Κυριακή 31 Ιουλίου 2016

Φίλιππος Τσαλίδης (διευθύνων σύμβουλος ΤΡΑΙΝΟΣΕ): Πολύ χαμηλό το τίμημα

Την πωλήσαμε 45εκ, οι Ιταλοί θα πάρουν το χρονικό διάστημα 2017-2020  200εκ, ως επιδότηση των άγονων γραμών.

Το τίμημα της πώλησης της ΤΡΑΙΝΟΣΕ στους ιταλικούς σιδηρόδρομους (45 εκατ. ευρώ) είναι «πάρα πολύ χαμηλό», υποστηρίζει ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας Φίλιππος Τσαλίδης.

Αυτό δηλώνει σε συνέντευξή του στο ΑΠΕ, ο Φίλιππος Τσαλίδης διευθύνων σύμβουλος της ΤΡΑΙΝΟΣΕ. Συγκεκριμένα αναφέρει ότι 75 εκ. ευρώ (25 εκ. ευρώ κεφάλαιο κίνησης + 50 εκ. ευρώ από το κράτος για την επιδότηση των άγονων γραμμών) θα είναι διαθέσιμα στον αγοραστή κατά το πρώτο έτος λειτουργίας της επιχείρησης.
Πέραν αυτών, 200 εκ. ευρώ θα δοθούν ακόμη από το κράτος για την επιδότηση των άγονων γραμμών (2017-2020). Κατά συνέπεια, το τίμημα των 45 εκ. ευρώ κρίνεται πάρα πολύ χαμηλό.

Σχετικά με το θέμα της υπογραφής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας με τους εργαζόμενους, δηλώνει ότι τα αποτελέσματα της διαπραγμάτευσης μεταξύ του ΤΑΙΠΕΔ και των εργαζομένων θα φανούν τις επόμενες μέρες. 

Ο κ. Τσαλίδης αναφέρθηκε και στην επιβάρυνση της εταιρείας λόγω του ότι ήταν κλειστή η γραμμή στην Ειδομένη και των απεργιακών κινητοποιήσεων εκτιμώντας τη ζημιά στα 3,5 εκ. ευρώ. 
Σχετικά με τις καταγγελίες των Ρώσων για την οικονομική προσφορά των Ιταλών, η διοίκηση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ ΑΕ ουδεμία εικόνα έχει, αφού η ΤΡΑΙΝΟΣΕ ΑΕ ουδεμία ανάμιξη είχε σε οποιοδήποτε στάδιο της διαγωνιστικής διαδικασίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου