Πέμπτη 16 Ιανουαρίου 2014

Ανοίγει το πρώτο σούπερ μάρκετ από αγρότες. Χωρίς μεσάζοντες και για online παραγγελίες

Έρχεται το πρώτο σουπερμάρκετ αγροτών, χωρίς μεσάζοντες, που θα λειτουργεί στον Άγιο Στέφανο, τόσο με νωπά όσο και τυποποιημένα προϊόντα από 150 παραγωγούς, παρέχοντας παράλληλα τη δυνατότητα για online παραγγελίες και διανομή στο σπίτι.
Πρόκειται για μια ιδέα του επιχειρηματία Δημήτρη Κουτσολιούτσου, που μετά το "Γίνε Αγρότης", εφαρμόζει τώρα και στην Ελλάδα έναν θεσμό δοκιμασμένο στο εξωτερικό, τις αγορές παραγωγών, γνωστές ως farmer markets, όπου μικροί αγρότες διαθέτουν τα προϊόντα τους απευθείας στους καταναλωτές σε χαμηλές τιμές.

Διαμεσολαβημένη εκσπερμάτωση.


Του Χρήστου Νάτση
Σε μια παλαιότερη πορνογραφική ταινία του Marc Dorcel, υπάρχει μια σκηνή που ολοκληρώνεται με τρόπο διδακτικό…
Αφού έχουν διατρέξει όλα τα στάδια της τέλεσης μιας σεξουαλικής πράξης, όπως το genre επιτάσσει,  οι παρτενέρ ετοιμάζονται για την κορύφωση της σκηνής (που στην μέηνστρημ πορνογραφία, ως γνωστόν, ταυτίζεται με τον οργασμό του άντρα): ο άντρας αρχίζει να αυνανίζεται και η γυναίκα κάθεται δίπλα του, φέρνοντας τα πόδια της κοντά στα γεννητικά του όργανα.

«Ξαναχτύπησε» ο Φάραντζ. Είναι πιο επικίνδυνο να παραμείνετε στην Ευρωζώνη, παρά να φύγετε από αυτήν

Πριν καλά καλά περάσουν 24ώρες από την επίθεση που εξαπέλυσε κατά του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά, ο βρετανός ευρωβουλευτής, Ντάνιελ Φάραντζ έστρεψε τα βέλη του και στην Ελλάδα.
Ο Φάρατζ επέμεινε στους υψηλούς τόνους κατά του πρωθυπουργού μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΙ: «Δεν νομίζω ότι αυτό που είπα ήταν προσβλητικό για τον ελληνικό λαό. Προσβλητική είναι η υποκρισία του Αντώνη Σαμαρά που υποδύεται ότι αντυπροσωπεύει την κυρίαρχη βούληση».

Πανελλαδική απεργία εμποροϋπαλλήλων την Κυριακή. Ποτέ Δουλειά την Κυριακή!!!


Εικοσιτετράωρη πανελλαδική απεργία στον κλάδο του εμπορίου αποφάσισε η Ομοσπονδία Ιδιωτικών Υπαλλήλων για την Κυριακή 19 Ιανουαρίου, αντιδρώντας στο «μνημονιακό αντεργατικό κατασκεύασμα του Ν. 4177/13, που καταργεί το δικαίωμα της κυριακάτικης αργίας».
Όπως επισημαίνει η ΟΙΥΕ σε σχετική ανακοίνωση «παρά την επίμονη προπαγάνδα του Υπουργείου Ανάπτυξης, που αναπαράγεται από τα μνημονιακά μιντιακά κατεστημένα ότι, δήθεν το κυριακάτικο άνοιγμα των καταστημάτων (μαζί με το καινούριο ‘φρούτο’ της ‘λευκής νύχτας’) τόνωσε την αγορά και αύξησε το τζίρο, η αλήθεια είναι διαφορετική».

GPO: 7 μονάδες μπροστα ο ΣΥΡΙΖΑ


GPO: «Κυβέρνηση» ΣΥΡΙΖΑ στην ΑθήναGPO: «Κυβέρνηση» ΣΥΡΙΖΑ στην Αθήνα. Πίσω από την ΔΗΜΑΡ το ΠΑΣΟΚ.
Ανοίγει η «ψαλίδα» ανάμεσα στο ΣΥΡΙΖΑ και τη ΝΔ, σύμφωνα με δημοσκόπηση της εταιρίας GPO. Η διαφορά υπερβαίνει τις επτά μονάδες, ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ είναι μπροστά ακόμη και στην Α’ Αθήνας.
Εντείνεται η πίεση στη ΝΔ, που βλέπει τις συνέπειες της πολιτικής της συγκυβέρνησης με το ΠΑΣΟΚ, να συρρικνώνουν την εκλογική της δυναμική. Αποκορύφωμα η απώλεια του γαλάζιου «προπύργιου» της Α’ Αθήνας, που πάει στο ΣΥΡΙΖΑ.

Τετάρτη 15 Ιανουαρίου 2014

Προσοχή, βρέχει Παγκάλους! Του Γ. Ανανδρανιστάκη

Αν νιώσατε εσχάτως κάποιες έντονες αναταράξεις, δεν είναι τίποτα σοβαρό, είναι ο Πάγκαλος που έπεσε από τα σύννεφα. Παρεμπιπτόντως, αυτά τα καημένα τα σύννεφα τραβάνε των παθών τους τον τάραχο. Εκεί που αρμενίζουν γαλήνια στο απέραντο γαλάζιο του ουρανού, ανεβαίνει ξαφνικά πάνω τους ο κάθε τυχάρπαστος (θα έγραφα «ο κάθε παπάρας», αλλά δεν το γράφω, γιατί μπορεί να διαβάζουν τη στήλη οι 58 και να σοκαριστούν), αράζει για λίγο και μετά πέφτει στο έδαφος. Άμα θέλεις να πέσεις, ρε μάστορα, να πέσεις από την Ακρόπολη σαν τον Μιμίκο και τη Μαίρη, τι σου φταίνε τα έρμα τα συννεφάκια να τα ταλαιπωρείς;

Άλλο το σκι τη «λευκή εβδομάδα» κι άλλο το καθημερινό… ξεσκί


Όλγα Κεφαλογιάννη και Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος, άφησαν για λίγο τις δουλειές και τους και μαζί με τους εκπροσώπους των ξενοδόχων έκαναν σύσκεψη για να δουν πώς θα εφαρμοστεί η «λευκή εβδομάδα» και στην Ελλάδα. Για το θέμα είχαμε γράψει σχετικά τονίζοντας ότι δεν είναι δυνατόν να αποφασίζουν να διακόψουν την εκπαιδευτική διαδικασία προκειμένου να πάει ο κόσμος για σκι. Είναι ανόητο και το γεγονός ότι αποφασίζεις διακοπές ενδιάμεσα των Χριστουγέννων και του Πάσχα και δεν καταλαβαίνεις ότι ο ελληνικός λαός δεν πάει διακοπές επειδή δεν έχει χρήματα, όχι γιατί δεν έχει χρόνο.

“Ξαφνικός θάνατος” για 21 φορείς του Δημοσίου – Υποχρεωτική αποχώρηση για τους υπάλληλους των ΝΠΙΔ

Σε δημόσια διαβούλευση νομοσχέδιο για 21 φορείς του Δημοσίου. Τι προβλέπεται για τους 200-250 εργαζόμενους τους.

Σε διαβούλευση τέθηκε σχέδιο νόμου του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης, στο οποίο προβλέπεται η κατάργηση 21 φορέων του δημοσίου, που δεν κρίνονται απαραίτητοι, το νέο πλαίσιο αξιολόγησης των δημοσίων υπαλλήλων, με κύριο χαρακτηριστικό τον τερματισμό του καθεστώτος της μαζικής βαθμολόγησης των δημοσίων υπαλλήλων με άριστα, ενώ υπάρχει και δέσμη σημαντικών διοικητικών απλουστεύσεων για πολίτες και επιχειρήσεις.

Προβόπουλος: «Τέλος το ρευστό από τις τράπεζες -Αναζητήστε άλλες πηγές χρηματοδότησης»

Ορθά- κοφτά έκοψε ο Διοικητής της Τράπεζας την… όρεξη όσων περιμένουν ρευστό από τις τράπεζες για την επανεκκίνηση της οικονομίας, καθώς ο Γιώργος Προβόπουλος ούτε λίγο ούτε πολύ δήλωσε ότι οι επιχειρήσεις θα πρέπει να αναζητήσουν από αλλού τους αναγκαίους πόρους για την ανασύνταξη τους.
Ο Κεντρικός Τραπεζίτης δεν έμεινε, όμως, εκεί, καθώς χαρακτήρισε τα «κόκκινα» δάνεια ως απειλή για την ευστάθεια του τραπεζικού συστήματος, ενώ προανήγγειλε τον «θάνατο» των επιχειρήσεων που δεν μπορούν να πείσουν για τη βιωσιμότητα τους, χωρίς να διευκρινίσει όμως με ποια κριτήρια θα κρίνεται αυτή η βιωσιμότητα!

Από τις 11:00 π.μ έως τις 18:00 μ.μ. ανοιχτά τα μαγαζιά την Κυριακή 19 Ιανουαρίου

Ο Εμπορικός & Βιομηχανικός Σύλλογος Χαλκίδας σας υπενθυμίζει ότι σύμφωνα με το άρθρο 15 του νέου νόμου 4177/2013, οι χειμερινές εκπτώσεις έτους 2014 έχουν ήδη αρχίσει από τη Δευτέρα, 13 Ιανουαρίου και θα λήξουν την Παρασκευή, 28 Φεβρουαρίου 2014. Η πρώτη Κυριακή εντός της εκπτωτικής περιόδου είναι η 19η Ιανουαρίου, για την οποία σας ανακοινώνουμε ότι ο Εμπορικός Σύλλογος προτείνει το ωράριο λειτουργίας των καταστημάτων να είναι από τις 11:00 π.μ έως τις 18:00 μ.μ.

Το Υπουργείο Ναυτιλίας, απαντά για Μαρμάρι και Αιδηψό



Το Υπουργείο Ναυτιλίας και Αιγαίου απάντησε στις αναφορές του βουλευτή Εύβοιας της Δημοκρατικής Αριστεράς Δημήτρη Αναγνωστάκη, 1268/4-11-2013 και 1724/5-12-2013, για τις μειώσεις δρομολογίων στη σύνδεση Ραφήνας – Μαρμαρίου και Αρκίτσας – Αιδηψού αντίστοιχα.

Σε ένα προοδευτικό αντι-μνημονιακό μέτωπο δεν περισσεύει κανείς

Απόπειρα συμβολής στη συζήτηση για την πρόταση του   ΣΥΡΙΖΑ  για την τοπική  αυτοδιοίκηση  που  εγινε πρόσφατα στη Χαλκίδα
Τα τελευταία 3,5 χρόνια βιώνουμε μια πρωτοφανή και πολυεπίπεδη κρίση για την ελληνική κοινωνία, που εκδηλώνεται με τη μορφή της δημοσιονομικής προσαρμογής σε όλους τους τομείς δημόσιου ενδιαφέροντος, από την κεντρική διοίκηση μέχρι τον πρώτο βαθμό τοπικής αυτοδιοίκησης και χαρακτηρίζεται από διαρκή επιδείνωση των συνεπειών σε όλο και μεγαλύτερο κομμάτι του πληθυσμού.

H «ΣΥΜΠΟΛΙΤΕΙΑ» με ανακοίνωση της ζητά την συμμετοχή στην παράταξη



Μετά από έντονο, μακρύ και δημοκρατικό διάλογο με τους δημότες του δήμου Κύμης-Αλιβερίου, η «ΣΥΜΠΟΛΙΤΕΙΑ», πιστή στις πρωτόγνωρες για τον τόπο μας αρχές που είχε διακηρύξει, ολοκλήρωσε τις διαδικασίες επιλογής υποψήφιου Δήμαρχου.

Προστασία στα κόκκινα δάνεια



Το Υπουργείο Οικονομικών αποφεύγει κατ’ ουσία να απαντήσει στην ερώτηση του βουλευτή Εύβοιας της Δημοκρατικής Αριστεράς Δημήτρη Αναγνωστάκη 1930 με ημερομηνία 24-9-13, σχετικά με την ανάγκη νομοθετικών ρυθμίσεων για την αποφυγή πώλησης δανείων σε ξένα επιχειρηματικά συμφέροντα, χωρίς τη διερεύνηση πώλησης των δανείων, στους αρχικούς οφειλέτες της τράπεζας, αλλά και για την ανάγκη αλλαγής του νομοθετικού πλαισίου ώστε να επιβάλλονται κυρώσεις σε τράπεζες που δεν εφαρμόζουν την παραπάνω πρόταση.

Ενημέρωση για τη Συνεταιριστική Τράπεζα Εύβοιας



Το Υπουργείο Οικονομικών απάντησε μέσω επιστολής της Τράπεζας της Ελλάδας στην ερώτηση 4695 με ημερομηνία 9-12-13 του βουλευτή Εύβοιας της Δημοκρατικής Αριστεράς Δημήτρη Αναγνωστάκη, σχετικά με την κάλυψη των μεριδιούχων της Συνεταιριστικής Τράπεζας Εύβοιας αλλά και σχετικά με την εξέλιξη των συμβάσεων δανείων της εν λόγω τράπεζας.

Δευτέρα 13 Ιανουαρίου 2014

Οι 7 λόγοι του μεσοπρόθεσμου "στρατηγικού" ειδυλλίου των ΗΠΑ για την Ελλάδα και ο «παράγοντας Tουρκία»



Nέα δεδομένα δρομολογούνται με βάση το πολύπλευρο ενδιαφέρον που δείχνουν οι Hνωμένες Πολιτείες για την Eλλάδα. Tόσο τα ζητήματα γεωστρατηγικής, όσο κι αυτά που αφορούν το ευρύτερο επενδυτικό - πολιτικό τοπίο, έχουν σαφώς σημαντικό ειδικό βάρος για τη χώρα μας, η οποία ούτως ή άλλως βρίσκεται σε κρίσιμο μεταίχμιο.  Ενώ δεν φοβούνται την άνοδο του ΣΥΡΙΖΑ και την βλέπουν θετικά, καθότι αυτή θα βελτιώσει τις σχέσεις της Ελλάδας –ΗΠΑ και θα περιορίσει τον Γερμανικό παράγοντα στην περιοχή και αυτό είναι το ποιο σημαντικό. Τουλάχιστον σε ό,τι αφορά το οικουμενικό σκέλος της ιδιότυπης «Pax Americana», αναπτύσσεται σε διαφορετικά επίπεδα:

Αποκάλυψη: Τα “αμαρτωλά” CDS του TT, η εταιρία στην Ελβετία και ο ρόλος των Φιλιππίδη – Παπαδόπουλου

kleon filpiΠως πουλήθηκαν έναντι "πινακίου φακής" τα ασφάλιστρα κινδύνου του ΤΤ που αποτελούσαν τεράστιο περιουσιακό στοιχείο αλλά και διαπραγματευτικό χαρτί για την ελληνική κυβέρνηση στον εκβιασμό της χρεοκοπίας. Οι "περίεργες" αποφάσεις των επικεφαλής και ο ρόλος τους. Ποιοι τα πούλησαν.

Ο Άγγελος Φιλιππίδης, εκλεκτός του περιβάλλοντος Καραμανλή ( βλέπε Αγγέλου κλπ) αμέσως μόλις τοποθετήθηκε στο ΤΤ, ανέτρεψε την πολιτική της διοίκησης Τσουπίδη, η οποία αν και ασυνήθιστη είχε αποφέρει αποτελέσματα πρωτόγνωρα για κρατικό τραπεζικό οργανισμό και ταυτόχρονα εξασφάλιζε εντυπωσιακή ροή δανείων σε μικροεπιχειρήσεις και καταναλωτές κυρίως στην περιφέρεια.

ΠΟΤΕ ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΔΕΝ ΒΛΕΠΕΙ ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΟΥ.

ΤουΣΤΑΘΗ*
Το σύστημα διορθώνει τα λάθη του. Κι εξηγούμαι: όταν το σύστημα, δηλαδή ο κ. Στουρνάρας, δηλαδή οι Σημιτάνθρωποι προωθούσαν στο Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο την κυρία Αναστασία Σακελαρίου ρίσκαραν το ενδεχόμενο η τσόζεν αυτή γκόλντεν γούμαν να διαπράξει κάποια λαθάκια και να αρχίσει να αφήνει διάφορα εκατομμυριάκια να διαλέγουν τσέπες. Οντως, τώρα η κυρία
Αναστασία Σακελαρίου διώκεται ποινικώς με κίνδυνο το σύστημα να αρχίσει να πληρώνει τα λάθη του, αν! Αν δεν είχε λάβει πρόνοια

Δήμαρχος Ιωαννίνων : Τηλεόραση χωρίς ψυχή η ΔΤ...

Ο Δήμαρχος Ιωαννίνων Φίλιππος Φίλιος ήταν καλεσμένος  στην Πρωινή Ενημέρωση της ΕΡΤΟΠΕΝ
Μιλώντας για την ΕΡΤ τάχθηκε ανοικτά υπέρ της άμεσης επαναλειτουργίας της ΕΡΑ Ιωαννίνων. Αναφέρθηκε και στην υποτιθέμενη Δημόσια Τηλεόραση, τη ΔΤ, κάνοντας λόγο για «εκπομπές ρουτίνας» και «τηλεόραση χωρίς ψυχή»,

Φιλιππίδης: Ο Προβόπουλος είχε σχέδιο εξόντωσης του ΤΤ

Ευθύνες για την υπόθεση εξαγοράς της Proton Bank και για "μαγειρεμένα" πορ
ίσματα καταλογίζει ο πρώην πρόεδρος του ΤΤ στην ΤτΕ.
Σε μπούμερανγκ για τον Γιώργο Προβόπουλο και για το θεσμικό ρόλο της Τράπεζας της Ελλάδος κινδυνεύει να εξελιχθεί η υπόθεση του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου, ενώ παράλληλα έχει δυναμιτίσει το κλίμα στις τράπεζες προκαλώντας «έμφραγμα» στις διαδικασίες δανειοδοτήσεων. Η στοχοποίηση κορυφαίων τραπεζικών στελεχών του ΤΤ, μεταξύ των οποίων ο Αγγελος Φιλιππίδης, η Αναστασία Σακελλαρίου (νυν επικεφαλής του ΤΧΣ) και ο Χάρης Σιγανός, διευθύνων σύμβουλος του ΤΤ σήμερα, για δάνεια που δόθηκαν σε εταιρίες κατά την περίοδο του 2009 φαίνεται πως είναι μόνο η κορυφή του παγόβουνου.

Απαντά στον Πάνο Καμμένο ο Γ. Ντάβρης. Γκάφα Καμμένου;;;

Απάντηση έδωσε στον Πάνο Καμμένο έδωσε ο βουλευτής Γιώργος Νταβρής λίγα λεπτά αφού έγινε γνωστή η διαγραφή του από τους Ανεξάρτητους Έλληνες. 
Σε ερώτηση που του έγινε για ποιο λόγο ήταν "αδικαιολογήτως απών" από την κοινοβουλευτική ομάδα απάντησε: "Δεν ήμουν αδικαιολογήτως απών.

Διεγράφη από τους ΑΝΕΛ ο βουλευτής Γ.Νταβρής

Ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων Πάνος Καμμένος διέγραψε από την Κοινοβουλευτική Ομάδα του κόμματος τον βουλευτή Αχαΐας Γιώργο Νταβρή, ο οποίος απουσίαζε αδικαιολόγητα από την κρίσιμη συνεδρίαση της ΚΟ. «Παραμένουμε ενωμένοι», δήλωσε ο κ. Καμμένος.
 Κ.Ο. των Ανεξάρτητων Ελλήνων Ο Γ.Νταβρής ήταν μεταξύ των επτά βουλευτών που έστειλαν επιστολή στον Πάνο Καμμένο και του ζητούσαν να προηγηθεί συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας, πριν από τη συνεδρίαση του Εθνικού Συμβουλίου -αίτημα που δεν έγινε αποδεκτό από τον πρόεδρο των Ανεξάρτητων Ελλήνων.

Η Κοινωνική Συμφωνία για το Τ.Τ



Η υπόθεση του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου αναδεικνύει και επιβεβαιώνει την ύπαρξη και λειτουργία ενός ανεξέλεγκτου κλειστού κυκλώματος εξουσίας. Τραπεζικοί, σε συνεργασία με πολιτικούς και «επιχειρηματικούς» παράγοντες, λειτουργούν χωρίς καμία πραγματική εποπτεία κάτω από το μανδύα αδιαφανών  τραπεζικών πρακτικών και στην πραγματικότητα υπεξαιρούν τους πόρους της χώρας.

Για το νερό της Κηρίνθου και όχι μόνο



Είναι βασικό δικαίωμα των πολιτών η πρόσβαση σε ασφαλές και καλής ποιότητας πόσιμο νερό, ιδιαίτερα για εμάς που ζούμε σε μια περιοχή προικισμένη με άριστα νερά. Είναι επίσης δικαίωμα των δημοτών να γνωρίζουν την αλήθεια, πολύ περισσότερο σε  ζητήματα που αφορούν τη υγεία τους.
Ταυτόχρονα, είναι στοιχειώδης υποχρέωση μιας δημοτικής αρχής να ακούει και να συζητάει τις ανησυχίες των δημοτών και να επιλύει τα όποια προβλήματα.

Ρύθμιση για τη συνταξιοδότηση αγροτών γεννημένων τα έτη 1948 και 1949.

Στο σχέδιο νόμου του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων με τίτλο «Διοικητικά μέτρα, διαδικασίες και κυρώσεις στην εφαρμογή της ενωσιακής και εθνικής νομοθεσίας στους τομείς των τροφίμων, των ζωοτροφών και της υγείας και προστασίας των ζώων και άλλες διατάξεις αρμοδιότητας του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων».

Καμία πρόνοια για την περίθαλψη αδέσποτων ζώων



Το Υπουργείο Εσωτερικών απάντησε στην ερώτηση 4739/10-12-13 των βουλευτών της Δημοκρατικής Αριστεράς, Δημήτρη Αναγνωστάκη, Γιαννακάκη Μαρίας και Μάρκου Κατερίνας, σχετικά με την απόδοση δεσμευμένων ποσών, προς τις αρμόδιες υπηρεσίες των δήμων για την περίθαλψη των αδέσποτων ζώων.

Το δημόσιο με τις παραλείψεις του καταστρέφει το κληροδότημα Χλαμύδα στη Χαλκίδα.

Ο Υπουργός Οικονομικών, κ. Στουρνάρας, σε ερώτηση (αρ. 3429/4-11-13) που κατέθεσε ο βουλευτής Εύβοιας του ΣΥΡΙΖΑ, Β. Αποστόλου, σχετικά με την αξιοποίηση του κληροδοτήματος Χλαμύδα στη Χαλκίδα υπέρ του ελληνικού δημοσίου, απαντά το εξής πρωτοφανές:

Νιώθεις πραγματικά έτοιμος να σταματήσεις το κάπνισμα;



άρθρο της Βασιλικής κ. Μαργέτη
Ψυχολόγου – Ψυχοθεραπεύτριας, MSc


  • Είσαι χρόνια καπνιστής και πρέπει να το κόψεις για λόγους υγείας; 
  • Έχεις προσπαθήσει στο παρελθόν να απαλλαγείς από την «κακή» συνήθεια του καπνίσματος αλλά δεν μπόρεσες;
  • Νιώθεις ότι δεν θα τα καταφέρεις ποτέ να σταματήσεις να καπνίζεις, αν και θα το ήθελες πολύ;

Ένωση Ιδιωτικών Υπαλλήλων Χαλκίδας Απλήρωτοι εργαζόμενοι στο Γαληνό στο Αυλωνάρι



Απευθύνουμε ανοιχτή πρόσκληση για την Τετάρτη 15 Γενάρη και ώρα 19.00 στα εργατικά σωματεία της περιοχής μας, σε κάθε φορέα και σε κάθε εργαζόμενο. Σκοπός είναι η ενημέρωση και η καλύτερη οργάνωση  της αγωνιστικής μας απάντησης, απέναντι στη κατάφωρη αδικία που μας έχει επιβάλει η εργοδοσία της Γαληνός-Λαουτάρης, με την απόλυτη στήριξη της κυβέρνησης και της αντιλαϊκής νομοθεσίας.
 

Οι τοποθετήσεις προϊσταμένων διευθύνσεων στις Δ/νσεις των Υπηρεσιών του Δήμου Χαλκιδέων



Υπογράφηκε από τον  Δήμαρχο Χαλκιδέων Θανάση Ζεμπίλη η απόφαση με την οποία οι επιλεγέντες από το οικείο Υπηρεσιακό Συμβούλιο εννέα (9) Προϊστάμενοι Διευθύνσεων, τοποθετούνται -με τα προβλεπόμενα από τον Οργανισμό Εσωτερικών Υπηρεσιών καθήκοντα- στις αντίστοιχες Διευθύνσεις του Δήμου Χαλκιδέων, ως εξής:

- ο Θωμάς Τσιλίκουνας / ΠΕ1 Διοικητικού στη Δ/νση Διοικητικών Υπηρεσιών

7 συν 4 οι νέοι αντιδήμαρχοι της Χαλκίδας



Επτά είναι οι Αντιδήμαρχοι και 4 οι μικροί (εντεταλμένοι σύμβουλοι) που διορίστηκα με απόφαση του Δημάρχου, Θανάση Ζεμπίλη,  ενώ ανατέθηκαν καθήκοντα και σε σειρά δημοτικών συμβούλων της πλειοψηφίας, με τον Γιάννη Μπάκα να τα "παίρνει" όλα στην Χαλκίδα.

 ΟΙ ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΙ
Γιάννης Μπάκας,
Αναπληρωτής Δήμαρχος και
Αντιδήμαρχος αρμόδιος για θέματα Οικονομίας, Προγραμματισμού και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης

Εγκλωβισμός σε δίπορτο!


Κυριακή 12 Ιανουαρίου 2014

Guardian: «Λίγοι άκουγαν μια νεαρή Ελληνίδα, πριν πεθάνει. Θα την ακούσουμε τώρα;»


Δημοσίευμα αφιερωμένο σε μία από τις δύο κοπέλες που βρήκαν τραγικό θάνατο κατά τη σύγκρουση λεωφορείου του ΚΤΕΛ Αιτωλοακαρνανίας με νταλίκα κοντά στα διόδια Νέων Μαλγάρων, φιλοξενεί ο Guardian.
Διαβάστε το κείμενο όπως δημοσιεύεται στην ιστοσελίδα της βρετανικής εφημερίδας:
Την Τετάρτη, ένα πούλμαν που μετέφερε μια ομάδα νεαρών φοιτητών, ταξιδεύοντας κατά μήκος ενός ελληνικού αυτοκινητόδρομου κοντά στα Μάλγαρα, συγκρούστηκε με ένα φορτηγό. Πολλοί τραυματίστηκαν, δύο νέες γυναίκες πέθαναν. Η Αγγελική Γρανίτσα, 21 ετών, και η Ειρήνη Τριανταφύλλου, 23 ετών, δύο έξυπνοι  νέοι άνθρωποι που ενεπλάκησαν (στο δυστύχημα) , «έφυγαν» από τις οικογένειες και τους φίλους τους. Όσο φωτεινότερο το κερί, τόσο βαθύτερο το σκοτάδι που ακολουθεί, όταν σβήσει.
Η Ειρήνη (δίνεται η ερμηνεία της λέξης στα ελληνικά) έγραψε ένα δοκίμιο για την κατάσταση στην Ελλάδα, όταν ήταν 18 ετών- ακριβώς πριν χτυπήσει η κρίση- , το οποίο δημοσιεύθηκε σε μια τοπική εφημερίδα. Μετέφρασα μια συντομευμένη εκδοχή από το κομμάτι της. Λίγοι την άκουγαν ενώ ήταν ζωντανή. Θα την ακούσουμε τώρα;

Διαβάστε το Γράμμα της Ειρήνης... ΑΞΙΖΕΙ και είναι βέβαιο ότι δεν θα ξεχαστεί!!! 

Και εγένετο επικεφαλής..



Ο Γιάννης Πιλάτης θα είναι ο επικεφαλής  υποψήφιος δήμαρχος τη παράταξης  ΣΥΜΠΟΛΙΤΕΙΑΣ για τον Δήμο Κύμης- Αλιβερίου


ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΗΣ ΨΗΦΟΦΟΡΙΑΣ ΣΤΗΝ ΣΥΜΠΟΛΙΤΕΙΑ

Ψήφισαν 420
Έγκυρα 416

ΜΕ ΥΠΟΥΡΓΙΚΗ ΑΠΟΦΑΣΗ: Διώχνονται άμεσα συμβασιούχοι από το Δημόσιο παρά τις αποφάσεις της δικαιοσύνης

Διώχνονται άμεσα από το Δημόσιο χιλιάδες συμβασιούχοι, οι οποίοι απασχολούνται με προσωρινές διαταγές ή ασφαλιστικά μέτρα και η εκδίκαση των υποθέσεών τους παραμένει εκκρεμής, παρά τη νομοθετική διάταξη που όριζε επίσπευση των διαδικασιών και ολοκλήρωσή τους έως το τέλος Οκτωβρίου του 2013.
Την διαγραφή από το Μητρώο Μισθοδοτουμένων του Δημοσίου προβλέπει, απόφαση του Υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυριάκου Μητσοτάκη και ορίζει ρητά «να μη γίνονται αποδεκτές οι παρεχόμενες υπηρεσίες τους». Πρακτικά, δηλαδή, οι συμβασιούχοι απομακρύνονται άμεσα, και μόνο εάν τα αρμόδια δικαστήρια κρίνουν κάποια στιγμή θετικά, θα έχουν δυνατότητα επιστροφής.

Δεν υπάρχει παραγραφή για Γιώργο Παπακωνσταντίνου,

Δεν υπάρχει παραγραφή για τα αδικήματα για τα οποία κατηγορείται ο πρώην υπουργός Γιώργος Παπακωνσταντίνου, ο οποίος εμπλέκεται στην υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ, όπως αποφάσισε την Κυριακή το Δικαστικό Συμβούλιο.
Σύμφωνα με πληροφορίες, οι πέντε δικαστικοί που στελεχώνουν το Συμβούλιο αποφάσισαν ομόφωνα πως η διπλή εκλογική αναμέτρηση του 2012 δεν επέφερε παραγραφή των αδικημάτων του πρώην υπουργού, καθώς η Βουλή της 8ης Μαΐου συνεδρίασε μονάχα μία ημέρα.

Προφυλακιστέος κρίθηκε ο Στάθης Μπούκουρας

Προφυλακιστέος κρίθηκε αργά το απόγευμα της Κυριακής ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής Στάθης Μπούκουρας, έπειτα από μαραθώνια κατάθεση, η οποία διήρκεσε επτά ώρες.
Σύμφωνα με πληροφορίες το σκεπτικό των ανακριτών, ήταν ότι το απολογητικό υπόμνημα παρουσίαζε ένα εντελώς διαφορετικό πρόσωπο από αυτό που πραγματικά είναι.

Τι υποστήριξε στο απολογητικό του υπόμνημα

Η μισή Ν.Ε. της ΝΔ Κορνθίας μάρτυρας υπεράσπισης του ΧΑβγίτη Μπούκουρα…!

Σοκ έχει προκαλέσει η δημοσιοποίηση του υπομνήματος που κατέθεσε σήμερα στους ανακριτές ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής Στάθης Μπούκουρας.
Ως μάρτυρες ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΗΣ του κ.Μπούκουρα κατέθεσαν: ....

Ο κ. Αννίβας Παπακυριάκος-Δήμαρχος  Βέλου-Βόχας υποστηριζόμενος απο την ΝΔ(!!!!!)

Β. Αποστόλου «Διακοπή λειτουργίας υποκαταστήματος συνεταιριστικής τράπεζας Εύβοιας στα Ν.Στύρα Ευβοίας»

Προς το προεδρείο της Βουλής των Ελλήνων

ΑΝΑΦΟΡΑ
Προς τους: 
  • κ. Υπουργό Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας Χατζηδάκη Κωνσταντίνο (Κωστή)
  • κ. Υπουργό Οικονομικών Στουρνάρα Ιωάννη
Ο βουλευτής Εύβοιας του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ Βαγγέλης Αποστόλου, καταθέτει ως ΑΝΑΦΟΡΑ την υπ’ αριθμ. 51/10.12.2013 επιστολή του Εμπορικού - Επαγγελματικού Συλλόγου Στυρέων Εύβοιας, που αφορά την διακοπή λειτουργίας του υποκαταστήματος συνεταιριστικής τράπεζας Εύβοιας στα Ν. Στύρα.

Ανακοίνωση της ΔΗΜΑΡ για την εκλογή Γραμματέα της Κεντρικής Επιτροπής και Εκτελεστικής Επιτροπής.



Η Κεντρική Επιτροπή της Δημοκρατικής Αριστεράς στη σημερινή συνεδρίαση εξέλεξε νέο Γραμματέα της, τον Θανάση Θεοχαρόπουλο. Ψήφισαν 108 μέλη της ΚΕ. Ο νέος γραμματέας έλαβε 64 ψήφους ενώ υπήρχαν 42 λευκά και 2 άκυρα.
Ο Πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ, Φώτης Κουβέλης, ευχήθηκε κάθε επιτυχία στο νέο Γραμματέα.

Η νέα σύνθεση της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΔΗΜΑΡ, έχει ως εξής:

ΛΙΣΤΑ ΣΥΝΘΕΣΗ (ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ ΘΕΣΕΩΝ ΤΟΥ ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ)

ΑΝΤΑΡΣΥΑ Εύβοιας: Μαχητική πορεία κόντρα στην απαγόρευση.



Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ χαιρετίζει τις χιλιάδες διαδηλωτών που αψήφησαν την, χουντικής έμπνευσης, απαγόρευση της αστυνομίας και κατέβηκαν στο κέντρο για να δηλώσουν έμπρακτα την αντίθεσή τους στην ΕΕ και την κυβέρνηση που στραγγαλίζουν τον κόσμο της εργασίας. Το μήνυμα που δώσαμε είναι ξεκάθαρο: δεν μας φοβίζουν, δεν μας τρομοκρατούν, στον δρόμο σπάμε την κυβερνητική τρομοκρατία και εκεί θα τους νικήσουμε!

Ημερίδα για τη χρηματοδότηση των μικρομεσαίων επιχειρήσεων από το Επιμελητήριο Ευβοίας



Το Επιμελητήριο Ευβοίας σε συνεργασία με το Εθνικό Ταμείο Επιχειρηματικότητας και Ανάπτυξης (ΕΤΕΑΝ Α.Ε.) διοργανώνουν Ημερίδα Ενημέρωσης  των  μικρομεσαίων επιχειρήσεων για τους σύγχρονους τρόπους χρηματοδότησης με τίτλο «ΕΤΕΑΝ ως σύγχρονος χρηματοπιστωτικός Θεσμός για την ενίσχυση των Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων και οι Ενεργές Δράσεις του».
Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την

Εκλογές Σωματείου Μηχανικών και Θερμαστών Ν. Εύβοιας

Οι εκλογές για το Δ.Σ. του Σωματείου Μηχανικών και Θερμαστών Ν. Εύβοιας και λοιπών οργάνων θα γίνουν την Παρακευή 31 Ιανουαρίου στο Εργατικό Κέντρο Χαλκίδας. Η ψηφοφορία θα ξεκινήσει από τις 10:00 το πρωί και θα διαρκέσει έως τις 17:00 το απόγευμα, σύμφωνα με δελτίο τύπου του σωματείου. 
Το Σωματείο Μηχανικών και Θερμαστών Ν. Εύβοιας, στην τακτική συνεδρίασή του, αποφάσισε τη σύγκληση της ΤΑΚΤΙΚΗΣ ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ των Μελών, που θα είναι ΕΚΛΟΓΟΑΠΟΛΟΓΙΣΤΙΚΗ και θα πραγματοποιηθεί την ΠΕΜΠΤΗ 16 Ιανουαρίου 2014 και ώρα 5.30΄ το απόγευμα, στην αίθουσα  του  Εργατικού Κέντρου Εύβοιας στη Χαλκίδα.

Έξη υποψήφιοι για να είναι επικεφαλής στην Συμπολιτεία

Έξι  είναι οι υποψήφιοι που θέλουν να είναι επικεφαλής στην δημοτική παράταξη ΣΥΜΠΟΛΙΤΕΙΑ για τον δήμο Κύμης Αλιβερίου και όπως δηλώνουν σε κοινή ανακοίνωση θα αποδεχθούν το αποτέλεσμα των διαδικασιών.  Η ανακοίνωση και τα ονόματα.

Μετά από μακρύ δημοκρατικό διάλογο ,αλλά και την ανάγκη ώστε να γίνουν πράξη τα από κοινού συμφωνηθέντα με το βάρος της αναγκαιότητας για ρεαλιστικό αποτέλεσμα , αποφασίσαμε να καταθέσουμε αυτήν την υποψηφιότητα για την θέση του επικεφαλής της πρωτόγνωρης για τα πολιτικά δεδομένα σε Πανελλαδικό επίπεδο μέσω αυτής της  δημοκρατικής διαδικασίας αποδεχόμενοι το μεθαυριανό αποτέλεσμα που θα καθορίσει την πορεία του Δήμου Κύμης – Αλιβερίου στο απαιτητικό μέλλον .