Σάββατο 12 Οκτωβρίου 2013

Δ. Κουτσούμπας: Το εργατικό κίνημα πρέπει να ανασυνταχθεί


Για την ανάγκη ανασύνταξης του εργατικού κινήματος έτσι ώστε να είναι αποτελεσματική η αντιμετώπιση της αντιλαικής πολιτικής μίλησε ο γραμματέας της ΚΕ του ΚΚΕ Δ. Κουτσούμπας κατά τη διάρκεια της διήμερης περιοδείας του στην Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης.
Ο κ. Κουτσούμπας κάλεσε σε συστράτευση τον ελληνικό λαό στο πλευρό του ΚΚΕ, σε μια προσπάθεια -όπως είπε- να αποτραπούν τα χειρότερα για το λαϊκό κίνημα, και προέτρεψε τους πολίτες «να μην εμπιστεύονται καμία πολιτική δύναμη που είναι κομμάτι του συστήματος».

ΣΚΑΝΔΑΛΟ - Ι. Χασαπόπουλος: Δημόσια γη 25 στρεμμάτων με 758 ευρώ το χρόνο

Η newsbomb κυκλοφορεί σήμερα στα περίπτερα με πρωτοσέλιδο το ρεπορτάζ που έχει κάνει για την αγοροπωλησία (!) δημόσιας γης που έκανε ο γνωστός δημοσιογράφος Ιωάννης Χασαπόπουλος. Η εφημερίδα ισχυρίζεται ότι ο δημοσιογράφος υπέγραψε σκανδαλώδη συμφωνία, η οποία θυμίζει την περίπτωση του Βατοπεδίου. Αγόρασε γη 25 στρεμμάτων και η συμφωνία αγοράς είναι να πληρώνει μόλις 758 ευρώ το χρόνο και έχει προκαλέσει οργή στη Ξάνθη για την απόφαση παράγοντα του ΠΑΣΟΚ να παραχωρήσει φιλέτο 25 στρεμμάτων σε παρθένα περιοχή στον Ιορδάνη Χασαπόπουλο έναντι «πινακίου φακής»

Η Τρόικα είπε «όχι» για το πετρέλαιο θέρμανσης – Το εναλλακτικό σχέδιο του Οικονομικών

Αρνητική ήταν η απάντηση της τρόικας, σύμφωνα με πληροφορίες, στο αίτημα της ελληνικής κυβέρνησης για μείωση του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης στο πετρέλαιο θέρμανσης κατά 15%.
Η απάντηση εστάλη νωρίς το μεσημέρι στην κυβέρνηση και ήταν αρνητική, όπως αναφέρει δημοσίευμα της «Καθημερινής».

17 λάθη, βούτυρο στο ψωμί του φασίστα

Του Γιάννη Μπογιόπουλου
Ανάμεσα σε συνταγές μαγειρικής και φωτογραφίες με οπίσθια απλώνονται αυτές τις μέρες στις οθόνες μας βαθυστόχαστες αναλύσεις για το ναζισμό, το φασισμό, τη Χρυσή Αυγή και τις συλλήψεις στελεχών της.
Πολλές από αυτές είναι τόσο ρηχές που οι συνταγές δίπλα τους φαντάζουν εμβριθείς και τα οπίσθια περισσότερο καλογραμμένα. Απόψεις αστόχαστες σε ένα χυλό που μέσα του ανακατεύονται, σαν να είναι ισότιμα συστατικά, το αίμα και οι τρίχες.

WSJ: Τι περιμένει την Ελλάδα τα επόμενα 50 χρόνια

Με τίτλο «Τα επόμενα 50 χρόνια στην Ελλάδα», η σύνταξη της εφημερίδας Wall Street Journal, δημοσιεύει εκτενές κύριο άρθρο για τη χώρα, διερωτώμενη πώς θα τερματιστεί το καθεστώς «των αιώνιων, κυλιόμενων δανείων».
Κύρια σημεία του άρθρου είναι:

Ανάπλαση ιστορικού κέντρου Κύμης χωρίς «μελέτη» και σχέδιο



Η πολυδιαφημισμένη από τον κ. Θωμά ανάπλαση του ιστορικού κέντρου Κύμης, πριν καν ξεκινήσει, διαπιστώθηκε ότι είναι φτιαγμένη και σχεδιασμένη πρόχειρα και στο «γόνατο». Δεν μπορεί να εφαρμοστεί, αφού όπως φαίνεται, η πλατεία είναι σε υψηλότερο επίπεδο από το Ναό του Αγ. Αθανασίου, με αποτέλεσμα όταν ολοκληρωθεί το έργο να εισέρχονται τα νερά στο Ναό!!

ΙΕΡΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΣ ΧΑΛΚΙΔΟΣ ΙΕΡΟΣ ΝΑΟΣ ΑΓΙΑΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ ΠΟΛΙΟΥΧΟΥ ΧΑΛΚΙΔΟΣ

AgiosIakovosAdelfotheos03.jpg                                      
ΙΕΡΑ ΑΓΡΥΠΝΙΑ  
Την Παρασκευή 18 Οκτωβρίου 2013 και ώρα 8:30μ.μ., στον Ιερό Ναό της Αγίας Παρασκευής Πολιούχου Χαλκίδος, θα τελεσθεί Ιερά Αγρυπνία προς τιμήν του Οσίου πατρός ημών Γερασίμου του εν Κεφαλληνία, Αγίου Αρτεμίου του Μεγαλομάρτυρος και Αγίας Ματρώνης της Χιοπολίτισσας.

Επανέρχονται στις παρελάσεις μαχητικά και τεθωρακισμένα για να τονώσουν ένα άρρωστο «εθνικό φρόνημα» για να πάρουν τους ψήφους της ΧΑ

Την επιστροφή των μαχητικών αεροσκαφών, των τεθωρακισμένων και τα άλλων μηχανοκίνητων τμημάτων των Ενόπλων Δυνάμεων στις παρελάσεις, αρχής γενομένης από την παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου, αποφάσισε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Δημήτρης Αβραμόπουλος, ο οποίος έκανε δεκτή σχετική εισήγηση του αρχηγού ΓΕΕΘΑ, στρατηγού Μιχάλη Κωσταράκου.

New York Times: Αν υπήρχε η δραχμή θα είχε αποτραπεί η ύφεση

«Εάν η υποτίμηση του ελληνικού χρέους είχε γίνει σε δραχμές, θα είχε αποτραπεί η ύφεση», υποστηρίζεται σε δημοσίευμα της εφημερίδας New York Times, στο οποίο γίνεται αναφορά στα «συγκριτικά πλεονεκτήματα» που κατέχουν οι ΗΠΑ από πλευράς δανειοληψίας, σε σχέση με άλλες χώρες που δανείζονται σε ξένο νόμισμα.

Στη δημοσιότητα η λίστα με τους 1.621 εργαζομένους στα νοσοκομεία και πού θα μετακινηθούν

- Η κινητικότητα αφορά τους υπαλλήλους που είχαν τεθεί σε διαθεσιμότητα λόγω κατάργησης της θέσης τους –Ο τελικός πίνακας με τους δημοσίους υπαλλήλους εκδόθηκε από το Τριμελές Συμβούλιο του υπουργείου Υγείας – Από το Σάββατο τα νοσοκομεία θα στέλνουν χαρτιά στους εργαζόμενους με τις νέες θέσεις τους – ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΟΙ ΠΙΝΑΚΕΣ ΜΕ ΤΗΝ ΚΙΝΗΤΙΚΟΤΗΤΑ ΟΠΩΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΤΗΚΑΝ ΣΤΟ ΑΣΕΠ

Δουλέψτε JUMBO – δουλέψτε τζάμπα

Μετά τους μισθούς πείνας το κόψιμο κάθε επιπλέον παροχής την κατάργηση των ελάχιστων εργατικών δικαιμάτων ήρθε και αυτό. "Δουλέψτε Τζάμπα". Τις συνθήκες εργασίας και τις συμβάσεις απασχόλησης με μισθούς πείνας κατήγγειλαν εργαζόμενοι του καταστήματος Jumbo, με κείμενο που πέταξαν μπροστά στην επιχείρηση.
Γράφει το κείμενο:

ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΕΥΒΟΙΑΣ Συνεχίζετε η κατάληψη



Πραγματοποιήθηκε χθες 9/10/2013   η Γενική Συνέλευση  των Σωματείων, που πραγματοποιούν την διαμαρτυρία (ΚΑΤΑΛΗΨΗ) στο Περιφερειακό Μέγαρο  της Αντιπεριφέρειας Στερεάς Ελλάδας.

ΑΡΘΡΟ ΤΟΥ ΒΑΓΓΕΛΗ ΑΠΟΣΤΟΛΟΥ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΣΥΡΙΖΑ ΕΥΒΟΙΑΣ ΠΩΣ ΑΠΟΨΙΛΩΝΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ ΤΑ ΔΑΣΗ ΜΑΣ (*)



Η διπλανή φωτογραφία δείχνει πως αντιμετωπίζουν ακόμη και σήμερα πολλοί οικοδομικοί συνεταιρισμοί τις εκτάσεις που κατέχουν, όταν οι αρμόδιες υπηρεσίες τις χαρακτηρίζουν δασικές - τέτοια είναι η αποψιλωμένη έκταση 337,68 στρ. της φωτογραφίας που μέχρι τον Ιούλιο του 2013 είχε την ίδια μορφή, δηλαδή δασική, με την υπόλοιπη έκταση-.

Συνάντηση του Συμεών Κεδίκογλου με τον Σύλλογο Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής Στερεάς Ελλάδας και του ΚΕ.Δ.Δ.Υ Ευβοίας



Πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 8 Οκτωβρίου, συνάντηση στο Υπουργείο Παιδείας του Συλλόγου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής Στερεάς Ελλάδας(Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α. ΣΤΕΛΛΑ) και του ΚΕ.Δ.Δ.Υ Ευβοίας με τον Υφυπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων Συμεών Κεδίκογλου, με θέμα τα  προβλήματα των Κέντρων Διαφοροδιάγνωσης Διάγνωσης και Υποστήριξης (ΚΕ.Δ.Δ.Υ), σε σχέση με τη στελέχωσή τους με Ειδικό Εκπαιδευτικό Προσωπικό(Ε.Ε.Π) και  εκπαιδευτικό προσωπικό Ειδικής Αγωγής Α/θμιας και Β/θμιας εκπαίδευσης.

Ενημέρωση του Δημάρχου Ερέτριας για την εκμίσθωση του Πεζονήσι


Για το συντονισμό των ενεργειών μεταξύ του Δήμου Ερέτριας και της Ελληνικής Εταιρείας Ακινήτων Δημοσίων (ΕΤΑΔ Α.Ε), με στόχο την εκμίσθωση του «Νησιού των Ονείρων» (Πεζονήσι), ενημέρωσε την Παρασκευή 11 Οκτωβρίου 2013, ο δήμαρχος Ερέτριας κ. Βασίλης Βελέντζας, τα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου.

Με ανησυχεί η διάψευση του ΤΑΙΠΕΔ ότι δεν ισχύει η εξωφρενική πρόταση της τρόικας, γερμανών σύμβουλων και Lufthansa»



Ο Βουλευτής Επικρατείας των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Τέρενς Κουίκ έκανε την εξής δήλωση:
 «Με ανησυχεί βαθύτατα η διάψευση που έκανε το ΤΑΙΠΕΔ, ότι με εισήγηση τρόικας, των Γερμανών συμβούλων του Δημοσίου και της εταιρείας Lufthansa (η οποία οσονούπω θα εξαγοράσει την Aegean που αγόρασε την Olympic), προτείνεται το κλείσιμο 22 περιφερειακών αεροδρομίων της Ελλάδας.

Ερώτηση Βουλευτών της ΔΗΜΑΡ για την Ευρωπαϊκή υποστήριξη, στη φύλαξη των συνόρων μας



Οι βουλευτές της Δημοκρατικής Αριστεράς Δημήτρης Αναγνωστάκης και Γιαννακάκη Μαρία, κατάθεσαν ερώτηση προς τα Υπουργεία Δημοσίας Τάξης και Εξωτερικών με αφορμή την τραγική εξέλιξη του ναυαγίου στη Λαμπεντούζα της Ιταλίας και τον άδικο θάνατο εκατοντάδων μεταναστών.

ΔΗΜΑΡ Για την Πάταξη φοροδιαφυγής



Ερώτηση στο Υπουργείο Οικονομικών, κατάθεσαν οι βουλευτές της Δημοκρατικής Αριστεράς, Δημήτρης Αναγνωστάκης, Νίκος Τσούκαλης , η Ασημίνα Ξηροτύρη Αικατερινάρη και ο Βασίλης Οικονόμου επαναφέροντας το θέμα των ελέγχων κατά της φοροδιαφυγής.

Σε εκδήλωση στο Μουσείο Μπενάκη (κτήριο οδού Πειραιώς) συμμετέχουμε φιλικά δύο Χαλκιδέοι.



Το Σάββατο 12 Οκτωβρίου στις 20:30στο Μουσείο Μπενάκη (κτήριο οδού Πειραιώς) θα πραγματοποιηθεί η προβολή της ταινίας του Θωμά Κατσικαδάκου
“The Many Faces of an Unsuccessful Songwriter”,
με θέμα την μουσική του Μάρκου Δεληβοριά.

Τετάρτη 9 Οκτωβρίου 2013

Έκθεση-σοκ του ΔΝΤ: Ζητά επιπλέον μέτρα 6,6 δισ. ως το 2016 – Αναμένει μηδενικό πρωτογενές έλλειμμα φέτος

Ανησυχίες προκαλεί στη κυβέρνση, νέα έκθεση του ΔΝΤ που κρίνει απαραίτητα νέα μέτρα 6,6 δισ. την τριετία 2014-2016, εκ των οποίων τα 2,9 δισ. το 2014, ενώ για φέτος δεν αναμένει πρωτογενές πλεόνασμα αλλά μηδενικό πρωτογενές έλλειμμα.

Λίγες μόλις μέρες μετά τη συνάντηση του Πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά με την Διευθύντρια του Ταμείου Κριστίν Λαγκάρντ στις ΗΠΑ, νέα έκθεση του ΔΝΤ προκαλεί πολλαπλές ανησυχίες τόσο στην κυβέρνηση όσο και στους πολίτες.

Η νεοναζιστική βία στη Γερμανία

Θα πρέπει να υπολογίζουμε ότι πάντα θα υπάρχουν μιμητές της NSU» λέει ο Μπούρκχαρντ Φράιερ σε συνέντευξή του στην DW. Διευθύνει την Υπηρεσία Προστασίας του Συντάγματος στη Βόρεια Ρηνανία Βεστφαλία. Στο πολυπληθέστερο κρατίδιο της χώρας καταγράφηκαν το 2012, 192 περιπτώσεις ακροδεξιάς βίας . Τους προηγούμενους τρεις μήνες οι αρχές ασφαλείας αποκάλυψαν άλλα τρία νεοναζιστικά δίκτυα. Βρέθηκαν να έχουν στην κατοχή τους όπλα, εκρηκτικά και σχέδια για επιθέσεις.

Δήμος Ερέτριας - μηδενική αύξηση στα δημοτικά τέλη το 2014

«Παγώνουν» τα δημοτικά τέλη για το 2014 στο Δήμο Ερέτριας. Συγκεκριμένα,τη Δευτέρα 7 Οκτωβρίου 2013,  κατά τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, ο δήμαρχος Ερέτριας κ. Βασίλης Βελέντζας στην εισήγησή του με θέμα: «Καθορισμός των τελών καθαριότητας και φωτισμού έτους 2014  για την αντιμετώπιση των δαπανών παροχής  υπηρεσιών καθαριότητας & φωτισμού καθώς και άλλης δαπάνης από πάγια παρεχόμενες δημοτικές υπηρεσίες ανταποδοτικού χαρακτήρα», πρότεινε για το επόμενο έτος να υπάρξει μηδενική αύξηση.

Νομιμότητα και ΔΙαφάνεια ΤΩΡΑ στο Δήμου Κύμης-Αλιβεριου

Στο δήμο Κύμης-Αλβερίου η διαφάνεια και η νομιμότητα δεν φαίνεται να απασχολούν καθόλου τον δήμαρχο και την δημοτική αρχή. Συνεχίζοντας την πάγια τακτική σε ότι αφορά την οικονομική διαχείριση του δήμου, δεν χορηγεί κανένα στοιχείο που έχουμε ζητήσει εγγράφως εδώ και 2 χρόνια με την ανοχή και την συγκάλυψη(?) δυστυχώς κυρίως της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Θεσσαλίας- Στ. Ελλάδας (κ. Γερακούδη) όσο και του υπουργείου εσωτερικών.

Σύσκεψη Σωματείων του Εργατικό Κέντρο Εύβοιας


Πραγματοποιήθηκε χθές, η συνάντηση στο Υπουργείο Εργασίας με όλη την πολιτική ηγεσία του.

Παρών στην συνάντηση ο Υπουργός Εργασίας κ. ΒΡΟΥΤΣΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ, ο Υφυπουργός  Εργασίας κ.  ΕΓΚΕΡΟΓΛΟΥ ΒΑΣΙΛΗΣ, η  Γεν. Γραμματέας του Υπουργείου  κ. ΣΤΡΑΤΗΝΑΚΗ ΑΝΝΑ   και πολλοί εμπλεκόμενοι υπηρεσιακοί παράγοντες.

Θανάσης Μπουραντάς: Δεν θα είμαι υποψήφιος στις επερχόμενες εκλογές

“Από τη δική μου πλευρά θέλω να σας ενημερώσω, ότι είναι η τελευταία φορά που είμαι εδώ με την ιδιότητα που έχω. Από την επόμενη χρονιά δεν θα είμαι εδώ, γιατί δεν θα είμαι υποψήφιος. Δηλαδή δεν προτίθεται να βάλει ξανά υποψήφιότητα στις δημοτικές εκλογές του Μαϊου.

Να ξερνάς υποβρύχια...

“ Με τη μνήμη δεν τα πάνε καλά οι μαζί-τα-φάγανε, αλλά με τα Μνημόνια τα πάνε μια χαρά. Και εμφανίζονται οι ολετήρες του χθες ως σωτήρες του σήμερα. ”
 
Του Θανάση Καρτερού
 
Άκλαυτος πήρε ο Άκης Τσοχατζόπουλος τον δρόμο προς τη φυλακή, στην οποία Κύριος οίδε πόσο θα παραμείνει έγκλειστος. Είκοσι χρόνια κάθειρξη είναι αυτή, δεν είναι παίξε γέλασε. Διότι, όπως έκρινε και αποφάσισε το δικαστήριο, ο κατηγορούμενος, από τη θέση του υπουργού Άμυνας διεξήγαγε μετά των συνενόχων του επιθέσεις στα τεράστια ποσά των εξοπλισμών για να εξασφαλίσει το παρόν του ίδιου και το μέλλον της οικογένειάς του.

Εγκρίθηκε ως νέος πρόεδρος του ΤΑΙΠΕΔ ο Κ. Μανιατόπουλος. Τι δήλωσε στην παρθενική του εμφάνιση στην Βουλή!!

Τον ορισμό του κου Μανιατόπουλου ως επικεφαλής του ΤΑΙΠΕΔ, υπερψήφισαν η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ, ενώ η ΔΗΜΑΡ τοποθετήθηκε με λευκή ψήφο. Τα υπόλοιπα κόμματα καταψήφισαν. Ο κος Μανιατόπουλος δήλωσε κατ' αρχήν πως προκρίνει για το ΤΑΙΠΕΔ, το ρόλο του οργανισμού που θα ελαφρύνει τα βάρη της κοινωνίας, αξιοποιώντας τη δημόσια περιουσία.

Και η Χαλκίδα στις πόλεις που έχουν κατρακυλήσει ο τιμές των ακινήτων

Δραματική είναι η κατάσταση στην ελληνική κτηματαγορά, όπως αυτή αποτυπώνεται στα αποτελέσματα έρευνας που πραγματοποίησε η Τράπεζα της Ελλάδος. Είναι χαρακτηριστικό, ότι από την αρχή της κρίσης το 2008 έως σήμερα οι τιμές των κατοικιών έχουν καταγράψει μείωση 37,9%,ενώ τα επαγγελματικά ακίνητα έχουν υποχωρήσει κατά 45%.
Συγκεκριμένα οι τιμές ανά πόλη έχουν υποχωρήσει ως εξής;

Βαγγέλης Αποστόλου Για την συνάντηση στο Υπουργείο Εργασίας: Λάδι πολύ και τηγανίτες τίποτα



«Το  πολυθρύλητο ραντεβού του Υπουργού Εργασίας με τους εργαζόμενους και ανέργους της Εύβοιας τελικά πραγματοποιήθηκε .
Φάνηκε για μια ακόμη φορά να παρακολουθούμε μια κακοπαιγμένη παράσταση : Ο Υπουργός να παριστάνει πως δεν γνωρίζει τα προβλήματα ,να καταγράφει τις αφηγήσεις και να τα παραπέμπει στις ελληνικές καλένδες  .

Τρίτη 8 Οκτωβρίου 2013

Συνάντηση Πολιτικής Ηγεσίας Υπουργείου Εργασίας με τα Σωματεία της Εύβοιας

Στη συνάντηση των Σωματείων της Εύβοιας με την Πολιτική Ηγεσία (Υπουργός- Υφυπουργός- Γ. Γραμματέας), συμμετείχε ύστερα από πρόσκληση του υπουργού, ο βουλευτής Εύβοιας της Δημοκρατικής Αριστεράς Δημήτρης Αναγνωστάκης.

Στη συζήτηση η οποία πραγματοποιήθηκε σε καλό κλίμα, έγινε μια ιστορική αναδρομή σχετική με την αποβιομηχάνιση, την ανεργία και την ύφεση που μαστίζουν τον Νομό της Εύβοιας.

ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΒΟΥΡΔΑΝΟΣ H συνάντηση της04-10-2013, είχε καθοριστεί από τον Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας κ. Κλέαρχο Περγαντά και τον Υπουργό Εργασίας κ. Βρούτση

Σήμερα Τρίτη 08-10-2013, ο Υπουργός Εργασίας σε συνάντηση με τα Σωματεία Εργαζομένων, τον Δήμαρχο Χαλκίδας και Βουλευτές του Νομού Εύβοιας, διαβεβαίωσε με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο ότι η συνάντηση της προηγούμενης Παρασκευής 04-10-2013, είχε καθοριστεί από τον Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας κ. Κλέαρχο Περγαντά και τον Υπουργό Εργασίας κ. Βρούτση.

Πραγματοποιήθηκε Εκδήλωση με Βυζαντινούς Ύμνους & Ψαλτοτράγουδα στον Ι. Ν. Αγ. Γεωργίου Βατώντα

Πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία το Σάββατο 5 Οκτωβρίου, στον Ιερό Ναό του Αγίου Γεωργίου Βατώντα, Εκδήλωση με Βυζαντινούς Ύμνους & Ψαλτοτράγουδα επ’ αφορμή της Επετείου των Εγκαινίων του Ιερού Ναού.
Ερμηνεύτηκαν Βυζαντινοί Ύμνοι & Ψαλτοτράγουδα από την κ. ΝΕΚΤΑΡΙΑ ΚΑΡΑΝΤΖΗ και τη Χορωδία Παραδοσιακής & Βυζαντινής Μουσικής «De Profundis- Νεκταρία Καραντζή» (Εκ Βαθέων), υπό την διεύθυνση του Λευτέρη Πνευματικού.

Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας στις Βρυξέλλες



Τη Δεύτερα 7 Οκτωβρίου 2013 ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Κλέαρχος Περγαντάς, συναντήθηκε με την Μονάδα Διαχείρισης Διαρθρωτικών Πόρων για την Ελλάδα της Γενικής Διεύθυνσης Περιφερειακής Πολιτικής στις Βρυξέλλες.
Συζήτησε τη χρηματοδότηση της επόμενης Προγραμματικής Περιόδου, ενώ ταυτόχρονα παρουσίασε τις επιδόσεις της Στερεάς Ελλάδας για την  τρέχουσα περίοδο. Επιδόσεις οι οποίες είναι γνωστές στη συγκεκριμένη Μονάδα και είναι οι υψηλότερες στη χώρα (82,5% απορρόφηση).

Ανακοίνωση -Καταγγελία Σωματείου Εργαζομένων της «Λ Α Ρ Κ Ο» στα Μεταλλεία Εύβοιας

O κατήφορος δεν έχει τελειωμό. Δυστυχώς οι εφιάλτες της περιόδου 2004-2009 ξαναζωντανεύουν. Η αποσύνθεση , η υποβάθμιση και η απαξίωση έχουν αυτή την περίοδο την τιμητική τους.
Η διοικητική ανεπάρκεια και η ανευθυνότητα δημιουργούν ένα μείγμα επικίνδυνο για την λειτουργία της εταιρίας .Πριν λίγο καιρό είχαμε καταγγείλει την διοίκηση της εταιρείας για επανίδρυση του κράτους της δεξιάς και την γενικότερη απαξίωση της . Μας δικαιώνουν πανηγυρικά. 

Απάτη σε βάρος καταθετών ύψους 10 εκατομμυρίων Ευρώ στη Τράπεζα πρώην ΜΑΡΦΙΝ – ΕΓΝΑΤΙΑ, μετέπειτα ΛΑΪΚΗ και σήμερα ΠΕΙΡΑΙΩΣ στη Χαλκίδα

Τα τελευταία χρόνια και πριν η Τράπεζα Μαρφίν –Εγνατία και μετέπειτα Λαϊκή μεταφερθεί στη Τράπεζα Πειραιώς πολλοί κάτοικοι της Χαλκίδας και της ευρύτερης περιοχής εμπιστεύτηκαν τις οικονομίες τους (για τους περισσότερους οικονομίες μιας ζωής) στο Κατάστημα της Τράπεζας στη Χαλκίδα.
Η συγκεκριμένη Τράπεζα συνήθιζε ταυτόχρονα, δια των υπευθύνων της, να προτρέπει τους πελάτες να επενδύουν πιο αποδοτικά τις οικονομίες τους (πράγμα που ασφαλώς συνέφερε και την ίδια), που στη προκειμένη περίπτωση ήταν Αμοιβαία Κεφάλαια, συνήθως Εξωτερικού.

Συμεών Κεδίκογλου: Η μεταφορά των μαθητών αρμοδιότητα των Περιφερειών



Η μεταφορά των μαθητών συνδέεται με την εκπαιδευτική διαδικασία και τα προβλήματα που παρουσιάζονται κάθε χρόνο μας αγγίζουν όλους. Ωστόσο, δεν αποτελεί αρμοδιότητα του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων, με την έννοια ότι το Υπουργείο δεν είναι αυτό που διαθέτει τις σχετικές πιστώσεις, δεν υλοποιεί και δεν ελέγχει τη διαδικασία, η οποία, μετά τον Καλλικράτη, ανήκει στους ΟΤΑ, κάτι που θα πρέπει να γνωρίζουν και οι βουλευτές για να απευθύνουν σωστά τις ερωτήσεις κοινοβουλευτικού ελέγχου στο αρμόδιο υπουργείο.

Μόλις σήμερα ξεκίνησε το ολοήμερο πρόγραμμα μετά τις απόλυτα δικαιολογημένες διαμαρτυρίες των γονέων

Μόλις σήμερα, 7 Oκτώβρη 2013, σχεδόν έναν μήνα μετά την έναρξη του σχολικού έτους,  ξεκίνησε η λειτουργία του Ολοήμερου Προγράμματος στο 5ο Δημοτικό Σχολείο Χαλκίδας, μετά την έντονη διαμαρτυρία μας ως Συλλόγου Γονέων και χωρίς την οποία ίσως θα περιμέναμε πολλές ημέρες ακόμη, με όλες τις δυσμενείς συνέπειες για τις οικογένειες και τους  εργαζόμενους γονείς των μαθητών.

Ερώτηση για μεταφορά ασφαλισμένων από τον ΟΓΑ στον ΟΑΕΕ



Ερώτηση προς το Υπουργείο Οικονομικών κατάθεσε ο βουλευτής Εύβοιας της Δημοκρατικής Αριστεράς Δημήτρης Αναγνωστάκης, για την ανάδειξη των λεπτομερειών που αφορούν  σε ενδεχόμενη μεταφορά ασφαλισμένων από τον ΟΓΑ στον ΟΑΕΕ.

Η εξίσωση του ειδικού φόρου κατανάλωσης για θέρμανση και κίνηση είναι ένα μέτρο που αποδείχθηκε λανθασμένο



Η εξίσωση του ειδικού φόρου κατανάλωσης για θέρμανση και κίνηση είναι ένα μέτρο που αποδείχθηκε λανθασμένο. Επιβάρυνε τις συνθήκες διαβίωσης των πολιτών, είχε αρνητικές επιπτώσεις στο περιβάλλον και αρνητική δημοσιονομική επίπτωση.

Στάθης Κουρνιώτης Περί ναζισμού και δημοκρατίας

1. Η ΧΑ είναι μια ναζιστική, στρατιωτικά οργανωμένη, βίαιη οργάνωση που από τη δεκαετία του 90 δέρνει, μαχαιρώνει και ενίοτε σκοτώνει ανθρώπους. Τα στελέχη της χαιρετούν φασιστικά, θαυμάζουν το Χίτλερ και απειλούν ανοικτά με εξόντωση όποιον διαφωνεί μαζί τους

2. Ένα κομμάτι της ελληνικής κοινωνίας αν και δεν θεωρεί εαυτόν οπαδό της ΧΑ, έχει φασίζουσες αντιλήψεις. Πιστεύει ότι οι έλληνες είναι καλύτεροι/εξυπνότεροι από τους άλλους, ότι η υφήλιος χωρίζεται σε φιλέλληνες και ανθέλληνες, ότι η Ελλάδα ως τόπος είναι ο καλύτερος του κόσμου, κλπ. Οι αντιλήψεις αυτές δεν θα αλλάξουν ακόμη και αν όλη η ΧΑ πάει φυλακή.

Το εργοστάσιο βγάζει ενίοτε και ληγμένα!!

Σε άρθρο του, ο Νίκος Παπανδρέου υποστηρίζει: «Ο Τσίπρας αντιγράφει συνειδητά τον Αντρέα… Αλλά το εργοστάσιο έβγαλε μόνον έναν». Ένα απόσπασμα από το άρθρο:

 -....Όμως, είτε το θέλουμε είτε όχι, το ΠΑΣΟΚ ήταν το μεγάλο όχημα της αλλαγής τα τελευταία 40 χρόνια. Πέραν αυτού, το ΠΑΣΟΚ ήταν η εγγύηση της ομαλότητας, αλλά και η πρόσφατη κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ φορέας ριζοσπαστικών δημοκρατικών αλλαγών που τάραξαν τα νερά διαφόρων κατεστημένων. Αυτό φαίνεται ξεκάθαρα τώρα που δεν υπάρχει πια μεγάλο ΠΑΣΟΚ. Και η ομα λότητα διακυβεύεται κι οι μεγάλες μεταρρυθμίσεις έχουν μπει στον πάγο.

Δευτέρα 7 Οκτωβρίου 2013

Λούκα Κατσέλη: «Συμπαράταξη με βασικό εταίρο τον ΣΥΡΙΖΑ για προοδευτική κυβέρνηση και ανατροπή της πολιτικής λιτότητας»

Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ «ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΣΥΜΦΩΝΙΑΣ» ΜΙΛΑ ΣΤΗΝ «Ε»

Συνέντευξη: Γιώργος Μακρής
στην εφημερίδα ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ της ΛΑΡΙΣΣΑΣ 
Υπέρ της συμπαράταξης δυνάμεων με βασικό εταίρο τον ΣΥΡΙΖΑ για τη συγκρότηση «προοδευτικής, αξιόπιστης κυβέρνησης και ανατροπή της καταστροφικής πολιτικής της βίαιης λιτότητας» τάσσεται η πρόεδρος της Κοινωνικής Συμφωνίας κ. Λούκα Κατσέλη σε συνέντευξή της προς την «Ε».

ΑΝ.ΕΛ: Έρχεται κοινωνικός Αρμαγεδών

Για νέο κοινωνικό Αρμαγεδώνα προειδοποιούν οι Ανεξάρτητοι Έλληνες με αφορμή την κατάθεση του προσχεδίου του προϋπολογισμού του 2014 στη Βουλή.

«Καθώς η μνημονιακή συγκυβέρνηση Νέας Δημοκρατίας – ΠΑΣΟΚ προκαλεί έναν νέο κοινωνικό Αρμαγεδδώνα με το προσχέδιο του προϋπολογισμού, με μειώσεις μισθών,

Σκηνή από το μέλλον στην Νότια ευρώπη

Μεξικό Γυναίκα γεννάει μόνη της στο προαύλιο του νοσοκομείου!!!
Τον γύρο του κόσμου κάνει η φωτογραφία με τη γυναίκα που γεννάει μόνη και αβοήθητη στο προαύλιο σε  νοσοκομείο του Μεξικου. Η άτυχη γυναίκα  συμφωνα με όσ ειναι γνωστά δεν είχε χρήματα για να πληρώσει το νοσοκομείο και οι γιατροί δεν έδειξαν κανένα ενδιαφέρον.
Η φωτογραφία που φαίνεται η γυναίκα και στο γκαζόν, το μωρό, που ακόμη είναι «δεμένο» μαζί της με τον ομφάλιο λώρο κάνει το γύρο του κόσμου

ΚΚΕ: Παράδοση του ενεργειακού πλούτου στα διεθνή μονοπώλια

«Από τις συμφωνίες, που θα υπογραφούν στο ταξίδι του Πρωθυπουργού στο Ισραήλ, θα ωφεληθούν οι επιχειρηματικοί όμιλοι των δύο χωρών», αναφέρει το ΚΚΕ σε σχόλιό του με αφορμή την επίσκεψη του Α. Σαμαρά στο Ισραήλ.

Κουτσούμπας: Έρχονται βάρβαρα μέτρα με το νέο νομοσχέδιο προϋπολογισμού

«Και με το νέο νομοσχέδιο προϋπολογισμού, τα μέτρα που έρχονται θα είναι πάνω στα προϋπάρχοντα, θα είναι βάρβαρα μέτρα ενάντια στους εργαζόμενους και τις λαϊκές οικογένειες», δήλωσε ο γγ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, με αφορμή την κατάθεση του προσχεδίου του προϋπολογισμού.

12 χρόνια η Σταμάτη, 20 χρόνια φυλακή ο Άκης


Το δικαστήριο έκανε δεκτή την πρόταση του εισαγγελέα και επέβαλε κάθειρξη 20 ετών στον πρώην υπουργό. Επίσης, αποφασίστηκε ποινή 12 ετών στη σύζυγο του Ακη Τσοχατζόπουλου, Βίκυ Σταμάτη, και ποινή φυλάκισης 12 ετών στην κόρη του, Αρετή.
Αναλυτικά οι ποινές για τους υπόλοιπους κατηγορουμένους:

Ο Αναγνωστάκης για το ¨ναυάγιο¨ της συνάντησης σωματείων – Υπουργού Εργασίας



Με συνέντευξή του σε τοπικό ραδιοφωνικό σταθμό της Χαλκίδας, ο βουλευτής Εύβοιας της Δημοκρατικής Αριστεράς, σχολίασε την πολιτική στάση των εμπλεκόμενων φορέων, σχετικά με τη συνάντηση σωματείων του Νομού και τον Υπουργό Εργασίας, ως απαράδεκτη και κατάπτυστη, αφού οι εργαζόμενοι δεν αντιμετωπίστηκαν με τη δέουσα δημοκρατική ευαισθησία που απαιτεί η τραγική κατάσταση που βιώνουν.

Ανακοίνωση της ΔΗΜΑΡ για τον προϋπολογισμό.



Το πρωτογενές πλεόνασμα που αποτελεί και τον ακρογωνιαίο λίθο και για το νέο προϋπολογισμό δεν μπορεί και δεν πρέπει και το 2014 να στηριχθεί στη μη πληρωμή υποχρεώσεων του Δημοσίου , στη μείωση του προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων , στη μείωση των απαραίτητων δημοσίων δαπανών και στην υπερφορολόγηση.

Ο Υφυπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων, Συμεών Κεδίκογλου, ενημερώνει με στοιχεία για τη στελέχωση των ολοήμερων σχολείων και των σχολείων Ειδικής Αγωγής:



Ειδικότερα για την Εύβοια, τόσο στο 5ο Δημοτικό Σχολείο Χαλκίδας έχει στελεχωθεί (και με δάσκαλο και με ειδικότητες) και λειτουργεί το ολοήμερο τμήμα του σχολείου, απαντώντας στις πρώιμες διαμαρτυρίες συνδικαλιστών που παρέσυραν και γονείς άθελά τους  για «κατάργηση των Ολοήμερων Δημοτικών Σχολείων» όσο και στο θέμα της ειδικής αγωγής, όλοι οι εκπαιδευτικοί είναι πίσω στις οργανικές τους θέσεις, ενώ γενικά και ειδικά σχολεία έχουν καλυφθεί πλήρως με βάση τα σημερινά δεδομένα.