Πέμπτη 16 Ιουλίου 2015

Υπερψηφίστηκε με 229 «ναι» το νομοσχέδιο για τα προαπαιτούμενα - Βαθύ ρήγμα στον ΣΥΡΙΖΑ

Από τους βουλευτές του 32 ψήφισαν όχι και 6 παρών - Χάθηκε η δεδηλωμένη της κυβέρνησης - Αναμένονται πρωτοβουλίες του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα
«Όχι» από τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ  Αγλαϊα Κυρίτση, Γιάνη Βαρουφάκη, Νάντια Βαλαβάνη,  Κώστα Ήσυχο, Δημήτρη Κοδέλλα, Δημήτρη Στρατούλη, Κων/νο Ζαχαριά, Ελένη Σωτηρίου, Καραγιαννίδη Χρήστο, Σταθά Ιωάννη,

Τετάρτη 15 Ιουλίου 2015

Ολόκληρο τo σχέδιο νόμου που βάζει φωτιές



Το σχέδιο νόμου προβλέπει την κατάργηση της έκπτωσης του ΦΠΑ στα νησιά σε δύο φάσεις -από 01/10/2015 για τα αναπτυγμένα νησιά και από 01/06/2016 για τα λιγότερα αναπτυγμένα αλλά και επιβολή ΦΠΑ 23% στα φροντιστήρια όλων των βαθμίδων εκπαίδευσης, ξένων γλωσσών και ηλεκτρονικών υπολογιστών.
Διαβάστε το σχέδιο νόμου

Handelsblatt: Ο Σόιμπλε έθεσε επισήμως θέμα IOUs στο Eurogroup

schauble_wolfgang001_16x9Σύμφωνα με αποκάλυψη της Handelsblatt ο Γερμανός υπ. Οικονομικών μετά το πενταετές Grexit, που εξόργισε πολλούς συναδέλφους του, πρότεινε τη χρήση IOUs ως ενδιάμεση χρηματοδότηση στο Eurogroup. Μάλιστα αμέσως μετά τη δημοσιοποίηση της πρότασης, γερμανικά ΜΜΕ σχολίασαν ότι η πρόταση ισοδυναμεί με μίνι Grexit.

Τρίτη 14 Ιουλίου 2015

Τσίπρας στην ΕΡΤ: Δεν δραπετεύω από τις ευθύνες μου - Η εκβιαστική στάση των δανειστών δεν τιμά τις δημοκρατικές παραδόσεις της Ευρώπης

Ο πρωθυπουργός τόνισε μιλώντας στην ΕΡΤ, ότι ήταν μία κακή νύχτα για την Ευρώπη, (εκείνη της Συνόδου Κορυφής), ενώ επεσήμανε ότι στο τραπέζι υπήρχαν η συμφωνία με αυτούς τους όρους ή η άτακτη χρεοκοπία. Ο Αλέξης Τσίπρας σημείωσε ότι η στάση που τηρήθηκε στη διαπραγμάτευση δεν τιμά τη δημοκρατική Ευρώπη, ωστόσο παραδέχτηκε ότι δεν ήταν εύκολο για κανέναν.

Επισκόπηση τύπου Συμφωνία του «μικρότερου κακού»;

Η επιτευχθείσα συμφωνία μεταξύ Ελλάδας και δανειστών μονοπωλεί τα σχόλια του γερμανικού Τύπου. Τα χαρακτηριστικά της συμφωνίας αμφισβητούνται έντονα, ενώ ορισμένοι σχολιαστές κάνουν λόγο για «το μικρότερο κακό».

Ο γερμανικός πολιτικός κόσμος επικρίνει τον Σόιμπλε και χαιρετίζει τη συμφωνία

Με ανάμεικτες αντιδράσεις υποδέχτηκε το agreekment ο πολιτικός κόσμος της Γερμανίας. Από τον υπουργός Εξωτερικών Φρανκ-Βάλτερ Στάινμαϊερ, ο οποίος εστίασε στις ελληνικές προσπάθειες που πρέπει ακόμη να γίνουν μέχρι να οριστικοποιηθεί το νέο πρόγραμμα βοήθειας έως τα στελέχη του Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος (SPD) και των Πρασίνων που έστρεψαν τα βέλη τους στον Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, η γερμανική πολιτική σκηνή σχολίασε ποικιλοτρόπως, ακόμη και συγκρίνοντας το ευρώ με το Γκουαντάναμο: «μπορεί κανείς να μπει, αλλά όχι να βγει».

Δευτέρα 13 Ιουλίου 2015

Ιδού η φρίκη του νέου μνημονίου!

Δάνειο 86 δισ. ευρώ μέσω του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας, με τη «συνεχιζόμενη και πλήρη εμπλοκή του ΔΝΤ» το οποίο μπορεί να εκταμιεύσει επιπλέον 16 δισ. ευρώ από το τρέχον πρόγραμμά του.  

ΆΡΧΙΣΑΝ ΤΑ ΟΡΓΑΝΑ! Ο Λαφαζάνης ξεσκίζει τον Τσίπρα!

ISJKERATo iskra.gr η ιστοσελίδα που ανήκει στην Αριστερή πλατφόρμα και τον Παναγιώτη Λαφαζάνη εξαπολύει δριμύτατη επίθεση προς τον πρωθυπουργό
Αναλυτικά:
ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΝΕΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ
Μετά από 17 ώρες «διαπραγματεύσεων» οι ηγέτες των χωρών-μελών της Ευρωζώνης κατέληξαν σε ταπεινωτική για την Ελλάδα και τον ελληνικό λαό συμφωνία.

Α.ΤΣΙΠΡΑΣ: Αποτρέψαμε σκοτεινά σχέδια – Κερδίσαμε αναδιάρθρωση χρέους

 Δύσκολη συμφωνία, θα συνεχίσουμε  να αγωνίζομαστε, θα συνεχίσουμε να παλεύουμε για να κερδίσουμε τη χαμένη μας εθνική κυριαρχία. Πιστεύω ότι η πλειοψηφία του λαού θα στηρίξει την προσπάθεια για την επιστροφή στην ανάπτυξη.

«Agreekment»

Μια από τις πιο δύσκολες νύχτες στις Βρυξέλλες οδήγησε σε μια συμφωνία με χαμένη την ίδια την ΕΕ, εκτιμά τμήμα του γερμανικού τύπου. «Τσίπρας και Σόιμπλε κίνδυνοι για το ευρώ».
«Agreekment» χαρακτηρίζει η οικονομική εφημερίδα Hendelsblatt στη διαδικτυακή της έκδοση το αποτέλεσμα των μαραθώνιων διαπραγματεύσεων στις Βρυξέλλες μετά από επίπονες συζητήσεις 17 ωρών είτε μεταξύ των 19 αρχηγών κρατών και κυβερνήσεων, είτε σε μικρότερο σχήμα.

Στίγκλιτς: Η Γερμανία υπονομεύει την Ευρώπη

stigklintsΗ Γερμανία «έχει καταφέρει ένα σημαντικό πλήγμα στην Ευρώπη» με τη στάση της στην ελληνική κρίση, δήλωσε ο βραβευμένος με Νόμπελ Αμερικανός οικονομολόγος Τζόζεφ Στίγκλιτς, σε συνέντευξή του στο Γαλλικό Πρακτορείο στην Αντίς Αμπέμπα, στο περιθώριο διεθνούς διάσκεψης για τη Χρηματοδότηση της Ανάπτυξης.

Ο χάρτης του… Grexit από τον Guardian: Πώς “σπάει” η ΕΕ σε τρία κομμάτια


xartis-guardian-708O Guardian σχεδίασε τον χάρτη της Ευρωζώνης βάσει του Grexit. Συγκεκριμένα «ζωγράφισε» τις χώρες της νομισματικής ένωσης ανάλογα με τη θέση που έχουν σε μία ενδεχόμενη αποχώρηση της Ελλάδας από το ευρώ.
Σύμφωνα με το χάρτη λοιπόν:
Οι χώρες (με πορτοκαλί) είναι ανοιχτές στο Grexit πρόκειται για τις:

«Αν η Γερμανία ωθήσει σε Grexit θα προκαλέσει σύγκρουση με τη Γαλλία» προειδοποιεί το Λουξεμβούργο.


«Αν η Γερμανία ωθήσει σε Grexit θα προκαλέσει σύγκρουση με τη Γαλλία» προειδοποιεί το ΛουξεμβούργοΈκκληση στη Γερμανία να αποτρέψει μια έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ, απηύθυνε ο υπουργός Εξωτερικών του Λουξεμβούργου προειδοποιώντας το Βερολίνο αν ωθήσει την Αθήνα εκτός της νομισματικής ένωσης θα υπάρξει ένα καταστροφικό σχίσμα με τη Γαλλία.

Der Spiegel : "Κατάλογος με φρικαλεότητες" τα μέτρα του Eurogroup

"Κατάλογο με φρικαλεότητες" χαρακτηρίζει το γερμανικό περιοδικό Der Spiegel τα μέτρα που ζητεί το Eurogroup να κάνει αποδεκτά η Ελλάδα, κάνοντας μάλιστα λόγο για "ηθελημένη ταπείνωση" της χώρας.
Σύμφωνα με το γερμανικό περιοδικό το κείμενο που προσπαθεί να επιβάλει το Eurogroup αποτελείται από τρία μέρη:

Διευρυμένη κυβέρνηση με πρωθυπουργό τον Αλέξη!

Ετοιμάζουν στο παρασκήνιο λύσεις Οικουμενικής! Ένα τσούρμο λογιστών που θα προσπαθήσει να μας πείσει ότι μερικοί ακόμη ΕΝΦΙΑ θα είναι για το καλό μας, μέχρι οι φόροι να μας εξαφανίσουν οικονομικώς και βιολογικώς! Θα είναι ένα ακόμη λάθος που θα φέρει αργά ή γρήγορα την ακροδεξιά στην εξουσία. Η επόμενη λύση απαιτεί συναίνεση και διεύρυνση. Πολιτική κυβέρνηση και όχι κυβέρνηση τεχνοκρατών. Μία κυβέρνηση που θα έχει ως πρωθυπουργό τον νόμιμα εκλεγμένο πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα. 

Κυριακή 12 Ιουλίου 2015

S. Gabriel: Σε γνώση του SPD η πρόταση Schaeuble για 5ετές Grexit

Γνωστή στο SPD ήταν η πρόταση του γερμανικού υπουργείου Οικονομικών για μια ενδεχόμενη προσωρινή έξοδο της Ελλάδας από την Ευρωζώνη, επισημαίνει ο Αρχηγός των Σοσιαλδημοκρατών Ζίγκμαρ Γκάμπριελ με ανάρτησή του στο Facebook. Σύμφωνα με τον ίδιο, η πρόταση θα μπορούσε να υλοποιηθεί όμως μόνο εάν η ίδια η ελληνική κυβέρνηση την θεωρούσε ως την καλύτερη εναλλακτική.

WSJ: Σε συντονισμό με την Merkel οι κινήσεις Schaeuble

Ένα έγγραφο που συντάχθηκε από το γερμανικό υπουργείου Οικονομικών και έχει στην κατοχή της η The Wall Street Journal, δίνει "timeout" στην Ελλάδα από την ευρωζώνη για "τουλάχιστον τα πέντε επόμενα χρόνια", ως μία από τις δύο επιλογές για την διαχείριση της χώρας.
Το έγγραφο, μίας σελίδας, με τίτλο "Παρατηρήσεις σχετικά με τις τελευταίες ελληνικές προτάσεις", εστάλη από τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών της Γερμανίας, Thomas Steffen, σε κάποιους συναδέλφους από άλλες χώρες και οργανισμούς της ευρωζώνης, σύμφωνα με δύο πηγές που έχουν γνώση του εγγράφου. 

Guardian: Ο Renzi θα διαμηνύσει στη Merkel να σταματήσει την ταπείνωση της Ελλάδας

Η Ιταλία αναμένεται να απαιτήσει από τη Γερμανία να έλθει σε μια συμφωνία με την Ελλάδα, αναφέρει η ιστοσελίδα της Guardian.
Όπως επισημαίνει ο δημοσιογράφος Alberto Nardelli, σύμφωνα με πηγές του, ο Ιταλός πρωθυπουργός Matteo Renzi φαίνεται να έχει βαρεθεί. "Είναι ώρα να σταματήσει να ταπεινώνει την Ελλάδα και να τελειώσει η κρίση", αναφέρει η Guardian.

«Θα έχουμε ασυνήθιστα δύσκολες διαπραγματεύσεις»

Ο γερμανός υπ. Οικ. υπογράμμισε τη δυσκολία των διαπραγματεύσεων, δίνοντας έμφαση στο γεγονός ότι η εμπιστοσύνη απέναντι στην ελληνική κυβέρνηση έχει διαρραγεί.
«Θα έχουμε ασυνήθιστα δύσκολες διαπραγματεύσεις», δήλωσε ο γερμανός υπ. Οικονομικών Β. Σόιμπλε προσερχόμενος στις διαπραγματεύσεις: «Οι προτάσεις δεν θα επιτρέψουν να βγει ένα εύκολο αποτέλεσμα. «Τώρα θα συζητήσουμε για ένα τρίτο πακέτο βοήθειας, γι αυτό οι προτάσεις δεν επαρκούν σε καμία περίπτωση», πρόσθετε ο Β. Σόιμπλε.

Σόιμπλε: Προτείνει Grexit για 5 χρόνια

  H FAS σε προδημοσίευσή της αποκαλύπτει κείμενο θέσεων του Β. Σόιμπλε όπου γίνεται λόγος για δυνητική αποχώρηση της Ελλάδας από την ευρωζώνη ώστε να αναδιαρθρώσει το χρέος της. Μυημένοι οι Μέρκελ και Γκάμπριελ;
Ο γερμανός υπ. Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε προσήλθε στο Eurogroup δύο ώρες νωρίτερα από την έναρξη των συνομιλιών προκειμένου να κάνει προπαρασκευαστικές συζητήσεις. Στις αποσκευές του είχε ένα κείμενο θέσεων, το οποίο βρίσκεται στην κατοχή της FAS και το οποίο παρουσιάζεται εκτενώς στο αυριανό φύλλο της γερμανικής εφημερίδας.

«Ρήγμα» Γερμανίας - Γαλλίας λόγω Ελλάδας

Η καγκελάριος Άγκελα Μέρκελ και ο πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ δεν φαίνεται να συμμερίζονται τις ίδιες απόψεις ως προς τη διαχείριση της ελληνικής κρίσης, γεγονός που γίνεται πιο εμφανές τις τελευταίες μέρες.
Όταν πριν από μια εβδομάδα έγινε γνωστό το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος, η καγκελάριος αποφάσισε να μεταβεί την επόμενη μέρα στο Παρίσι για να διαπραγματευτεί με τον Φρανσουά Ολάντ, τον σημαντικότερο εταίρο του Βερολίνου σε καλές και κακές στιγμές και πρόεδρο της δεύτερης σε μέγεθος οικονομίας της ευρωζώνης. Αυτές τις μέρες και ιδιαίτερα σήμερα αποκαλύφθηκε ο λόγος της σπουδής: Μέρκελ και Ολάντ δεν βλέπουν την ελληνική κρίση μέσα από το ίδιο πρίσμα.