Σάββατο 23 Μαρτίου 2013

Τα κουρεμένα


ΚΥΠΡΟΣ: Μήπως ο πραγματικός στόχος είναι οι 14 τόνοι χρυσού της Μεγαλονησου;


Η πρόταση που έγινε για την Κύπρο από το Eurogroup είναι τόσο οικονομικά όσο και πολιτικά “παράλογη” και γι αυτό ακριβώς τον λόγο υπάρχει ένα μεγάλο ερώτημα, μήπως τελικά αυτό που κρύβεται πίσω απο ολη την Κυπριακή κρίση να ειναι η επιθυμία για την κατάσχεση των αποθεμάτων χρυσού της Κύπρου;
Το άρθρο απο το ‘Voice of Russia’ θέτει κάποια εύλογα ερωτήματα    

Spiegel: Έξω φρενών η Μέρκελ, φοβάται κίνδυνο ντόμινο στην ευρωζώνη

Άνγκελα Μέρκελ είναι γνωστή για τη μετρημένη προσέγγισή της ακόμη και για τα πιο αμφιλεγόμενα ζητήματα. Η κρίση στην Κύπρο, ωστόσο, έχει εξοργίσει τη γερμανίδα καγκελάριο. Σε κοινοβουλευτικές συνεδριάσεις που έλαβαν χώρα το πρωί της Παρασκευής, ελάχιστα έκρυψε την οργή της, αναφέρει η Spiegel Online.

Χρυσοπράσινο μήλο

Άλκης Γαλδαδάς
Έλληνες και Ελληνοκύπριοι ανακάλυψαν, τις προηγούμενες ημέρες, ότι βρίσκονται μέσα σε ένα πλοίο που το πλήρωμά του, από τους καπεταναίους μέχρι τον τελευταίο μούτσο, δεν έχει ιδέα για το πώς κυβερνιέται ακόμη και μια βάρκα. 
Ίσως τους έφεραν με κάποια μετάταξη από την ΤΡΕΝΟΣΕ, ίσως από κάπου αλλού, αλλά για τη θάλασσα, αυτοί, δεν κάνουν.

Ο «ΓΕΡΜΑΝΙΚΟΣ ΑΤΤΙΛΑΣ» ΕΚΒΙΑΖΕΙ ΩΜΑ ΤΗΝ ΚΥΠΡΟ

Του Γ. ΔΕΛΑΣΤΙΚ*
Τελεσίγραφο (!) παράδοσης της κυπριακής οικονομίας στα νύχια της τρόικας μέχρι τη Δευτέρα έστειλαν στη Λευκωσία οι Γερμανοί μέσω της ΕΚΤ. Εκβιάζουν τους Κύπριους ότι η ΕΚΤ θα διακόψει τη χορήγηση ρευστότητας στις κυπριακές τράπεζες μετά την εκπνοή του τελεσίγραφου οδηγώντας έτσι σε χρεοκοπία την Κυπριακή Δημοκρατία,

ΑΔΙΑΝΟΗΤΟ ΚΑΙ ΕΞΩΦΡΕΝΙΚΟ ΤΟ PLAN B ΤΗΣ ΚΥΠΡΙΑΚΗΣ ΗΓΕΣΙΑΣ

Μετά το περήφανο "όχι" του Κυπριακού λαού, η Κυπριακή ηγεσία, υπό την καθοδήγηση του ανεκδιήγητου μνημονιακού και Ανανιστή Ν. Αναστασιάδη, έκανε άτακτη αναδίπλωση και επιχειρεί να ξαναβάλει τη χώρα στο πλαίσιο σφαγείο του Eurogroup, της τρόικας και του μνημονίου.

Λάθη στην Κύπρο, δυσκολίες για Σαμαρά

Του Αθανασιου Έλλις
Στις ενέργειες των ισχυρών μελών και των θεσμών της Ευρώπης τα τελευταία τρία χρόνια δεν διακρίνει κανείς διορατικότητα, ευφυή σχεδιασμό, συνέπεια και αποτελεσματικότητα.

Εγκρίθηκαν τα 9 νομοσχέδια από την Κυπριακή Βουλή

Εγκρίθηκαν χθες αργά το βράδυ από το κυπριακό κοινοβούλιο και τα νομοσχέδια για τη «διάσωση» της κυπριακής οικονομίας. Έρχεται «ψαλίδι» που μπορεί να φτάσει και το 25% στις καταθέσεις πάνω από 100.000.

Μετά την Κύπρο «άνοιξε η όρεξη» και για την Ελλάδα

Του Βαγγέλη Δουράκη
Και τώρα… Ελλάδα: Η υπόθεση Κύπρος μοιάζει να μπαίνει πια στον δρόμο που …χάραξε η τρόικα και τα βλέμματα των πιστωτών μοιραία στρέφονται προς την Αθήνα. Λίγο μετά τις 31 Μαρτίου και το Πάσχα των Καθολικών Πολ Τόμσεν, Ματίας Μορς και Κλάους Μαζούχ θα πατήσουν και πάλι ελληνικό έδαφος με άγριες διαθέσεις.

Bloomberg: Το ευρωπαϊκό σχέδιο διάσωσης των... γερμανικών τραπεζώ

Ζύγουρα Βίλη
Οι ασφυκτικές γερμανικές πιέσεις για τη συρρίκνωση του «υπερδιογκωμένου» κυπριακού τραπεζικού τομέα, τον τερματισμό του «ξεπλύματος βρόμικου (ρωσικού) χρήματος» και την υιοθέτηση ενός νέου, λελογισμένου και «ηθικά αποδεκτού» οικονομικού μοντέλου από τη Μεγαλόνησο, παραπέμπει σε ένα παρελθόν,

Παρασκευή 22 Μαρτίου 2013

Ισραήλ: "Αφήνει" την Κύπρο για την Τουρκία;;

 Ισραήλ: Αλλάζουν τα δεδομένα στην κυπριακή ΑΟΖ
Η ομαλοποίηση των σχέσεων του Ισραήλ με την Τουρκία θα φέρει «δραματικές αλλαγές» στην Ανατολική Μεσόγειο, δηλώνει στο CNN Turk ο πρώην υπουργός Εξωτερικών του Ισραήλ, Alon Liel, σύμφωνα με δημοσίευμα της "Καθημερινής Κύπρου".

Bloomberg: Στο μάτι του κυκλώνα ο ένθερμος υποστηρικτής του Βερολίνου Ολι Ρεν

Στο μάτι του κυκλώνα που ο ίδιος φέρεται να έχει με επιμέλεια προκαλέσει ο επίτροπος Οικονομικών Ολι Ρεν, βασικός υπέρμαχος της γερμανικής πολιτικής λιτότητας, σύμφωνα με το πρακτορείο Bloomberg. 

Όνειρα θερινής νυχτός


Πιάστηκαν στα χέρια στο συνέδριο της ΓΣΕΕ στην Αλεξανδρούπολη.

Εχθές το βράδυ, απειλήθηκε επεισόδιο μεταξύ στελεχών της ΔΑΚΕ, ενώ κάποιοι υποστηρίζουν ότι έπεσαν και κάτι ψιλές… Αφορμή, σύμφωνα με πληροφορίες, ήταν το αίτημα του επικεφαλής της παράταξης Νίκου Κιουτσούκη να ζητήσει από τους συνέδρους που ελέγχει (ή νόμιζε ότι ελέγχει μετά την επανάκαμψή του στη ΝΔ) να λάβουν σταυρωμένα ψηφοδέλτια.

Διώχνουν την Τίνα Μπιρμπίλη από τον ΟΟΣΑ - Αντίο στα 7.500 ευρώ μηνιαίως!

Την αντικατάσταση της Τίνας Μπιρμπίλη από τον Οργανισμό Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης αποφάσισε η κυβέρνηση, μετά από δεκαοκτώ μήνες που είχε εγκατασταθεί στην έδρα του οργανισμού στο Παρίσι.

Συνεργάτης του Ντάισελμπλουμ εκθέτει τον Στουρνάρα

Πηγή από του Eurogroup παραδέχεται: «Ο Έλληνας ΥΠΟΙΚ συντάχθηκε απόλυτα με τον Σόϊμπλε για την Κύπρο»!
Έκθετος- αυτή τη φορά περισσότερο από ποτέ- είναι ο Έλληνας υπουργός Οικονομικών κ. Γιάννης Στουρνάρας για την στάση που έλαβε στο πρόσφατο κρίσιμο Eurogroup για την Κύπρο.

Συμφωνία με την Phillip Morris S.A. για την αγορά καπνών ελληνικής παραγωγής




Στο πλαίσιο της κατ’ επίφαση “αναπτυξιακής πολιτικής” και προσέλκυσης επενδύσεων από πολυεθνικά μονοπώλια του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, ανακοινώθηκε με τυμπανοκρουσίες και επισημότητες, από τον ίδιο τον Υπουργό, η υπογραφή συμφωνίας με την πολυεθνική καπνοβιομηχανία Phillip Morris International Management S.A., στο Μέγαρο Μαξίμου παρουσία του Αντώνη Σαμαρά, στα τέλη του Φεβρουαρίου.

Συνεδριάζει το Περιφερειακό Συμβούλιο

Συνεδριάζει το Περιφερειακό Συμβούλιο Στερεάς Ελλάδας στις  27 Μαρτίου  2013, ημέρα  Τετάρτη και ώρα 11.30π.μ. στην αίθουσα συνεδριάσεων του Περιφερειακού Συμβουλίου Στερεάς Ελλάδας (Αινιάνων 8), με τα ακόλουθα  θέματα της Ημερήσιας Διάταξης: ΘΕΜΑ 1ο:   Θεώρηση επαγγελματικής άδειας λαϊκών αγορών σύμφωνα με το άρθρο 2 παρ.Α εδ.4 του Π.Δ.51/2006 όπως ισχύει.

Επιστολή διαμαρτυρίας Συλλόγου Προστασίας Περιβάλλοντος στον Δήμαρχο Ερέτριας

Με επιστολή του στον Δήμαρχο Ερέτριας, ο Σύλλογος Προστασίας Περιβάλλοντος εκφράζει την διαμαρτυρία του, στην απόφαση του για καύση των σκουπιδιών στο Αλιβέρι και όχι στην Ερέτρια.

Διάθεση προϊόντων την Κυριακή 24 Μαρτίου, στο Πάρκο του Λαού στη Χαλκίδα

Την Κυριακή 24 Μαρτίου θα πραγματοποιηθεί στον Πάρκο του Λαού στη Χαλκίδα, διανομή προϊόντων από τους παραγωγούς κατευθείαν στους καταναλωτές.
Η Εθελοντική Ομάδα «μία…στάση» της ΕΠΚΑ-ΣΤΕ, σας γνωρίζει,

Πέμπτη 21 Μαρτίου 2013

Βάλτε υποψηφιότητα για διοικητής σε νοσοκομείο και ενημερώστε την ΔΗΜΑΡ!!!

Ιδού το κομματικό κράτος της ΔΗΜΑΡ
“Χατζησωκράτης στο thepaper.gr: «Υπάρχει πιο δημοκρατική διαδικασία απ’ αυτό;» 
Ένα e-mail που έφτασε σε χιλιάδες παραλήπτες, μέλη της ΔΗΜΑΡ προκάλεσε αίσθηση σε σελίδες κοινωνικής δικτύωσης.

Ρίχνει την Κύπρο στους... καρχαρίες ο Economist

“Κι εκεί που νόμιζες ότι ήσουν ασφαλής...”

Δε θα μπορούσε να κυριαρχεί άλλο θέμα πλην αυτού της Κύπρου από το εξώφυλλο του περιοδικού The Economist που κυκλοφορεί αύριο Παρασκευή, και αυτό συμβαίνει με αρκετά εντυπωσιακό τρόπο.
Στο εξώφυλλο του οικονομικού περιοδικού απεικονίζεται η Κύπρος μισοβυθισμένη μέσα στον ωκεανό, με καρχαρίες γύρω να καραδοκούν.

Η Ουρανία Παπανδρέου σε νέο πολιτικό σχηματισμό

Ιδρύθηκε σήμερα και επίσημα το ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ, μια πολιτική κίνηση που φιλοδοξεί να συμβάλλει στην Δημοκρατική Πατριωτική Συμπαράταξη όλων των Ελλήνων και την Ενότητα και Συνεργασία των Πατριωτικών πολιτικών, πνευματικών και κοινωνικών δυνάμεων της χώρας,

Ο Σταμάτης Γκάβαλης στο Νέο κόμμα του Χρήστου Ζωη ΝΕΑ ΜΕΡΑ

Νέα ΜΕ.Ρ.Α. (Μεταρρυθμιστική Ριζοσπαστική Ανασυγκρότηση) ονομάζεται το νέο κόμμα που ηγείται ο Λαρισαίος πολιτικός Χρήστος Ζώης.
To μεσημέρι ο Γενικός Διευθυντής του νέου κόμματος Υποπτέραρχος ε.α Νικόλαος Θεοχάρης  και οι δικηγόροι Γεώργιος Νούλας και Νικόλαος Πρωτέκδικος προσήλθαν στον  Άρειο Πάγο και κατέθεσαν τη δήλωση ίδρυσης του νεοσύστατου κόμματος.

Η Λούκα Κατσέλη στο Euro50 Group



«Η κρίση στην ευρωζώνη και η πορεία προς την πολιτική ολοκλήρωση θα βρεθούν στο επίκεντρο της συνάντησης του Euro50 Group, στις εργασίες του οποίου θα συμμετέχει η πρόεδρος της “Κοινωνικής Συμφωνίας” καθηγήτρια Λούκα Τ. Κατσέλη την Παρασκευή 22 Μαρτίου 2013 στις Βρυξέλλες.

ΝΕΑ ΑΝΑΚΛΗΣΗ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ ΛΟΓΩ ΑΝΙΧΝΕΥΣΗΣ DNA ΑΛΟΓΟΥ

Στην ανάκληση προϊόντων από την ελληνική αγορά, λόγω ανίχνευσης DNA αλόγου, προχώρησε ο Ενιαίος Φορέας Ελέγχου Τροφίμων (ΕΦΕΤ). Συγκεκριμένα, πρόκειται για τα προϊόντα:

«Φύλλο και φτερό» το σπίτι της Λαγκάρντ

«Φύλλο και φτερό» το σπίτι της Λαγκάρντ  Eφοδο στο πολυτελές διαμέρισμα της σιδηράς κυρίας του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου Κριστίν Λαγκάρντ στο Παρίσι πραγματοποίησαν χθες οι γαλλικές αρχές, ψάχνοντας στοιχεία για την υπόθεση του σκανδάλου Ταπί, το οποίο στοιχειώνει εδώ και 6 χρόνια την πολιτική της καριέρα.

ΕΕ ΚΑΙ ΚΥΠΡΟΣ.ΟΙ "ΠΥΛΕΣ ΤΗΣ ΚΟΛΑΣΗΣ" ΑΝΟΙΞΑΝ!

Toυ ΠΑΝ.ΣΩΤΗΡΗ
Ένας κυνικός παρατηρητής μπορεί να έβλεπε ακόμη και χαιρέκακα τον πανικό της πολιτικής τάξης του κράτους – οικοπέδου (και φορολογικού παραδείσου...) μπροστά στις αποφάσεις του Eurogroup για τη φορολόγηση των καταθέσεων.

Ενταλμα σύλληψης σε βάρος της αδελφής της Γκούντρουν Τσοχατζοπούλου

Δεν έχουν τέλος τα ευρήματα των ανακριτικών αρχών που χειρίστηκαν την υπόθεση των «χρυσών μιζών» από την υπογραφή εξοπλιστικών προγραμμάτων με βασικό κατηγορούμενο τον Άκη Τσοχατζόπουλου.

Ο Καμμένος συνταντά Τσίπρα για την πρόταση δυσπιστίας κατά Στουρνάρα

Τον πρόεδρο της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ, κ. Αλέξη Τσιπρα  αναμένεται να επισκεφθεί αύριο το μεσημέρι ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων, κ. Πάνος Καμμένος προκειμένου να του ζητήσει να συνυπογράψει η αξιωματική αντιπολίτευση την πρόταση δυσπιστίας κατά του υπουργού Οικονομικών Ιωάννη Στουρνάρα.

Ύπουλη κίνηση Σόμπλε για να διαιρέσει την Κύπρο

Όπως αποκάλυψε ο Τάσος Τέλλογλου στο δελτίο ειδήσεων του Σκάι, ο Βόλφγκαγκ Σόιμπλε κατέθεσε έγγραφο στη γερμανική Βουλή, σύμφωνα με το οποίο τα μέτρα που λήφθηκαν την περασμένη Παρασκευή στο Euorgoup για την Κύπρο, είχαν συμφωνηθεί από τις 23 Νοεμβρίου με τον Πρόεδρο Χριστόφια.

«Έσπασε» το γραφείο του ο Στουρνάρας από τα νεύρα του με τους Κύπριους

Έξαλλος με την απόφαση των Κυπρίων βουλευτών φέρεται ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας. Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του newpost, χθες το βράδυ έκανε το γραφείο του «γυαλιά-καρφιά».

Πρόγραμμα εορταστικών εκδηλώσεων ενόψει 25ης Μαρτίου στη Χαλκίδα

Με ανακοίνωσή της η Περιφερειακή Ενότητα Ευβοίας, παραθέτει το πρόγραμμα των εορταστικών εκδηλώσεων που θα λάβουν χώρα στη Χαλκίδα, ενόψει της 25ης Μαρτίου. 

Παρασκευή 22 Μαρτίου 2013

Παραιτήθηκε ο Στ. Γκάβαλς από τη Νέα Δημοκρατία!



Επιστολή παραίτησης από το κόμμα της Νέας Δημοκρατίας απέστειλε στον Πρόεδρο του κόμματος, Αντώνη Σαμαρά, ο Σταμάτης Γκάβαλης. Αναφέρει συγκεκριμένα: Κύριε Πρόεδρε, Μετά  από  30  χρόνια  ενεργού  παρουσίας  και  δράσης,   αναγκάζομαι  να υποβάλω  την  παραίτησή  μου  από  την  Πολιτική  Επιτροπή  της  ΝΔ  και  να καταθέσω  την  κομματική  μου  ταυτότητα.

Απάντηση Υπουργού Υγείας για σύστημα υγείας Β. Εύβοιας σε ερώτηση του Β. Αποστόλου



Έπειτα από ερώτηση που είχε καταθέσει ο βουλευτής Ευβοίας του ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ Βαγγέλης Αποστόλου στις 11/2/2013 με θέμα: «Καταρρέει το Σύστημα Υγείας στην Βόρεια Εύβοια», ο αρμόδιος Υπουργός Υγείας κ. Ανδρέας Λυκουρέντζος απάντησε στις 14/3/2013 τα εξής:

ΣΥΡΙΖΑ ΕΥΒΟΙΑΣ: Τί εχει να πεί η Ν.Δ. τώρα που συντάχθηκε στο Eurogroup σε ένα σχέδιο για την καταστροφή της Κύπρου ;

Η ΝΟΔΕ Εύβοιας της Ν.Δ., σε χθεσινή  της ανακοίνωση για τις δραματικές εξελίξεις στην Κυπριακή Δημοκρατία, που προκαλεί άλλο ένα σχέδιο «διάσωσης» των δανειστών, αυτή τη φορά τινάζοντας στον αέρα τα φληναφήματα περί «ευρωπαϊκής» αλληλεγγύης και εγγύησης των καταθέσεων, βρήκε τον «ένοχο».

«Η ευημερία και η ανάπτυξη θα επιστρέψει και στην Κύπρο και στην Ελλάδα».



Την συμπαράσταση της Ελλάδας στην δοκιμασία της Κύπρου καθώς και την εκτίμηση ότι η «ευημερία και η ανάπτυξη θα επιστρέψουν σύντομα και στην Κύπρο και στην Ελλάδα» κατέθεσε με δήλωσή του μετά τις τελευταίες εξελίξεις στο Eurogroup, ο Πρωθυπουργός κ. Αντώνης Σαμαράς.

ΝΔ:Η χρησιμότητα του ΣΥΡΙΖΑ είναι να μας δείχνει πόσο καταστροφική είναι η πολιτική του ανευθυνότητα



Την πολιτική ανευθυνότητα και τη δημαγωγία του ΣΥΡΙΖΑ καταγγέλλει η Νέα Δημοκρατία με αφορμή την στάση της αξιωματικής αντιπολίτευσης για τις εξελίξεις στην Κύπρο.

Προκήρυξη ανοιχτού διαγωνισμού για την ανάθεση του έργου «Αναστήλωση κτιρίου «Κύμα» στα Λουτρά Αιδηψού»

Με απόφαση του Αντιπεριφερειάρχη Ευβοίας Αθανασίου Μπουραντά, προκηρύχθηκε ανοιχτός διαγωνισμός για την ανάθεση του έργου «Αναστήλωση κτιρίου «Κύμα», στα Λουτρά Αιδηψού».

Πρόσκληση Δημοτικής Επιτροπής Παιδείας


Την Παρασκευή 22 Μαρτίου θα συνεδριάσει η Δημοτική Επιτροπή Παιδείας για την συζήτηση και λήψη αποφάσεων σε σημαντικά θέματα.

Δήμος Ερετριας: 3+1 Μύθοι για την «επιστροφή​» του Μ. Γιακουβάκη στη ΔΕΥΑΕ

Με επιστολή του ο Δήμαρχος Ερέτριας Β. Βελέντζας, αποκαθιστά την αλήθεια σχετικά με την επικείμενη «επιστροφή​» του πρώην αντιπροέδρου της ΔΕΥΑΕ, Μιλτιάδη Γιακουβάκη.

Δήλωση Αθ. Χειμάρα για το θέμα της ΣΔΟΕ

Με επιστολή του ο Αθανάσιος Χειμάρας, δίνει την επίσημη απάντηση της ΣΔΟΕ, σχετικά με την εμπλοκή του ονόματος του σε παράνομο πλουτισμό, καθώς μετά από διετή έλεγχο της ΣΔΟΕ, δεν προέκυψε κανένα επιβαρυντικό στοιχείο.

Κυριακή 17 Μαρτίου 2013

Κοινωνική ανισότητα στην Ευρώπη

Μαυροζαχαράκης Μανόλης 
-Κοινωνιολόγος –Πολιτικός Επιστήμονας:  
Στο τελευταίο του βιβλίο «το τίμημα της ανισότητας» το οποίο αναφέρεται κυρίως στην Αμερική  ο νομπελίστας οικονομολόγος J. Stiglitz διαπιστώνει ότι η κρίση επιδείνωσε κατά πολύ την θέση των κατώτερων και μεσαίων στρωμάτων ενώ το πλουσιότερο 1 % του πληθυσμού παρά τα πλήγματα που δέχτηκε, κράτησε ένα τεράστιο τμήμα του εθνικού εισοδήματος δηλαδή το ένα  πέμπτο. 

Αλλάζουν τους συσχετισμούς οι 38 σύνεδροι της ΠΑΣΚ που αποχώρησαν

Ένα διαφορετικό σκηνικό διαμορφώνει λίγες ημέρες πριν το συνέδριο της ΓΣΕΕ στην Αλεξανδρούπολη η εμφάνιση συνδικαλιστικών στελεχών της ΠΑΣΚ που, παρουσιάζοντας νέα πολιτικοσυνδικαλιστική πλατφόρμα, διαχωρίζουν τη θέση τους από την ηγεσία της παράταξης και της ΓΣΕΕ, οδηγώντας την έτσι στην πρώτη μετά το 1985 κρίση και διάσπαση.

Economist: Άδικο και κοντόφθαλμο το κυπριακό deal

Όποια και αν ήταν η λογική της, η απόφαση είναι λάθος για τρεις λόγους.
Ο πρώτος είναι ότι «ξαναξυπνά» τον κίνδυνο μετάστασης της κρίσης, από άλλο μέρος της ευρωζώνης. Οι καταθέτες είχαν καταφέρει μέχρι τώρα να βγουν γενικά αλώβητοι από την οικονομική κρίση.
 
Τώρα όμως πρέπει να υποστούν “bail in”, και ορισμένοι από αυτούς κατά παράβαση της ρητής υπόσχεσης που είχαν λάβει ότι μπορούν να είναι σίγουροι ότι θα πάρουν πίσω τα χρήματά τους ακόμα και αν καταρρεύσει μια τράπεζα.

Karl Whelan στο Forbes “Εντυπωσιακό το πόσοι Έλληνες έχουν ακόμα τα λεφτά τους στις τράπεζες...”

Το κρίσιμο ερώτημα πλέον είναι πως θα αντιδράσουν οι καταθέτες στην υπόλοιπη Ευρωζώνη, πρωτίστως στις χώρες που ήδη βρίσκονται σε καθεστώς στήριξής τους από τους εταίρους τους και κυρίως στην Ισπανία, τη χώρα με τον – κατά τεκμήριο – μεγαλύτερο τραπεζικό τομέα σε σχέση με τις υπόλοιπες του ... Μνημονίου.

Αρχιεπίσκοπος Χρυσόστομος: Η Κύπρος να φύγει από ευρώ

"Προστυχιά των Ευρωπαίων" χαρακτήρισε ο Αρχιεπίσκοπος Χρυσόστομος τις εξελίξεις μετά την απόφαση του Eurogroup.
Επιπλέον υπογράμμισε πως την στιγμή που η Κύπρος φθάσει σε σημείο, στο οποίο θα μπορεί να φύγει από την Ευρωζώνη, θα πρέπει να το κάνει.

Κύπρος:Αναβάλλεται η συνεδρίαση της Βουλής καθότι δεν "βγαίνουν" τα ΝΑΙ

Ολοκληρώθηκε  το υπουργικό συμβούλιο στην Κύπρο με τις τελευταίες πληροφορίες να κάνουν λόγο για απόφαση αναβολής της συνεδρίασης της ολομέλειας στη βουλή (ήταν προγραμματισμένη για τις 4.30 μ.μ.), στην οποία θα εγκρίνονταν ή όχι στο σύνολό του το πρόγραμμα διάσωσης της κυπριακής οικονομίας, όπως αποφασίστηκε στο Εurogroup της Παρασκευής.

ΕΠΟ τέλος ο Κατίδης από όλες τις εθνικές!

Με αφορμή τον ναζιστικό χαιρετισμό του Γιώργου Κατίδη στο σαββατιάτικο ματς (16/3) ανάμεσα στην ΑΕΚ και την Βέροια, η ΕΠΟ έλαβε την απόφαση να “τελειώσει” τον ποδοσφαιριστή από όλες τις εθνικές ομάδες.
Επειτα από αστραπιαίες κινήσεις των ανθρώπων της ελληνικής ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας, “έκλεισε” η πόρτα των εθνικών ομάδων στον νεαρό ποδοσφαιριστή της ΑΕΚ, Γιώργο Κατίδη.
Αναλυτικά η απόφαση της ΕΠΟ για τον Κατίδη: