Τρίτη 12 Νοεμβρίου 2013

Κωνσταντινόπουλος για Λοβέρδο:Θαύμα! Θαύμα!

Σκληρή ήταν η απάντηση του Οδυσσέα Κωνσταντινόπουλου στο Ανδρέα Λοβέρο αναφορικά με τα όσα εξέφρασε ο δεύτερος  για το ΠΑΣΟΚ.

Σεισμός 4,8 Ρίχτερ ταρακούνησε την Εύβοια και την Κεντρική Ελλάδα

Ο σεισμός σημειώθηκε λίγο μετά τις 8 στη Βόρεια Εύβοια, με επίκεντρο ανάμεσα στην Ιστιαία και το χωριό Ταξιάρχης. Πάνω από 10 οι μετασεισμοί.

Αναστάτωση προκάλεσε η σεισμική δόνηση 4,8 ρίχτερ που σημειώθηκε 9 λεπτά μετά τις 8 στη βόρεια Εύβοια, με επίκεντρο ανάμεσα στο χωριό Ταξιάρχης και την Ιστιαία.

Τροπολογία για ΕΑΣ και ΕΛΒΟ κατέθεσε ο ΣΥΡΙΖΑ

Προβλέπει ότι δεν θα μπορούν να κλείσουν τα ΕΑΣ ή η ΕΛΒΟ με υπουργική απόφαση, όπως έγινε με την ΕΡΤ. Εξασφαλίζει την κατά προτεραιότητα εξόφληση των εργαζομένων

Τροπολογία με την οποία δεν θα μπορούν να κλείσουν τα Ελληνικά Αμυντικά Συστήματα και η Ελληνική Βιομηχανία Οχημάτων κατέθεσε ο ΣΥΡΙΖΑ στη Βουλή.

Ολοκληρώθηκε η συνάντηση στου Μαξίμου με βουλευτές ΝΔ-ΠΑΣΟΚ που διαφωνούν με το φόρο ακινήτων

Σε διαπραγματεύσεις οι Κοινοβουλευτικές ομάδες, αναζητούν πολιτική λύση για το θέμα του φόρου στα ακίνητα. Απορρίπτει ο Στουρνάρας την πρόταση του ΠΑΣΟΚ να γίνει φορολόγηση του συνόλου της ακίνητης περιουσίας.

«Ο Παπούλιας έχει επιλέξει να μην είναι Πρόεδρος όλων των Ελλήνων»

Επίθεση κατά του Προέδρου της Δημοκρατίας, Κάρολου Παπούλια, εξαπέλυσε ο πρόεδρος της Νέας Μέρας, Χρήστος Ζώης, υποστηρίζοντας ότι «δεν λειτουργεί υπέρ της θεσμικής του ιδιότητας».
Αφορμή στάθηκε η άρνηση του κ.Παπούλια, σύμφωνα με τον κ. Ζώη, να δεχθεί τόσο τον ίδιο, όσο και τους βουλευτές του κόμματός του κ.κ. Κουράκο και Σταυρογιάννη, σε συνάντηση.

Δεν διαψεύδει η Κομισιόν τα περί αλλαγής της έδρας και του καθεστώτος του ΤΑΙΠΕΔ

Δεν διαψεύδει η Κομισιόν τα δημοσιεύματα (Financial Times) που προκάλεσαν μεγάλη συζήτηση στην Ελλάδα και τα οποία έκαναν λόγο για αλλαγή της έδρας του Ταμείου Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου (ΤΑΙΠΕΔ) και μετατροπής του σε ιδιωτική εταιρεία ειδικού σκοπού (special purpose vehicle), με ξένους μάνατζερς!! Αυτό προκύπτει από απάντηση του Αντιπροέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Όλι Ρέν, σε σχετική ερώτηση του ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκου Χουντή.

Μ. Κασσής βουλευτής ΠΑΣΟΚ

Αν δεν υπάρξουν αλλαγές δεν θα ψηφίσω το νομοσχέδιο για τον ενιαίο φόρο ακινήτων” απείλησε ξανά ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Μ. Κασσής, σε συνέντευξη του στον ΑΝΤ1.
Κινητή βόμβα για την εύθραυστη πλέον κοινοβουλευτική πλειοψηφία της κυβέρνησης αποτελεί ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Μ. Κασσής.

Βαγγέλης Αποστόλου Μαφιόζικες πρακτικές λυμαίνονται τον Αγροτικό Χώρο



Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ και Υπεύθυνος θεμάτων Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων της Κ.Ο., Βαγγέλης Αποστόλου έκανε την ακόλουθη δήλωση σχετικά με την άσκηση δίωξης για το αποκαλούμενο «καρτέλ» στο γάλα:

Εργασίες αποκατάστασης της παλαιάς στέγης του Δημοτικού Αμαρύνθου

Με γρήγορους ρυθμούς προχωρούν οι εργασίες αποκατάστασης της παλαιάς στέγης του Δημοτικού Σχολείου Αμαρύνθου και μέχρι το τέλος του 2013 αναμένεται να παραδοθούν προς χρήση, οι  ασφαλείς πλέον, αίθουσες του σχολικού συγκροτήματος.
Οι εργασίες που γίνονται μεταξύ άλλων είναι:

Εξοντωτικά πρόστιμα για παραλήψεις σε Α.Π.Δ



Αναφορά κατάθεσε ο βουλευτής Εύβοιας της Δημοκρατικής Αριστεράς Δημήτρης Αναγνωστάκης, επιστολή του Συλλόγου Αδειούχων Λογιστών Φοροτεχνικών Ελευθέρων Επαγγελματιών των Νομών Χανίων και Θεσσαλονίκης, για τα πρόστιμα που θέλει να επιβάλλει το Υπουργείο Εργασίας, όχι μόνο στην αδήλωτη εργασία,

O υφυπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων, Συμεών Κεδίκογλου, ομιλητής στο Συνέδριο με τίτλο «Η μακρά πορεία προς την ανάπτυξη: Διδάγματα από την ύφεση



Ο υφυπουργός Συμεών Κεδίκογλου ήταν ο κεντρικός ομιλητής στη θεματική ενότητα «Επενδύοντας στο ανθρώπινο δυναμικό: Δια Βίου Μάθηση και Επαγγελματική Κατάρτιση» στο πολυσυνέδριο Capital+Vision με τίτλο «Η μακρά πορεία προς την ανάπτυξη: Διδάγματα από την ύφεση».

Συνέχεια διερεύνησης σχετικά με την απάντηση 2170Β/23-10-2013



Κύριε Υπουργέ,
Σε συνέχεια της απάντησής σας με τον αρ. πρωτ. 2170Β/23-10-2013, σε αναφορά μας με αρ. πρωτ.954/3-10-2013, σχετικά με το αίτημα του Δασαρχείου Χαλκίδας και της Ειδικής Γραμματείας Δασών

Πολεοδόμηση δασικών εκτάσεων



Ο βουλευτής Εύβοιας της Δημοκρατικής Αριστεράς Δημήτρης Αναγνωστάκης, κατάθεσε ερώτηση προς το Υπουργείο Περιβάλλοντος Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, σε συνέχεια αναφοράς που είχε καταθέσει, σχετικά με την εξαίρεση πολεοδόμησης δασικής έκτασης στην περιοχή των Λουκισίων Χαλκίδας.

Παραλαβή τμήματος του εξοπλισμού του ΣΜΑ

Δύο καινούργιους κινητούς σταθμούς μεταφόρτωσης απορριμμάτων καθώς και ένα καινούργιο ρυμουλκό προμηθεύθηκε ο Δήμος Ερέτριας, μέρος του εξοπλισμού του Σταθμού Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων που δημιουργείται στην περιοχή του Αγίου Δημητρίου στην Αμάρυνθο.

Διακοπή υδροδότησης λόγω επισκευαστικών εργασιών



Σοβαρή βλάβη υπέστη ο κεντρικός καταθλιπτικός αγωγός της δεξαμενής ύδρευσης Κανήθου.
Λόγω των απαραίτητων επισκευαστικών εργασιών, αύριο (Τετάρτη 13 Νοεμβρίου) από τις 9 το πρωί έως και τη 1 μετά το μεσημέρι θα γίνει διακοπή υδροδότησης στην Υψηλή Ράχη Κανήθου, την Ποσειδωνία, το Οντάθι και την περιοχή της Δροσιάς.

Μεταστεγάστηκε η πρώην ΤΥΔΚ στο παλαιό δημαρχείο στην Αβάντων



Η Υπηρεσία της πρώην ΤΥΔΚ, που περιήλθε στο Δήμο Χαλκιδέων μετά τον «Καλλικράτη» αλλά συνεχίζει να παρέχει διανομαρχιακό έργο, μεταστεγάστηκε από τα μέχρι τώρα μισθωμένα γραφεία της επί της οδού Βελισσαρίου, στο δημοτικό κτήριο της οδού Αβάντων 50, στον 2ο όροφο.

Δευτέρα 11 Νοεμβρίου 2013

Μ.Κασσής: Δεν ψηφίζω τον φόρο για τα ακίνητα ως έχει

Δεν εξουσιοδοτώ κανέναν να φέρει νόμο για τους πλειστηριασμούς, αλλά και για την καλύτερη λειτουργία του Κοινοβουλίου» δήλωσε στον ραδιοφωνικό σταθμό Βήμα FM ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Μιχάλης Κασσής.
Για τον ενιαίο φόρο ακινήτων υποστήριξε πως «πρέπει να υπάρχει το περιουσιολόγιο, για να φορολογηθεί ο καθένας βάσει των περιουσιακών του στοιχείων και όχι να πάμε σε κατά κεφαλήν φόρο».

A. Γεωργιάδης: " Όσους γιατρούς δε χρειαζόμαστε στον ΕΟΠΥΥ, θα τους απολύσουμε"

Την πόρτα εξόδου θα δούνε οι γιατροί που δεν θα είναι "χρήσιμοι" στον ΕΟΠΥΥ μετά την αξιολόγηση του Οργανισμού όπως δήλωσε και ο ίδιος ο υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης.
Μπορεί ο κ.Γεωργιάδης να διέψευδε ότι θα γίνουν απολύσεις 1370 γιατρών του ΕΟΠΥΥ έπειτα από συμφωνία της τρόικας και κυβέρνησης, υπογράμμισε ωστόσο ότι μετά την αξιολόγηση του φορέα δε θα μείνουν όσοι δε χρειάζονται.

Reuters: Κατάρρευση της κυβέρνησης Σαμαρά αν επιβληθούν νέα μέτρα

«Η Ελλάδα δεν έχει κάνει ούτε τις μισές από τις μεταρρυθμίσεις που απαιτούνται», σημειώνει σε νέο δημοσίευμά του το Reuters.
Η ελληνική κυβέρνηση δεν έχει κάνει αρκετά για να εκθέσει τα κεκτημένα συμφέροντα που πνίγουν την οικονομία, αλλά ούτε έχει πατάξει τη φοροδιαφυγή και δεν έχει προχωρήσει αρκετά στην ιδιωτικοποίηση της περιουσίας του δημοσίου, αναφέρει ο αρθρογράφος του πρακτορείου Χιούγκο Ντίξο.

Ναι” στην πρόταση δυσπιστίας ψήφισε η Θεοδώρα Τζάκρη

Ναι” στην πρόταση δυσπιστίας ψήφισε η Θεοδώρα Τζάκρη και ο Βενιζελος  την έθεσε  εκτός από το ΠΑΣΟΚ
Η πρόταση δυσπιστίας του ΣΥΕΙΖΑ απορρίφτηκε με 153 ψήφους
«Οι συμπολίτες μου με εμπιστεύθηκαν για να αντιμετωπίσω τα σοβαρά προβλήματα και όχι για να επικυρώνω τα email των δανειστών», τονίζει σε γραπτή δήλωση της η κ. Τζάκρη και προσθέτει:

ΔΗΜΑΡ «Η Αυτοδιοίκηση μπροστά στις προκλήσεις της νέας εποχής».



Η Δημοκρατική Αριστερά σας προσκαλεί στην εκδήλωση, που θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 20 Νοεμβρίου και ώρα 18:30, στο ξενοδοχείο PARK (Λ. Αλεξάνδρας), με θέμα:
«Η Αυτοδιοίκηση μπροστά στις προκλήσεις της νέας εποχής».

Υπογράψαμε τη σύμβαση για την ολοκλήρωση του οδικού άξονα ΠΑΘΕ – Πορθμείο Γλύφας,



Υπογράφτηκε σήμερα από τον Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας Κλέαρχο Περγαντά και τον εκπρόσωπο της αναδόχου εταιρείας «ΝΙΟΒΗ ΑΤΕ» η σύμβαση για την κατασκευή του έργου που χρηματοδοτείται από το ΕΣΠΑ «Κατασκευή οδού σύνδεσης ΠΑΘΕ – Πορθμείο Γλύφας, τμήμα από χ.θ. 8+120 έως χ.θ. 11+627» προϋπολογισμού 6.400.000 €.

Εργατικό κέντρο Εύβοιας: Η Κυβέρνηση των υποτελών, ειδικεύεται στην πρακτική του ρεσάλτο,



Η εισβολή των ΜΑΤ και η ανακατάληψη  του Διοικητηρίου της Εύβοιας και η σύλληψη εργαζομένων που υπερασπίζονται τα δικαιώματά τους, αποτέλεσαν την πρόβα τζενεράλε  της εισβολής στο Ραδιομέγαρο  της Παρασκευής.

Η Κυβέρνηση των υποτελών, ειδικεύεται στην πρακτική του ρεσάλτο, προκειμένου να επιβάλλει  τις αντεργατικές και αντιδημοκρατικές επιλογές της.

Κυριακή 10 Νοεμβρίου 2013

Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού

Το κατώφλι της χώρας μας και κυρίως της δυτικής Ελλάδας, αναμένεται να περάσει τόσο την Δευτέρα 11 Νοεμβρίου όσο και την Τρίτη 12 Νοεμβρίου, μεγάλη κακοκαιρία, χαρακτηριστικά της οποίας θα είναι οι δυνατοί νότιοι, νοτιοδυτικοί άνεμοι 6-7 μποφόρ, οι αστραπές και οι βροντές καθώς και η δυνατή ένταση της βροχής.

Επιχείρηση αρπαγής της στέγης

Enet,grΓια πολλοστή φορά η κυβέρνηση δεν τήρησε τις υποσχέσεις που έδινε προτού ξανάρθουν στη χώρα οι εκπρόσωποι των δανειστών. Λίγες ώρες μετά την επιστροφή της τρόικας, οι παλικαρισμοί του υπουργού Ανάπτυξης Κ. Χατζηδάκη, ότι δεν πρόκειται να αρθεί η προστασία της πρώτης κατοικίας, αποδείχθηκαν άσφαιροι. 

Το ΔΗΜΑΡ αποφάσισε να κάνει την Παπια

Ποιό κοντά με ΣΥΡΙΖΑ η ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΦΩΝΙΑ!

Φαίνεται να είναι ποιο κοντά η ανακοίκωση της σύμπραξης  Κοινωνικής Συμφωνίας και του ΣΥΡΙΖΑ. Ήδη χθες στο προφίλ του στο FB ο Τάσος Γέραλης παίρνει καθαρή θέση  υπέρ της πρότασης μομφής που κατάθεσε ο Αλέξης Τσίπρας. Η καθαρή αυτή θέση του κ. Γέραλη δεν είναι τυχαία, καθότι είναι Αναπληρωτής Γραμματέας της Κοι.Συμ.
Διαβάστε τι έγραψε..

Να μην τους επιτρέψουμε να γράψουν ξανά ‘’Ωραία νέα’’!

Με αφορμή την ένταση των πολιτικών γεγονότων που βιώνουμε αυτές τις ώρες: τις απαιτήσεις της τρόικα, την βίαια καταστολή στην ΕΡΤ, την πρόταση μομφής του ΣΥΡΙΖΑ, γράφουμε αυτές οι γραμμές για να αναδείξουμε την ανάγκη όλοι μας να είμαστε στο σύνταγμα την Κυριακή το απόγευμα.
Οι δυνάμεις της εργασίας και της ανάπτυξης βρίσκονται  μπροστά από ένα σημείο καμπής. Αυτές τις ώρες παίζεται από την αρχή το διακύβευμα αν θα επικρατήσουν, ο συλλογικός δρόμος, αν θα γεννηθούν νέες μορφές κοινωνικής οργάνωσης, αν θα αναγεννηθεί η κουλτούρα της αλληλεγγύης, της αξιοπρέπειας, του αγώνα...

Δελτίο Τύπου Θέμα: «Σύγκρουση με το νεοφιλελευθερισμό και το λαϊκισμό



Ο βουλευτής Εύβοιας της Δημοκρατικής Αριστεράς Δημήτρης Αναγνωστάκης, τοποθετήθηκε σήμερα στην ολομέλεια της Βουλής, στο πλαίσιο της συζήτησης της πρότασης δυσπιστίας που κατάθεσε ο ΣΥΡΙΖΑ.
Ξεκίνησε την ομιλία του, αναφέροντας την ιστορική πραγματικότητα που θέλει και τις 11 προτάσεις δυσπιστίας, που έχουν  κατατεθεί από τα πρώτα χρόνια της μεταπολίτευσης, να μην καταλήγουν σε απώλεια εμπιστοσύνης της εκάστοτε κυβέρνησης.

Η συγκυβέρνηση οδηγεί σε εξαθλίωση τον αγροτικό χώρο, επιβραβεύει τη λεηλασία της δημόσιας γης και αφανίζει τα εργασιακά δικαιώματα.

Στην ομιλία του στη Βουλή, κατά τη συζήτηση της πρότασης δυσπιστίας που κατέθεσε ο ΣΥΡΙΖΑ κατά της Κυβέρνησης, ο Βουλευτής Εύβοιας Βαγγέλης Αποστόλου, και συντονιστής θεμάτων Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων της Κ.Ο., αναφέρθηκε ιδιαίτερα σε ζητήματα του αγροτικού χώρου, της δημόσιας περιουσίας και των εργαζομένων της Εύβοιας.

Κέντρο Αγροτουριστικής Πληροφόρησης στο τοπικό Κοινοτικό Κατάστημα Μύτικα



Υπογράφηκε, την Παρασκευή, 8 Νοεμβρίου, από τον Δήμαρχο Θανάση Ζεμπίλη και τους εκπροσώπους της αναδόχου κοινοπραξίας (Πίγγος ΑΤΕΕ & Θεοφίλης Ι.), Βασίλη Πίγγο και Γιάννη Θεοφίλη, η σύμβαση για το έργο δημιουργίας Κέντρου Αγροτουριστικής Πληροφόρησης στο τοπικό Κοινοτικό Κατάστημα Μύτικα.

Συμφωνία για στενή συνεργασία των Δήμων Χαλκιδέων και Κερκυραίων



Την πολιτική βούληση για στενή συνεργασία των Δήμων Χαλκιδέων και Κερκυραίων σε όλους τους τομείς εξέφρασαν οι δήμαρχοι Θανάσης Ζεμπίλης και Γιάννης Τρεπεκλής, στη συνάντησή τους στη Χαλκίδα, την Πέμπτη 7 Νοεμβρίου.

Προληπτική ιατρική με δωρεάν εξετάσεις



Συνεχίζονται οι δράσεις προληπτικού καρδιαγγειακού ελέγχου από την Αντιδημαρχία Υγείας του Δήμου Χαλκιδέων.
Οι στοχευμένες αυτές παρεμβάσεις πραγματοποιούνται τόσο στις συνοικίες της πόλης της Χαλκίδας όσο και στις περιφερειακές δημοτικές και τοπικές κοινότητες, με στόχο του προγράμματος την κάλυψη όλης της επικράτειας του Δήμου.

ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ ΥΨΟΥΣ 5.890.392 ΕΥΡΩ ΓΙΑ ΕΡΓΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΑΕΠ 466 ΣΕ ΔΗΜΟΥΣ ΤΗΣ ΕΥΒΟΙΑΣ

Έργα ύψους  5.779.000 ευρώ εντάχθηκαν για την Εύβοια στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων και αφορούν πυρόπληκτους Δήμους από τις καταστροφικές πυρκαγιές  του καλοκαιριού του 2007. Ο Πίνακας των ενταγμένων έργων είναι ο ακόλουθος .

ΣΥΡΙΖΑ Η κυβέρνηση αυτή είναι επικίνδυνη για τον τόπο!

Η κυβέρνηση Σαμαρά συνεχίζει ακάθεκτη τη λεηλασία της ελληνικής κοινωνίας, την απαξίωση του Συντάγματος και το ξεπούλημα του δημόσιου πλούτου παρά τις προεκλογικές αλλά και μετεκλογικές της δεσμεύσεις.  Ήδη προετοιμάζει νέες μειώσεις μισθών και συντάξεων, νέα φοροεπιδρομή, κατασχέσεις ακόμη και πρώτης κατοικίας.

Κάλεσμα του ΣΥΡΙΖΑ σε συγκέντρωση την Κυριακή 10/11 στο Σύνταγμα στις 18.00

Ο ΣΥΡΙΖΑ καλεί σε συγκέντρωση υπεράσπισης της δημοκρατίας και της αξιοπρέπειας του ελληνικού λαού την Κυριακή στις 18.00 στο Σύνταγμα.  
 Την ώρα που θα συζητείται η πρόταση δυσπιστίας που κατέθεσε ο ΣΥΡΙΖΑ στη Βουλή, οι εργαζόμενοι και η νεολαία πρέπει να δώσουν ένα ηχηρό μήνυμα αντίστασης στην τρόικα, αντίστασης στο μνημόνιο και στη συρρίκνωση της δημοκρατίας.

Πανελλαδικός Ταυτόχρονος Δημόσιος Θηλασμός 2013 “Υποστηρίζουμε τον Θηλασμό, Υποστηρίζουμε τις Μητέρες”

Στα πλαίσια του εορτασμού της Παγκόσμιας Εβδομάδας Μητρικού Θηλασμού*, το Πανελλήνιο Δίκτυο Εθελοντικών Ομάδων Υποστήριξης Μητρικού Θηλασμού και Μητρότητας Πανελλαδικό Ταυτόχρονο Δημόσιο Θηλασμό σε 39 πόλεις της Ελλάδας, την Κυριακή 3 Νοεμβρίου 2013!