Σάββατο 6 Απριλίου 2013

Να γιατί η Ρωσία δεν "στήριξε" την Κύπρο!!!

Πούτιν: Όσο περισσότερο μας κουρεύετε, τόσο καλύτερα για μας
Ο πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν υποστήριξε ότι η κυπριακή τραπεζική κρίση μπορεί να είναι προς όφελος της Μόσχας και ενθάρρυνε τους Ρώσους να επενδύσουν στη χώρα τους γιατί η περιπέτεια της Κύπρου κατέδειξε την "αστάθεια" των δυτικών χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων.

Στην Κύμη η κηδεία του Ναύαρχου Νίκου Παππά

Απεβίωσε την Παρασκευή τις πρώτες πρωϊνές ώρες ο ναύαρχος εν αποστρατεία Νικόλαος Παππάς.
Ο Νίκος Παππάς, ως κυβερνήτης του θρυλικού αντιτορπιλικού «Βέλος» είχε πρωτοστατήσει στο Κίνημα του Πολεμικού Ναυτικού κατά της Χούντας, το 1973. 

ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΣΤΑ ΜΕΛΗ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΤΡΙΤΕΚΝΩΝ Ν. ΕΥΒΟΙΑΣ

Το Lithos Villas είναι χτισμένο σε παραδοσιακό στιλ και βρίσκεται σε έναν καταπράσινο λόφο στην Κάρυστο Ευβοίας, προσφέροντας κομψά καταλύματα με δυνατότητα προετοιμασίας γευμάτων και τζάκι. 

Η ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΚΕΦΑΛΑΙΟΥ ΕΠΕΝΔΥΣΕΩΝ ΣΕ ΕΡΓΑ ΟΤΑ (Κ.Ε.Υ.Ο.) ΚΑΙ Η ΥΠΟΣΤΗΡΙΚΤΙΚΗ ΣΥΜΒΟΛΗ ΤΗΣ Π.Ε.Τ.Α. Α.Ε

Η Π.Ε.Τ.Α. Α.Ε. συμμετείχε  σε δύο σημαντικές εκδηλώσεις  για την χρηματοδότηση ενεργειακών πολιτικών που ενδιαφέρουν τους Δήμους και τις Περιφέρειες. Πρόκειται για την Ημερίδα «Δήμος και Ενέργεια: Μία εναλλακτική προσέγγιση στην οικονομική κρίση» που συνδιοργάνωσε το Κ.Α.Π.Ε. ,

Συνάντηση του ΣΥΡΙΖΑ με τους εργαζόμενους του εργαστασίου της ΑΓΕΤ στη Χαλκίδα.

Αντιπροσωπεία της Νομαρχιακής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ με  τους Βαγγέλη Αποστόλου, βουλευτή Εύβοιας και Βαγγέλη Αντωνίου, μέλος της κεντρικής επιτροπής, συναντήθηκε με το ΔΣ της Ένωσης Εργαζομένων στο εργοστάσιο Χαλκίδας της ΑΓΕΤ.

Βαγγέλης Αποστόλου Συλλυπητήρια για τον θάνατο του Νίκου Παππά.

Σε μια δύσκολη περίοδο για τη χώρα η Ελλάδα έχασε ένα αγωνιστή για τη Δημοκρατία και την Εθνική και κοινωνική αξιοπρέπεια, τον ναύαρχο ε.α. Νίκο Παππά.

Συμεών Κεδίκογλου Συλλυπητήρια για τον θάνατο του Ν. Παππά

Εκφράζω τη βαθιά μου λύπη για την απώλεια του μεγάλου Αγωνιστή και Δημοκράτη Ν. ΠΑΠΠΑ, ενός συμβόλου της Αντίστασης και του Αγώνα ενάντια στο φασισμό. Ειλικρινή συλλυπητήρια στους οικείους του.

Συλλυπητήρια από τον Δ. Αναγνωστάκη για τον θάνατο του Ν. Παππά

Εκφράζω τη βαθιά μου λύπη για την απώλεια του μεγάλου Αγωνιστή και Δημοκράτη Ν. ΠΑΠΠΑ, ενός συμβόλου της Αντίστασης και του Αγώνα ενάντια στο φασισμό. Ειλικρινή συλλυπητήρια στους οικείους του.

Εκδήλωση από το Ωδειο Μαρσύας την Κυριακή

Την Κυριακη(7/4/13) στις 19:30 στο αμφιθέατρο της Περιφερειακής Ενότητας Εύβοιας, οι σπουδαστές και οι συνεργάτες του Ωδείου Μαρσύας  περιμένουν την Χαλκίδα.

Πέμπτη 4 Απριλίου 2013

BBC: Η νέα ταξική δομή της Βρετανίας

Σε επτά κοινωνικές τάξεις χωρίζονται οι κάτοικοι της Βρετανίας, σύμφωνα με νέα κοινωνιολογική έρευνα που διεξήχθη για λογαριασμό του BBC.
Οι κατηγορίες της εργατικής, μεσαίας και ανώτερης τάξης είναι παρωχημένες, υποστηρίζει η συγκεκριμένη έρευνα, καθώς μόνο το 39% των πολιτών μπορούν πραγματικά να συμπεριληφθούν σε αυτές.

Ομάδα υποστήριξης του Γ. Παπανδρέου : Όχι, ο Ν. Ανδρουλάκης ΔΕΝ ήταν ενωτικός ! ΝΑ ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΑΛΗΘΕΙΑ

Η ομάδα στήριξης του πρώην Πρωθυπουργού Γ. Παπανδρέου, μέσα από το επίσημο SITE της, κάνει μια κατά μέτωπο επίθεση στον νέο Γραμματέα του ΠΑΣΟΚ Ν. Ανδρουλάκη. 
Διαβάστε τι γράφει η ομάδα του ΓΑΠ για τον Γραμματέα του ΠΑΣΟΚ και όχι μόνο αξίζει 

Ο Παπούλιας αρνήθηκε να δει τον Ζώη

Ύστερα από την αρνητική απάντηση που έδωσε η Προεδρία της Δημοκρατίας στο αίτημα του Χρήστου Ζώη, προέδρου του κόμματος «Νέα ΜΕΡΑ», για συνάντηση με τον Κάρολο Παπούλια, ο γραμματέας του κόμματος, Μιχάλης Γιαννάκης, εξέφρασε την έκπληξη και τη λύπη του για το γεγονός.

Παγκόσμια Ημέρα των Αδέσποτων Ζώων: 600.000.000 ψυχές εκπέμπουν SOS

Επιμέλεια: Γιώτα Περήφανου
4 Απριλίου: Παγκόσμια ημέρα για τα αδέσποτα ζωάκια όλου του πλανήτη, ο αριθμός των οποίων υπολογίζεται στα 600 εκατομμύρια.
Μάτια μελαγχολικά, γεμάτα πόνο, έρημες σκελετωμένες φοβισμένες ψυχές αποζητούν ένα στοργικό χάδι, λίγο ψωμάκι, μια γωνίτσα για προστασία και ασφάλεια.
Η Παγκόσμια Ημέρα Αδέσποτων Ζώων καθιερώθηκε το 2010 μετά από πρωτοβουλία ολλανδικών φιλοζωικών οργανώσεων με βασικό στόχο την ευαισθητοποίηση της κοινής γνώμης. 

"Plan B`" το νέο κόμμα του Αλέκου Αλαβάνου

"Έκλεψε" το τεχνοκρατικό όνομα από τον Τζίμερο!!
Την συγκρότηση νέου κόμματος με περιεχόμενο και τίτλο το "Σχέδιο Β`" προανήγγειλε σήμερα ο Αλέκος Αλαβάνος. Στην συνέντευξη τύπου που παραχώρησε σήμερα στην αίθουσα του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας παρουσίασε τα 10 σημεία του σχεδίου Β`  κομβικός κρίκος των οποίων είναι η αποχώρηση από το ευρώ.

Παρωδία η κατάθεση Βενιζέλου. Με σεξουαλικά υπονοούμενα και αποχές.... η κατάθεση του

Τον αποπροσανατολιστικό της ρόλο έπαιξε για άλλη μια φορά η Χρυσή Αυγή μέσω του Ηλία Κασιδιάρη ο οποίος δημιούργησε επεισόδιο με αφορμή παρέμβαση του Άδωνη Γεωργιάδη την ώρα που ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής εξέταζε τον Ευ. Βενιζέλο.

Παρουσιάστηκε η πολιτική πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ

Πραγματοποιήθηκε  χθες  η  εκδήλωση-συζήτηση  του  ΣΥΡΙΖΑ  ΕΚΜ  στην  Χαλκίδα  με  τον  Πάνο  Σκουρλέτη  εκπρόσωπο τύπου του ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ.
Στην  συζήτηση  που  το  κυρίαρχο  θέμα  ήταν «Η κρίση  και ο  ρόλος των  ΜΜΕ»

ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗ ΑΙΜΟΔΟΣΙΑ ΑΠΟ ΤΗ ΝΕΟΛΑΙΑ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ

Στο πλαίσιο του κοινωνικού της έργου, η Νεολαία Ανεξαρτήτων Ελλήνων ξεκινά εθελοντικές αιμοδοσίες. Η πρώτη θα πραγματοποιηθεί στα γραφεία του Κινήματος, Λεωφ. Συγγρού 196 & Χαροκόπου 2, 09:30-13:30. Το αίμα θα διατεθεί στον Σύλλογο Φλόγα μέσω του Νοσοκομείου Παίδων Αγία Σοφία. 

ΣΥΡΙΖΑ: Συνάντηση με τον εκκαθαριστή της ΑΤΕbank


Συνάντηση είχε σήμερα αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ, αποτελούμενη από το Βαγγέλη Αποστόλου, υπευθύνο της ΕΕΚΕ Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και βουλευτή Ν. Ευβοίας, και τους βουλευτές Ηπείρου Κώστα Μπάρκα (Ν. Πρέβεζας), Όλγα Γεροβασίλη (Ν.Άρτας), Χρήστο Μαντά (Ν. Ιωαννίνων), με τον εκκαθαριστή της ΑΤΕbank, κ.Μαράντο.

Η "Θεατρική'' σύσκεψη...



Πριν από μερικά χρόνια, δε θυμάμαι πια πότε ακριβώς, είχα δει στην Αθήνα μια ανεπανάληπτη θεατρική παράσταση. Ο τίτλος της είναι La Nona, με πρωταγωνιστή τον Δημήτρη Πιατά, σε έναν από τους καλύτερους, κατά την ταπεινή μου άποψη ρόλους του. 

Το έργο είχε την εξής υπόθεση:

Ομοσπονδίας Τσιμέντων Ελλάδας: Τα Τσιμέντα είναι ο τελευταίος Εθνικός κλάδος παραγωγής

Την Παρασκευή 29-3-2013 συνεδρίασε εκτάκτως η ολομέλεια της ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΤΣΙΜΕΝΤΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ παρουσία των προέδρων και των  γενικών γραμματέων των σωματείων του κλάδου με θέμα την απαράδεκτη και προκλητική κίνηση της εταιρίας Lafarge  να γνωστοποιήσει  αιφνίδια, την «οριστική  διακοπή» της λειτουργίας  του εργοστασίου της Χαλκίδας.

Η συνδικαλιστική αθλιότητα των Παρεμβάσεων – Κινήσεων – Συσπειρώσεων



Μόνο η λέξη ΝΤΡΟΠΗ!!! μπορεί να χαρακτηρίσει τους συντάκτες της κατάπτυστης ανακοίνωσης των ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΩΝ– ΚΙΝΗΣΕΩΝ – ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΕΩΝ η οποία με ασύστολα ψεύδη στοχοποιεί, για μικροπαραταξιακούς λόγους, συνδικαλιστικούς της αντιπάλους για ανάρτηση που έγινε στο Facebook!!  

Συμβασιοποιήθηκαν τα έργα αναδιαμόρφωσης των πλατειών σε Δροσιά και Νέα Λάμψακο



Υπογράφηκαν από τον Δήμαρχο Χαλκιδέων, Θανάση Ζεμπίλη και τους εκπροσώπους των αναδόχων τεχνικών εταιρειών, οι συμβάσεις των έργων ανάπλασης πλατειών στη Δροσιά και τη Νέα Λάμψακο.

Ανάδοχος για το έργο ενίσχυσης - αποκατάστασης του φέροντος οργανισμού και αναβάθμισης του διδακτηρίου του 3ου και 6ου Γυμνασίου Χαλκίδας



Η κοινοπραξία Καμαριώτης ατεε – Istos Construction αε – Έψιλον Τεχνική αε,  με τη μεγαλύτερη προσφερθείσα έκπτωση, της τάξης του 40,57%, αναδείχθηκε μειοδότρια στον ανοικτό διαγωνισμό που πραγματοποιήθηκε προχθες (Τρίτη, 2 Απριλίου) από τον Οργανισμό Σχολικών Κτηρίων (ΟΣΚ) και κατά συνέπεια,

Ο Γιώργος Μπουραντάς απαντάει για τον ρόλο του ΤΕΕ

Ο Γιώργος Μπουραντάς Πρόεδρος του Περιφερειακού Τμήματος του ΤΕΕ Ευβοίας απαντάει στην ανάτρησή μας που βάλαμε για τον ρόλο του ΤΕΕ σε σχέση με αυτά που γίνονται αυτές τις μέρες. Αν και η απάντηση είναι σχόλιο στην ίδια την ανάρτηση την βάζουμε ξεχωριστεί καθότι πιστεύουμε ότι είναι σημείο διαλόγου και τον ευχαριστούμε για την απάντηση και θα απαντήσουμε στα ερωτήματα που θέτει. Διαβάστε την απάντηση του Προέδρου του ΤΕΕ Ευβοίας.

Τετάρτη 3 Απριλίου 2013

ΣΕΒ: Τα νούμερα δεν βγαίνουν-Θα βαθύνει η ύφεση! Kατ' ευφημισμό πλέον το ευρώ είναι κοινό νόμισμα.

Ούτε ο ΣΕΒ, εκ των παραδοσιακών συμμάχων των πολιτικών σκληρής λιτότητας των εκάστοτε κυβερνήσεων ικανοποιείται από το ακολουθούμενο πρόγραμμα δημοσιονομικής προσαρμογής. Καθότι δεν βλέπει την ανάπτυξη να έρχεται από το τούνελ του 2013 αλλά ούτε και του 2014.

Αυτούς τους μισθούς παίρνει η ελίτ της Ευρώπη (και η δική μας Μαρία, Δαμανάκη)

Τους μισθούς των Ευρωπαίων αξιωματούχων αποκαλύπτει σε σημερινό δημοσίευμά της η γερμανική εφημερίδα Handelsblatt, επικαλούμενη επίσημα στοιχεία της ΕΕ.

"Ενιαίο φόρο ακινήτων" αποφάσισαν οι τρεις αρχηγοί

Ολοκληρώθηκε λίγο με τις 21:30 η σύσκεψη των τριών πολιτικών αρχηγών που στηρίζουν την κυβέρνηση στο Μέγαρο Μαξίμου ενόψει της άφιξης της τρόικας αύριο στην Αθήνα.

200.000 ευρώ καταστράφηκαν γιατί βάφτηκαν... κόκκινα στην Πρέβεζα!

Χρωματιστά έγιναν τα χρήματα που προορίζονταν για την πληρωμή συντάξεων σήμερα το πρωί στο Ταχυδρομείο στην Πρέβεζα.

Τι είναι το ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ!

της Ουρανίας Παπανδρέου-Παπαδάκη
Όλοι συμφωνούν, ότι κάτι νέο πρέπει να δημιουργηθεί στην χώρα, για να αποτρέψει τις εθνικές συμφορές που ακολουθούν. Γι' αυτό τον λόγο ιδρύσαμε το ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ!
Πως έχουν τα πράγματα σήμερα. Τι να κάνουμε; Ποιες οι επόμενες κινήσεις μας.

Το Κέντρο Υγείας Μαντουδίου «αργοσβήνει» χωρίς ελπίδα…

Ρεπορτάζ: Γιώτα Περήφανου
Κέντρο Υγείας Μαντουδίου 2013: Σοβαρές υποδομικές ιατρικές ελλείψεις, απλήρωτες εφημερίες - υπερωρίες του προσωπικού και "δανεικό" ασθενοφόρο για την αντιμετώπιση έκτακτων περιστατικών… συνθέτουν την εικόνα που συναντήσαμε κατά τη διάρκεια της πρόσφατης επίσκεψης μας στο εγκαταλελειμμένο από την πολιτεία Κέντρο Υγείας στο Μαντούδι της βόρειας Εύβοιας.

Βρίζει ο Τσίμερος αλλά....

Με την παρακάτω ανακοίνωση και τις πρωτοφανείς εκφράσεις ο Θ. Τζήμερος βρίζει για τον εκπρόσωπο τύπου. Χθες εμείς πήραμε το δελτίο τύπου μέλους του που αποδεικνύει ότι εκπρόσωπος τύπου είναι ο Σερ. Κοτρώτσος. Εμείς επειδή γνωρίζουμε πρόσωπα και καταστάσεις το ερευνήσαμε και δεν βάλαμε το e-mail. Σήμερα ο ίδιος έρχεται ως αρχηγός κόμματος με περίεργες εκφράσεις διαβάστε το ρεπορτάζ .

Εδώ η απόδειξη!!!! του e- mail που έστειλε μέλος του

Σεραφείμ Κοτρώτσος και Νικόλαος Μαυρίδης οι...
Spyros Mitsou 2 Απριλίου 1:13 μ.μ.
Σεραφείμ Κοτρώτσος και Νικόλαος Μαυρίδης οι εκπρόσωποι Τύπου για το Συνέδριο της «δημιουργίας, ξανά!» (8/3 – 21/4)

Σε εξέλιξη το συνέδριο - το Σαββατοκύριακο 6 και 7/4 η εκλογή Προέδρου και νέων οργάνων

- Στην τελική ευθεία έχουν εισέλθει οι διαδικασίες του συνεδρίου της «δημιουργίας, ξανά!».

Επιστολή προς ΑΓΕΤ-ΗΡΑΚΛΗΣ 3-4-2013

Προς: ΑΓΕΤ-ΗΡΑΚΛΗΣ
Κοιν: Σ.ΕΠ.Ε  ΕΥΒΟΙΑΣ
Κύριοι
Μας αναγκάζετε για πολλοστή φορά να σας επισημάνουμε, σχετικά με την από 25 Μαρτίου 2013 απόφασή σας, ότι απαίτησή μας - όχι τυχαία - είναι οποιαδήποτε συζήτηση μεταξύ μας να γίνει ενώπιον θεσμοθετημένου οργάνου, ώστε να μην χωρεί διαστρέβλωση ή παραποίηση των λεγομένων μας.

Βενιζέλος: Δηλαδή, να γίνω αντιπρόεδρος του Σαμαρά;

ή αλλιώς σιγά μην γίνω αντιπρόεδρος του Σαμαρά!!!
Η σημερινή σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών που συμμετέχουν και στηρίζουν την κυβέρνηση Σαμαρά, εκτιμάται ότι θα είναι από τις πιο κρίσιμες, όσο και… ακανθώδεις. Τόσο η ΔΗΜΑΡ, όσο και κυρίως το ΠΑΣΟΚ προσέρχονται στο κοινό τραπέζι με τον Αντώνη Σαμαρά, έχοντας συγκεκριμένη ατζέντα εκκρεμοτήτων, προτεραιοτήτων και απαιτήσεων.

Συνέχεια δίνει ο Συμεών Κεδίκογλου στα θέματα των αλιέων Αζήτητα λεφτά και για την επιτήρηση της αλιείας



Σε συνέχεια των ερωτήσεων του βουλευτή για την αξιοποίηση ευρωπαϊκών προγραμμάτων και κονδυλίων για τους αλιείς μας σε προγράμματα καθαριότητας της Μεσογείου και αλιευτικού τουρισμού, ο Συμεών καταθέτει ερώτηση και για λεφτά που θα μπορούσαμε να αντλήσουμε για εξοπλισμό και συστήματα που θα μας διευκολύνουν στον έλεγχο και επιτήρηση της υπεραλίευσης, τα οποία δεν έχουμε ζητήσει.

Απάντηση του Υπουργείου Παιδείας για την εξάπλωση του ρατσισμού στα σχολεία



Απάντηση στην ερώτηση 7775/27/02/2013 απέστειλε ο Υφυπουργός Παιδείας κ. Παπαθεωδόρου, εκθέτοντας την πολιτική του υπουργείου σε θέματα διασφάλισης δικαιωμάτων των παιδιών ανεξάρτητα από φύλο και καταγωγή.

Ιερό προσκύνημα στην Ναό της Αγίας Παρασκευής

Η Ιερά και Θαυματουργός Εικών του ΑΓΙΟΥ ΙΩΑΝΝΟΥ ΠΡΟΔΡΟΜΟΥ (ΑΠΟ ΤΑ ΚΑΤΟΥΝΙΑ) θα φιλοξενηθεί στον Ιερό Ναό της Πολιούχου από Σάββατο 13 Απριλίου & ώρα 5:30μ.μ. έως Κυριακή 14 Απριλίου & ώρα 12:00μ.

Περιφερειακή αρχή Στερεάς: Πίσω ολοταχώς μετά τις αντιδράσεις για την άδεια στην ΑΓΕΤ

Η ανάκληση από τον Περιφερειάρχη της άδειας για την καύση απορριμμάτων (RDF) στο εργοστάσιο της ΑΓΕΤ στο Αλιβέρι σε καμιά περίπτωση δεν καθησυχάζει τους κατοίκους της περιοχής. Οι αντιδράσεις των εργαζομένων στο εργοστάσιο της Χαλκίδας και η μεγάλη δημοσιότητα που πήρε το θέμα δεν αρκούν για να εξασφαλίσουν τις μελλοντικές εξελίξεις.

Τρίτη 2 Απριλίου 2013

Κύπρος: Κλείδωσε το μνημόνιο- Παραίτηση Υπουργού Οικονομικών

Έκλεισε η συμφωνία με την τρόικα για τους όρους του κυπριακού μνημονίου ύψους 10 δισ. ευρώ, ανακοίνωσε η κυβέρνηση. 
"Καταλήξαμε σε ένα μνημόνιο. Είναι μια σημαντική εξέλιξη", τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Χρήστος Στυλιανίδης. Όπως ανέφερε, με βάση τη συμφωνία, η Κύπρος έχει περιθώριο έως το 2018 να προχωρήσει σε μέτρα που θα βάλουν σε τάξη τα δημόσια οικονομικά της. 

Απέκτησε και γραμματεία η "Νέα Μέρα" του Χρ. Ζώη

Μετά από εισήγηση της Πολιτικής Γραμματείας αποφασίστηκε από τον Πρόεδρο του κόμματος «Νέα Μέρα» Χρήστο Ζώη η σύσταση των Γραμματειών του κόμματος και ο ορισμός των επικεφαλής.
Συγκεκριμένα στις εν λόγω θέσεις ορίστηκαν:

Ο ρόλος του ΤΕΕ . Μήπως ορισμένοι που υπηρετούν το ΤΕΕ έχουν ξεχάσει τον ρόλο τους;;

Για τον λόγο αυτό εμείς βάζουμε αυτή την ανάρτηση, που ίσως ορισμένοι εκεί στο ΤΕΕ ή έχουν πει το "αμίλητο νερό" ή έχουν άλλες "προτεραιότητες"  με αποτέλεσμα να είναι απών με όσο συμβαίνουν στον νομό. Όποια και από τα δύο να συμβαίνει ένα είναι βέβαιο ότι: "Ίσως αύριο να μην χρειάζονται" .....

Αμφιβάλει κανείς ;;



Μία βδομάδα πέρασε από τότε που ανακοινώθηκε η απόφαση της ΑΓΕΤ να κλείσει το εργοστάσιο στην Χαλκίδα. Τότε «όλοι» οι πολιτικοί παράγοντες έτρεχα σε εργατικά κέντρα και συμβούλια για αυτοπροβολή και δεσμεύσεις θεραπείας.

Ουρανία Παπανδρέου Ιδρύσαμε το ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ γιατί είμαστε στα πρόθυρα της χρεοκοπίας

Όλοι συμφωνούν, ότι κάτι νέο πρέπει να δημιουργηθεί στην χώρα, για να αποτρέψει τις εθνικές συμφορές που ακολουθούν. Γι' αυτό τον λόγο ιδρύσαμε το ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ!
Πως έχουν τα πράγματα σήμερα. Τι να κάνουμε; Ποιες οι επόμενες κινήσεις μας.

Και νέο τελεσίγραφο από την ΑΓΕΤ

Σκληραίνει την θέση της η ΑΓΕΤ και με νέο έγγραφο της προς τους εργαζόμενους  τους προσκαλεί σε εκ νέου συνάντηση την Πέμπτη 4/4 την Παιανία, ενώ ταυτόχρονα τους κοινοποιούν και την λίστα των 229 που θα απολυθούν άμεσα, ενώ 7 άτομα θα μείνουν ως προσωπικό ασφαλείας.

Ο Συμεών Κεδίκογλου καταθέτει τροπολογία υπέρ της καλύτερης εξυπηρέτησης των αναπήρων



Τροπολογία για τη διευκόλυνση της λειτουργίας του Εθνικού Κέντρου Αποκατάστασης (ΕΚΑ) κατέθεσε ο Συμεών Κεδίκογλου στο νομοσχέδιο του Υπουργείου Εργασίας που ψηφίζεται σήμερα.

H εκπομπή «Ποδηλατοδράσεις», το Σάββατο 6 Απριλίου, στη Χαλκίδα



Ο Δήμος Χαλκιδέων επιθυμεί να ενισχύσει την ποδηλατική κουλτούρα της πόλης, αναγνωρίζοντας τα οφέλη του ποδηλάτου τόσο για το άτομο όσο και για το περιβάλλον.

Από την εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ στην Ιστιαία



Ο βουλευτής Εύβοιας Βαγγέλης Αποστόλου και υπεύθυνος αγροτικής πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ, σε διήμερη περιοδεία του στη Βόρεια Εύβοια μίλησε σε εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ στην Ιστιαία την Κυριακή 30 Μαρτίου.
Στην ομιλία του τόνισε μεταξύ άλλων τα εξής:

Συνάντηση Π. Σκοτινιώτη με τον βουλευτή της ΔΗΜ.ΑΡ. Δ. Αναγνωστάκη


Ζητήματα που αφορούν την Τοπική Αυτοδιοίκηση και τα σημαντικότερα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο Δήμος Βόλου, κυριάρχησαν στη συνάντηση που είχε  ο δήμαρχος Βόλου κ. Πάνος Σκοτινιώτης με τον βουλευτή της Δημοκρατικής Αριστεράς και υπεύθυνο του τομέα Αυτοδιοίκησης του κόμματος κ. Δημήτρη Αναγνωστάκη, στο πλαίσιο της επίσκεψης που πραγματοποιεί στην περιοχή.

ΚΑΥΣΗ ΤΟΥ RDF ή ΚΑΥΣΗ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΕΥΘΥΝΗΣ

Όταν η πολιτική ασκείται με όρους  ιδιοτελούς συναλλαγής, δηλαδή δούναι και λαβείν σε προσωπικό επίπεδο, πέρα από το φως της δημοσιότητας και κυρίως χωρίς την λογοδοσία και συνακόλουθα τον σεβασμό στην κοινωνία, όταν γίνεται επάγγελμα και όχι λειτούργημα, αποστολή και αφοσίωση σε αρχές και αξίες τότε εύκολα φτιασιδώνεται από δήθεν «τέχνη του εφικτού» σε τέχνασμα χάριν των εκάστοτε ισχυρών.

Θα βρεθεί Ιφιγένεια ;;



Με μια χώρα να διανύει την παρακμιακή της διαδρομή οικονομική, πολιτιστική, ηθική η οποία φαίνεται να βρίσκεται στο ζενίθ της και  φαίνεται να  έχει οδηγηθεί στην θέση αυτή πρωτίστως από τις κάθε είδους πολιτικές «ηγεσίες». Υπάρχουν τοπικές πολιτικές ηγεσίες, που ακόμη δεν έχουν «στρίψει»  το τιμόνι και κοιτούν απλά να σωθούν χωρίς ηθικούς ενδοιασμούς.

Δευτέρα 1 Απριλίου 2013

Ψάχνουν για Ιφιγένεια στην Περιφέρεια!!!!



Η ανακοίνωση της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας την οποία υπογράφει ο περιφερειάρχης Κλέαρχος Περγαντάς φαίνεται ότι ψάχνει για την Ιφιγένεια για να την θυσιάσει για να σωθεί η πολιτική ηγεσία από τα λάθη της.

Ανάκληση απόφασης λειτουργίας καύσης RDF στο Μηλάκι Αλιβερίου

Με απόφαση της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας (Περιφερειακή Ενότητα Ευβοίας), ανακλήθηκε η απόφαση λειτουργίας καύσης RDF στο Μηλάκι Αλιβερίου.

Πρόεδρος Εργαζομένων Ηλίας Κούκουρας Δεν μας ενημέρωσε την Παρασκευή!!

Στην ίδια εκπομπή του Μ. Παπαμακάριου και στο ράδιο "ΕΝΑ" μίλησε και ο πρόεδρος των εργαζομένων στα τσιμέντα Ηλίας Κούκουρας, ο οποίος απάντησε και επιβεβαίωσε τις θέσεις του Γ. Αδάμ.
Ο κ. Κούκουρας πρόσθεσε, ότι αν ισχύουν αυτά που είπε νωρίτερα στην συνέντευξη του, ο κ. Μπουραντάς, ότι έμαθε  για την υπογραφεί της άδειας την Πέμπτη το πρωί, παρόλα αυτά δεν βρήκε το θάρρος να τους ενημερώσει σε μια φιλική συνάντηση που είχα την Παρασκευή και να τους πει ότι έγινε "ένα λάθος" και υπογράφηκε η άδεια.