγχρόνως προδίδει ότι σε καμιά περίπτωση δεν θέλει να χρεωθεί αυτά τα φούμαρα που γράφει η ανακοίνωση που με τον κοινό νου και χωρίς νομικές γνώσεις καταλαβαίνει κάποιος πολύ καλά.

1η Ποδηλατάδα διοργάνωσε ο Περιβαλλοντικός και Οικολογικός Σύλλογος Αμαρύνθου

Ενενήντα έξι ποδηλάτες έκαναν το γύρο της Αμαρύνθου, ενενήντα έξι τερμάτισαν στην κεντρική πλατεία της πόλης διανύοντας διαδρομή δέκα χιλιομέτρων, κατά τον ποδηλατικό γύρο που πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο των Αμαρυνθίων 2012.

Συνέντευξη στη Λαμία Β.Αποστόλου και Β.Κυριακάκη

Έκτακτη συνέντευξη τύπου διοργάνωσε ο ΣΥΡΙΖΑ – Ενωτικό Κοινωνικό Μέτωπο την Πέμπτη 2 Αυγούστου 2012 ώρα 12 μ.μ. στο Ξενοδοχείο Σαμαράς στην Λαμία Φθιώτιδας. 
 Στην συνέντευξη τύπου μίλησαν για τις εξελίξεις στην Αγροτική Τράπεζα και τις επιπτώσεις της πώλησής της στον αγροτικό κόσμο, ο Βουλευτής Εύβοιας Βαγγέλης Αποστόλου-Υπεύθυνος της Κ.Ο. στον τομέα Αγροτικής Πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ και ο βουλευτής Φθιώτιδας Βασίλης Κυριακάκης.

Η Ελληνική Χαλυβουργία εκδικείται τους απεργούς εργάτες

Η εργοδοσία της Ελληνικής Χαλυβουργίας προχώρησε χτες, Τετάρτη 1 Αυγούστου, σε έξι τρομοκρατικές και εκδικητικές απολύσεις. Μάλιστα έχει την απαίτηση να μην καταβάλει αποζημίωση. Η εργοδοσία στράφηκε σε βάρος ενός μέλους του Σωματείου, δύο αναπληρωματικών μελών και τριών πρωτοπόρων στην απεργία εργατών, σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Ριζοσπάστη.

Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ καταγγέλλει την Ελληνική Χαλυβουργία και τον μεγαλομέτοχό της Μάνεση

Ο Δημήτρης Στρατούλης, βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ, σε δήλβωσή του αναφέρει:
«Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ καταγγέλλει την Ελληνική Χαλυβουργία και τον μεγαλομέτοχό της για τις 6 νέες εκδικητικές -και ως εκ τούτου καταχρηστικές-, χωρίς αποζημιώσεις –και ως εκ τούτου παράνομες- απολύσεις απεργών εργατών

ΑΡΕΘΟΥΣΑ ένα ακόμη βήμα για την ένταξη στο ΕΣΠΑ με την έγκριση της άδειας δόμησης από το Δήμο


Χθες (Τετάρτη, 1 Αυγούστου), εγκρίθηκε η δόμηση και εκδόθηκε από την Πολεοδομία του Δήμου Χαλκιδέων η οικοδομική άδεια για την επισκευή, αποκατάσταση και μετατροπή του κτηρίου της «Αρέθουσας» σε Διαχρονικό Μουσείο.

ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΗΣ συνεδρίαση για την παρουσίαση των προτεινόμενων παρεμβάσεων από την κυκλοφοριακή μελέτη Βλαστού


Χθες (Τετάρτη, 1 Αυγούστου) το μεσημέρι, στο Δημαρχείο, συνεδρίασε η Δημοτική Επιτροπή Διαβούλευσης, με θέμα «παρουσίαση κυκλοφοριακών μελετών-ρυθμίσεων και εφαρμογή αυτών στην πόλη της Χαλκίδας».

Συμεών Κεδίκογλου: Θέμα συνέπειας για μένα να μην ψηφίσω αυτό τον νόμο


Την ώρα που η χώρα έχει ανάγκη από διαρθρωτικές αλλαγές, το πρώτο νομοσχέδιο που η κυβέρνηση φέρνει στο Κοινοβούλιο, και μάλιστα με τη διαδικασία του κατεπείγοντος, φαντάζει στα μάτια του κόσμου σαν συναλλαγή και υποχώρηση σε μια ισχυρή συντεχνία.

Η Ελλάδα μικραίνει.....

 Με την χθεσινή επίσημη ανακοίνωση της ΕΛΣΤΑΤ  για την απογραφή βγαίνει ένα μόνο συμπέρασμα ότι το ίδιο το κράτος οδήγησε  σε “«Λευκή» γενοκτονία του ελληνικού λαού. Πως αλλιώς κάποιος να διαβάσει τα μέτρα της κρίσης που είχαν στόχευσει την νέα γενιά να μην κάνει παιδιά , να οδηγηθεί στην μετανάστευση να θεωρηθούν τεκμήρια τα τρία παιδιά και να παίσει ο πέλεκυς του ΓΑΠ και του Παπακωσταντίνου στις τρίτ

Συνεχίζεται η υπόθεση για τις αναπτυξιακές....

Συνεχίζει στο σημερινό φύλλο η εφημερίδα  "ΗΜΕΡΑ" το ρεπορτάζ για τις αναπτυξιακές εταιρείες της περιφέρειας στην οποία μπορούμε να διαβάσουμε τα εξής:
Τρέχουν και δεν φτάνουν στην Περιφέρεια Στερεάς με τις εταιρείες μούφα.  Ψάχνουν τρόπους να αποφύγουν το κάζο... 
Απίστευτες δικαιολογίες από την Εύβοια. Παραμύθια νομολογία από την Φθιώτιδα....

Ανακοίνωση της ΠΑΣΚ με αφορμή τη νέα αναβολή της συνάντησης του Υπουργού με το Δ.Σ. της Ο.Λ.Μ.Ε.


Η πρώτη συνάντηση του κ. Αρβανιτόπουλου με το Δ.Σ. της Ο.Λ.Μ.Ε. ήταν προγραμματισμένη για την Πέμπτη 24 Ιουλίου, αλλά αναβλήθηκε γιατί συνέπεσε με την εκλογή του Γραμματέα Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Ν.Δ.

Σχετικά με τις αποσπάσεις των κλάδων ΠΕ06, ΠΕ11 και ΠΕ16


Είναι γνωστό συνάδελφοι των κλάδων ΠΕ06, ΠΕ11 και ΠΕ16 είναι διορισμένοι τόσο στην πρωτοβάθμια όσο και στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση. Είναι επίσης γνωστό ότι, τα τελευταία κυρίως χρόνια, γίνονται αθρόες αποσπάσεις από τη δευτεροβάθμια, προκειμένου να καλυφθούν λειτουργικά κενά της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης στους κλάδους αυτούς.

Καλημέρα


Τετάρτη 1 Αυγούστου 2012

Αχ, Βούλα...

ΠΤΩΧΕΥΣΑΜΕ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ "ΚΑΤΑΠΟΛΕΜΗΣΗΣ ΤΟΥ ΡΑΤΣΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΤΗΣ ΞΕΝΟΦΟΒΙΑΣ"
Όχι ότι στερήσαμε από την χώρα το γκλάμουρ και την εθνική ανάταση από κάποιο μετάλλιο που θα κέρδιζε η Βούλα Παπαχρήστου… 
Όχι. 

Χάλκινο ο Ηλίας Ηλιάδης

Το χάλκινο μετάλλιο κέρδισε ο Ηλίας Ηλιάδης στο τζούντο στην κατηγορία 90κγ. ο οποίος επικράτησε του  Βραζιλιάνου Τιάγκο Καμίλο. Η ελληνική αποστολή κερδίζει το πρώτο της μετάλλιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου.

ΣΥΡΙΖΑ: Η κυβέρνηση πορεύεται με την αγωνία μην θυμώσει η τρόικα


"Η κυβέρνηση εδώ και ενάμιση μήνα πορεύεται δίχως σχέδιο, δίχως στρατηγική, με μόνο οδηγό το μνημόνιο και την αγωνία μην θυμώσει η τρόικα.
Οι δήθεν διαφοροποιήσεις τους αναφορικά με τον τρόπο και τη σειρά των μέτρων δεν μπορούν να κρύψουν αυτή την πραγματικότητα."

Ολοκληρώθηκε η σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών για τα μέτρα 11,5 δισ.ευρώ

Ολοκληρώθηκε η σύσκεψη των τριών πολιτικών αρχηγών με θέμα το πακέτο μέτρων 11,5 δισ. ευρώ. Θα υπαρξει συγκεκριμένη πρόταση για το πακέτο των 11,5 δις δήλωσε ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ Φώτης Κουβέλης και πρόσθεσε πως παραμένει κοινή επιλογή η ελάχιστη επιβάρυνση των αδύναμων κοινωνικών στρωμάτων. Ο ίδιος τόνισε πως συζητήθηκαν τα κεφάλαια αλλά δεν υπήρξε εξειδίκευση των μέτρων.

Ήρθε Αύγουστος και πρέπει να εξομολογηθείς για να κοινωνήσεις της Παναγίας


ΠΕΙΡΑΤΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΚΟ ΤΗΣ ΧΑΛΚΙΔΑΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΤΑΘΗ ΛΕΙΒΑΔΙΤΗ

Παρέμβαση στη συνεδρίαση της επιτροπής διαβούλευσης για τις κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στο κέντρο της Χαλκίδας έκανα σήμερα το απόγευμα:
"Δεν έλαβα πρόσκληση για τη συνεδρίαση, αλλά έλαβα την πρωτοβουλία να παρέμβω στη συνεδρίαση ως ενεργός πολίτης και να καταθέσω την άποψη μου για τις δρομολογούμενες κυκλοφοριακές αλλαγές.

Αναπτυξιακές της Στερεάς είναι "μούφες"....

Εταιρείες "Μούφες" χαρακτηρίζει τις αναπτυξιακές εταιρείες της Περιφέρειας, σε αναλυτικό Ρεπορτάζ  η εφημερίδα της  Λαμίας "ΗΜΕΡΑ". Η εφημερίδα αναφέρει ότι λειτουργούν παράνομα και ότι έπρεπε να έχουν κλείσει από 1/1/2011 σύμφωνα με το νόμο....3463/06 και να έχουν μπει εκκαθαριστές. Καταλογίζει δε, ευθύνες στην πολιτική ηγεσία της περιφέρειας Περιφερειάρχη και Αντιπερειάρχες που δεν προσάρμοσαν τα καταστατικά τους. Αναλυτικά η "ΗΜΕΡΑ" αναφέρει..

2 Υφυπουργός Ιωάννης Κουτσογιάννης 6 Απριλίου 1987: Η προφητική ομιλία για τα πετρέλαια, το Αιγαίο και τους Τούρκους

Ισως η μοναδική σοβαρή ομιλία Ελληνα κυβερνητικού! Διαβάστε όλη τη σύγχρονη ιστορία της Ελλάδας έτσι όπως την βρήκαμε στα πρακτικά της Βουλής! Κατόπιν, δώστε τη να την διαβάσουν τα παιδιά σας!!! 
Το σύνθημα “Η Ελλάδα ανήκει στους Έλληνες” συγκινεί ακόμη και συναρπάζει, όμως κατόρθωσαν οι “υπαλληλίσκοι απόγονοι” και ένα πολιτικό προσωπικό ανάξιο των περιστάσεων, να το μεταμορφώσουν σε …

Όχι, από Παπανδρέου, Λοβέρδο και Χρυσοχοΐδη,Χρήστος Αηδόνης, Γιώργος Ντόλιος και Συμεών Κεδίκογλου στο νομοσχέδιο για την παιδεία

Καταψήφισαν τελικά ο Γιώργος Παπανδρέου, ο Ανδρέας Λοβέρδος και ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, τις αλλαγές στο νομοσχέδιο για την Παιδεία.
Νωρίτερα ο πρώην πρωθυπουργός κατά την εισήγησή του στην Βουλή για την συζήτηση επί του νομοσχεδίου, είπε πως «είχα την πρόθεση να καταψηφίσω και να ζητήσω να αποσυρθεί το νομοσχέδιο.

Bild: Η Ελλάδα δεν έχει στοιχίσει ούτε ένα ευρώ στη Γερμανία

Με 60 εκατομμύρια ευρώ που κέρδισε χάρη στο δανεισμό με αρνητικό επιτόκιο, η βοήθεια στην Ελλάδα δεν έχει στοιχίσει τίποτα ως σήμερα στην Γερμανία. Η συντηρητική γερμανική εφημερίδα Bild, γνωστή για το μένος της εναντίον της χώρας μας, αναγνωρίζει απροκάλυπτα ότι η Γερμανία βγαίνει κερδισμένη από την κρίση του ευρώ.

Παναγιωτακόπουλος κατά Σηφουνάκη

«Όχι 30 αλλά 38 χρόνια είμαι στο ΠΑ.ΣΟ.Κ υπηρετώντας μόνο αρχές και ιδανικά και όχι θέσεις και αξιώματα» δηλώνει ο Γ. Παναγιωτακόπουλος απαντώντας σε δήλωση του Ν. Σηφουνάκη στην ΚΟ ΠΑΣΟΚ και συνεχίζει:
«Δικαιούμαι λοιπόν να μιλώ και θα μιλώ, γιατί δεν εξαργύρωσα την στράτευσή μου με θέσεις.

Το κλεφτρόνι


ΑΠΟΓΡΑΦΗ 2011: «ΑΠΩΛΕΙΕΣ» ΓΙΑ ΤΗΝ ΧΩΡΑ, ΟΤΑ ΣΕ ΠΛΗΘΥΣΜΟ, ΚΑΠ

Μέσα σε μια δεκαετία μειωθήκαμε κατά 1.060.752 άτομα στην χώρα και κατά 5.382 στην Νομό. Το αποδεικνύουν και τα επίσημα στοιχεία της Απογραφής 2011 του Νόμιμου Πληθυσμού (Ν.Π.) -δηλαδή του αριθμού των δημοτών κάθε δήμου της χώρας, ανά δημοτική ενότητα-, η οποία διενεργήθηκε κατά το χρονικό διάστημα από 10-24 Μαΐου 2011, με ημερομηνία αναφοράς την 9η Μαΐου 2011, στοιχεία τα οποία δημοσιοποίησε -όπως προαναφέρθηκε- χθες η ΕΛΣΤΑΤ:

Δ. Σπανούδη: Πανεπιστήμιο Στερεάς Ελλάδας: Το χρονικό ενός προαναγγελθέντος θανάτου

Αδύνατος κρίκος σε μια αλυσίδα περικοπών και συγχωνεύσεων, το Πανεπιστήμιο Στερεάς Ελλάδας βρίσκεται σε οριακό σημείο όπως ακριβώς είχε δρομολογηθεί. 
Ένα ακαδημαϊκό ίδρυμα που στήθηκε πρόχειρα, με βασικό κριτήριο την εξυπηρέτηση των τοπικών πολιτευτών που με τη σειρά τους επιχειρούσαν απλώς να κλείσουν τα στόματα όσων ζητούσαν την ίδρυσή του.

Επερώτηση των Βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ Στερεάς για την λειτουργία και την διαφένεια στην ΑΝΔΙΑ


Το τελευταίο χρόνο, και με ένταση το πρόσφατο διάστημα, δημοσιεύματα του τύπου της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας  αναφέρονται σε θέματα που αφορούν  την Διοίκηση του Φορέα  ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΙΚΗ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΚΑΙ ΣΤΕΡΕΑΣ (ΑΝΔΙΑ) -  μέλος του Ενδιάμεσου Φορέα Επιχειρησιακού Προγράμματος Ανταγωνιστικότητα Επιχειρηματικότητα (ΕΦΕΠΑΕ) και συμβαλλόμενη εταιρεία  με το Υπ. Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων - και  την διαχείριση των κονδυλίων του ΕΣΠΑ 2007-2013 που αφορούν τις Μικρομεσαίες Επιχειρήσεις .

Tην Παρασκευή η έκθεση έργων στο Εργατικό Κέντρο ενός Εργαζόμενου


Το Δ.Σ του σωματείου μας σας προσκαλεί την Παρασκευή 3 Αυγούστου 2012 στην αίθουσα του Εργατικού Κέντρου Εύβοιας όπου ο συνάδελφός μας Θανάσης Δημητρός εκθέτει την προσωπική του συλλογή από έργα χειροτεχνίας:

Ψηφιδωτά-μεταλλογλυπτική -χαλκογραφίες- κοσμήματα από ασήμι και χαλκό.

ΠΑΣΚ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ:Τόσο μαγείρεμα στις αποσπάσεις αυτής της κατηγορίας νομίζω ότι δεν έχει γίνει ποτέ στο παρελθόν.


Σήμερα Παρασκευή 27 Ιουλίου συνεδρίασε το Κ.Υ.Σ.Δ.Ε. και ολοκλήρωσε τις προπαρασκευαστικές ενέργειες για τις αποσπάσεις από Π.Υ.Σ.Δ.Ε. σε Π.Υ.Σ.Δ.Ε.

Π.Α.Σ.Κ αντίθετη στην αύξηση του διδακτικού ωραρίου των εκπαιδευτικών


Σχετικά με την επαναφορά του θέματος για την ενδεχόμενη  αύξηση του διδακτικού ωραρίου των εκπαιδευτικών, όπως προκύπτει αφενός από σχετικά δημοσιεύματα του τύπου και αφετέρου από την απάντηση του υπουργού σε σχετική ερώτηση ότι το θέμα μελετάται, η ΠΑΣΚ καθηγητών Δ.Ε. επισημαίνει τα εξής:

Eυχαριστίες των Πρυτανικών Αρχών του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών για την φιλοξενία

Tις ευχαριστίες τους προς τον δήμαρχο Ερέτριας κ. Βασίλη Βελέντζα, εκφράζουν οι Πρυτανικές Αρχές του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών για την υποστήριξή  του στην διοργάνωση της 70ης Συνόδου Πρυτάνεων που πραγματοποιήθηκε τον περασμένο Ιούνιο στην Ερέτρια.

Κλέαρχος Περγαντάς Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας « Το Πανεπιστήμιο Στερεάς Ελλάδας να διατηρηθεί και να εξελιχθεί σε ένα ανταγωνιστικό και ποιοτικό Τριτοβάθμιο Eκπαιδευτικό Ίδρυμα»


Με αφορμή δημοσιεύματα αναδιάρθρωσης της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης της χώρας «ΑΕΙ και ΤΕΙ» επισημαίνουμε τα εξής:
1. Από την πρώτη στιγμή που αναλάβαμε τα καθήκοντα μας, πρωταρχικός στόχος ήταν και παραμένει η αναβάθμιση του ΑΕΙ και των ΤΕΙ της Περιφέρειας μας.