Κυριακή 13 Οκτωβρίου 2013

Φόρο 10% στις καταθέσεις των Ευρωπαίων ζητά το ΔΝΤ

 
Πρόταση - σοκ για φόρο επί των καταθέσεων, στα πρότυπα της Κύπρου, ζήτησε το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο για 15 κράτη - μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης, όπως γράφει η γαλλική L'Echo. 
Όπως γράφει το δημοσίευμα, το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο προκρίνει τον φόρο του 10% ως λύση για την αντιμετώπιση του δημόσιου χρέους των χωρών. Η πρόταση αυτή, σύμφωνα με τη γαλλική εφημερίδα, βρίσκεται στην εξαμηνιαία "έκθεση" ΔΝΤ για τις δημοσιονομικές τάσεις (Fiscal Monitor), στο παράρτημα με τίτλο: «Μια έκτακτη εισφορά στον ιδιωτικό πλούτο;». 

Ανάκληση της απόφασης του ΓΕΕΘΑ ζητά το ΠΑΣΟΚ

Με ανακοίνωσή του το ΠΑΣΟΚ εξέφρασε την άμεση ανάκληση της απόφασης του ΓΕΕΘΑ σχετικά με τη συμμετοχή μηχανοκίνητων και ιπτάμενων μέσων των Ενόπλων Δυνάμεων στην παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου.

Τι αποκαλύπτει το βούλευμα για τα θύματα της Marfin – Γνωστοί στην Αντιτρομοκρατική οι δράστες

Τρία χρόνια μετά τον εμπρησμό της Marfin που είχε ως αποτέλεσμα να βρουν το θάνατο 3 άνθρωποι, οι Αρχές ταυτοποίησαν δύο δράστες και βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών τους παραπέμπει σε δίκη.

Δύο μέλη του σκληρού πυρήνα των αντιεξουσιαστών είναι σύμφωνα με το βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών που δημοσιεύει η Real News, οι δράστες της δολοφονικής επίθεσης στη Marfin και της επίθεσης στο βιβλιοπωλείο Ιανός.

O Σαμαράς επιχειρεί αποσταθεροποίηση του ΣΥΡΙΖΑ ενώ ο Τσίπρας καταγγέλει “προβοκάτσια”

Στο γήπεδο Σαμαρά το νέο πολιτικό ντέρμπυ, καθώς Marfin,Σκουριές και ΕΥΠ θα οδηγήσουν τη δημόσια συζήτηση στα "δύο άκρα"

Το χαρτί της «έννομης τάξης», του «σεβασμού των θεσμών» και του «ήπιου πολιτικού κλίματος»- αρχές που πρέσβευε ο ιδρυτής της Νέας Δημοκρατίας Κωνσταντίνος Καραμανλής- θα παίξει ο Αντώνης Σαμαράς από εδώ και στο εξής, μεταφέροντας την ατζέντα της πολιτικής συζήτησης σε αυτό το πεδίο, που οι συγκυρίες του επιτρέπουν να το θεωρεί προνομιακό.