Σάββατο 27 Οκτωβρίου 2012

Η γενοκτονία ως μέσο ομογενοποίησης του τουρκικού έθνους-κράτους: Η περίπτωση της γενοκτονίας του Ποντιακού Ελληνισμού

Ομιλία στο συνέδριο «Η Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου ως μέρος της Γενοκτονίας των Ελλήνων της Ανατολής», το οποίο διοργανώθηκε στην Πάφο, από την Ιερά Μητρόπολη Πάφου, το Κυπριακό Κέντρο Μελετών (ΚΥΚΕΜ) και το Σύνδεσμο Ελλήνων Διευθυντών Μέσης Εκπαίδευσης Κύπρου στις 12 Οκτωβρίου 2012.

Η γενοκτονία ως μέσο ομογενοποίησης του τουρκικού έθνους-κράτους: "Η περίπτωση της γενοκτονίας του Ποντιακού Ελληνισμού"
Χρήστος Ιακώβου Διευθυντής του Κυπριακού Κέντρου Μελετών (ΚΥΚΕΜ)

Καμμένος: «Ο Παπακωνσταντίνου ελεύθερος και ο Βαξεβάνης διώκεται...»



"ΟΧΙ" των Ελλήνων της Γερμανίας στην Χρυσή Αυγή

"ΟΧΙ" των Ελλήνων της Γερμανίας στην Χρυσή Αυγή
Με δραματικές εκκλήσεις, η Ελληνική Ορθόδοξη Εκκλησία της Γερμανίας, η Ομοσπονδία Ελληνικών Κοινοτήτων και Έλληνες της τρίτης γενιάς μεταναστών στρέφονται κατά του ρατσισμού και της ξενοφοβίας στην Ελλάδα.

Ιερωνυμος: «Νιώθω ότι βρισκόμαστε υπό κατοχή, η κυριαρχία μας υποχωρεί και έχουμε γίνει θύματα μίας τραγικής περίπτωσης τοκογλυφίας»,

«Οι Έλληνες βιώνουμε έναν περίεργο πόλεμο, νιώθω ότι βρισκόμαστε υπό κατοχή, η κυριαρχία μας υποχωρεί και έχουμε γίνει θύματα μίας τραγικής περίπτωσης τοκογλυφίας», δήλωσε σήμερα το πρωί ο αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος.

Λούκα Κατσέλη: ”ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΕΧΕΙ ΜΠΕΙ ΣΤΟ ΑΡΘΡΟ 99, ΕΧΕΙ ΠΤΩΧΕΥΣΕΙ”…

”Είναι καλύτερο σήμερα να κλείσει τον ιστορικό του κύκλο παρά να εξευτελίζονται οι αγώνες τόσων στελεχών και αγωνιστών στο όνομα μιας σφραγίδας ”.
Τη διαπίστωση αυτή κάνει η Λούκα Κατσέλη,με συνέντευξη της στον Τύπο της Κυριακής.

.Επαίτειος


EΠΑΜ υποστολή σημαίας της ΕΕ σε Χαλκίδα, σε Ρόδο και σε Σύρο

To EΠΑΜ κατεβάζει την σημαία της ΕΕ από τα δημόσια κτίρια σε όλη την Ελλάδα. Νωρίτερα είχαμε αναφορά σε αυτό: Το Ε.Πα.Μ. “κατεβάζει” τη Σημαία της Ε.Ε.,ως Σύμβολο της Νέας Κατοχής (video). Έχουμε ακόμη δυο video καθώς και την σχετική ανακοίνωσή του μετώπου. Δείτε το βίντεο από την Χαλκίδα

ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ: Η αυτεπάγγελτη δίωξη εναντίον του δημοσιογράφου Κώστα Βαξεβάνη είναι προκλητική και απαράδεκτη

Διαβάστε το σχόλιο του γραφείου τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ για την αυτεπάγγελτη δίωξη εναντίον του δημοσιογράφου Κ. Βαξεβάνη
“Δυστυχώς η δικαιοσύνη έσπευσε να κινηθεί εναντίον αυτού που αποκαλύπτει, ενώ επιδεικνύει νωθρότητα απέναντι σε αυτούς που συγκαλύπτουν, που έχασαν, ξέχασαν, δεν είδαν, δεν άκουσαν. 

Βαξεβάνης: Θα αλλάξω όνομα σε Χριστοφοράκος


Πριν λίγο μέσω twitter
και το σχόλιο που κυκλοφορεί στα smedia είναι: “Η δίωξη Βαξεβάνη αποδεικνύει ότι η φοροδιαφυγή δεν χαίρει απλά ασυλίας. Είναι το ίδιο το κράτος

Παρασκευή 26 Οκτωβρίου 2012

«Λυπάμαι, δεν ξέρω»

Tου Παντελη Μπουκαλα 
Θα μπορούσε να είναι μια τυχαία δημοσκόπηση. Περπατάει στον δρόμο ο κ. Γ.Π., μεταξύ Ιπποκράτους και Βουλής, και δύο ευγενικοί νεαροί τον παρακαλούν να τους χαρίσει δύο λεπτά από τον πολύτιμο χρόνο του για να τους βοηθήσει με τις απαντήσεις του σε κάποιο γκάλοπ.

Κυπριακή ΑΟΖ: Εγγύηση για 250 χρόνια φυσικού αερίου με καθαρό κέρδος 800 δις!

Στα 60 τρισ. κυβικά πόδια ανέρχονται τα κοιτάσματα φυσικού αερίου στην κυπριακή ΑΟΖ, όπως εκτίμησε σήμερα ο διευθυντής της Υπηρεσίας Ενέργειας του υπουργείου Εμπορίου, Σόλων Κασίνης. Σε δηλώσεις του στο ΡΙΚ, ο κ. Κασίνης επισημαίνει ότι, μόνο στο Οικόπεδο 12,

Οι εκδηλώσεις της ΚΝΕ για την 28η Οκτωβρίου

Με αφορμή την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου, η ΚΝΕ θα πραγματοποιήσει εκδηλώσεις σε Χαλκίδα και Κύμη.

Το ιστορικό «ΟΧΙ» της 28ης Οκτωβρίου 1940 – Ο δραματικός διάλογος Μεταξά και Γκράτσι και η ιστορική άρνηση στην ιταλική πρόκληση

Ο Εμμανουέλε Γκράτσι, πρέσβης της Ιταλίας στην χώρα μας, το 1940, συμπρωταγωνιστής κι αυτός της ιστορικής εκείνης νύχτας της 28/10/1940 στο βιβλίο του, που το ονομάζει με μια πρωτοφανή οξυδέρκεια για το μέλλον του καθεστώτος Μουσολίνι: «Η αρχή του τέλους – η επιχείρηση κατά της Ελλάδος», γράφει τα εξής:

Στην Χαλκίδα για την παρέλαση Κ. Περγαντάς

Την Κυριακή   28/10/2012  ο Περιφερειάρχης  Στερεάς  Ελλάδας κ. Κλέαρχος   Περγαντάς   θα  παραβρεθεί  στην  τελετή  εορτασμού της 28ης Οκτωβρίου 1940, στην Χαλκίδα.

ΔΗΛΩΣΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥ ΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΧΡΗΣΤΟΥ ΖΩΗ ΓΙΑ ΤΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΤΩΝ FINANCIAL TIMES



ΠΟΥ ΠΙΣΤΟΠΟΙΟΥΝ ΟΤΙ Η ΕΛΛΑΔΑ ΕΞΕΛΙΣΣΕΤΑΙ ΑΠΟ ΕΘΝΙΚΑ ΚΥΡΙΑΡΧΟ ΚΡΑΤΟΣ ΣΕ ΠΡΟΤΕΚΤΟΡΑΤΟ ΧΡΕΟΥΣ

«Παρά τις δήθεν αντιστασιακές κορώνες του κ. Βενιζέλου με τις οποίες επιχειρεί να ξορκίσει το φάντασμα της εξέλιξης της πατρίδας μας από εθνικά κυρίαρχη χώρα – ισότιμο εταίρο στους ευρωπαϊκούς θεσμούς, σε προτεκτοράτο χρέους, έρχονται οι έγκυροι Financial Times για να επιβεβαιώσουν ότι αυτό είναι αυτονόητη νομοτέλεια στο πλαίσιο του δευτέρου μνημονίου.

Να αντισταθούμε στη νέα δουλεία και τον φασισμό Απέχουμε από το Περιφερειακό Συμβούλιο της 29ης Οκτωβρίου



Το ΟΧΙ στο φασισμό, τον ναζισμό και στην υποδούλωση, που έγραψε έμπρακτα ο λαός μας το ΄40-44, αποκτά και φέτος ένα ξεχωριστό συμβολισμό την ώρα που τα νέα μέτρα έρχονται για επικύρωση από το κοινοβούλιο.

Πέμπτη 25 Οκτωβρίου 2012

Η γυναίκα του Καίσαρα...

Γράφει : ο Σταύρος Φυντικάκης
Πόσο θα ήθελα να πιστέψω ότι ο Φώτης είναι ο "Ρομπέν"- προστάτης των Εργασιακών δικαιωμάτων όλων των φτωχών και ήδη εξαθλιωμένων Ελλήνων Εργαζομένων..! Πόσο θα ήθελα να πιστέψω ότι ο Φώτης μάλλον από άγνοια δηλώνει πρόσκαιρη ανυπακοή..στα εργασιακά, αφού έχει αποδεχθεί το πλέον βάρβαρο και αντιλαϊκό πακέτο μέτρων των 13,9 δισ συν 5 δισ επιπλέον..σε βάρος του Έλληνα Εργαζόμενου.!!  

ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ: Εγκληματική ενέργεια στο Στόμιο-Κύμης



Πριν λίγες μέρες στο τμήμα κατολισθήσεων του δρόμου Στομίου – Παραλία Κύμης εφαρμόστηκε μια άκρως επικίνδυνη ρύθμιση.
·  Καταργήθηκαν οι ηλεκτρικοί σηματοδότες.

Τρίτη 23 Οκτωβρίου 2012

Εξώδικο Μιχελογιαννάκη στον Πρετεντέρη!

Ο βουλευτής Ιωάννης Μιχελογιαννάκης θεωρώντας ότι αποτελεί αήθη πράξη η αναφορά του κυρίου Πρετεντέρη στη χθεσινή εκπομπή «Ανατροπή» στα «τα άπαντα του Μιχελογιανάκη», για λόγους αξιοπρέπειας του ιδίου και της κοινωνίας του Ηρακλείου, έστειλε εξώδικο.

Εκτός τόπου και χρόνου ο Ευάγγελος Βενιζέλος, είπε αυτά που είπε γιατί έπρεπε κάτι να πει!!!

Την ίδια ώρα που οι πολίτες της χώρας νιώθουν ολοένα και περισσότερο τη θηλιά του μνημονίου και των σκληρών κυβερνητικών μέτρων, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ «σκέφτεται» την άμεση εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας από τον λαό!

Κλίμα "μεγάλης νύχτας εξελίξεων" στα ΜΜΕ

Χωρίς αποφάσεις αλλά με δηλώσεις η σύσκεψη των αρχηγών.

Η νέα πολιτική σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε  σήμερα από τις 15:00 μεταξύ των τριών πολιτικών αρχηγών που συμμετέχουν στην κυβέρνησης και του υπ. Οικονομικών καλά κρατεί με επικοινωνιακό παιγνίδι και άδεια λόγια για γιαλαντζί επαναστάτες.

Μανώλης: “Μας δουλεύουν”


Πολεμικές αποζημιώσεις


«Ξεκάθαρη και ριζική λύση για τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά χωρίς κατασχέσεις και πλειστηριασμούς»



Κατά τη σημερινή συζήτηση στη Βουλή της επίκαιρης ερώτησης του ΣΥΡΙΖΑ για την «άρση  της απαγόρευσης πλειστηριασμών ακινήτων αξίας μέχρι 200.000 ευρώ» που είχε κατατεθεί προς απάντηση στις 16/8/12 ο Βαγγέλης Αποστόλου τόνισε μεταξύ άλλων τα παρακάτω:

Τους έχουν χαρτογραφήσει. Κουβέλης φοβάται μη του "βγει" το ΠΑΣΟΚ από τα "αριστερά" και λέει "ΟΧΙ"

vs
Φαίνεται ότι έχουν χαρτογραφηθεί οι βουλευτές των κομμάτων και ειδικά της ΔΗΜΑΡ. Στο δελτίο ειδήσεων της ΝΕΤ FM το πρωί, με αφορμή την ανεξαρτητοποίηση του βουλευτή  της, ΠΑΣΟΚγενούς Γιάννη  Μιχελογιαννάκη, ο δημοσιογράφος που κάνει ρεπορτάζ για την ΔΗΜΑΡ και το ΠΑΣΟΚ, σε σχετική ερώτηση του συνάδελφού του, αν υπάρχουν άλλοι βουλευτές της ΔΗΜΑΡ για ΟΧΙ είπε ότι εκτός από τον Οδ. Βουδούρη, υπάρχει ακόμη ένας ΠΑΣΟΚγενής βουλευτής από την Αττική και  δεν θα υπάρχουν άλλες διαρροές αν πει ΝΑΙ και τα ψηφίσει ο Φ. Κουβέλης.

Επιστολή SOS παρέδωσαν στον Σίμο Κεδίκογλου, οι τρίτεκνοι Εύβοιας

Επιστολή στον Σίμο Κεδίκογλου, υφυπουργό παρά τω πρωθυπουργό & κυβερνητικό εκπρόσωπο παρέδωσε το Δ.Σ του   Συλλόγου Γονέων με Τρία Τέκνα Ν.Ευβοίας με την ελπίδα η κυβέρνηση να λάβει σοβαρά τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν πλέον οι τρίτεκνες οικογένειες μετά τα αλλεπάλληλα χαράτσια και τις περικοπές μισθών, επιδομάτων και κάθε είδους από τις ελάχιστες παροχές που είχαν αναλυτικά η επιστολή

Το Υπουργείο Παιδείας εγκληματεί σε σχέση με τη β΄ ξένη γλώσσα


Ένα και πλέον μήνα μετά την έναρξη του σχολικού έτους χιλιάδες μαθητές και μαθήτριες των δυο πρώτων  βαθμίδων της εκπαίδευσης στερούνται του δικαιώματος διδασκαλίας της δεύτερης ξένης γλώσσας την οποία έχουν επιλέξει να διδαχθούν.

Εκατοντάδες χιλιάδες από την Περιφέρεια Στερεάς για site, facebook, twitter και δημόσιες σχέσεις

Με ένα και μοναδικό φιλμάκι απροσδιορίστου διάρκειας με θέμα την Στερεά Ελλάδα, από το οποίο στη συνέχεια θα γίνει μοντάζ για 2 τηλεοπτικά σποτ που θα παίζουν κυρίως σε κανάλια του youtube και αναπαραγωγή σε 100 dvd, θα διαφημιστεί η Στερεά Ελλάδα  σύμφωνα με το σχέδιο προκήρυξης διαγωνισμού που εγκρίθηκε από την Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας.

ΤΟΠΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΑΓ. ΙΩΑΝΝΗ ΑΛΙΒΕΡΙΟΥ: Έχει "χαθεί" η Δημοτική Αρχή !!



Μήνες τώρα αναζητούμε μάταια το Αντιδήμαρχο Κύμης-Αλιβερίου για να του εκθέσουμε τα προβλήματα του Χωριού μας και να προωθήσουμε την επίλυση τους.
Το Χωριό μας, ένα μεγάλο και όμορφο Χωριό, ακόμα περιμένει απάντηση στα αιτήματα και στη συνεργασία με τη Δημοτική Αρχή.

ΜΑΓΕΥΤΙΚΕΣ ΒΡΑΔΙΕΣ ΣΤΟ ΙΔΡΥΜΑ ΚΑΚΟΓΙΑΝΝΗ ΜΕ ΤΑ ΜΟΥΣΙΚΑ ΣΕΡΓΙΑΝΙΣΜΑΤΑ ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΛΙΑΡΟΥ



Εξαιρετικές  βραδιές επεφύλαξαν στο Αθηναϊκό κοινό οι καλλιτεχνικές εμπνεύσεις και οι μουσικές συνθέσεις του Γιώργου Λιάρου και των συντελεστών της παραγωγής του,  στο Ίδρυμα Κακογιάννη.   

Μ. Κόλλια: Αναστολή πλειστηριασμών πρώτης κατοικίας



Πληροφορίες, που έχουν έρθει στο φως της δημοσιότητας, φέρουν την κυβέρνηση ευνοϊκά διατεθειμένη να υποκύψει στις πιέσεις των τραπεζών και να άρει το μέτρο της αναστολής των πλειστηριασμών της πρώτης κατοικίας, αντικειμενικής αξίας μέχρι 200.000 ευρώ,

ΝΟΤΗΣ ΜΑΡΙΑΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΤΟΥΡΝΑΡΑ..



«Είναι πασιφανές ότι από τα 31,5 δισ. ευρώ της δόσης του δανείου το ποσό που ενδεχόμενα θα «πέσει» στην αγορά είναι ελάχιστο. Τα κεφάλαια της δόσης θα χρησιμοποιηθούν από την κυβέρνηση για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών, την πληρωμή τοκοχρεολυσίων και την εξόφληση εντόκων γραμματίων του ελληνικού δημοσίου.

Χρυσή Αυτγή: Βορίδη είσαι λαγός

Η Χρυσή Αυγή εναντιώνεται κάθετα στις απαράδεκτες δηλώσεις του "λαγού" του νεοφιλελευθερισμού και πρώην ακροδεξιού ψευτοεθνικιστή Βορίδη.

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ ΑΓΙΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΥ Καταγγέλλει την απουσία από τη Λαϊκή Συνέλευση των εκλεγμένων από το χωριό μας με τη συμπολίτευση Αντιδήμαρχο κ. Μιχάλη Ρήγα και Πρόεδρο του Τοπικού Συμβουλίου κ. Αχιλλέα Μόσχο



    Την Κυριακή 21 Οκτωβρίου 2012 πραγματοποιήθηκε η Λαϊκή Συνέλευση στο χωριό μας που είχε προγραμματίσει η Επιτροπή Αγώνα, προκειμένου να ενημερώσει τους κατοίκους για τις μέχρι σήμερα ενέργειές της και τις τελευταίες εξελίξεις στο θέμα της διαχείρισης των απορριμμάτων στο Δήμο μας.
   Η Επιτροπή Αγώνα ανακοίνωσε στη Λαϊκή Συνέλευση ότι:

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ ΑΓΙΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΥ: Η Λαϊκή Συνέλευση που πραγματοποιήθηκε στο χωριό μας την Κυριακή 21-10-2012 ΟΜΟΦΩΝΑ ΚΑΤΑΓΓΕΛΛΕΙ



Το Δήμαρχο Κύμης Αλιβερίου κ. Δημήτριο Θωμά για τις απαράδεκτες ενέργειες του να διασπάσει την ενότητα των κατοίκων του χωριού μας προκειμένου να υλοποιήσει τα σχέδιά του σχετικά με την δημιουργία ΣΜΑ στην ευρύτερη περιοχή μας. Συγκεκριμένα:

ΝΟΔΕ Δράση συλλογής ρουχισμού



Στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας ΣΤΗΡΙΖΩ συγκεντρώνουμε ρουχισμό για συνανθρώπους μας που το έχουν ανάγκη.
Στόχος μας  είναι η συγκέντρωση όσο το δυνατόν περισσοτέρων ειδών ρουχισμού, με σκοπό να στηρίξουμε τους συνανθρώπους μας που αυτή την εποχή δοκιμάζονται.

Δημ. Αναγνωστάκης: «Στη Δικαιοσύνη οι τραμπούκοι που χτύπησαν τους εργαζόμενους της ΙΝΤΕΡΚΕΜ».



«Η απρόκλητη επίθεση που δέχτηκαν σήμερα το πρωί οι εργαζόμενοι της ΙΝΤΕΡΚΕΜ είναι η κορύφωση μιας σειράς προκλητικών ενεργειών των «επιχειρηματιών» της εταιρίας – που δεν εμφανίζονται στις αρμόδιες αρχές».

Το κλίμα έχει αλλάξει



Ο Πρωθυπουργός κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου, μετά τη Σύνοδο κορυφής στις Βρυξέλλες τόνισε τα εξής:
«Στην ημερήσια διάταξη αυτής της Συνόδου Κορυφής, δεν υπήρχε κανένα θέμα για περιπτώσεις χωρών που αντιμετωπίζουν πρόβλημα δανεισμού.

Ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας κος Κλέαρχος Περγαντάς συμμετείχε στην 23η Ολομέλεια του Κογκρέσου Τοπικών και Περιφερειακών Αρχών του Συμβουλίου της Ευρώπης,



Το Συμβούλιο της Ευρώπης, πάντοτε  αναγνώριζε την κρίσιμη σημασία της δημοκρατίας σε τοπικό και περιφερειακό επίπεδο. Αυτός ήταν και ο λόγος για τη δέσμευσή του να προωθήσει ένα μοντέλο τοπικής αυτοδιοίκησης που θα συμβαδίζει με τις ανάγκες των πολιτών οπουδήποτε και αν βρίσκονται αυτοί.

Β. Αποστόλου: Μη ρωτάς για ποιόν χτυπά η καμπάνα, χτυπάει για σένα: πρόσκληση ενότητας και αγώνα για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων των εργαζομένων της Ιντερκέμ.



Σε πρόσφατη ερώτησή μας προς τους Υπουργούς Εργασίας, Ναυτιλίας και Ανάπτυξης επισημαίναμε τις αυθαίρετες, παράνομες και ληστρικές μεθόδους που χρησιμοποιεί η νέα διεύθυνση της ΙΝΤΕΡΚΕΜ απέναντι στους εργαζόμενους της επιχείρησης και τη τοπική κοινωνία.

Ερώτηση του Β Αποστόλου για άρση της απαγόρευσης πλειστηριασμών ακινήτων αξίας μέχρι 200.000 ευρώ



Σειρά πανομοιότυπων δημοσιεύσεων τις τελευταίες μέρες σε έντυπα και ηλεκτρονικά μέσα ενημέρωσης αναφέρονται στην άρση της απαγόρευσης, μετά τις 31/12/2012, των πλειστηριασμών  ακινήτων από τις τράπεζες για ποσά οφειλών έως 200.000 ευρώ για χρέη από στεγαστικά δάνεια.

Ο ΣΥΡΙΖΑ συμπαραστέκεται στα προβλήματα της Χίου και θα αγωνιστεί μαζί τους κατοίκους της για την ανόρθωση της τοπικής οικονομίας και βελτίωση της ποιότητας ζωής



Στα πλαίσια της παρακολούθησης από το ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ της πορείας αποκατάστασης των πληγεισών από τη πυρκαγιά του καλοκαιριού περιοχών της Χίου ο βουλευτής Βαγγέλης Αποστόλου πραγματοποίησε διήμερη επίσκεψη στο νησί 

Συμεών Κεδίκογλου Καταδικάζουμε τα επεισόδια εις βάρος των εργαζομένων στην ΙΝΤΕΡΚΕΜ



Οι πρακτικές βίας, όπως είδαν το φως της δημοσιότητας, εις βάρος απλήρωτων εργαζομένων στην ΙΝΤΕΡΚΕΜ είναι προφανώς καταδικαστέες με τον πλέον ξεκάθαρο τρόπο. Η πολιτεία πρέπει να αντιδράσει με την παρέμβαση εισαγγελέα και των αστυνομικών αρχών.

Ερώτηση του Συμεών Κεδίκογλου για το διαφημιστικό πρόγραμμα του Υπουργείου Μακεδονίας Θράκης αξίας 60.000€ για το 2012



Δαπάνες για πρόγραμμα διαφημιστικής προβολής των δράσεων του Υπουργείου, που η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ είχε καταργήσει, δαπάνες για αμοιβές δημιουργικού για διαφημιστική καταχώρηση, δαπάνες για δημοσιεύσεις σε εφημερίδα με αφορμή την επέτειο απελευθέρωσης της Μακεδονίας…

Δευτέρα 22 Οκτωβρίου 2012

Ο «μαύρος λογαριασμός» για όσους έχουν τρία παιδιά

Εκτός από την κατάργηση του αφορολογήτου της κλίμακας που επιβαρύνει τους τρίτεκνους με 700 ευρώ ετησίως, ο «μαύρος λογαριασμός» περιλαμβάνει και την κατάργηση του επιδόματος που χορηγείται μέσω σήμερα μέσω του ΟΓΑ. Έτσι, η επιβάρυνση ανεβαίνει σε δυσθεώρητα ύψη.

Το Σύνταγμα ερωτά..

Ερωτά το Σύνταγμα: προβλέπεται η ελληνική κυβέρνηση να έχει ξένους ελεγκτές;
Προβλέπει το Ελληνικό Σύνταγμα τη δυνατότητα σε έναν Έλληνα Πρωθυπουργό και συνακολούθως στο σύνολο μιας ελληνικής κυβέρνησης, στο Υπουργικό Συμβούλιο δηλαδή, να παραχωρούν εν σώματι και οικειοθελώς εξουσίες και αρμοδιότητες σε φυσική ή νομικά πρόσωπα

Διαγράφικε ο βουλευτής Φθιώτιδας της ΝΔ, Νίκος Σταυρογιάννης, Δεν αντέχουν "διαρροές"

Από το Γραφείο Τύπου της Νέας Δημοκρατίας εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:
Ο Πρωθυπουργός και Πρόεδρος της Κ.Ο. της Νέας Δημοκρατίας κ. Αντώνης Σαμαράς, με επιστολή του προς τον Πρόεδρο της Βουλής κ. Ευάγγελο Μεϊμαράκη, του γνωστοποιεί ότι θέτει εκτός Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Νέας Δημοκρατίας τον Βουλευτή Φθιώτιδος κ. Νίκο Σταυρογιάννη.