Τρίτη 9 Ιουλίου 2013

Δημοσιογράφος θα καταθέσει μήνυση κατά του Αντώνη Σαμαρά για το κλείσιμο της ΕΡΤ

Με μια ανάρτηση στην προσωπική του σελίδα στο Facebook, ο δημοσιογράφος της ΕΡΤ και ανταποκριτής στην Αυστραλία Αλέκος Μάρκελλος προανήγγειλε μηνυτήρια αναφορά κατα του πρωθυπουργού.
Αιτία όπως αναφέρει ο δημοσιογράφος που δηλώνει ότι δεν ανήκει σε κανένα κόμμα το κλείσιμο της ΕΡΤ αποτέλεσε βαρύτατη προσβολή προς την Ομογένεια και προκάλεσε μακροχρόνιες και μη αναστρέψιμες συνέπειες για το Ελληνικό κράτος.
Διαβάστε αναλυτικά τη δήλωση του:

Περί ρουφιάνων στο δημόσιο βίο

Χρήστος Ιακώβου
Διευθυντής του Κυπριακού Κέντρου Μελετών (ΚΥΚΕΜ)
Στη νεοελληνική υπάρχει η λέξη ρουφιάνος, η οποία αποδίδει τις έννοιες του καταδότη, του ραδιούργου, του δολοπλόκου, του συκοφάντη. H σημερινή χρήση της λέξης, με τις πιο πάνω έννοιες, αποτελεί εννοιολογική φθορά σε σχέση με την αρχική της σημασία. Στην ιταλική γλώσσα, από την οποία προέρχεται η λέξη, ruffiano σημαίνει το αδύνατο και ψωριάρικο άλογο (stallone ruffiano), το οποίο βάζουν με τη φοράδα κατά την περίοδο του οίστρου της. 
Επειδή η φοράδα είναι ζόρικο ζώο και τις πρώτες ημέρες του οίστρου της γίνεται πολύ επιθετική, δαγκώνοντας και κλωτσώντας, με κίνδυνο να τραυματίσει άσχημα το αρσενικό, οι εκτροφείς για να προστατεύσουν τον καθαρόαιμο επιβήτορα βάζουν για λίγες μέρες το ρουφιάνο με τη φοράδα, ο οποίος δεινοπαθεί. Αφού αρχίσει η φοράδα να «μαλακώνει» τότε αποσύρουν τον κακομοίρη το ρουφιάνο και βάζουν τον επιβήτορα για την αναπαραγωγή. Έτσι, η λέξη μεταφορικώς χρησιμοποιείτο για να δηλώσει τον αχυράνθρωπο, τον αναλώσιμο τύπο, ο οποίος ανελάβανε ποταπές αποστολές, με σκοπό να μην εκτεθεί ο πλειστάκις υψηλά ιστάμενος και δειλώς κρυβόμενος εντολέας.

Δευτέρα 8 Ιουλίου 2013

Στην Ελληνοφρένεια η Εύβοια με πικρόχολα σχόλια!!!!



Πλάκα κάνουν στην Ελληνοφρένεια οι ακροατές του REAL FM (τουλάχιστον 4 τηλέφωνα σε δύο μέρες) στο Αποστόλη  για τους Ευβοιώτες και τους βουλευτές που βγάζουν. Τα πικρόχολα σχόλια είναι τόσο καυτά και ειρωνικά, ενώ το θερμόμετρο το ανεβάζει με τον δικό του τρόπο ο Αποστόλης.

Σε ποια ελληνική πόλη πίνουν περισσότερο καφέ ;

Αν απαντήσατε ότι είναι οι Θεσσαλονικείς, λυπάμαι αλλά κάνατε λάθος…
Οι αριθμοί δείχνουν ότι οι

Συλλαλητήριο την Τρίτη 9 Ιουλίου από Ομοσπονδίες για την ΕΡΤ

Νέες δραστηριότητες βρίσκονται σε εξέλιξη, από το χώρο των εργαζομένων, με πιο σημαντικές, το συλλαλητήριο των ομοσπονδιών για την ΕΡΤ, στις 9 Ιουλίου και την κινητοποίηση με αφορμή την επίσκεψη Σόιμπλε στις 18 Ιουλίου.

Νέα 24ωρη απεργία αύριο στους δήμους της χώρας

Νέα 24ωρη απεργία και συγκέντρωση στις 11:00 το πρωί στην πλατεία Καραϊσκάκη, αποφάσισαν για αύριο τα μέλη του προεδρείου της ΠΟΕ ΟΤΑ, πριν από λίγο. Από την απεργία εξαιρούνται και πάλι οι υπηρεσίες πρόνοιας των δήμων.

Οι κατά συρροή απώλειες αθλητών από οξεία λευχαιμία εγείρουν ερωτηματικά

Με αφορμή την απώλεια του 26χρονου, Στρατή Αλεξίδη, πριν ακόμα συμπληρωθεί μήνας από το θάνατο του Ανδρέα Κιλιγκαρίδη, ο ΣΥΡΙΖΑ ζητάει από την αθλητική ηγεσία και τη Δικαιοσύνη να εξετάσουν αν ήταν συμπτωματικά τα δύο θλιβερά γεγονότα, ή αν σχετίζονται με την ιατροφαρμακευτική αγωγή που πιθανώς ακολουθούσαν οι δύο άτυχοι κωπηλάτες.

Δήλωση του Β. Αποστόλου Με αφορμή τη θαλάσσια ρύπανση στην Αυλίδα από τα Ναυπηγεία Χαλκίδας:



Ακόμη ένα κρούσμα ρύπανσης του Ευβοϊκού στη περιοχή της Αυλίδας από βιομηχανικά απόβλητα έγινε γνωστό στις 7/7/13 από κατοίκους της περιοχής. Νωρίς το πρωί η θάλασσα γέμισε πετρέλαιο που διέρρευσε από τις εγκαταστάσεις των Ναυπηγείων Χαλκίδας, το οποίο λόγω των πνεόντων ανέμων διασκορπίστηκε σε έκταση πολλών τετραγωνικών χιλιομέτρων. 

αφιέρωμα στον Μ. Χατζιδακη από ωδειο Μαρσυα

Την Τετάρτη (10/7) 21:00, στο θέατρο Ορ. Μακρής στο πάρκο του Λαού, η χορωδία μας (ωδειου Μαρσυα) συμμετέχει στη μουσική παράσταση-αφιέρωμα στον Μ. Χατζιδακι. 3 ηθοποιοί, 3 μουσικοί & 35 χορωδοι παρουσιάζουν τη μουσική και τον λόγο του Χατζιδακι.

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΕΡΕΥΝΑΣ ΚΕΔΕ-METRON ANALYSIS ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ ΤΗΣ ΤΟΠΙΚΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Οι Δήμοι της χώρας βρίσκονται στην πρώτη θέση των αντιπροσωπευτικών πολιτικών θεσμών, τόσο ως προς την αντιλαμβανόμενη σημασία που έχουν για τους πολίτες, όσο και ως προς την αντιλαμβανόμενη προσφορά τους στο κοινωνικό σύνολο.

Περιοδείες σε εργοστάσια της περιοχής απο στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ για την επίσκεψη Τσίπρα στην Χαλκίδα

Περιοδείες  πραγματοποιήθηκαν απο  τοπικά  στελέχη  του  ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ σε  εργοστάσια  της περιοχής , με  μοίρασμα  της  ανακοίνωσης  που   καλεί τους  εργαζόμενους  για  την  επίσκεψη  του  Αλ.Τσίπρα  και  την  ομιλία του που  θα  γίνει  αύριο  Τρίτη  στις  11,30 πμ.   στο  εργατικό  κέντρο.

ΤΕΡΕΝΣ ΚΟΥΙΚ: ΠΕΡΙΜΕΝΑ ΟΤΙ ΘΑ ΓΙΝΟΤΑΝ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ Ο ΕΞΟΡΘΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΠΟΥ ΘΑ ΟΔΗΓΟΥΣΕ ΨΗΛΑ ΤΗΝ ΕΡΤ, ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΤΗΣ ΑΞΙΖΕΙ ΑΛΛΑ....



Ο Βουλευτής Επικρατείας των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Τέρενς Κουίκ, ο οποίος εκτάκτως ορίστηκε Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος στο νομοσχέδιο της ΕΡΤ με Εισηγητή το Γιάννη Δημαρά, έκανε απόψε (8/7/2013) την εξής δήλωση:

Ο Συμεών Κεδίκογλου παραβρέθηκε χτες στην εκδήλωση για την μνήμη του Ήρωα Αγγελή Γοβιού που πραγματοποιήθηκε στη Λίμνη υπό την αιγίδα του δήμου.



Ο Συμεών Κεδίκογλου παραβρέθηκε χτες στην εκδήλωση για την μνήμη του Ήρωα Αγγελή Γοβιού που πραγματοποιήθηκε στη Λίμνη υπό την αιγίδα του δήμου.

Στην Κάρυστο ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας



Ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας στην Κάρυστο : Επίσκεψη στο λιμάνι, όπου ολοκληρώνονται τα έργα και συνάντηση με τον Δήμαρχο, Δημοτικούς Συμβούλους και φορείς με θέμα την πορεία υλοποίησης του ΕΣΠΑ, τα έργα της Καρυστίας και την προετοιμασία της Ε’ προγραμματικής περιόδου.

ΠΟΛΙΤΕΣ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΔΗΜΟΥ ΚΥΜΗΣ- ΑΛΙΒΕΡΙΟΥ



Στην πατρίδα μας τα τελευταία χρόνια, βιώνουμε πρωτόγνωρες καταστάσεις. Οι περικοπές σε μισθούς και συντάξεις, οι απολύσεις, η ανεργία, τα χαράτσια και οι φορομπηχτικές πολιτικές, αποτελούν ημερήσια διάταξη για όλη την ελληνική κοινωνία.

Ανακοίνωση της ΔΗΜΑΡ για τη σύνδεση των απολύσεων με την κινητικότητα.



Η εμμονή της τρόικας ήταν πάντα  να συνδεθεί η  κινητικότητα των δημοσίων υπαλλήλων με απολύσεις. Έτσι όμως η  κινητικότητα από μέσο  ορθολογικής κατανομής του προσωπικού γίνεται μέσο απορρύθμισης.

Σε αντίδραση για τις απολύσεις προσωπικού Δεν λειτούργησαν σήμερα οι Δημοτικές Υπηρεσίες



Οι Υπηρεσίες του Δήμου Χαλκιδέων και  των Νομικών του Προσώπων (ΔΕΥΑΧ, ΔΟΑΠΠΕΧ, ΔΟΠΠΑΧ, ΔΑΕΠΕΧ ), δεν θα λειτούργησαν, κατ’ εφαρμογή σχετικής ομόφωνης απόφασης της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας, αντιδρώντας στις άδικες και οριζόντιες απολύσεις προσωπικού τους.

Κυριακή 7 Ιουλίου 2013

Αυτοί θα φέρουν το «νέο»;

Γ. Καρελιάς  protagon.gr
Εδώ και μερικούς μήνες οι αβανταδόροι του Σαμαρά, μας έχουν ταράξει στην προπαγάνδα: ετοιμάζει -λένε- το νέο φιλοευρωπαϊκό κόμμα, για το οποίο -πάλι λένε- θα απευθύνει «προσκλητήριο» σε πρόσωπα από άλλα κόμματα. Το Σαββατοκύριακο που πέρασε, η προπαγάνδα αυτή έφτασε στο απόγειό της, καθώς ο ίδιος μίλησε στο κομματικό συνέδριο και -όπως πάλι λένε όσοι τον διερμηνεύουν- έδωσε και το όνομα του νέου κόμματος: Νέα Ελλάδα.

Το προσωπικό παιχνίδι Βενιζέλου

Φ. Παπούλιας  efsyn.gr
 Η εκκωφαντική σιωπή του προέδρου του ΠΑΣΟΚ απέναντι στην επίθεση του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου της Ν.Δ. Μ. Βορίδη κατά του ιδρυτή του κόμματος Ανδρ. Παπανδρέου δεν προξενεί απορία. Αντιθέτως, προκαλεί οργή, γιατί όταν ο Ευάγγ. Βενιζέλος αδυνατεί να υπερασπιστεί τον πολιτικό του μέντορα που τον μύησε και τον ανέδειξε στον πολιτικό στίβο, τότε η λέξη «αχαριστία» είναι μικρή για να περιγράψει το μέγεθος του πολιτικού ολισθήματος.

Αλλο υπεύθυνη Αριστερά, άλλο υποταγμένη

Τ. Παππάς  efsyn.gr
Τα στελέχη της ΔΗΜΑΡ που υποστηρίζουν ότι η επιλογή Κουβέλη για αποχώρηση του κόμματος από την κυβέρνηση Σαμαρά ήταν αυτοκτονική οφείλουν να καταθέσουν στοιχεία που θα δικαιώνουν την ανάλυσή τους. Διαφορετικά, είναι ευάλωτα στην υποψία ότι έχουν προσβληθεί από το μικρόβιο του κυβερνητισμού και ότι δεν πιστεύουν πια στη διάκριση Αριστεράς – Δεξιάς.

Α! στο καλό και τρόμαξε


Οριακό προβάδισμα ΣΥΡΙΖΑ, εκτός βουλής η ΔΗΜΑΡ Νέα δημοσκόπηση της VPRC

Οριακό προβάδισμα του ΣΥΡΙΖΑ έναντι της Νέας Δημοκρατίας καταγράφει νέα δημοσκόπηση της VPRC για το tvxs.gr. 
Εκτός Βουλής μένει η ΔΗΜΑΡ, σημειώνοντας μεγάλη πτώση μετά την απόφασή της για αποχώρηση από την τρικομματική κυβέρνηση.

Ομόφωνα πρόεδρος της Νέας Μέρας ο Χρ. Ζώης

Ο Χρήστος Ζώης εξελέγη ομόφωνα πριν απο λίγο πρόεδρος της Νέας Μέρας στο συνέδριο του κόμματος το οποίο βρίσκεται σε εξέλιξη, σε κεντρικό ξενοδοχειο στην Αθήνα.

Μερικές σκέψεις από μια είδηση που πέρασε στα ''ψιλά'' - Της Ελένης Δεδούση*

Μέσα στον καθημερινό κατακλεισμό ειδήσεων η προσοχή μου εστιάστηκε σε μια που μάλλον έπεσε στα πολύ '' ψιλά '' της επικαιρότητας. Διάβασα, λοιπόν, ότι το Υπουργείο Παιδείας προτίθεται να καταργήσει το μάθημα της Φιλοσοφίας από τη δευτεροβάθμια εκπαίδευση, ερήμην μάλιστα των επιστημονικών ενώσεων.

ΠΡΟΧΩΡΑ Η ΜΕΘΟΔΕΥΣΗ ΠΟΥ ΘΑ ΚΑΝΕΙ «ΚΟΚΚΙΝΟ» ΤΟ ΑΙΓΑΙΟ ΚΑΙ ΟΙ ΠΑΝΤΕΣ ΣΙΩΠΟΥΝ»



Ο Βουλευτής Επικρατείας και Τομεάρχης Εξωτερικών των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Τέρενς Κουίκ, έκανε απόψε (06.07.13) την εξής δήλωση:

«Μόλις τώρα μου επιβεβαιώθηκε ότι στα χέρια των Τούρκων πέρασε και η μαρίνα του Πυθαγορείου Σάμου!

Είναι η δεύτερη μαρίνα, μετά από εκείνη της Μυτιλήνης, που τίθεται υπό έλεγχο των Τούρκων, οι οποίοι τώρα αναζητούν τουλάχιστον άλλη μία, έχοντας ήδη κάνει βολιδοσκοπήσεις για τη μαρίνα της Χίου.

Ανακοίνωση της ΔΗΜΑΡ για τις διαπραγματεύσεις με την τρόικα



Η τρόικα επιμένει δογματικά στην εφαρμογή των λανθασμένων στοιχείων του προγράμματος δημοσιονομικής προσαρμογής.