Σάββατο 27 Απριλίου 2013

Πωλήθηκε η ΑΤΕ της Ρουμανίας θυγατρική της ΑΤΕ. Είναι πολλά τα λεφτά!!!

Ένα πολύ ενδιαφέρον πηγαδάκι, απαρτιζόμενο από  κομματικά στελέχη της ΝΔ, δημιουργήθηκε στο περιθώριο του γαλάζιου προσυνεδρίου.
Το ενδιαφέρον όμως δεν εστιάζεται τόσο στη σύνθεση, όσο στα όσα ειπώθηκαν και μάλιστα σε πολύ έντονο ύφος.
Πάρτε μια γεύση:

Ξεκαθάρισμα παπανδρεϊκών – βενιζελικών στο ΠΑΣΟΚ για τη μαύρη τρύπα 100 εκατ. (!!!) στα οικονομικά του κόμματος

Εμφύλια διαμάχη έχει ξεσπάσει στο ΠΑΣΟΚ (σ.σ. στα γραφεία του ΠΑΣΟΚ) ανάμεσα σε παπανδρεϊκούς και βενιζελικούς (σ.σ. δηλαδή ανάμεσα σε όσους από αυτούς απέμειναν στα γραφεία του ΠΑΣΟΚ) με αφορμή τη «μαύρη τρύπα» στα ταμεία του κόμματος, η οποία υπερβαίνει τα 100 εκατομμύρια ευρώ και αποδίδονται στην περίοδο Παπανδρέου.

ΕΠΚΑ-ΣτΕ ΟΙ ΔΙΑΠΙΣΤΩΣΕΙΣ ΜΑΣ ΑΠΟ ΤΟ 1ο ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΕΝΟΨΕΙ ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΕΣΠΑ



Το σύγχρονο καταναλωτικό κίνημα δεν μπορεί να περιορίζεται σε αμυντική αντιμετώπιση των συνεπειών της κρίσης αλλά να στοχεύει κυρίως με δυναμική παρουσία στη διαμόρφωση των όρων για το ξεπέρασμά της με την κοινωνία, τους πολίτες, τους καταναλωτές όρθιους, ικανούς να ασκούν τα δικαιώματά  τους σε μία ρυθμισμένη αγορά προϊόντων και υπηρεσιών.

Όχι και του Υπουργού Εργασίας στις ομαδικές απολύσεις στα Τσιμέντα Χαλκίδας

ENΩΣΗ  ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ  ΤΣΙΜΕΝΤΩΝ  ΧΑΛΚΙΔΑΣ
ΔΕΛΤΙΟ  ΤΥΠΟΥ
Ο Υπουργός Εργασίας κ. Ιωάννης Βρούτσης  κοινοποίησε σήμερα στο Σωματείο μας την απόφασή του να μην εγκρίνει τις σχεδιαζόμενες ομαδικές της ΑΓΕΤ-ΗΡΑΚΛΗΣ, σύμφωνα και με την από 24-4-2013 γνώμη του Ανώτατου Συμβουλίου Εργασίας.

Παρασκευή 26 Απριλίου 2013

Στέφανος Τζουμάκας: Άλλο η πολιτική κριτική και άλλο το κοινωνικό λιντσάρισμα του Ν. Φωτόπουλου

              Στέφανος Τζουμάκας
Γνωρίζω τον αγωνιστή και ανιδιοτελή Νίκο Φωτόπουλο τριάντα χρόνια.Και είναι έντιμος και έξω από το ΣΥΣΤΗΜΑ. Έχω ασκήσει κριτική στον ίδιο για θέματα πολιτικής. Άλλο η πολιτική κριτική και άλλο το κοινωνικό λιντσάρισμα που έχουν ξεκινήσει πριν πολύ καιρό οι συμμορίες της λαφυραγώγησης ενός κερδοφόρου στρατηγικού τομέα της χώρας, που είναι η ενέργεια και ένας βασικός πυλώνας της, η ΔΕΗ.

Πέμπτη 25 Απριλίου 2013

Αποσύρθηκε η διάταξη Μανιτάκη, δεινή ήττα για την κυβέρνηση

Καταιγιστικές είναι οι εξελίξεις από τη σύσκεψη στο υπουργείο Οικονομικών με την κυβέρνηση να αποσύρει δυο νομοσχέδια μέσα σε ελάχιστη ώρα, καθώς υπέστη δεινή ήττα επικοινωνιακή αλλά και ουσίας, με αντιπαραθέσεις, ασυνενοησία, προσωπικές στρατηγικές και διαφοροποιήσεις ακόμη και μεταξύ υπουργών του ίδου κόμματος.

Όταν ο Βενιζέλος " χθες" «έβγαζε λάδι» τον Άκη και τον Γιάννο σήμερα είναι «ντροπή για την παράταξη»

Ευάγγελος Βενιζέλος και Άκης Τσοχατζόπουλος
Ευάγγελος Βενιζέλος και Άκης Τσοχατζόπουλος
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
“ Ο Ευάγγελος Βενιζέλος και ο Ανδρέας Λοβέρδος, το 2005 υπερασπίστηκαν με πάθος τον Άκη Τσοχατζόπουλο και τον Γιάννο Παπαντωνίου στην εξεταστική επιτροπή για τα TOR M1  ”

Έτος 2005. Εφτά χρόνια πριν συλληφθεί ο Άκης Τσοχατζόπουλος και οχτώ χρόνια πριν ξεκινήσει η δίκη του, πολύ πριν δηλαδή κύκλοι του κόμματος Βενιζέλου ή του (πρώην) ΠΑΣΟΚ αρχίσουν να διακινούν δεξιά κι αριστερά ότι ο πρώην υπουργός και άλλοτε πανίσχυρος υποψήφιος για την προεδρία του ΠΑΣΟΚ είναι «ντροπή για την παράταξη»

Προσφορά αλληλεγγύης από τον σύλλογο γονέων & κηδεμόνων του 5ου δημοτικού σχολείου Χαλκίδας



Στο 5ο Δημοτικό Σχολείο Χαλκίδας ο Σύλλογος Γονέων & Κηδεμόνων συνεχίζοντας τις πρωτοβουλίες αλληλεγγύης και εθελοντικής προσφοράς  κινητοποίησε εκτός από τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου, γονείς και παιδιά για να φτιάξουν πασχαλινές λαμπάδες τις οποίες σήμερα το πρωί μοίρασαν σε όλα τα παιδιά του Σχολείου και στους δασκάλους. 

Ομιλία για τον «Σχολικό Εκφοβισμό» στο 5ο δημοτικό σχολείο Χαλκίδας



Την Τετάρτη, 24 Απριλίου 2013 η Διευθύντρια του 5ου Δημοτικού Σχολείου κ. Φωτεινή Αρτσίτα και ο Σύλλογος Διδασκόντων από κοινού με τον Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων του Σχολείου  διοργάνωσαν  συζήτηση για τον «Σχολικό εκφοβισμό». Ομιλητής ήταν ο κ. Ανδρέας Καρυστινός, ψυχολόγος του ΚΕΔΔΥ Ευβοίας.

Περιφερειακό Συμβούλιο εξέφρασε την πλήρη αντίθεσή του στην καύση RDF στη μονάδα του Αλιβερίου

Τακτική Συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου με προ ημερησίας διάταξης αποφάσεις αντίθεσης στην καύση RDF στη μονάδα της ΑΓΕΤ στο Αλιβέρι και στην είσπραξη διοδίων στους σταθμούς Αγίας Τριάδας και Σχηματαρίου-Χαλκίδας.

Κλιμάακιο της ΝΔ, ενόψη συνεδρίου στην Χαλκίδα



Εν όψει του Προσυνεδρίου Της Στερεάς Ελλάδος Το Σάββατο 27 Απριλίου 2013  κλιμάκιο της ΝΔ  με επικεφαλής των κ. Κοψαχείλη Τιμολέων Βουλευτής Γρεβενών και τον κ. Κεδίκογλου Σίμο Κυβερνητικό Εκπρόσωπο, θα βρίσκεται στη Χαλκίδα για  να συναντηθεί με Τοπικούς Φορείς.

Αιρετός Πρόεδρος Κοινότητας του Δήμου Κύμης Αλιβερίου γρονθοκόπησε στέλεχος της ΔΕΣΦΑ



Επεισόδιο μεταξύ στελέχους της ΔΕΣΔΑ, κ. Μανώλη Νομικού και του αιρετού Προέδρου Κοινότητας του Δήμου Κύμης- Αλιβερίου  κ. Γιώργου Κ., ο οποίος είναι συνταξιούχος μηχανικός, έγινε χθες στο Αλιβέρι. 
Το στέλεχος της ΔΕΣΦΑ,  είχε έρθει στο Αλιβέρι, για να ζητήσει κάποιο έγγραφο περί της αποκατάστασης του φυσικού περιβάλλοντος, γιατί το χρειάζεται η εταιρία για τον φάκελο του έργου.

Σταρούλα Οικονομέα: Για μια ακόμα φορά γίνομαι θύμα προβοκατόρικης επίθεσης

Επιστολή απέστειλε η Σταυρούλα Οικονομέα προς αποκατάσταση της αλήθειας, σχετικά με ανάρτηση σε τοπικό BLOG, το πρωί της 24ης Απρίλη για ένταξη της στο κόμμα του Λοβέρδου.
Σε   επικοινωνία με το  EVIAPOST,  δήλωσε ότι το συγκεκριμένο BLOG κατά επανάληψη της κάνει  "προβοκατόρικη" προβολή,  με ψευδή και προβοκατόρικα σχόλια χωρίς να μπορεί να καταλάβει το γιατί. 

Τετάρτη 24 Απριλίου 2013

Η δημιουργική περιβαλλοντική Ομάδα των μαθητών του Γυμνασίου Προκοπίου στη βόρεια Εύβοια, πραγματοποίησε πριν από λίγες ημέρες (στις 19 Απριλίου) δενδροφύτευση σε διαθέσιμο χώρο μπροστά από το σχολείο και στο γήπεδο Προκοπίου.

Συνάντηση για τα γυμνάσια Μακρυκάπας και Στενής



Συνάντηση πραγματοποιήθηκε χθες στο Υπουργείο Παιδείας με τον Υφυπουργό κ. Παπαθεοδώρου και τους βουλευτές της Εύβοιας Συμεών Κεδίκογλου και Δημήτρη Αναγνωστάκη, το δήμαρχο Διρφύων Μεσσαπίων Ι. Μπουροδήμο,

Έντονους πολιτικούς προβληματισμούς για την διαχείριση του ΕΣΠΑ,



Πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 23 Απριλίου στα Καμένα Βούρλα το Αναπτυξιακό Συνέδριο της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, που διοργανώθηκε στο πλαίσιο προετοιμασίας και διαβούλευσης για το σχεδιασμό της προγραμματικής περιόδου 2014 – 2020, παρουσία του

ΔΗΜΑΡ «Προγραμματισμένες επισκέψεις του Τομέα Αυτοδιοίκησης στην Αχαϊά»



Στο πλαίσιο των επαφών  του Τομέα Αυτοδιοίκησης της ΔΗΜΑΡ με Δημάρχους και άλλους  αυτοδιοικητικούς παράγοντες πραγματοποιήθηκε περιοδεία  στην Αχαϊα την Δευτέρα 22 Απριλίου 2013.

Βαγγέλης Αποστόλου: «Οι αριθμοί μπορεί να ευημερούν αλλά η κοινωνία στενάζει»



Ο βουλευτής Εύβοιας του ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ και υπεύθυνος ΕΕΚΕ Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Βαγγέλης Αποστόλου παραβρέθηκε στο Αναπτυξιακό Συνέδριο της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας για τη νέα Προγραμματική Περίοδο 2014-2020, όπου έλαβε χώρα στα Καμένα Βούρλα την Τρίτη 23 Απριλίου 2013, και στην ομιλία του τόνισε μεταξύ άλλων τα εξής:

Δευτέρα 22 Απριλίου 2013

ΙΕΡΟΣ ΝΑΟΣ ΑΓΙΑΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ ΠΟΛΙΟΥΧΟΥ ΧΑΛΚΙΔΟΣ ΦΙΛΟΠΤΩΧΟ ΤΑΜΕΙΟ



Το Φιλόπτωχο Ταμείο της Ενορίας μας διοργανώνει «Πασχαλινό Παζάρι» στο Πνευματικό Κέντρο του Ιερού Ναού (όπισθεν του Ι. Ναού), από την Παρασκευή 26 Απριλίου έως την Κυριακή 28 Απριλίου, τα έσοδα του οποίου θα διατεθούν για τις ανάγκες του Ενοριακού Φιλοπτώχου Ταμείου.

ΤΗΝ ΚΕΡΚΟΠΟΡΤΑ ΤΩΝ ΟΙΚΟΛΟΓΩΝ ΠΡΑΣΙΝΩΝ ΑΝΟΙΓΟΥΝ ΣΤΟ ΠΑΣΟΚ ΤΡΕΜΟΠΟΥΛΟΣ ΚΑΙ




ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΜΑΖΙΚΗ ΕΓΓΡΑΦΗ ΜΕΛΩΝ ΤΗΣ ΠΑΣΠ ΣΤΟΥΣ ΟΙΚΟΛΟΓΟΥΣ ΠΡΑΣΙΝΟΥΣ

 Τα παρακάτω υπογραφόντα 14 από τα 32 παρόντα μέλη του Πανελλαδικού Συμβουλίου-μεταξύ αυτών και 3 από τα έξη μέλη της εκτελεστική γραμματεία- και άλλα μελή των Οικολόγων Πράσινων μετά τη θυελλώδη συνεδρίαση του Πανελλαδικού Συμβουλίου του Σαββάτου 20.04.2013, βρισκόμαστε στη δυσάρεστη θέση να δηλώσουμε τα παρακάτω:

Ο ΣΥΡΙΖΑ θα σταθεί δίπλα στους πολίτες των Ψαχνών για την παραγωγική ανασυγκρότηση της περιοχής



Πραγματοποιήθηκε χτες στα Ψαχνά η συγκέντρωση της τοπικής οργάνωσης του ΣΥΡΙΖΑ Δήμου Μεσσαπίων – Διρφύων για τη τρέχουσα πολιτική κατάσταση και τις προτάσεις της τοπικής οργάνωσης για τη παραγωγική ανασυγκρότηση της περιοχής

Eκδήλωση ΣΥΡΙΖΑ στο Μαντούδι



Πολιτική Εκδήλωση με την παρουσία του Βουλευτή Αλέξη Μητρόπουλου, το μέλος της ΚΕ Διονύση Τεμπονέρα και το μέλος της ΝΕ Νίκο Μακρυπούλια, πραγματοποίησε ο ΣΥΡΙΖΑ- ΕΚΜ ΒΚ Εύβοιας το Σάββατο 20 Απριλίου στο Δημαρχείο του Μαντουδίου.

Συνάντηση για την καινοτομία στα Καμένα Βούρλα



Με εναρκτήριο χαιρετισμό του Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 22 Απριλίου στα Καμένα Βούρλα συνάντηση εργασίας για τη στρατηγική καινοτομίας (RIS 3) και έξυπνης εξειδίκευσης της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας στη νέα προγραμματική περίοδο 2014-2020.

Ένωση Εργαζομένων Τσιμέντων Χαλκίδας: Τι σκοπεύει να κάνει η Lafarge, με το εργοστάσιο της Χαλκίδας;

Επιστολή προς  Υπουργό Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας κ. Ιωάννη Βρούτση, έστειλε η Ένωση Εργαζομένων Τσιμέντων Χαλκίδας, στην οποία τονίζει την παραπλανητική εικόνα για το εργοστάσιό που εμφανίζει η Lafarge, προκειμένου να πετύχει τους στόχους της και μιλά αν η εταιρεία πιστεύει ότι το εργοστάσιο είναι μη «βιώσιμο», τότε πρέπει η πολιτεία να εξετάσει την πιθανότητα το εργοστάσιο να αναλάβει άλλος φορέας. 
Διαβάστε την επιστολή



Η ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ «Μία…στάση» της ΕΠΚΑ-ΣΤΕ συνεχίζει την δράση της..



Η ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ  «Μία…στάση» της ΕΠΚΑ-ΣΤΕ, σας γνωρίζει, ότι το Σάββατο 27-04-2013 (του Λαζάρου) από τις 8,00-13,00 το πρωί  στο πάρκο του Λαού στη Χαλκίδα θα διατεθούν τα παρακάτω προϊόντα από τους παραγωγούς, απευθείας στους καταναλωτές με Μία…Στάση..!: