Δευτέρα 7 Μαρτίου 2016

Για τα ψεύδη και τις συκοφαντίες του υπουργού Παιδείας

Χωρίς ίχνος ντροπής και με μπόλικο θράσος ο υπουργός Παιδείας, Ν. Φίλης, κατηγόρησε, σε δελτίο Τύπου του υπουργείου Παιδείας, το ΚΚΕ για φαρισαϊσμό όσον αφορά στην επαναπρόσληψη των εκπαιδευτικών που είχαν τεθεί σε διαθεσιμότητα. 

Ισχυρίστηκε, ψευδώς, ότι το ΚΚΕ ψήφισε «παρών» στις διατάξεις για την επαναφορά των εκπαιδευτικών (από διαθεσιμότητα) στα σχολεία και στην επανίδρυση των τομέων και ειδικοτήτων.
Η αλήθεια, δυστυχώς για τον κ. Φίλη, είναι άλλη.

Το ΚΚΕ, τον Απρίλη του 2015, στη συζήτηση στη Βουλή για την επαναφορά των εκπαιδευτικών που είχαν τεθεί σε διαθεσιμότητα, υπερψήφισε τις διατάξεις του άρθρου για την επαναφορά των εκπαιδευτικών και την επανασύσταση τομέων και ειδικοτήτων. Αυτό αποδεικνύεται από τα πρακτικά της Βουλής, τα οποία καλούμε τον κ. Φίλη όχι μόνο να διαβάσει, αλλά να δώσει και στη δημοσιότητα.
Επίσης, το ΚΚΕ κατέθεσε τροπολογίες για την αναγνώριση της διαθεσιμότητας ως χρόνου πραγματικής προϋπηρεσίας.
Το ΚΚΕ ψήφισε «παρών» επί της αρχής στο νομοσχέδιο που περιελάμβανε και άλλα ζητήματα, όπως π.χ. τη διατήρηση της δυνατότητας επίταξης των απεργών.
Αποτελεί πάγια κοινοβουλευτική τακτική, ένα κόμμα να τοποθετείται συνολικά σε ένα νομοσχέδιο και ταυτόχρονα να υπερψηφίζει ή να καταψηφίζει άρθρα και διατάξεις των άρθρων με τα οποία συμφωνεί ή διαφωνεί.
Επιπλέον, κατά τη συζήτηση του νομοσχεδίου για τη Δημόσια Διοίκηση, το Φλεβάρη του 2016, το ΚΚΕ υπερψήφισε ολόκληρο το άρθρο 39 που αναγνωρίζει την προϋπηρεσία των εκπαιδευτικών κατά την περίοδο που βρίσκονταν σε διαθεσιμότητα.
Ο υπουργός της κυβέρνησης του 3ου μνημονίου, των χιλιάδων κενών στα σχολεία, των τμημάτων με 30 μαθητές στην τάξη, της μετακίνησης των εκπαιδευτικών από νομό σε νομό (ΙΕΚ), της διάλυσης των Τμημάτων Ενταξης και τόσα άλλα, με φτηνά κόλπα και ψέματα προσπαθεί να αντιστρέψει την πραγματικότητα. Τα ίδια κόλπα μεταχειρίστηκαν και όλοι οι προηγούμενοι, προκειμένου να συκοφαντήσουν το ΚΚΕ, προκειμένου να περάσουν την αντιλαϊκή - αντιεκπαιδευτική πολιτική τους, την πολιτική της ΕΕ και του ΟΟΣΑ.
Ματαιοπονεί ο κ. Φίλης. Η γκεμπελίστικη λογική τού «πες, πες κάτι θα μείνει» δεν πιάνει. Οι εκπαιδευτικοί έχουν και γνώση και μνήμη και, πάνω απ' όλα, έχουν πολύτιμη πείρα πια.
Αναδημοσίευση από την εφημερίδα Ριζοσπάστης
Παρασκευή 4 Μάρτη 2016

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου