Σάββατο 5 Οκτωβρίου 2013

Βάτραχε πήδα!

Πριν ξεκινήσουμε δύο προειδοποιήσεις (κάτι σαν τα «disclaimers» που λένε και οι αγγλοσάξονες): (Α) το άρθρο αυτό δεν αφορά την Χρυσή Αυγή, και (Β) ξεκινά με ένα παλιό -της δεκαετίας του ΄70- αμφιβόλου γούστου και σουρεαλιστικό ανέκδοτο, το οποίο όμως ταιριάζει άριστα με την πραγματικότητα που βιώνουν σήμερα όλοι όσοι προσπαθούν να παράγουν και να δημιουργήσουν.
Το ανέκδοτ
ο λοιπόν: 

Διαλύουν κάθε Ελπίδα για ανάκαψη. Κάνουν Αβάσταχτο το μπλοκάκι – Αυξάνονται οι κρατήσεις και φτάνουν στο 26%

Επιπρόσθετα βάρη φέρνει το νέο φορολογικό νομοσχέδιο σε φυσικά πρόσωπα που προέρχονται είτε από ατομικές επιχειρήσεις είτε από ελεύθερα επαγγέλματα. 
Τα εισοδήματα των εν λόγω φορολογούμενων όπως προβλέπεται πλέον θα φορολογούνται από το πρώτο ευρώ και μέχρι το επίπεδο των 50.000 ευρώ με συντελεστή 26% και πάνω από το επίπεδο των 50.000 ευρώ με 33%.

Μας προετοιμάζουν για ολοκληρωτική χρεοκοπία; Σχέδιο έκτακτης ανάγκης για τα καύσιμα!!

Πράξη Υπουργικού Συμβουλίου προβλέπει περιορισμό της κυκλοφορίας και επιτάξεις
Μεταξύ άλλων, προβλέπεται η μείωση των ορίων ταχύτητας, αλλά και ο περιορισμός της κυκλοφορίας οχημάτων.
Η Πράξη Υπουργικού Συμβουλίου, αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα του Πρωθυπουργού στη «Διαύγεια», καθορίζει το πρώτο κυβερνητικό «Σχέδιο Μέτρων Έκτακτης Ανάγκης για την αντιμετώπιση σοβαρών διαταραχών του εφοδιασμού σε πετρέλαιο ή πετρελαιοειδή προϊόντα».

Απάντηση του Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας κ. Κλέαρχου Περγαντά στο Εργατικό Κέντρο Εύβοιας και στα Σωματεία.



Είναι γνωστό ότι από την πρώτη στιγμή στάθηκα κοντά στα προβλήματα των εργαζομένων της Π.Ε. Εύβοιας.
Ανεδείχθησαν τα ζητήματα αυτά με πρωτοβουλία μου ενώπιον του Περιφερειακού Συμβουλίου και της κοινωνίας .
Η συνάντηση με τον Υπουργό Εργασίας ήταν δεδομένη και πραγματικό γεγονός . Την παραμονή της συνάντησης  ειδοποιήθηκε  το γραφείο μου στην  Περιφέρεια από το γραφείο του Υπουργού, ότι η συνάντηση θα πραγματοποιείτο με τον Υφυπουργό Εργασίας κ. Κεγκέρογλου  και την αρμόδια Γενική Γραμματέα του Υπουργείου, διότι ο Υπουργός λόγω απρόοπτου γεγονότος δεν μπορούσε να παρασταθεί.

Πολιτικός ψεύτης (απατεώνας) ο περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδος Κλέαρχος Περγαντάς

Απίστευτες πολιτικές εξελίξεις προσλαμβάνει το ραντεβού "μαϊμού" που "έκλεισε" ο Περιφερειάρχης με τον Υπουργό Εργασίας Γιάννη Βρούτση και στο οποίο πήραν μέρος βουλευτές, δημάρχους, συνδικαλιστές και "τυχαίο" γεγονός προκάλεσε την ακύρωση του.

Αποτελέσματα από τον έλεγχο των πολιτών που έβγαλαν εμβάσματα στο εξωτερικό

Αναπάντητη από τις 17/6/13 παραμένει ερώτησή μας σχετικά με τα αποτελέσματα του έλεγχου των πολιτών που έβγαλαν εμβάσματα στο εξωτερικό. Το κείμενο της ερώτησης είχε ως εξής:

Αποσύρθηκε η απόφαση του Υπουργού Ναυτιλίας και Αιγαίου που δημιουργούσε προβλήματα στη λειτουργία της μονάδας φυσικού αερίου της ΔΕΗ Αλιβερίου



Όπως είναι γνωστό ο Υπουργός Ναυτιλίας και Αιγαίου με πρόσφατη απόφασή του είχε ανακαλέσει την παραχώρηση του δικαιώματος χρήσης χώρου εντός ζώνης Λιμένα Αλιβερίου, στη θέση Κάραβος, για τη λειτουργία της ΔΕΗ. Με την ενέργειά του αυτή έθεσε σε κίνδυνο την αποδοτική λειτουργία της μεγαλύτερης επένδυσης στρατηγικού χαρακτήρα που έχει γίνει στην Εύβοια τις τελευταίες δεκαετίες.

Κεδίκογλου Συμεών: Δελτίο Τύπου για την Παγκόσμια Ημέρα των Εκπαιδευτικών

Σήμερα, η Παγκόσμια Ημέρα των Εκπαιδευτικών μας θυμίζει τον καθοριστικό ρόλο που παίζει ο δάσκαλος μέσα στην κοινωνία. Στεκόμαστε με εκτίμηση και σεβασμό απέναντι στον ανώνυμο εκπαιδευτικό, είτε εργάζεται σε μια πόλη της προηγμένης δύσης είτε σε μια αυτοσχέδια σχολική αίθουσα κάποιου στρατοπέδου προσφύγων.

Συνάντηση του Συμεών Κεδίκογλου με αντιπροσωπεία πολυτέκνων



Ο Υφυπουργός Συμεών Κεδίκογλου συναντήθηκε στα μέσα της εβδομάδας με εκπροσώπους του Συλλόγου Πολυτέκνων Χαλκίδας και περιχώρων. Συζητήθηκαν διάφορα θέματα που απασχολούν τους πολύτεκνους, με κύριο αυτό της δυνατότητας ελεύθερης μεταγραφής φοιτητών, που προέρχονται από πολύτεκνες οικογένειες.

Παρασκευή 4 Οκτωβρίου 2013

Τα είδαν όλα στη Αθήνα!!! Νεαρός στο κέντρο της Αθήνας αυνανιζόταν και....


Omonoia-570Τα έχουν δεί όλα στο κέντρο της Αθήνα και ειδικά στην πλατεία Ομονοίας όταν στα καλά του καθουμένου ένας νεαρός άνδρας ξεκίνησε να αυνανίζεται και να εκσπερματώνει μπροστά στα μάτια του κόσμου. 
Συγκεκριμένα, τον τελευταίο καιρό ένας νεαρός άνδρας ηλικίας περίπου 27 ετών κυκλοφορεί στο κέντρο και έχει γίνει «ο φόβος και ο τρόμος» των γυναικών.

Διεύρυνση της σημασίας του αγροτικού τομέα για την ελληνική οικονομία

Του κ. Παναγιώτη Γεωργίου Κούβαρη
Τα αγροτικά προϊόντα παρέμειναν στην κορυφή της ‹‹πυραμίδας›› των ελληνικών εξαγωγών, σύμφωνα με τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ και του Πανελλήνιου Συνδέσμου Εξαγωγών (ΠΣΕ).

Ο εμπαιγμός των εργαζομένων και των ανέργων της Εύβοιας συνεχίζεται τόσο από τη Κυβέρνηση όσο και από τη Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας.



Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Εύβοιας Βαγγέλης Αποστόλου, έκανε με αφορμή την ακυρωθείσα συνάντηση στο Υπουργείο Εργασίας την ακόλουθη δήλωση:

«Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει ταχθεί στον πλευρό των εργαζομένων και ανέργων της Εύβοιας που έχουν καταλάβει το κτίριο της Περιφερειακής Ενότητας .

Οι Ανεξάρτητοι εγκαινιάζουν το νέο τους γραφείο στην Χαλκίδα



Τη Δευτέρα 07 Οκτωβρίου 2013 και ώρα 19.30 οι Ανεξάρτητοι Έλληνες Κεντρικής Εύβοιας εγκαινιάζουν το νέο τους γραφείο στην Χαλκίδα (Ελ. Βενιζέλου22- 5ος όροφος, στο μέγαρο Κιαπέκου). Στην εκδήλωση θα παρευρίσκονται στελέχη  του κινήματος.

Ο Υπουργός την "έσκασε" και δεν δέχθηκε τα σωματεία της Εύβοιας


Ο βουλευτής της Δημοκρατικής Αριστεράς Δημήτρης Αναγνωστάκης, ανταποκρινόμενος στο κάλεσμα του Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας κ. Κλέαρχου Περγαντά, συμμετείχε στην αντιπροσωπεία, που θα συναντούσε τον Υπουργό Εργασίας.

Σκοπός της συνάντησης ήταν να διερευνηθούν πιθανές λύσεις στα συσσωρευμένα προβλήματα, που αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι της Εύβοιας. 

Παρών ο ΣΥΡΙΖΑ στις Δημοτικές Εκλογές



Σε συνέλευση των μελών του ΣΥΡΙΖΑ Μαντουδίου- Λίμνης- Αγίας Άννας, αντικείμενο συζήτησης ανάμεσα στα άλλα, αποτέλεσε και η στάση του κόμματος για τις επικείμενες Δημοτικές Εκλογές. Η Οργάνωση Μελών αποφάσισε ομόφωνα ο ΣΥΡΙΖΑ να δώσει το παρόν συμμετέχοντας και στηρίζοντας ευρύ ανεξάρτητο ψηφοδέλτιο με ριζοσπαστικά, οικολογικά, αντιμνημονιακά και αντιφασιστικά χαρακτηριστικά.

Απάντηση του Υπουργείου Παιδείας για την καθαριότητα στα σχολεία



Το Υπουργείο Παιδείας προχώρησε σε απάντηση της ερώτησης 1288/4-9-13, του βουλευτή Εύβοιας της Δημοκρατικής Αριστεράς Δημήτρη Αναγνωστάκη, σχετικά με την επίλυση θεμάτων καθαριότητας στα σχολεία.

Μεταφορά των μαθητών του Δήμου Διρφύων-Μεσσαπίων



Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ Βαγγέλης Αποστόλου, καταθέτει ως ΑΝΑΦΟΡΑ την από 25.09.2013 επιστολή των Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων του Δημοτικού Σχολείου και του Γυμνασίου του Δήμου Διρφύων-Μεσσαπίων με θέμα «Μεταφορά μαθητών», όπου καταγράφουν τα προβλήματα που παρουσιάζονται στην μεταφορά των μαθητών από τα χωριά εκτός της έδρας των σχολείων.

Συνάντηση Κουβέλη με Σωματεία Εργαζομένων Εύβοιας



Ο Πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς, Φώτης Κουβέλης, θα συναντηθεί την Παρασκευή 4 Οκτωβρίου στις 10:00 π. μ. με το Εργατικό Κέντρο Εύβοιας και τους εκπροσώπους των σωματείων (Τσιμέντα Χαλκίδας, ΣΕΛΜΑΝ, ΙΝΤΕΡΚΕΜ, ΝΕΟΣΕΤ, ΗΛΕΚΤΡΟΜΗΧΑΝΙΚΗ ΚΥΜΗΣ, ΜΗΧΑΝΙΚΗ), ύστερα από σχετικό αίτημα.

Απάντηση Επιτροπής Ανταγωνισμού, για την αύξηση των τιμών στα βασικά είδη διατροφής



Σε σχετική ερώτηση για την «Αύξηση των τιμών σε βασικά είδη διατροφής», που είχε καταθέσει στις 2-9-2013, ο βουλευτής Εύβοιας της Δημοκρατικής Αριστεράς Δημήτρης Αναγνωστάκης, απάντησε ο Πρόεδρος της Επιτροπής Ανταγωνισμού κ. Δ. Κυριτσάκης.
Στην απάντηση γίνεται αναφορά τόσο στο νομικό – θεσμικό πλαίσιο λειτουργίας της αγοράς, όσο και στον μηχανισμό διαμόρφωσης των τιμών και στους κρίσιμους παράγοντες που τελικά επιδρούν στο τελικό επίπεδο των τιμών.

ΔΗΜΟΣ ΕΡΕΤΡΙΑΣ - Εγκρίθηκε το ΓΠΣ Ερέτριας

Eγκρίθηκε από τη Διεύθυνση Περιβάλλοντος & Χωρικού Σχεδιασμού της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, το B1 Στάδιο της μελέτης «Γενικό Πολεοδομικό Σχέδιο (Γ.Π.Σ.) του Δήμου Ερέτριας», η οποία αφορά την περιοχή της Δημοτικής Ενότητας Ερέτριας.

Σωματείο Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα Δελτίο τύπου

Το Δ. Σ. Του Σωματείου Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα Τραχηλίου – Παραμεριτών – Παρθενίου – Αγίου Λουκά – Αγίου Ιωάννη – Αγίου Γεωργίου  Θαρρουνίων – Κρεμαστού, συνεδρίασε την Τετάρτη 25 Σεπτεμβρίου 2013. Στην πρώτη αυτή συνεδρίαση:
  • Έγινε ενημέρωση από τον Γραμματέα και δικηγόρο του Σωματείου, για την πορεία των υποθέσεων που σχετίζονται με την υπόθεση της διαχείρισης των απορριμμάτων

Πέμπτη 3 Οκτωβρίου 2013

Γιατί ο Πρεγραντάς «έφαγε» τον Μπουραντά ή ο θάνατος σου η ζωή μου. Tα πως και τα γιατί τώρα;;



Το να καταγράφεις ένα πολιτικό γεγονός που συμβαίνει στην περιοχή σου χωρίς να ερευνάς τα πως και τα γιατί πιστεύουμε ότι δεν προσφέρει ολοκληρωμένη και αναλυτική ενημέρωση. Στο Eviapost προσπαθούμε να έχουμε μια ανάλυση τον γεγονότων, ώστε να μπορείτε να τα δείτε ολοκληρωμένα.
Κάθε σκεπτόμενος πολίτης σίγουρα αναρωτήθηκε, γιατί «πήγε» τώρα σε ρήξη ο Περγαντάς με τον Μπουραντά;  Η απάντηση στο ερώτημα αυτό δεν είναι άλλη, από τον νέο πολιτικό χάρτη που δημιουργήθηκε στην χώρα με την κρίση και πως αυτή θα αποτυπωθεί ενόψει και των περιφερειακών   εκλογών. 

Τετάρτη 2 Οκτωβρίου 2013

Την εμπιστοσύνη του στη δικαιοσύνη και τους θεσμούς εξέφρασε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, «Είμαστε βέβαοι ότι θα συνεχίσει το έργο της χωρίς σκοπιμότητες»

Την εμπιστοσύνη του στη δικαιοσύνη και τους θεσμούς εξέφρασε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος επισκέπτεται τις Βρυξέλλες.

 «Είμαστε βέβαοι ότι θα συνεχίσει το έργο της χωρίς σκοπιμότητες» σημείωσε χαρακτηριστικά.

Απετράπη η κατάρρευση της κυβέρνησης

Μετά την στροφή 180 μοιρών του Σίλβιο Μπερλουσκόνι, η κυβέρνηση του Ενρίκο Λέτα διασφαλίζει την πολιτική της επιβίωση. Η γερουσία έδωσε τελικά ψήφο εμπιστοσύνης, κάτι που θεωρείται βέβαιο ότι θα πράξει και η βουλή.
Η διάλυση της ιταλικής κυβέρνησης του πρωθυπουργού Ενρίκο Λέτα αποτράπηκε σε πρώτη φάση μετά την ξαφνική στροφή 180 μοιρών που πραγματοποίησε ο πρώην πρωθυπουργός Σίλβιο Μπερλουσκόνι.

Σοκαρισμένες οι Βρυξέλλες και το Βερολίνο από την αποφυλάκιση των Χρυσαυγιτών

Η απόφαση της Δικαιοσύνης να διατάξει την αποφυλάκιση με περιοριστικούς όρους για τους Κασιδιάρη, Μίχου και Παναγιώταρου έπεσε ως κεραυνός εν αιθρία όχι μόνο για το Μέγαρο Μαξίμου αλλά και στα κέντρα λήψης αποφάσεων του εξωτερικού.
Η είδηση μεταδόθηκε πολύ γρήγορα στα γραφεία της Κομισιόν στις Βρυξέλλες αλλά και της Γερμανικής Καγκελαρίας στο Βερολίνο.

ΚΚΕ: Οι αποφυλακίσεις δημιουργούν ερωτηματικά

«Η απόφαση για τους τρεις βουλευτές της εγκληματικής ναζιστικής Χρυσής Αυγής δημιουργεί ερωτηματικά. Το ΚΚΕ παρακολουθεί τις εξελίξεις και επιμένει στην ανάγκη να διερευνηθούν όλες οι υποθέσεις που σχετίζονται με εγκληματικές ενέργειες, δολοφονίες, ξυλοδαρμούς, επιθέσεις σε βάρος Ελλήνων και μεταναστών εργατών κ.ά.

REUTERS. Απροσδόκητα ελεύθεροι πριν την δίκη οι βουλευτές της Χρυσής Αυγής.

Οι βουλευτές της Χρυσής Αυγής στην Ελλάδα ελευθερώνονται απροσδόκητα πριν από τη δίκη




ΑΘΗΝΑ (Reuters) - Τρεις βουλευτές από την ακροδεξιά Χρυσή Αυγή στην Ελλάδα αφέθηκαν ελεύθεροι την Τετάρτη, εν αναμονή της δίκης τους για ποινικές διώξεις, σε ένα απρόσμενο εμπόδιο στις προσπάθειες της κυβέρνησης να πατάξει ένα κόμμα που φέρει τον τίτλο της νεοναζιστικής συμμορίας.

ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑΣ ΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΤΕΡΕΝΣ ΚΟΥΙΚ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΜΕ ΤΗ ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ



Ο Βουλευτής Επικρατείας των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Τέρενς Κουίκ, δήλωσε τα εξής, όταν κλήθηκε σήμερα να σχολιάσει σε σειρά ραδιοφωνικών  και τηλεοπτικών σταθμών, τις τελευταίες εξελίξεις γύρω από την υπόθεση της Χρυσής Αυγής:

Προσπάθεια ματαίωσης αποχαρακτηρισμού δασικής περιοχής



Αναφορά κατάθεσε ο βουλευτής Εύβοιας της Δημοκρατικής Αριστεράς Δημήτρης Αναγνωστάκης μετά την υποβολή υπομνήματος από το Δήμο Χαλκιδέων και τη συνάντηση με τη συντονιστική επιτροπή καλλιεργητών Λουκισίων,

Το λουκέτο στα καταστήματα Sprider προσθέτει κι άλλους ανέργους στη Εύβοια.

Ο βουλευτής Εύβοιας του ΣΥΡΙΖΑ, Βαγγέλης Αποστόλου με αφορμή το κλείσιμο της εταιρείας Sprider Stores, κάνει την ακόλουθη δήλωση:
 «Εδώ και καιρό ο ΣΥΡΙΖΑ είχε αναδείξει το πρόβλημα που ερχόταν με το λουκέτο στα Sprider Stores Α.Ε . Η χθεσινή απόφαση για αναστολή λειτουργίας των καταστημάτων άφησε 800 ακόμη εργαζόμενους στο δρόμο, από τους οποίους αρκετοί είναι από την περιοχή της Χαλκίδας.

Προκλητικό «Αίτημα» πολίτικης δίωξης κατά της Δασάρχου Αλιβερίου διότι εμποδίζει την άσκηση του «δικαιώματος» στην παρανόμια και τη πολιτική διαφθορά

Διαβάσαμε στο διαδίκτυο το ψήφισμα της Δημοτικής Κοινότητας Κύμης σχετικά με την μεταφορά της έδρας του Δασαρχείου Αλιβερίου από την Κύμη στο Αλιβέρι. Παρότι η χωροθέτηση της έδρας και των επιμέρους οργανικών μονάδων μίας Δημόσιας Υπηρεσίας

Τρίτη 1 Οκτωβρίου 2013

Οι νέες προθεσμίες εγγραφών των πρωτοετών στα Πανεπιστήμια και ΤΕΙ

Μετά την έγγραφη εντολή που απέστειλε ο υπουργός Παιδείας προς τους Πρυτάνεις και προέδρους των ΤΕΙ να μεριμνήσουν άμεσα, στο πλαίσιο της ευθύνης τους, για την ομαλή διεξαγωγή και ολοκλήρωση των εγγραφών, τα Πανεπιστήμια και ΤΕΙ ,τα ακόλουθα Πανεπιστήμια και ΤΕΙ αποφάσισαν την παράταση της προθεσμίας εγγραφών ως εξής :

Στις Βρυξέλλες ο Τσίπρας- Φήμες ότι θα τον προτείνουν για πρόεδρο της Κομισιόν

Τους πάντες αιφνιδίασε ο Αλέξης Τσίπρας με την απόφαση του να μεταβεί στις Βρυξέλλες ενισχύοντας τις φήμες πως το κόμμα της Ευρωπαϊκής Αριστεράς θα τον προτείνει για υποψήφιο πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Πουλικάκος στον "Ανταφασίστα" Πρετεντέρη: "Δεν τους ξέρατε τέτοια αθωότητα...

Αμηχανία προκάλεσε στο πάνελ της ζωντανής εκπομπής ο γνωστός μουσικός, θρύλος της πόλης Δημήτρης Πουλικάκος, όταν ερωτηθείς από τον Γιάννη Πρετεντέρη για τις εξελίξεις με τη Χρυσή Αυγή, του απήντησε «από τις εκπομπές σας περνάγανε το '96 και δεν μιλάγατε». 
δείτε το βιντεο

F.T.: Η άνοδος της ακροδεξιάς αποδεικνύει την απόλυτη απώλεια ελπίδας στην Ελλάδα

Στη στήλη Editorial των Financial Times περιγράφεται η αμηχανία στην Ελλάδα αλλά και οι λόγοι που οδήγησαν στην άνοδο της ακροδεξιάς.
«Το ακροδεξιό κόμμα της Χρυσής Αυγής της Ελλάδας έχει φέρει δίλημμα στους δημοκράτες εντός κι εκτός της χώρας.

Έρχονται μεγαλύτερες αυξήσεις στο αγροτικό ηλεκτρικό ρεύμα



Η απάντηση στην ερώτηση των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ, προς το Υπουργείο Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής (1117/30-8-2013), για τις σχεδιαζόμενες αυξήσεις στο αγροτικό ρεύμα και στα οικιακά τιμολόγια δόθηκε από τον Πρόεδρο και Διευθύνοντα Σύμβουλο της ΔΕΗ ΑΕ, ο οποίος άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο νέων αυξήσεων.

Παρασκευή 4 Οκτώβρη συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ. στο Αλιβέρι Πλατεία Ηρώων Πολυτεχνείου(ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ) 7μμ

Να είναι μέρα γενικού ξεσηκωμού, μαζικής συμμετοχής. ΟΛΟΙ εργαζόμενοι, άνεργοι, συνταξιούχοι, αυτοαπασχολούμενοι, γυναίκες
τη μέρα εκείνη να συμμετέχουμε χωρίς δισταγμό.
Γιατί μας θέλουν στη δουλειά με 300 ευρώ.

Νάτος παιτιέται και ζητάει την Περιφέρεια τώρα που Περγαντάς-Μπουρανατάς τελείωσαν, αλλά υπάρχει και άλλος...... και τον λένε Κώστα

Κώστας Μαρκόπουλος: Αργήσατε κ. Περγαντά, έχετε ευθύνη!
 Η δημόσια απόλυση του κ. Μπουραντά από τον κ. Περγαντά, δεν προκαλεί ούτε έκπληξη  ούτε στενοχώρια στο Νομό Ευβοίας. Ίσως κάποια «παρακλάδια» του «συστήματος Μπουραντά» να δυσαρεστήθηκαν  ή πιθανώς να εξαφανιστούν, αλλά κανείς δεν θα δακρύσει για αυτούς.

Θανάσης Μπουραντάς: "Ο κ. Περγαντάς πιστεύει σε ολοκληρωτικά καθεστώτα"

Σε δηλώσεις του  ο κ. Θ. Μπουραντάς, κατηγόρησε ευθέως τον κ. Περγαντά για την τακτική που ακολούθησε, αλλά και για την μεθοδολογία σημειώνοντας πως: «τέτοιες λογικές δεν έχουν σχέση με αυτό που πιστεύω εγώ, αλλά με ολοκληρωτικά καθεστώτα».

Το έλα να δεις στο Περιφερειακό Συμβούλιο Στερεάς!!!

Το ποτήρι στις σχέσεις Αντιπεριφερειάρχη και Περιφερειάρχη βράζει από την Άνοιξη και ο Κλέαρχος από τότε όπου βρισκόταν και συζητούσε δεν εκφραζόταν με τα "καλύτερα" για τον Μπουραντά.
Βέβαια αυτά έφτανα στα αυτιά του Μπουραντά αλλά σχεδόν το κατάπινε.

Ο Περιφερειάρχης έπαυσε από τα καθήκοντά του τον Αντιπεριφερειάρχη της Περιφερειακής Ενότητας Εύβοιας



Με την ανακοίνωση της ανάκλησης των αρμοδιοτήτων και παύσης των καθηκόντων του Αντιπεριφερειάρχη Εύβοιας κ. Μπουραντά ξεκίνησε η συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου που πραγματοποιήθηκε στη Λαμία τη Δευτέρα 30 Σεπτεμβρίου.

Πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης (ΠΑΑ) 2007-2013 στην Σκύρο



Πραγματοποιήθηκε στο Δημαρχείο της Σκύρου στις 18 και 19 Σεπετμεβρίου 2013 με την συμμετοχή του Δημάρχου κ. Μ. Χατζηγιαννάκη, του Δ-ντή του ΟΑΣΕ Β. Τσιτσιρίγκου, και του Γ.Πούλου Yπεύθυνου Δημοσιότητας του ΟΑΣΕ

Ουρανία Παπανδρέου: Τα δύο κόμματα έχουν δώσει τα χέρια για μετεκλογική συνεργασία και έχουν μοιράσει και τα υπουργεία!

"ΜΥΣΤΙΚΟΣ ΑΡΡΑΒΩΝΑΣ" Το φλερτ ΑΝΕΛ - ΣΥΡΙΖΑ είναι γνωστό. Άγνωστο παραμένει το πόσο προχωρημένο είναι το "φλερτ"... Η πρώην βουλευτής του ΛΑΟΣ Ουρανία Παπανδρέου υποστηρίζει οτι ο ίδιος ο Πάνος Καμμένος τους αποκάλυψε ότι τα δύο αντιμνημονιακά κόμματα έχουν δώσει τα χέρια για μετεκλογική συνεργασία και έχουν μοιράσει και τα υπουργεία!

Συγκρότηση σε σώμα της Συντονιστικής Επιτροπής των Ανεξάρτητων Ελλήνων Κεντρικής Εύβοιας



Τη Δευτέρα 30 Σεπτεμβρίου 2013 συνήλθε σε συνεδρίαση, το πρώτο εκλεγ

μένο Διοικητικό Συμβούλιο της Συντονιστικής Επιτροπής των Ανεξάρτητων Ελλήνων Κεντρικής Εύβοιας, το οποίο προέκυψε από τις εκλογικές διαδικασίες που διεξήχθησαν την Κυριακή 22 Σεπτεμβρίου.

Καταγγελία του Σύλλογου Γονέων & Κηδεμόνων 5ου δημοτικού Σχολειού Χαλκίδος για την μη Λειτουργία Ολοήμερου



Με το ξεκίνημα της νέας χρόνιας ενημερωθήκαμε για την με αριθμό 125334/γ1/09-09-2013 Εγκύκλιο του Υπουργού Παιδείας σχετικά  με την κατάργηση της θέσης του  υπεύθυνου δασκάλου   στο  Ολοήμερο και  την λειτουργία του μόνο με δασκάλους των ειδικοτήτων  που δυστυχώς  ακόμα δεν έχουν έρθει όλοι στο δικό μας σχολείο.

Αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ Εύβοιας,επισκέφτηκε το ΕΟΠΥΥ Χαλκίδας

Την Πέμπτη  26-9-2013, αντιπροσωπεία του  ΣΥΡΙΖΑ Εύβοιας, αποτελούμενη από τον Βουλευτή Εύβοιας Αποστόλου Βαγγέλη και Μακρυπούλια Νίκο, μέλος της Ν.Γ. της Ν.Ε. Εύβοιας και Υπεύθυνος της Επιτροπής Υγείας, επισκέφτηκε το ΕΟΠΥΥ Χαλκίδας.

Άδεια καύσης RDF για την εταιρεία ΑΓΕΤ - LAFARGE

Αναφορά προς το Υπουργείο Περιβάλλοντος, κατάθεσε ο βουλευτής Εύβοιας της Δημοκρατικής Αριστεράς Δημήτρης Αναγνωστάκης, επιστολή του Συλλόγου Προστασίας Περιβάλλοντος Αλιβερίου και Περιχώρων σχετικά με ύποπτες κινήσεις φορτηγών αγνώστου φορτίου που εισήλθαν στις εγκαταστάσεις της ΑΓΕΤ – Lafarge.

ΕΡΩΤΗΣΗ Προς τον κ. Υπουργό Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής του Β. Αποστόλου

Την Τετάρτη 25/09/2013 εισήλθαν εντός των εγκαταστάσεων της εταιρείας ΑΓΕΤ – LAFARGE στο Μυλάκι Αλιβερίου φορτηγά αυτοκίνητα με άγνωστο φορτίο, αλλά  σύμφωνα με πληροφορίες μας πρόκειται για μεταφορά RDF που προορίζεται για χρήση καυσίμου.

Επιπλέον οκτώ Ολοήμερα Δημοτικά Σχολεία με Ενιαίο Αναμορφωμένο Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα στην Εύβοια



Η λειτουργία του ολοήμερου σχολείου και του θεσμού των Ε.Α.Ε.Π. (ολοήμερα με Ενιαίο Αναμορφωμένο Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα) αποτελούν βασική πολιτική επιλογή του ΠΑ.ΣΟ.Κ. αλλά και του Υπουργείου Παιδείας.

Λουκέτο βάζουν σήμερα τα καταστήματα της Sprider Stores

Ρολλά κατεβάζει άλλη μία μεγάλη αλυσίδα καταστημάτων ένδυσης, καθώς η Sprider Stores ανακοίνωσε επισήμως την αναστολή λειτουργίας των καταστημάτων της από αύριο Τρίτη, 1η Οκτωβρίου, λόγω έλλειψης ρευστότητας και διακοπής της χρηματοδότησής της από τις τράπεζες.