Σάββατο 13 Απριλίου 2013

Ημερομηνίες και κριτήρια για τις αιτήσεις μετεγγραφών των φοιτητών

Από  έως και την Παρασκευή 26 Απριλίου θα μπορούν οι επιτυχόντες των περσινών πανελλαδικών εξετάσεων να υποβάλλουν αιτήσεις για την μετεγγραφή τους σε ΑΕΙ ή ΤΕΙ άλλης πόλης.

ΣΥΡΙΖΑ: Έπεσαν και επίσημα οι μάσκες

"Η τρικομματική κυβέρνηση υιοθετώντας πιστά το μνημόνιο δεν ήθελε ποτέ να φτιάξει ένα καλύτερο δημόσιο τομέα, αλλά έψαχνε αφορμή για να κάνει απολύσεις και να ιδιωτικοποιήσει τα δημόσια αγαθά", αναφέρει σε σχόλιότου το γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ για τη για τη συνάντηση των πολιτικών αρχηγών.

Συμφώνησαν οι πολιτικοί αρχηγοί για τις απολύσεις στο δημόσιο

Στους τρόπους απομάκρυνσης του αριθμού των δημοσίων υπαλλήλων που απαιτεί η τρόικα φαίνεται πως κατέληξαν οι τρεις πολιτικοί αρχηγοί που στηρίζουν την κυβέρνηση.
Η σημερινή συνάντηση των κκ Σαμαρά, Κουβέλη και Βενιζέλου, υπήρξε πολύωρη και στη τελευταία φάση της κλήθηκε και ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης, κ. Αντώνης Μανιτάκης.

Συνάντηση των αιρετών της ΔΗΜΑΡ με βουλευτές της



Την Πέμπτη 11 Απριλίου 2013  αντιπροσωπεία της Γραμματείας του Τομέα Αυτοδιοίκησης, αποτελούμενη από τον Υπεύθυνο του Τομέα, βουλευτή της ΔΗΜ.ΑΡ. Δημήτρη Αναγνωστάκη και τη συντονίστρια του Τομέα Σμαράγδα  Παπαστεργιοπούλου, συναντήθηκε με τους αιρετούς δημοτικούς συμβούλους της ΔΗΜ.ΑΡ. 

Θεατρικό Φεστιβάλπου διοργανώνει το Αεικίνητο Θέατρο Ευρίπου



Το ΑΕΙΚΙΝΗΤΟ ΘΕΑΤΡΟ ΕΥΡΙΠΟΥ σε συνεργασία με το Θεατρικό Εργαστήρι του Εκπολιτιστικού Συλλόγου Κανήθου στα πλαίσια του ΘΕΑΤΡΙΚΟΥ ΦΕΣΤΙΒΑΛ που διοργανώνουν στις 26, 27, 28 Απριλίου 2013 παρουσιάζουν τα έργα:
- ΑΓΓΕΛΑ” του Σεβαστίκογλου: Παρασκευή 26, Σάββατο 27 και Κυριακή 28, 21:30-23:30
- “ΠΕΙΡΑΣΜΟΣ” του Ξενόπουλου: Παρασκευή 26 και Σάββατο 27, 20:00-21:30
- “ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΖΕΥΓΑΡΙ” του Ντάριο Φο: Κυριακή 28, 20:00-21:30

H Χαλκίδα στις «Ποδηλατοδράσεις» αυτής της Κυριακής



Αυτήν την Κυριακή, 14 Απριλίου, στη 1:20 μετά το μεσημέρι, στις «Ποδηλατοδράσεις» του τηλεοπτικού ΣΚΑΪ, θα παρουσιαστεί το υλικό που μαγνητοσκοπήθηκε από το event της εκπομπής στη Χαλκίδα, το περασμένο Σάββατο, 6 Απριλίου.

Επίσκεψη στον Δήμαρχο από τον Πρόεδρο της Νέας ΜΕΡΑΣ, Χρ. Ζώη



Στο πλαίσιο των προγραμματισμένων επισκέψεων που πραγματοποιεί ανά την Ελλάδα, ο Πρόεδρος της νεοσύστατης Νέας Μεταρρυθμιστικής Ριζοσπαστικής Ανασυγκρότησης (Νέα ΜΕΡΑ), Χρήστος Ζώης, συνοδευόμενος

Πέμπτη 11 Απριλίου 2013

Την Δευτέρα το νέο κόμμα του Α. Λοβέρδου. Και το όνομα αυτού...

Την προσεχή Δευτέρα (15 Απριλίου) γεννιέται ουσιαστικά το νέο πολιτικό κόμμα του Ανδρέα Λοβέρδου μέσα από την ιδρυτική συνδιάσκεψη που θα πραγματοποιηθεί στο γήπεδο του Σπόρτινγκ, έχοντας ο ίδιος βάλει υψηλούς στόχους συμμετοχής, καθώς η χωρητικότητα του είναι 2,5 χιλιάδων θέσεων. 

Daily Mail Πόσο πούλησε η Αθηνά Ωνάση τον Σκορπιό;;

Την ώρα που φουντώνουν οι φήμες ότι η εγγονή του Αριστοτέλη Ωνάση πούλησε σε Ρώσο μεγιστάνα τον θρυλικό «Σκορπιό» η Daily Mail αποκαλύπτει  το ποσό που εισέπραξε η Αθηνά από την πώλησή του.
Σύμφωνα, λοιπόν, με τη Daily Mail «Χρυσή Κληρονόμος» πούλησε αντί

Ο Συμέων Κεδίκογλου εκπροσώπησε το ΠΑΣΟΚ στην συνδιάσκεψη της ΑΔΕΔΥ για τη δημόσια Διοίκηση και το κοινωνικό κράτος




Ο βουλευτής, εκπροσωπώντας το ΠΑΣΟΚ, συμμετείχε στην ενότητα για το κοινωνικό κράτος στην συνδιάσκεψη της ΑΔΕΔΥ, χτες στο Ζάππειο με θέμα "Η Δημόσια Διοίκηση, οι Δημόσιες Υπηρεσίες και τα Κοινωνικά Αγαθά στην εποχή του Μνημονίου και η πρόκληση μιας μεταρρύθμισης προς όφελος της Κοινωνίας και της Ανάπτυξης".
Το πλήρες κείμενο της εισήγησης του βουλευτή:

Ν.Ε. Εύβοιας ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ προς ΝΟΔΕ ΝΔ: Τολμάτε κύριοι....

Με ανακοίνωσή της η ΝΟΔΕ της Ν.Δ. που αναρτήθηκε σήμερα, σε  ένα  ντελίριο οχετολογίας σχολιάζει τη συνέντευξη του Προέδρου της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ Αλέξη Τσίπρα, που δόθηκε πριν από τρεις μέρες (τόσο χρειάστηκαν οι συντάκτες της ανακοίνωσης για να εκπονήσουν αυτό το λίβελο) στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ, εκτοξεύοντας ανοίκειους χαρακτηρισμούς, όπως «άσχετος», «επικίνδυνος», «αλαζόνας», «ιδεολογικά συγχυσμένος» και «αφερέγγυος».

ΕΝΩΣΗ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΤΣΙΜΕΝΤΩΝ ΧΑΛΚΙΔΑΣ ο ρόλος του εργοστασίου τσιμέντου Χαλκίδας μια ιστορία...



Δελτίο τύπου έστειλε πριν από λίγο το σωματείο των εργαζομένων στο εργοστάσιο Χαλκίδας στης Lafarge για το μέλλον και τον ρόλο του εργοστασίου της Χαλκίδας, όπως η ίδια η εταιρεία έγραφε στο site της.
Προφητική η ένωση των εργαζομένων, στο δελτίο τύπου γράφει,  πριν η  LAFARGE το  "κατεβάσει" διαβάστε τι γράφει η ίδια η εταιρεία για το εργοστάσιο. 
Εμείς "πήγαμε" στην ηλεκτρονική διεύθυνση που έδινε το σωματείο και η LAFARGE    "κατέβασε" το κείμενο .
Σας συστήνουμε να διαβάστε ένα "ιστορικό" κείμενο.  

Γενική πανελλαδική απεργία τη Μεγάλη Τετάρτη 1η Μαΐου

Εικοσιτετράωρη απεργία για την Μεγάλη Τετάρτη 1η Μαΐου αποφάσισε η νέα διοίκηση της ΓΣΕΕ.
Η ΓΣΕΕ διαφωνεί με τη μεταφορά της αργίας της Πρωτομαγιάς την Τρίτη 7 Μαΐου, επιμένοντας ότι ο εορτασμός θα πρέπει να γίνεται την 1η Μαΐου.

«Mπουρλότο» Βαξεβάνη για τη λίστα Λαγκάρντ!

Μετά τις ανακοινώσεις Γεωργιάδη – Βενιζέλου για προσφυγή στην δικαιοσύνη κατά του Βαξεβάνη, ο τελευταίος με αφορμή τις πρόσφατες καταγγελίες στην εξεταστική που εμπλέκουν τον επιχειρηματία Κοντομηνά, προαναγγέλλει και αυτός αγωγές!
Διαβάστε ολόκληρο το υπόμνημα:
Προς
την Ειδική Κοινοβουλευτική Επιτροπή για την Διενέργεια Προκαταρκτικής Εξέτασης κατά του πρώην Υπουργού κ Γ. Παπακωνσταντίνου
Αγαπητοί κυρία και κύριοι,

Μια εκπομπή του Γιάννη Πρετεντέρη, το 1995, άνοιξε τον δρόμο στη Χρυσή Αυγή

Δεν είναι ο Γιώργος Τράγκας ο πρώτος δημοσιογράφος που προσέφερε τόσο απλόχερα τον τηλεοπτικό του χώρο για την προπαγάνδα της Χρυσής Αυγής, καλώντας τέσσερα στελέχη της ναζιστικής οργάνωσης στο στούντιο του ΣΚΑΪ.

Κατεβαίνει στις φοιτητικές εκλογές η Χ.Α

Την πρώτη της εμφάνιση στα πανεπιστήμια προτίθεται να κάνει η Χρυσή Αυγή στις φοιτητικές εκλογές της προσεχούς Τετάρτης.

Για εγκληματική αδιαφορία καταγγέλλει το Δήμο Μαντουδίου Λίμνης και Αγίας Άννας η Λαϊκή Επιτροπή της Κηρίνθου - Ακόμη περιμένουν… τα εμφιαλωμένα νερά οι κάτοικοι - Το πόσιμο νερό «είναι κατάλληλο» υποστηρίζει ο Δήμαρχος Ανέστης Ψαρρός

Κατά τη συνεδρίαση
Ρεπορτάζ: Γιώτα Περήφανου
Συνεχίζεται ο «Γολγοθάς» των κατοίκων της Κηρίνθου και της Κρύας Βρύσης στη βόρεια Εύβοια για το πόσιμο νερό της περιοχής, το οποίο είναι επιβαρημένο με επικίνδυνα κολοβακτηρίδια και εξασθενές χρώμιο, σύμφωνα και με τις τελευταίες αναλύσεις που διενήργησε η Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας της Π.Ε. Εύβοιας

Στο 27,2% η ανεργία τον Ιανουάριο- Στο 59,3% η ανεργία των νέων

Στο 27,2% σκαρφάλωσε η ανεργία τον Ιανουάριο, που αντιστοιχεί σε 1,348 εκατομμύρια ανέργους, όπως ανακοίνωσε σήμερα η ΕΛΣΤΑΤ.
Αναλυτικά, το ποσοστό ανεργίας τον Ιανουάριο του 2013 ανήλθε σε 27,2%, έναντι 21,5% τον Ιανουάριο του 2012 και 25,7% το ∆εκέµβριο του 2012.

Παπαρήγα: Να οργανωθεί ο αγώνας κατά των βάρβαρων μέτρων

Με την παρουσίαση της εισήγησης της ΚΕ του ΚΚΕ, από την γγ του κόμματος, Αλέκα Παπαρήγα, ξεκίνησαν σήμερα το πρωί οι εργασίες του 19ου Συνεδρίου του Κομμουνιστικού Κόμματος Ελλάδας. Οι εργασίες του συνεδρίου ανεμένεται να ολοκληρωθούν την Κυριακή, οπότε και εκλέγεται η νέα Κεντρική Επιτροπή και η Κεντρική Επιτροπή Οικονομικού Ελέγχου.

ΚΚΕ: Ο Μπογιόπουλος δεν εκλέχθηκε καν σύνεδρος

Τέλος εποχής και αρχή μιας άλλης ή μια απο τα ίδια; Με εισήγηση της απερχόμενης γενικής γραμματέως κυρίας Αλέκας Παπαρήγα  ξεκινούν το πρωί της Πέμπτης οι εργασίες του 19ου (Προγραμματικού) Συνεδρίου του ΚΚΕ.

ΠΑΣΟΚ ΣΤΙς 19 Mαίου οι εκλογές για νέες Νομαρχιακές.



Ξεκινούν οι διαδικασίες στο ΠΑΣΟΚ, ώστε όλα να είναι έτοιμα μετά το Πάσχα να γίνουν οι εκλογές για την ανάδειξη των μελών στις νέες νομαρχιακές και δημοτικές επιτροπές. 

Εκδήλωση με θέμα: «Εναλλακτικές καλλιέργειες- Δυνατότητες επέκτασής τους»

Η Α.Ε. ΑΡΤΕΜΙΣ Αγίου Γεωργίου διοργανώνει την  Κυριακή 14 Απρίλη  και ώρα 10.30 π.μ. στον άγιο Γεώργιο – Αυλωναριου (δήμου Κύμης-Αλιβεριου) στην ταβέρνα της Τασίας, Ενημερωτική εκδήλωση , με θέμα: «Εναλλακτικές καλλιέργειες- Δυνατότητες επέκτασής τους» (Αρώνια, Γκότζι-Μπέρι, Ιπποφαές, Μύρτιλλο κ.λ.π.)

Δημήτρης Αναγνωστάκης για την Υπερψήφιση της από 31-12-2012 Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου



Κατά την διαδικασία συζήτησης του Νομοσχεδίου του Υπουργείου Εσωτερικών για την κύρωση της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου στην ολομέλεια της Βουλής χθες το απόγευμα, ο βουλευτής Εύβοιας της Δημοκρατικής Αριστεράς

Στην Χαλκίδα αύριο ο Πρόεδρος του κόμματος ΝΕΑ ΜΕΡΑ

Στην Χαλκίδα θα βρίσκεται αύριο ο πρόεδρος του κόμματος ΝΕΑ ΜΕΡΑ Χρήστος Ζώης. Στις 11.30 το πρωί θα συναντηθεί με τον Δήμαρχο Χαλκιδαίων Θανάση Ζεμπίλη.

ΣΥΡΙΖΑ Ερώτηση για την κατάρρευση της ζωικής παραγωγής



Η ζωϊκή παραγωγή της χώρας μας και ιδιαίτερα οι κλάδοι της πτηνοτροφίας και της χοιροτροφίας βρίσκονται προ των πυλών του οριστικού αφανισμού και της κατάρρευσης του παραγωγικού τους δυναμικού .

Ερώτηση του ΣΥΡΙΖΑ για τον ρόλο του ΕΛΓΟ-Δήμητρα



Η ελληνική γεωργία, ενόψει του νέου στρατηγικού σχεδιασμού για την αγροτική ανάπτυξη και σε συνθήκες δημοσιονομικού στραγγαλισμού που υπαγορεύεται από τους δανειστές και εκτελείται από τη μνημονιακή συγκυβέρνηση, θα πρέπει να ανταπεξέλθει στο διεθνή ανταγωνισμό προσαρμοζόμενη στις νέες απαιτήσεις.

ΝΔ Ο κ. Τσίπρας απέδειξε ότι είναι: Άσχετος-Επικίνδυνος-Αλαζόνας



Ο κ. Τσίπρας με τη συνέντευξη στο ΣΚΑΙ  απέδειξε ότι είναι:
Άσχετος
Είπε ότι “θα βρει από τον προϋπολογισμό τα χρήματα για την αποκατάσταση του κατώτατου μισθού που θα τον πληρώσει ο Έλληνας φορολογούμενος”, λέγοντας ταυτόχρονα ότι επιθυμεί “ισοφαρισμένο” έλλειμμα!

Συνάντηση με στους εργαζόμενους της ΑΓΕΤ ΗΡΑΚΛΗΣ ΧΑΛΚΙΔΑΣ είχαν οι βουλευτές των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΤΕΡΕΝΣ ΚΟΥΙΚ και ΡΑΧΗΛ ΜΑΚΡΗ



Τους εργαζόμενους της ΑΓΕΤ ΗΡΑΚΛΗΣ του Γαλλικού Ομίλου Lafarge στη Χαλκίδα, επισκέφθηκαν σήμερα το πρωί η Τομεάρχης του Υπουργείου Ανάπτυξης των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Ραχήλ Μακρή, μαζί με τον Κοινοβουλευτικό Εκπρόσωπο του Κινήματος Τέρενς Κουίκ. 

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΟΣ «ΜΕΤΡΑ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΑΠΟ ΤΑ ΚΟΥΝΟΥΠΙΑ»



Η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας ενημερώνει, ότι παρά την δύσκολη οικονομική κατάσταση που αντιμετωπίζει εξαιτίας του περιορισμού των πιστώσεων που διατίθενται σε αυτήν από την Κυβέρνηση,

H ΕΝΩΣΗ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΤΣΙΜΕΝΤΩΝ ΧΑΛΚΙΔΑΣ ΚΑΤΑΓΓΕΛΕΙ ΤΟΝ Δ/Σ ΤΗΣ LAFARGE ΓΙΑ ΠΡΟΚΛΗΤΙΚΑ ΑΚΑΜΠΤΗ ΣΤΑΣΗ



Στις 02-04-2013, η Ομοσπονδία Τσιμέντων, με επιστολή της προς τον Διευθύνοντα  Σύμβουλο της Lafarge κύριο Pierre Deleplanque, ζήτησε συνάντηση μαζί του, προκειμένου να δημιουργηθούν οι κατάλληλες συνθήκες και δίαυλοι επικοινωνίας μεταξύ της Διοίκησης της εταιρίας και του σωματείου των εργαζομένων με σκοπό την λειτουργία του εργοστασίου τσιμέντου Χαλκίδας

Κυριακή 7 Απριλίου 2013

Ανακοίνωση των «Ανεξάρτητων Ελλήνων» για το θάνατο του Νίκου Παππά



Έφυγε από κοντά μας ο επίτιμος Αρχηγός ΓΕΝ, ο Ναύαρχος και κυβερνήτης του θρυλικού αντιτορπιλικού «Βέλος», ο πρωτεργάτης του κινήματος του Ναυτικού Νίκος Παππάς.

Εμφιαλωμένα νερά - δηλητήριο με εξασθενές χρώμιο;;

Υψηλές συγκεντρώσεις του άκρως τοξικού εξασθενούς χρωμίου εντοπίστηκαν (;) σε εμφιαλωμένα νερά, σύμφωνα με μετρήσεις που έγιναν με πρωτοβουλία των Οικολόγων Πρασίνων.
Όπως αναφέρουν σε ανακοίνωσή τους, γνωστοποιούν τα ονόματα των εταιριών εμφιαλωμένων νερών, διότι αν και τα στοιχεία βρίσκονται από τις 23 Δεκεμβρίου στη διάθεση του υπουργού Υγείας, δεν ασχολήθηκε, όπως λένε, με το θέμα.

Επικράτησε η γραμμή της τρόικας. Συνθηκολόγησε άρον-άρον η κυβέρνηση

Συνθηκολόγησε για άλλη μια φορά η ελληνική κυβέρνηση στο θέμα της συγχώνευσης  Εθνικής-Eurobank και παραδόθηκε στις απαιτήσεις της τρόικας, Η κυβέρνηση και τρόικα συμφώνησαν να γίνουν δυο ξεχωριστές αυξήσεις κεφαλαίου, ώστε να μην επιβαρυνθεί το Δημόσιο χρέος και να καλυφθεί η ελάχιστη συμμετοχή ιδιωτών, τουλάχιστον στη Eurobank. Έτσι πριν από λίγο η  Τράπεζα της Ελλάδος εξέδωσε ανακοίνωση για τη διαδικασία ανακεφαλαιοποίησης των τραπεζών.

 Αναλυτικά η ανακοίνωση:

ΔΝΤ: Κουρέψτε χρέος ή καταθέσεις

Μυρίζει ναυάγιο σήμερα στο Μαξίμου. Προσπάθειες να αναπεμφθεί το θέμα στο Eurogroup
 Επιτακτική θεωρείται πλέον η λήψη πολιτικών αποφάσεων που θα οδηγούν στον περιορισμό των απαιτούμενων κεφαλαίων για τη στήριξη της Ελλάδας και η νέα εμπλοκή ιδιωτών στη διάσωση της χώρας, σύμφωνα με τη θέση του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου.

Megaλες αλήθειες

 Του Νίκου Μπογιόπουλου
Δεν υπάρχουν όμως εφημερίδες που να εκδίδονται για να εκφράζουν απόψεις διαφορετικές από εκείνες του ιδιοκτήτη τους ή να υπηρετούν αλλότρια συμφέροντα». Η θέση αυτή διατυπώθηκε νέτα-σκέτα στο Βήμα της Κυριακής (8/1/2012). Από τότε έχει περάσει κάτι περισσότερο από ένας χρόνος. Φέρει δε την υπογραφή του εκδότη της εφημερίδας Σταύρου Ψυχάρη. Στη συγκεκριμένη τοποθέτηση του κ. Ψυχάρη θα επανέλθουμε παρακάτω.

Τέλος παιχνιδιού

Του Κώστα Βεργόπουλου
Όπως είναι πασίγνωστο, το δεύτερο αρχαιότερο επάγγελμα του κόσμου, το τραπεζικό, συνδέεται με τη «νομιμοποιημένη» πολλαπλή εξαπάτηση του κοινού. Οι καταθέτες, εμπιστευόμενοι τα χρήματά τους στις τράπεζες, πιστεύουν ότι τα εξασφαλίζουν, ενώ αυτά, την ίδια στιγμή, κυκλοφορούν σε άγνωστες αγορές, εκτεθειμένα σε κινδύνους ασύλληπτους ακόμη και για την πιο νοσηρή φαντασία.