Κυριακή 27 Ιουλίου 2014

ΣΥΡΙΖΑ: Εξοργιστικά τα κροκοδείλια δάκρυα της κυβέρνησης

Σχόλιο του Γραφείου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ σχετικά με τις δηλώσεις του Χρήσου Σταϊκούρα.
«Οι λεκτικές διαπιστώσεις του αναπληρωτή Υπουργού Οικονομικών για την «αποτυχία» του μέτρου της εναρμόνισης του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης στο πετρέλαιο θέρμανσης και κίνησης, δεν έχουν καμία αξία για τα χιλιάδες νοικοκυριά που βιώνουν στην καθημερινότητά τους τη βάρβαρη κυβερνητική πολιτική.

Αυξήθηκε κατά 13,5% το χρέος το πρώτο τρίμηνο του 14

Οι αριθμοί είναι αμείλικτοι. Σύμφωνα με την Eurostat,  το ελληνικό χρέος, σε σχέση με το πρώτο τρίμηνο του 2013 αυξήθηκε κατά 13,5%.
Στο 174,1% του ΑΕΠ έφτασε το δημόσιο χρέος της Ελλάδας το πρώτο τρίμηνο του 2014, σύμφωνα με στοιχεία που δημοσιοποίησε  η Eurostat.

Η Κεντροαριστερά, μοχλός εκλογής Προέδρου

Ο κ. Βενιζέλος έχει ζητήσει προσεκτικούς χειρισμούς από όλα τα στελέχη που εμπλέκονται στις επαφές με ΔΗΜΑΡ.
Στρατηγικής σημασίας υπόσταση αποκτούν για το ΠΑΣΟΚ οι επαφές με τη ΔΗΜΑΡ και τις κινήσεις της Κεντροαριστεράς. Στη Χαρ. Τρικούπη θεωρούν ότι οι επαφές αυτές είναι στενά συνδεδεμένες και με την εξασφάλιση πλειοψηφίας για την προεδρική εκλογή,

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΕΙΩΝ ΔΗΜΑΡ – ΠΑΣΟΚ ΓΙΑ ΤΟΝ ΔΙΑΛΟΓΟ ΣΤΗΝ ΚΕΝΤΡΟΑΡΙΣΤΕΡΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗ.

Συνάντηση στα γραφεία της ΔΗΜΑΡ στη Βουλή είχαν αντιπροσωπείες της ΔΗΜΑΡ και του ΠΑΣΟΚ. Η συνάντηση έγινε μετά τη θετική ανταπόκριση του προέδρου του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελου Βενιζέλου στην επιστολή 12 σημείων του προέδρου της ΔΗΜΑΡ, Φώτη Κουβέλη για την κεντροαριστερά και την προοδευτική διακυβέρνηση του τόπου.

Σταϊκούρας: Απέτυχε ο φόρος στο πετρέλαιο θέρμανσης

"Αποστάσεις" από την τρόικα και τις πολιτικές που έχουν επιβληθεί στην ελληνική κοινωνία τα τελευταία χρόνια, στο πλαίσιο του Μνημονίου, προσπαθεί να πάρει ο αναπληρωτής Υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας, με συνέντευξή του στην εφημερίδα “Real News”.